- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#49155328 #5281 üzenetére
Attól függ honnan nézzük. Akinek erős hobbija a kávézás, annak lehet hogy nem pénz, vagy szívesen kiadja, de pl. nekem, aki egy egyszerű átlag ember, aki csak szereti a normális kávét, sok 4750 1kg kávéért.
Tisztelem a hozzáértésed a kávékhoz és annak elkészítéséhez, de ez még mindig csak egy amatőr topik, nem a HC. -
maross
nagyúr
válasz
#49155328 #5281 üzenetére
Kar belekotni az "eleg draga ahhoz, hogy akar ihato legyen" mondatba...kapuczineres velencei gondolasok is eleg draga ahhoz, hogy ihato legyen, es ihato is, kis (na jo, kicsinel kicsit nagyobb) szerencsevel ez is az lesz. Az meg, hogy "4750ft az nem penz" par embernek eleg arculcsapas. Orvendetes, hogy neked nem penz, de nem kell messzire szaladnom ahhoz, hogy olyanba botoljak aki akkor iszik 5k-s kavet, ha en viszek ajandekba, es nem azert, mert elotte csak 85 pont folotti specialtyket ivott.
-
-
Taltos0711
csendes tag
válasz
#49155328 #5117 üzenetére
Nézegetem itt a linkelt videókat és matekolok...
Most akkor ha jól értem, te egy dupla adagot főztél le. De úgy tudom, hogy 1 g (kész)kávé kb. 1 ml-nek felel meg. Tehát akkor te 32 ml-t főztél le. De nem úgy van, hogy 1 oz (ami kb 30 ml) az egy eszpresszó? Dupla adag őrleményből lett egy adag kv?
Bocs, ha hülyeséget írok... -
-
inf3rno
nagyúr
válasz
#49155328 #4991 üzenetére
Csak szemeset találtam, erre gondoltál? [link] Kipróbálom majd ezt is, de igazán szeretnék egyszer kipróbálni valami komolyabb minőséget, csak hogy tudjam, hogy megéri e. Ittam régebben Tokajban helyben pörkölt kávét, de itthoni géppel még sosem főztem le csak ilyen bolti őrölt micsodákat. A másik ami hiányzik azóta is, hogy enyhén legyen pörkölve, és egy kicsit gyümölcsösebb íze legyen. Ezt narancslével esetleg lehet ellensúlyozni, ha valaki nagyon kommersz akar lenni.
szerk:
Köszi, megnézem őket! -
looser
addikt
válasz
#49155328 #4970 üzenetére
Rákerestem, ez volt az egyik javaslat, megpróbáltam, de nem segített. A finom körbefeszegetéssel lejött. Azóta beszereztem egy réz felsőszűrő-tartót, ez remélem nem tapad rá az alumínium kazánalsóra...
-
cSuwwi
senior tag
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
#49155328 #4823 üzenetére
Próbáltunk segíteni, Ennyi.-> Igen és Nagyon informatív módon. Ja nem. De amúgy még ezzel 2 soros hsz.-el sem választátok meg, amiket kérdeztem... Ennyi az én részemről. Nem veszekedni jöttem ide, de írja akkor most pont azt meg valaki, hogy ez a daráló mivel csinál rosszabb "kávédarát", mint amit előre csomagoltan daráltan kapható, akár 5ezer Ft-os kávé?
(Értem, hogy az optimálishoz képest túl apróra (porosra) darál, de akkor lásd a fenti kérdésemet).
-
-
viktorhu
veterán
válasz
#49155328 #4635 üzenetére
Én is koffeinérzékeny voltam, aztán elmúlt. Kis adagokkal lehet kezdeni, nekem ez pl. évekig azt jelentette, hogy egy adagnyi filterkávét tejjel felöntve egész napra elosztva kortyolgattam.
Ennek már több mint 10 éve, de mégis amikor egy éve megvettük a kávégépet, túl erős volt még nekem, amit főzött, óvatosnak kellett lennem a darabszámmal
Most meg egy intenzív home office-os munkanapon... Most a második kávén vagyok túl, és még négy valószínűleg el fog fogyni a mai napon.
-
tamas.nick
aktív tag
válasz
#49155328 #4635 üzenetére
Korábban nem volt ilyen gondom, vérnyomásom rendben van, családban van automata gép is (Jura Impressa C5) azzal készült espresso se okozott fejfájást. Brikka előtt is 2 személyes kotyogóst használtam (noname), ha annak a kosarát teletöltöm és átburítom a Brikkába, akkor annak még a fele se telik meg.
Lavazza Crema e Gusto őrölt kávéval próbáltam, a szelep aljáig töltöttem a vizet, szép crema-ja is lett, tehát ezzel a részével nincs gondom, csak számomra túl erős kávét csinál.
-
-
törölt tag
válasz
#49155328 #4473 üzenetére
Akkor azt is szeretted volna ami ma itt lefőtt. De utána nem szép a pogácsa, nem száraz, inkább mocsaras, azzal nincs mit csinálni ha jól gondolom.
Vagy túltöltöm és száraz, tetején a felsőszűrő nyomával, vagy normális de akkor nedves a teteje.
Nyomás nélkül lefelé nem jön a maradék víz, felfelé meg nem folyik sosem.
Vagy akkor mégis töltsem túl annyira, hogy főzés végére elérje a felsőszűrőt? Egy gramm a diff. -
válasz
#49155328 #4463 üzenetére
Igazából kurvára mindegy, honnan számolja, csak legyen konzekvens, mert úgy hasonlíthatók egymáshoz a shotok.
De én is finomabbra venném az őrlést. Graefnél stimmelhet is a kettő. Legfeljebb sok és akkor vissza egyet.Polacheck@
Szép lefolyás volt, teljesen rendben van, gyakorlatilag nem spriccelt és be is állt középre. Ha ízre is jó, az a fontos, nem a kinézet.
ízlésekről nem tudunk vitatkozni, de egy halvány alapvetés azért lehet olyasmi, hogy sötét és közepes, klasszikus presszóalapanyag 1:2 arány táján van otthon (18g kv=36g kész ital), időben valahol 25-35mp között (ha pumpaindítástól számolsz, akkor adj hozzá pár mp-t), igazából pörkölésfüggően. Egy világos, hisztis cucc viszont inkább 1:2,5-1:3 felé és legalább 40mp (plusz előáztatás, miegyéb voodoo). Ha rövidebbet akarsz húzni az időt ne nagyon módosítsd, inkább az őrléssel állítsd be a lefolyást. A jó kioldódáshoz kell egy bizonyos időtartam, ami se túl hosszú, se túl rövid nem lehet. -
törölt tag
válasz
#49155328 #4453 üzenetére
Ez nem az a fajta Catler ami Breville/Sage, inkább az ami WPM, Sunbeam meg Graef néven fut, másik beszállító. 15 éves konstrukció, sok infó van róla itt: [link]
Nem olyan minőségi műanyagokból épül fel, de több benne a fém.
Gaggiával nem gőzölnél gyakran. Ha külön veszel egy gőzgépet, az is egy százas. -
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz
#49155328 #4407 üzenetére
Próbálkoztam mégegyet az AVX Columbia-i közepes pörkölésű kávéjából (05.21.-es pörkölés), kicsit kevesebb kávéval (18g alatt) és fogpiszkálóval rögmentesítettem.
Jól gondolom, hogy az őrlésen finomítani kellene? Illetve az, hogy nem egyenletesen folyik tamperelési hiba?
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
-
törölt tag
válasz
#49155328 #4367 üzenetére
Fura, nálam ugyanott van a presszó a Platinummal, mint a Bioval. Talán a Bio kicsit lassabban is folyik le mint ez az automatába szánt tanzániai de kb. ugyanott muzsikál, ahol a Platinum. Lehet hogy egyformán döglöttek.
A Platinumból ittam az első americanot ami ízlik, presszónak se rossz, de nekem ez cukorért kiált. De ezek szerint kotyogósba is jó lehet, ott is hasonlóak az arányok mint egy felére vizezett presszónál.
-
törölt tag
válasz
#49155328 #4365 üzenetére
Hosszan eltartható, döglött by design, nem cél hogy lehessen vele presszót főzni karos gépen nyomásfokozó nélkül, van rajta négy piktogramm, egy kotyogós, egy karos, egy automata meg egy dzsezva és csak az automata van bepippantva, hogy hát ezt használd ahhoz.
A Crema meg az Espresso még rosszabb mint a Bio, de automatában jól működik, ha megvan a hőfok. Ha megnézed, milyen szemekből áll, a Bioban vannak lyukak, nem 100%-os, az olcsóbb félkilósakban meg egész nyamvadt formájú szemek vannak.
Ez egyfajta környezettudatosság egyik oldalról, kevés pénzért is lehet kávéd, profit a másik oldalról. Van ahol ez pofátlanba megy át, olyasmit csak egyszer veszek, vagy egyszer sem, mint pl. a Mantaro, valahogy bizalmatlan vagyok vele. Ha ránézek, úgy érzem át akarnak baszni. A Bellaromokkal nincs ilyen bajom, olcsó, tudom mit kapok. Van aki sokkot...
Megértem.
Ígérem nem veszek többet ilyesmit, csak ha rákényszerülök, tényleg nagyon nehéz vele boldogulni, csak mikor sikerül rá belőni az aktuális gépet nagy nyöszörögve, akkor azért általában mindenki elégedett vele. Kb. metrós Rioba szintjén van, csak a másik véglet, nem az agyonégetett, hanem a savas fadarab. Tudom, szar vs fos.
Amit kiszerkesztettél bent hagyhattad volna, hátha volt benne még egy kis meggyőző erő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged