- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
waxos
csendes tag
Az ajánlott gépek gőzölni valószínűleg nem ideálisak, jobb lehet egy tescós french presszel beletanulni. Gőzölni HX vagy DB gép alkalmasabb, de azok árban jóval fentebb vannak. A french presszes tejhab készítésről Weinmaker fórumtársnak van is fent a FB-on egy kis oktató videója. Közben ránéztem a jófogira, most pont látok az ajánlott Gaggiákból.
-
Minden nélkül iszom én is, és a napokban jöttem rá, hogy az utolsó néhány korty mindig nagyon más ízű mint az azt megelőzőek, és ennek valószínűleg az az oka, hogy nem keverem meg kanállal, csak pörgetem a poharat mintha bor lenne.. tegnap megkevertem kanállal, és egységes volt az egész.. aztán este bedobott egy youtube videót az algoritmus ebben a témában, ami megerősítette az érzéseimet
-
Ja, egy emberre felejtős, illetve marad belőle napi háromra
A sorjásságban is igazad van, csekkoltam, de nekem csak a legfelső fél centin kopott meg - valszeg a pumpa fedő erősebb, mint a bevonat, ami tökfeleslegesen érintkezik a bakelit fedővel, ami meg ugye forog, csiszatolódik. Hülyekínaiakolaszok. A teflonnak csak annyi az előnye, hogy nem ég le.
-
nyisziati
veterán
-
uffneked
aktív tag
Nagyon köszönöm a tanácsokat!
Nagyjából felszívtam a tudást az eszpresszó/olaszpresszó/kávékorzó-ról (sokat nem aludtam az elmúlt pár napban
).
Elsőkörben rápróbálok a kávéológiás 0650-re, hátha megvan még.
Átfutottam a hirdetéseket avx-en, jófogáson, kávéológián, majd még felnézek bay-re is. Ha valakinek esetleg lenne itt eladó gép/őrlő 80k-ig (szumma), vagy külön valamelyik 40ig pest (környékén), az ne tartsa magában.Tudom, hogy nagy az átfedés a fórumok közt, de majd bejelentkezek indexre is...
-
törölt tag
Köszi! Akkor a Mokina egy elég erős félcsészét tud, 5g tényleg lazán belefér de belefér majdnem 7, sőt az olasz módszerrel (még nem próbáltam) még több is. (Amikor a végén megpúpozzák a közepét és úgy tekerik össze. Mivel a szűrő kissé homorú, még belefér oda pár gramm. Kéne egy olyan tamper ami homorú, vagy magával a szűrővel formázni a kávékupacot, hogy utána ne szóródjon szét a gumin az őrlemény. Vagy bevállalni a tévedés lehetőségét és összetekerni.)
Ott is pampogok néha, de nem vesznek komolyan egy amatőr automatás/kottyos/brikkást. De nem nagyon értem ott az irányt, most épp a PID-ek tized celsius tökölései után a forróvízzel felöntött kemping karos a menő. ¯\_(ツ)_/¯
-
törölt tag
Köszönöm szépen a beszámolót! Szeretném én is majd kipróbálni az 1-es Mokát, de erősségre ez a kis Mokina is bevált, sőt, mintha kicsit túltoltam volna a koffeinadagom, kicsit lebegős, hullámzós érzés, mintha egész nap úsztam volna...
Most épp könnyesre röhögtem magam a sznob kávés topik legeslegelső wasser kávés hozzászólásain.
Pont így vagyok én is, de jó lenne kialudni.
-
törölt tag
Olasz kávéval jól működik, eddig az volt a bajom a kotyogósokkal - a Brikkával is - hogy az illatok, aromák benne maradtak a főzőben, vagy úgy a főzés körüli térben, a főzetben meg inkább csak az ízek. Itt meg most először, érzem a főzetben ami az őrléskor tetszik egy kávéban, szóval jó kis kóstoló eszköz.
-
törölt tag
Cappuccinonak gyengécske, koffeintartalma viszont... Nem tudom, lehet hogy nem fogok meginni belőle naponta négyet.
Ez román, mint a Brikka, mindegy csak kínai ne legyen!
A menete kicsit kásás volt de már bekopott és egy kis szilikonzsír is került rá, így már nem akadozik, nem szorul, de majd még kopik, nekem bevált.
Neked mennyi kávé fér bele a Moka 1-es tölcsérébe? Mokinába kb. 6g az optimális, vízből meg 50ml, biztonsági szelep középvonaláig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Hálózati / IP kamera
- Építő/felújító topik
- PlayStation 5
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Milyen TV-t vegyek?
- Macska topik
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest