- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
oszy
veterán
válasz
Narxis #13505 üzenetére
Ez olcsóbb.
Őrölttel és Nespresso kapszulával is működik.
-
hyperspace
őstag
-
törölt tag
Karossal sem egyszerűbb, ahogy automatával sem, a kapszulás a gondmentes, de drága.
A Brikka külön kategória, még önmagán belül is, mert most már szilikon szelepes a nyomásfokozója, nem súlyszelepes mint eddig. Nem elég a víz hőfokra, térfogatra, vízkeménységre, őrlemény finomságra, tömörítettségre, mennyiségre figyelni, de még a nyomásviszonyok is mások egyiknél-másiknál, főleg ha ereszt a tömítés. A Moka Expresszek ennél egyszerűbbek, bár az 1 személyes az tévút, talán 3-tól fölfelé már jó a geometria, úgy pedig már sokkal jobbat főznek mint a lemez kotyogósok. Igaz több kávét is fogyasztanak, a Mokina nálam 6 és felet eszik, de jobb az egyensúlya a keserű-savanyú tengelyen mint a Moka 1-nek. Olyan mint a Brikka súlyszelep nélkül, csak kevesebb kávéból, nekem nyerő. Főleg a noname és Aeternum lemez kotyogósok után -
Az automatát sem szeretem
Vicc félre, automata előnye a nevében van, de ezért komoly pénzeket én nem adnék (ld. Jura és barátai egy autó áráért). Egy régi Saeco Xsmart plus (mielőtt még a Philips tönkretette) remek volt a célra.
Konkrétan ez a Bialetti nagyon kényes, anyám szutyok kotyogója nem az. Abba betolod a csíbófemilit és kijön a sárkányvér. -
-
-
Nutra
tag
Ez egy tényleg sokat érő cikk.
Az első tipp tényleg a kávékészítésről szól, a második határeset (olasz cappuccino és az osztrák módi, ami miatt mindig hozzáteszem ott, hogy tejhabbal kérem - de ez ízlés kérdése, attól, hogy én nagyon nem így szeretem, ez még nem feltétlenül rossz). A harmadik meg nem is kávékészítésról szól.
Az én hármas listámra inkább felkerülne a frissen őrölt kávé a tégla helyett és a tömködés mellőzése - ha már a kotyogósról van szó. Bónusz tipp: rengeteg más módon is készíthető jó kávé -
Így van! A Brikka nem hoz ki sokat, de az eredmény nem finomra örölt kávénál azonos csomagolásból is ég és föld!
Valóban nem lesz hatalmas mennyiség.
Ahogy említette Konzumpro - szàmodra a Brikkától az két felé öntött kávé amerikai presszo verzió lesz a jó megoldás.
Az americano a (vödörhöz szokott amcsik) espresszója. Egy kapucsinós csészébe az espersszó adag + ugyan annyi víz, de ez ez izlés szerinti.
A víz bármilyen hőfokú lehet egyéni izlés szerint.Szóval a Brikka jó a háznál!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fogyjunk le!
- Milyen TV-t vegyek?
- PlayStation 5
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Trollok komolyan
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged