- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
aradebil2
senior tag
válasz
hyperspace #10578 üzenetére
Erről honnan van az info? Minden mokaexpress nagy made in Italy-s logóval jön, beleütve a testbe, lóg rajta 6 helyről a made in Italy-s címke.
-
TheProb
veterán
válasz
hyperspace #8816 üzenetére
Akkor mit keffentek el? Próbáljak emelni a hőfokon?
#8814RetepNyaraB: Próbálok majd 1:3-at akkor, köszi a tippet. Meg megpróbálom durvábbra őrölni. -
looser
addikt
válasz
hyperspace #7682 üzenetére
Én sehol sem találom, melyik az? A hátulján lévő hat leírás a hatféle blendet takarja, ebből az egyik a koffeinmentes, de azt nem írja, hogy ez melyik :-)
szerk.: az, hogy világoskék, az oké, ettől a legvalószínűbb, de azért lehetnének segítőkészebbek :-)
-
oszy
veterán
válasz
hyperspace #7098 üzenetére
Köszi! Neked is RetepNyaraB.
Nekem is kéztörlőm van. Vagyis mikroszálas kendő. A zacctartó vödör az még jó lenne.
Szét akarok nézni jobban aliexpressen, hátha jobb áron találnék, mint itthon.
-
csuzda
aktív tag
válasz
hyperspace #6965 üzenetére
A legjobb, hogy klubtagnak kell lenni és csak úgy jár... Vagyis egy új belépőnek először rendelnie kell valamit tőlük és azután lehet az ingyen gépes promóban részt venni...
Kapszula ára: vannak nagyobb kapszulák pl ami 150ml kávét tartalmaznak. Akkor azt vehetjük úgy, hogy 2-3 kávé nemde? Mert úgy már annyira nem tűnik soknak.
-
kmarci25
veterán
válasz
hyperspace #6965 üzenetére
Oké, de 200 Ft körül van egy kapszula. Azért az szerintem túlzás.
-
tobias40
veterán
válasz
hyperspace #6717 üzenetére
Soha nem néztem meg a dátumokat,sajnos.
Én nem érzek rajta minőségi romlást,pedig iszok olyat is amit már egy éve vettem meg..
De én nem vagyok nagy kávé szakértő. -
Dyde
aktív tag
válasz
hyperspace #6563 üzenetére
Most nem tudom vissza vigyem-e... Csak már lejárt a 14 nap
-
válasz
hyperspace #6527 üzenetére
odáig el sem olvastam
de jogos, ha 18g-vel rendben, akkor nem kell az alátétezés
-
sherlock82
senior tag
válasz
hyperspace #6207 üzenetére
Hát figyi,
nem tudom hogyan készíti a gyártó, de valami bor íze van neki, vagy annak a zamata meg kissé gyümölcsös és savas. Szóval nem finom, hiába rövid kávé nem hasonlít egy presszóra.Én eddig mindig kotyogót használtam, legutóbb Bialetti - t. Ezt a gépet ajándékba kaptam, de egyik legjobb ajándéka volt. Én kizárólag presszó kv - t szoktam inni, tehát ezek a hosszúak nekem nem jönnek be, aki azt szereti ő is bőven talál magának variációt.
Nyilván nem olcsó ha valaki rendszeresen kv -t iszik, de én egy hét alatt 3 - 4 főzést csinálok magamnak ezzel a géppel. A többi rövid kávé fajta egyébként finom, megtévesztésig hasonlít a presszóra.
-
eastsider
nagyúr
válasz
hyperspace #5963 üzenetére
Ez az alza café már egész jó. De megkóstolnam másnál milyen.
Most egyet visszavettem, így szebb lett a lefolyás (ugyan az a mennyiség in/out), gyorsabban megindult
kemcso: kb fokozatmentes a graefom, mert nincs benne a biztonsági retesz (így vettem), csak tartani kell a babtartalyt amíg orlok...Lehet azt fogom csinálni, amit olvastam a csoportban, hogy kávézókban ezekből a kavekbol kérek (van még otthon casmo és impresso, mert néha nem tudom eldönteni hogy keserű/savanyú ...
Azon gondolkodtam, hogy lehet tényleg nincs értelme a diszributornak, rögmentesitve a kávét egész szépen lejon, habár tuti nem full full full egyenletesen van a kosárban, csak kb ahogy sikerül eloszlatni fogpiszkaloval, rogmentesites után /közben
-
válasz
hyperspace #5714 üzenetére
igen, full, nyomásszabályozós, pid-es, rézcsöves.
eddig a kóstolgatás miatt tartottam fontosnak a változatosabb készletet, hogy kb be tudjam határolni mi ízlik. De arra már rájöttem, hogy 500g-nál kevesebbet nem érdemes venni, kell legalább 150-250g hogy beállítsam (nyilván iható mindegyik, max az első 1-2 nem), de utána jönnek a finomságok -
iatti
aktív tag
válasz
hyperspace #5591 üzenetére
szerintem nem csak a végterméket akarja vele mérni
és úgy nem is fog működni a dolog,ha nem méri a darálandót. fél gramm eltérés már nagyon sok.
-
maross
nagyúr
válasz
hyperspace #5558 üzenetére
ediginel 24k, 9k utalvannyal. lehet van mashol is ilyen okositas.
-
válasz
hyperspace #5487 üzenetére
Szót sem ejtettem a szavatosságról, csak a hónapot emlegettem pörkölési referenciának. Az olaszok két évet hazudnak a cuccaikra, tudom. Egészségükre. Az Aldi, meg Lidl emlékeim szerint csak egyet vállal, de emlékezhetek rosszul 🤷 és ez magyarázza a decemberi pörkölést időutazás nélkül :)
-
inf3rno
nagyúr
válasz
hyperspace #5487 üzenetére
Hát tettem egy próbát a keveréssel, de sokat nem értem vele. Mindegy, van még 5kg bab kísérletezni. Jobb lett volna, ha az olcsóbbikkal kezdem.
-
válasz
hyperspace #5477 üzenetére
az mondjuk tény, hogy nem mértem le amikor szétszedtem, lehet, hogy előtte nem is ütögettem ki rendesen - a következő tisztításnál ha eszembe jut rendesen megcsapkodom és megmérem
-
válasz
hyperspace #5341 üzenetére
Aha. Persze.
-
válasz
hyperspace #5339 üzenetére
Nincs feltüntetve. De 2023 május 30. Akkor pakoltàk ki a polcra. Szerintem ezek jó kávék, így megvettem.
-
sherlock82
senior tag
válasz
hyperspace #5144 üzenetére
Köszönöm, ezt az oldalt nem ismerem, el is mentettem !
-
válasz
hyperspace #5076 üzenetére
Ahhha, akkor kell mind2
Azt mond meg még nekem, h mire jó a clean cup:
Itt meg a blind bowl:
Úgy nézem azok egyformák
-
válasz
hyperspace #5072 üzenetére
Ez nem jobb mint a sima?
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Kosarat én nem nagyon találok hivatalos oldalakon. Úgy néz ki csak ez a három van hozzá. Jó bele bármelyik 51 mm-es nem nyomásfokozós, vagy hogy működik ez a kompatibilitás gépek és gyártók között?
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Hát belül mindegyiken sok lyuk van, kívül meg csak 1 a legalján, úgyhogy arra tippelek, hogy mindhárom nyomásfokozós. Ezek szerint akkor kosár is kell majd. Köszi!
-
inf3rno
nagyúr
válasz
hyperspace #5070 üzenetére
A naked kar kimondottan tetszik, gyönyörű ahogy lefolyik róla a hab.
A nyomásfokozót a gép beállításainál kell keresnem?
Oké, akkor berendelek egy darálót, ahogy megjön a fizu. A tartozékokat csak azért kérdeztem, mert egyúttal akkor azokat is.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
hyperspace #5060 üzenetére
A Dedica van nekem is, de egyáltalán nem ilyen karral és nincs olyan kávé tömörítős micsodám se hozzá. Ezeket a tartozékokat külön lehet megvenni? Azt már észrevettem, hogyha tömörítem a kávét, attól jobb lesz az íze.
Ennek a CM702-nek mennyire bonyolult a takarítása?
A darálónál nekem kellene valami olyan magokra, amivel nem csak darálni, hanem krémesíteni is lehet, de nehéz ilyet találni konyhai használatra. A mák és dió daráláshoz viszont kell ugyanaz, mint a kávénál, hogy legyen egy max szemcse méret, különben egészben maradhatnak a szemek és darabos lehet a dió is. Nagyon úgy néz ki, hogy nekem 3 eltérő gép fog kelleni.
-
cSuwwi
senior tag
válasz
Jah, nekem összesen 6 van. 3 volt benne gyárilag és 3 külön zacskóban. Most 4 van benne, 2 eltéve.
-
válasz
Jah ezt úgy szokás, h nem borítom tele az őrlőt kv-val hanem méricskélem?
Első mozdulatra felöntöttem a tartályát - aztán meg szétszórtam mindet ahogy levettem róla -
válasz
hyperspace #5055 üzenetére
Dejó, köszi
-
válasz
hyperspace #4984 üzenetére
Huh! Kellene venni.
-
válasz
hyperspace #4861 üzenetére
Egyébként ez kontroverz. Szakértők is ellentmondanak egymásnak a lenyomkodás témakörben és nekem sincs egyértelműen eldönthető álláspontom - de nem akarom összezavarni a kérdezőt.
Feltehetőleg nem egyenletesen ment rajta át a víz valamiért. -
Kaba
veterán
válasz
hyperspace #4844 üzenetére
Szemes.
-
eastsider
nagyúr
válasz
hyperspace #4773 üzenetére
Valahol sziszeg. Elég durva pedig..lehet kiveszem az alatetet a cm702bol. Pedig a moka expressbe jó volt ez a finomság
-
flash-
veterán
válasz
hyperspace #4658 üzenetére
Na oke de vannak kavek amik nagyon jok vele, pl brazil santos, de tudom ez a daralo nem daralo, de most komolyra nincs sajna kp.
Egyebjent ha rovidebb ideig es tobbet daralom szinte mar nem is savanyu ez a fajta kave
Most meglett a hőfok allitas mindjart próba -
törölt tag
válasz
hyperspace #4658 üzenetére
Azzal is savanyú lesz. A hőhiány lesz a valódi ok.
-
törölt tag
válasz
hyperspace #4640 üzenetére
Abból csak vágott víz lesz, húgy .
-
eastsider
nagyúr
válasz
hyperspace #4607 üzenetére
ot mar kineztem
csak kar, hogy nem BP-n van, igy huzos a szallitas egyedul
kicsit regi mar ez a dallmayr, de mar majdnem elfogyott belole az 1kg... szerintem ebbol jo ez az iz/crema is. igy is oriasi ugras a teglakhoz kepest a frissen orolt barmi is...
elso fozetem volt a brikkaval, semmi zacc nem volt, kicsit probalok meg finomitani
-
törölt tag
válasz
hyperspace #4607 üzenetére
Az Aeropress belassítja, azért Brikkánál nem árt ha megmarad a gyors lefolyás, különben égett íze lesz.
-
törölt tag
válasz
hyperspace #4604 üzenetére
A műanyag verziónál én is így csináltam, kihúzott tálcával előre lehet billenteni. Jó gépek, Sage-hez képest alig van pangó.
-
törölt tag
válasz
hyperspace #4597 üzenetére
A tartály teteje féloldalasan felemelve és visszacsapva átlök egy kis levegőt a rendszeren, kb. fél grammot lehet így még kihozni, ilyenkor a babokból fennmaradt pernye is megjelenik. Egy Duralex pohárba őrölök, ami megáll a kartartóban, a gépet hátradöntve és visszadöccentve a kb. 6-8 alkalommal minimális a pangó.
Nem néztem bele a gépbe, jut-e valami oda ahova nem kéne, lehet hogy elég a gravitáció, de akkor bent marad vagy épp kijön kb. 0.3 g. Úgy vettem észre csak lehullik a kés környékéről a pernye meg amit az fenntart, nagyon kevés őrlemény. -
válasz
Egyik őrlőnek sem tesz jót bármilyen eszközzel történő pumpálás. Olyan helyekre is befújod az őrleményt ahová egyébként nem jutna be! Előbb, utóbb tönkre teszi.
-
kosmoo81
tag
válasz
neked is ilyened van?
-
válasz
hyperspace #4524 üzenetére
Összes hülyeboltban kellene lennie...
Mamutban tuti van. Pörkölés igen gyakran két hónapos; meg kell nézni!Szállítás pár napja alatt semmi baja nem lesz egy szelepzáras zacsiban semmilyen kv-nak.
-
Nutra
tag
válasz
hyperspace #4528 üzenetére
A szállítás sötét ló. De pont annyira az MM-be szállítás is.
Én szoktam hébe-hóba Szegedről direktben rendelni (általában más kávés cuccal együtt), nem volt gond vele. Meg nekem itt van a szomszédban a dunakeszi kávéboltnet, onnan elhozom a rendelést. -
Nutra
tag
válasz
MMben gyakran sokáig hevernek a kávék a polcon, ezt érdemes nézni. Netes rendelés nem játszik?
-
válasz
Igen ott. Esetleg még valami speciality boltban.
-
Deer76
aktív tag
válasz
hyperspace #4376 üzenetére
MM, igen. Malabar az egyik kedvencem, most a Lagocaffe-tól vett Malabar kávét iszom, de az elfogy lassan.
RetepNyaraB: igyekszem, pl szoktam rendelni a Kapuczinertől is. -
válasz
hyperspace #4026 üzenetére
Na, kíváncsiságból elolvastam a tesztet, azóta agyba-főbe kapom a BW kávéfőző reklámot.
-
Bazsi1987
őstag
válasz
hyperspace #4026 üzenetére
Vettem egy tejhabositót, ki milyen tejet használ hozzá? A 2,8-as jó hozzá?
-
törölt tag
válasz
hyperspace #3962 üzenetére
Jólvan közben rájöttem, nem figyeltem.
-
törölt tag
-
válasz
hyperspace #3955 üzenetére
Nagyon sokkal olcsóbb sztem nem lesz a gép. Újdonság varázsa, kapszula is tuti, hogy csak np lesz jó sokáig.
-
válasz
hyperspace #3952 üzenetére
Jó pár hónapja, éve írt egy fórumtárs No-ból, hogy náluk már kapható. Ami nagyon lényeges difi, hogy 12g körüli töltettel jönnek a kapszulák ami elég jelentős előrelépés az 5-5,5g-hoz képest. Maga a gép sztem nagyon rendben van bár nem olcsó, de grammra vetítve az új gépet etetni olcsóbb ha a Np saját kapszuláinak az árát veszem alapul.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest