- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Anubris
őstag
De én pont azt mondom, hogy a lyukak nagyobbak amikor nem használok puck screent, ezeket a lyukakat a IMS esőztető vagy mi a neve okozza sztem.
Rendeltem amúgy normcore puck screent is, csak még nem jött meg, majd összehasonlítom azzal is.Tudom, hogy a papírt sokan áztatják, meg láttam van aki a papírt legalulra rakja más meg a screen alá.
Én Erre gondoltam. Csávó az összes próba előtt "leforrázza". -
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #9689 üzenetére
ne basz ki, előmelegíted a szúnyoghálót
-
Mano66
senior tag
válasz
Anubris #9688 üzenetére
Az a baj, hogy hiába mondom a lyukak a rossz Puck Screen miatt vannak. Nem függ a kávé mennyiségtől.
Szerintem te kevered az AP papír áztatást. Azt van aki be vizezi. A fémnek nincs értelme. Vagy is lenne ha forró vízbe rakod, hogy ne hidegen kerüljön a pogácsára. Így nem hidegiti le a csapolt vizet. De ezt még nem hallottam, hogy valaki alkalmazná. Csak tovább gondoltam miért lenne értelme az áztatásnak. -
válasz
Anubris #9688 üzenetére
Előáztatásra gondolsz?
Azt érdemben olyan gépen lehet, amelyen szabályozható pumpa van, vagy gyárilag van ilyen kapcsolható funkciója (utóbbira példa az automaták többsége (höhö), Lelit MaraX, pl. a Dedicán nincs meg, van-e).
"Lyukakkal" alapból még nincs gond, a 9 milliós Rancilio vízterítése is jól látszik a pogácsa tetején. Ha ténylegesen lukakat most a pogiba, az a baj. Ettől még egy jó kis szkrín javít az általános terítésen, javítja a kioldódást, tehát csökkenti a száraz/égett részek kialakulásának esélyét.Túlragozzuk már ezt az egészet. Ha finom a cucc, annyi elég.
Egyébként az ikapi screened olyan gépeknél érdekes, ahol konstrukció (hiánya) miatt középen nagyon erős a zuhany. Mint a tied
Mivel a szűrődön ott nincs luk, nem is engedi annyira bemosódni a pogit. De tévedhetek.Mano @ én mindig forrón teszem fel a screent. Már nagyon jól bírom a hőt
-
Anubris
őstag
Ott a #9662 a puck nélküli változat a #9664 a puck screen-es.
Tehát te nem a lyukacskákra gondolsz, hanem hogy a 9664-esen foltokban szárazabbnak tűnik a felső része?
Mert ketté vágva őket én nem látok difit a két változat között. Meg néztem pl. ezt a videót, de nekem nem esett szét a kezemben.Amúgy a puckot ti előtte "beáztatjátok" vagy nem?
-
Mano66
senior tag
válasz
Anubris #9682 üzenetére
Igen ilyennek kellene lennie a felső resznel, de ez a pogácsa alja. Látszik, hogy felfelé szűkül. Amit felraktál fentebb a pogacsáról ami még a kosárban van ott látszik, hogy mennyire csatornás a Puck Screen lyukaknál.
Itt van kép a reggel főzött kávé pogacsáról. Látszik, hogy mind két oldal egyenletes. Igaz már a felső résznél látszik, hogy ki lett ütve a kosárból. Nem óvatosan szedtem ki. -
kmarci25
veterán
Van ilyen puck screen is, nekem is, én szeretem használni. Van egy szövött fajta normcore is mellé.
-
Mano66
senior tag
válasz
Anubris #9675 üzenetére
Érhetően.
Amit használsz Puck Screen egy lemez nagy lyukakkal amiben sok kicsi van.
Amiket én linkeltem azok nagyon sűrű szövött háló egymásra illesztve 1,7mm vastagságig.
Látom a 100 Ft-os tesztet megcsináltad. Így a felsőszűrő és a Puck Screen között van légrés (Kb : 2,6 mm, 100 Ft vastagsága lemértem minusz a Puck Screen vastagság). Az én fajtámnál is még marad légrés, de csak 0,7-0,9 mm.
Elindítod a csapolást és itt jön a lényeg. A tiédnél a víz ami kijön a felsőszűrőből az nem éri a pogácsa teljes felületét. A Puck Screen miatt 1/3 részével (kiszámolva lehet több is ez) kisebb területét csak. A másiknál mivel sűrűn szövött háló ott a teljes felületét éri. Így teljes kioldódás van.
A víz útját nézed a nyomás miatt lefelé áramlik. Keresi a legkisebb ellenállást. Nem fog keresztbe menni. Ez meglátszik a pogácsádon is. Közép részen lévő kávé mennyiségből semmit nem old ki. Az a rész kidobott pénz.
Ez a fajta Puck Screen szerintem semmit nem ér. Egy félre ment próbálkozás.
A Puck Screen-hez ajánlott alá használni AP papírt. -
Anubris
őstag
AVX Silvert és El Salvador Pacamara 87p Specialty Pörkölt kávé 125g-ot vettem mikor megvettem a Dedicat. Egyik sem ízlett.
A specialty nekem nagyon hasonlított a Pacificaffe - La Piazza-ra.
De a Pacificaffe-k sem jöttek eddig be amiket kostóltam.
Ha minden elfogy akkor a következő próbálkozásaim a Kapucziner lesz sztem, Velencei gondolások meg a többi amiket szoktak itt ajánlani, illetve a pallyotzcoffee.
Most olaszból hoznak nekem Illy Ethiopa meg Brasilt.
-
flash-
veterán
dedica ec685 höz melyik kávét próbáljam? klasszikus bécsi pörkölésú espresso hoz
nem kell semmi gyümölcs
-AVX La Dolce Vita 80/20-as Blend
-AVX Espresso Pörkölt kávé
-AVX Silver Pörkölt Kávé
-AVX Bronze Pörkölt Kávé -
Sziasztok!
Nespresso kapszulásról váltottam. Mivel a hosszabb, kortyolgatós jellegű kávét szeretem, ezért beszereztem egy Mokka-t és egy AP-t. A közeljövőben érkezik egy V60 és az egyik fórumtárs által egy Kingrinder örlő is, így az lenne a kérdésem, hogy ki milyen kávét ajánlana? Főleg az AP és a V60 vonal jön be, a kotyogós ritkán van használva. -
Nimda
addikt
válasz
Anubris #9666 üzenetére
Darálás előtt mérem ugye, 16,2g mert van pangó. Sajnos püfölnöm kell a darálót előtte és utána is. Eleinte mértem darálás után is, mára már ráállt a szemem, nagyjából már tudom mennyi az annyi, 16g a cél. Két okból ragadhat fel a pogácsa, az egyik, ha túl sokáig hagyod fent a kart, a másik ha túltöltöd a kosarat. A felsőszűrőt én kb. 5-6 havonta takarítom ki teljesen, az üresjárati "csöpögésből" tudok következtetni ha már eltömődik -spriccel, nem egyenletes a vízfolyás. Ez az IMS még nekem is új, nagyon aprók és ritkák a szűrőlyukak, hát meglátjuk.
-
Anubris
őstag
H24-be hány grammot teszel?
Nekem egyelőre a 17g rendben le megy, a 18 g beragadt.
Nálam puck screen nélkül az esetek 90%-ban fent ragadt a pogácsa és ha óvatosan is pöcköltem le, már azért rendesen takarítani kellett a széleit is a szűrőnek, meg amikor kicseréltem a zuhanyszűrőt láttam, hogy belül is volt már zacc, ezzel a screennel elvileg nem fogja "felszívni" a kávét. -
Nimda
addikt
válasz
Anubris #9662 üzenetére
Szerintem szép a pogácsa szerkezete. Nálam is hasonló, a százas trükkel én nem szórakoznék, ha a névleges kávé mennyiséggel van töltve, és megfelelően tamperolva, közel hasonló eredményt kapok. Nincs két teljesen egyforma főzet. De a lényeg ami a csövön kijön, az finom legyen neked. A PS meg hasznos, de lényegében mindegy, hogy ezt mosom el, vagy a fejet öblítem ki. Mondjuk én ezzel sem szórakozok, kap egy üresjárati vizet és az lemossa a zaccot a fejről. De meg kell hagyni, jól mutat, precízen dolgozol vele
Én H24-es kosarat használok.
-
Anubris
őstag
Kinézet alapján ez így megfelelő vagy a közepén ez a sok lyuk nem jó hogy van?
Puck screen nélküli változat.A 100-as teszt azt jelenti, hogy nem süllyedhet bele a kávéba a 100-as miután beraktam a gépbe, hanem a felszínen kellene maradnia?
-
aradebil2
senior tag
válasz
kmarci25 #9659 üzenetére
Lassan itt is át kéne térni az SI rendszerre 😀 Addig is lehet használni pl. az üledékes geológusok terepi eszközét, a 'piszmográfot'
Különböző szemcseméretű üledékek szépen egymás mellé felragasztva egy papírlapra, a durva homoktól (1-2 mm) a kőzetlisztig (64 mikrométer alatt). Persze megvan ennek a kávés/hivatalos megfelelője is ok a Kruve Brewler. Nekem mindig is fura volt hogy pont a szemcseméret meghatározása nem annyira elterjedt a homebrewerek körében, pedig legalább annyira fontos lenne a mint a WDT vagy a fontos hőfok beállítása, gondolnám én.
-
krono.
tag
válasz
RetepNyaraB #9656 üzenetére
#9654 kmarci25, #9656 RetepNyaraB: Köszi! Asszem a konyhasó méretnél járok, a holnapi adagon tekerek még a finomságon kicsit.
-
Ha túl durva, akkor elég filteres lesz a végeredmény. Ami sztem nem rossz, csak nem ezt várnád. Ha túl finom, akkor meg a Moka hajlamos befulladni és sohanapjáig csöpög, ami mérget jelent a végén kv helyett. Kezdetnek durvább homokot prôbálj belőni és meglátod. Annak az impressonak úgysem áll jól egy hosszú lefolyás.
Anubris@ írj rá brumi1024-re, ő 3D nyomtat mostanság bolygókerekes wdt-t, aminél pazarabb megoldást még nem tapasztaltam. A tech-freak haverok maguk alá fognak pisilni, ha nálad kvznak
-
Anubris
őstag
Ma megérkeztek a további játékszerek. Még nem volt időm tesztelni, de azt már most örömmel tapasztaltam, hogy az ikape 51 mm tamper könnyedén beleilleszkedik a H26 IMS kosárba, miközben a 51.3mm tamper nem fért bele (a H22-höz meg ugye ez volt a jó) és a gyári dedica tamper is nagyon súrolva fért bele.
Berendeltem a Brita Marella vízszűrő kancsót is, meg hozzá hard water betéteket.
Már csak egy normálisabb kinézetű wdt kell.
-
krono.
tag
Végre elkezdtem használni a múltkor említett, alis kávéőrlőt (nyaralások és egyebek miatt csak most jutottam el idáig), kávénak pedig kezdésnek az impresso Colombia-t választottam. A kéziőrlő szuper, nagyon minőségi darabak tűnik, maximálisan elégedett vagyok vele, és a Moka Expressben lefőzve a végeredménnyel is több mint meg voltam elégedve. Technika szempontjából James Hoffmann videóját követtem. Előtte pár napig előre őrölt (véletlen azt rendeltem), budget kávéval (a bejáratás végett) kínoztam magam, ahhoz képest nyilván dimenzióugrás volt, de úgy általában is kiválónak véltem kezdésnek.
Amit nem tudok, hogy milyen finomságra kéne őrölnöm. A linkelt videóban ugyan van szó erről, de csupa más dologhoz van hasonlítva, amik közül én egyet sem használtam, így fogalmam sincs mi lenne jó. Az őrlő leírásán 16-21 klikk-re volt írva a mokka (feltételezem, mert az angol nem az erősségük), én egy jó 18-at lőttem be kezdésnek. Így a boltinál egyértelműen durvább, úgy gondolom valami ilyesmi lenne a cél, de nem tudom pontosan mire kellene lőnöm.
-
Viiktor1989
aktív tag
Köszönöm a tippeket
-
Sped
aktív tag
válasz
Viiktor1989 #9645 üzenetére
Impresso Classic, Pallyotz, nekem ezek jönnek be a legjobban.
Én a magam részéről arra jöttem rá, hogy a világos pörkölés nem az én világom.
IKEA is jó, néha van pár hónapos pörkölésük, kifejezetten sötét és messze a legolcsóbb. -
goom
senior tag
válasz
Viiktor1989 #9645 üzenetére
Teljesen egyetértek az említett három hellyel. A magam részéről kiegészítem a Kávékalmár több remek blendjével. De a pár héttel ezelőtti nyaralásunk során tett többszöri látogatásom a Pécsi Kávénál (Danetti) is kellemes emlék (és hoztam két finom fajtát haza is).
Ha ott jártok, ki ne hagyjátok a fügefák alatti asztalkák és a mediterrán udvar hangulatát!
-
K.Tamas89
aktív tag
Sziasztok,
Érdekel valakit Kingrinder K4 (2db van), K6 kéziörlő jó árban?
Vadiúj, dobozában, ajándékba kaptam őket, de nekem feleslegesekBocsi ha nem maradhat.
Akit érdekel írjon rám privátban. -
kmarci25
veterán
válasz
Viiktor1989 #9645 üzenetére
Én még melléktenném az Impresso classic vonalát is.
-
válasz
Viiktor1989 #9645 üzenetére
Kepucziner, Pallyotz blendek. Utóbbi pesti és jobb (konstansabb a minőség).
-
Viiktor1989
aktív tag
Sziasztok. Sötét pörkölésű,inkább tejcsokis vonalon,ki,honnan rendel most friss pörkölésű kávékat?
-
Jolida
tag
válasz
#64905664 #9639 üzenetére
"Csak kiváncsiságból próbáltam és felforralt vízzel sem jött semmi tiszta volt a víz."
Próbáld meg PulyCaff-al és nézd meg, hogy mitől nem fehér a víz.
Én minden esetre AP papírt rakok a puck alá, elöblítés után pár főzést kibír az is, aztán csere.
Így nem hetente kell zsírtalanítani, elég havonta. -
válasz
Anubris #9638 üzenetére
Klasszik vonalon nem hinném, hogy van értelme. Világosnál konkrét mérések is vannak, gyorsítja a lefolyást, így finomabbra őrölve javul az extrakció és szűri a fine-t. Emiatt inkább filter irányba tolódik az ital. Kinek mi jön be. Én nem rakok alulra 🤷
@luksa csókoltatlak, sose volt önálló gondolatom, köszi, hogy rávilágítasz
-
#64905664
törölt tag
Szép napot.
Esze ágában sincs tele menni zaccal a puck screennek, november óta használom és ki van zárva, hogy még 1 felesleges papírt is rakjak bárhova is. Minden zacckiütés után elmosom a 2 oldalát, kis erős sörtéjű korong ecsettel (van aki egyszerűen fogkefét használ az is tökéletes)szépen átsimítom úgy, hogy a végén tiszta lesz és fény felé tartva oldalra mozgatva szépen át látni rajta. Olvastam itt hónapokkal ezelőtt kifőzésről is de minek? Csak kiváncsiságból próbáltam és felforralt vízzel sem jött semmi tiszta volt a víz. Retep mindíg mondja azt amit mástól hall! Semmiféle macera nincs a tisztán tartásával! -
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #9635 üzenetére
akkor sok értelme van ennek a szunyoghálónak.
én elvagyok a papírral már vagy 4éve. az is pár alkalom után eldobandó a kávézsír miatt.
-
-
mekker
őstag
Tecsóban ismét kapható ez a Tesco Finest kávé: [kép]
A korábbi csomagolásosból csak a Costa Rican jött be, többi felejtős volt. Lehet, hogy itt más a beszállító. Clubcardos áron megéri, anélkül szerintem nem annyira.Illetve van gazdaságos is, "Tesco Crema" néven: [kép]
Nekem ez is bejön, sok szupermarketes kávét lenyom, és viszonylag frissen tartják a készletet. -
Süvi
őstag
válasz
Anubris #9632 üzenetére
Láttam én is az FB posztot, utána pedig sehogy nem találtam, de akkor megvan az ok
Világos pörkölésú kv-ra a H26-ra én is 17,75g-ot számoltam.
Kínai szűrőtartóm van, ahhoz két kosarat kaptam, teljesen eltérő minőségüek.
Egy 20cm-es (ez tűnik minőségibbnek) és egy 25Cm-es (egy elég gyenge, fél év után már ereszt az oldalán, ha ez van fent) -
Anubris
őstag
Szia,
itthon fb csoportban 4000 ft volt, a nano azt hiszem 12.000 ft körül van webáruházban, annyit nem ért meg nekem, nem olvastam róla, hogy akkora javulást jelentene a használata.
Szűrőtartó sima kínai avx-ről rendelt.Most kommentek alapján lehet a H26-s kosárba a leírásokkal ellentétben inkább 18g-t kellene csak bele tenni, majd letesztelem.
Amúgy elég sok a negatív komment az IMS- kosarakkal kapcsolatban ahogy nézem pl. amazonon. Méret problémák stb.
Nagyon kíváncsi leszek az ikape tamper jó lesz-e valamelyikhez. Csak más minőségi kosár meg dedicához nem tudom létezik-e. VST-t nem találtam.
Van még az IMS HUGH de az is valami hülye tamper méretet ír, talán 50.8 mm-et. -
Anubris
őstag
válasz
RetepNyaraB #9629 üzenetére
Az igaz, hogy puck screen használatánál durvábbra kell kicsit őrölni?
Azért vettem elsősorban, mert most le szedve a felsőszűrőt azért eléggé koszos volt a belseje, pedig nem főzők gyakran kávét. Plusz mindig felragadt a zacc utána. -
válasz
Anubris #9627 üzenetére
Annyi gramm, hogy ne érjen a felsőszűrőhöz. Tudod, 100Ft teszt. A gyári csak egy ajánlás, mégis tudd mire számíts.
A tamper kérdéshez talán a lefelé szűkülő kosár miatt, de mittomén. IMS nem egy gagyi kínai, szabványaik vannak és tartják is. A pukkszkrín le fog venni kb 1,5g töltetet, úgy kalkulálj. Ott is működik a tsszt, csak a százas mellé kell egy olyan vastagságú érme is, mint a screen. -
Anubris
őstag
Sziasztok!
Napokban érkezett 2 új cuccom a Dedicához.
Egy IMS shower screen, sima nem nano változat.
Érdekesség, hogy ha simán csak kávé, szűrőtartó nélkül indítok egyet, akkor ez sokkal jobban spriccel oldalra, mint a gyári.Vettem továbbá egy H26-os kosarat is. Eddig H22-öt használtam.
Nah most ami furcsa. A H22-nél a 51 mm gyári tamper nem volt tökéletes, 51.3 mm kellett.
Ennél meg a 51.3 mm bele se megy, és úgy látom az 51 mm megfelelő neki.
Viszont nem értem a táblázatot, nem 19 grammot kellene nekem ebbe beletuszakolni?Ha 19g megy bele, akkor az 51 mm tamperrel is úgy érzem alig fér bele a kosárba és alig tudom megnyokodni.
Héten vagy jövő héten érkezik egy nagyobb rendelésem az IKAPE-től, rugós 51 mm tamper, puck screen, 51 mm diszti, meg egy állánytartó.
Nagyon kíváncsi leszek, hogy most melyik kosárhoz lesznek ezek jók...Mágnesességet tekintve sajnos a H26 is ugyanolyan gyenge, mint a H22, így magasító hazsnálata elég macerás ezért is vettem állvány tartót, hogy könnyebb legyen wdt-zni.
-
M3aN
senior tag
Sziasztok!
Eladnám hibátlan Saeco kávégépem. Szerintetek mennyit érhet?
[link] -
Ez csak ilyen kísérlet volt, ami jól sült el, úgy általában kajálással viszem be a kiszámolt zsírt. De eztán ha marad a napi adagomból pár gramm fel nem használt zsír kalória, máskor is csinálni fogom.
jézusom: Csináltam már olyat is, de ha nem mondod, eszembe se jut. Tudat alatt nem kizárt, hogy a tökmagolaj ötletét is onnan vettem.
Asszem, megkívántam egy kávét megint, de már csak feketén ihatom.
-
-
Kiszámolt kalóriás és makrós diétán vagyok, volt még 12g zsírom, ami megmaradt fölösbe, gondoltam egyet, és a frissen lefőzött kávémba öntöttem bele ennyi tökmagolajat csak úgy kíváncsiságból. Nem rontotta el a kávém, talán még javított is kicsit az ízén.
-
Anubris
őstag
válasz
RetepNyaraB #9615 üzenetére
Akkor a savanykás helyett inkább a gyümölcsös a jobb szó rá? Múltkor az avx-nél vettem brazil 100% arabicat ott ilyen citrusos írt éreztem sztem.
Tehát amit egy podból lefőzök, vagy kapszulás géppel, olyan "vízesebb" kávét presszó géppel szemes kávéból max úgy tudnék elérni ha americanot készítenék?
Vagy ilyen téren jobb lenne mellé egy kotyogós vagy aeropress?#9616Nimda Most az IMS H22-t lecserélem H26-ra, úgyhogy én is átállok a 16g-re.
-
Nimda
addikt
válasz
Anubris #9614 üzenetére
14g-ból persze, sok a 40g lötyi. Én 16g-ból csinálom, de 40g még a határeset, nem szőkül nagyon, cserébe sok és finom
de a lényeg, hogy te amit lefőzöl finomnak találd. Lehet a számokkal játszani, de egy idő után megunod és kitapasztalod, mi az, ami finom és elengeded.
-
válasz
Anubris #9614 üzenetére
A robuszta keserű, pont. Egyes méregdrága nemesítettek már nem igazán, de ez más tészta. Az arabica nem savanyú, a mélyebben termesztett brazil, indonéz, indiai területeken pl. egyáltalán nem. Ellenben testes, magvas ízvilág (durva általánosítással). Ha enyhébb ízt szeretnél, készíts americanot (presszó plusz forró víz ízlés szerint, tehát nem hosszabbra eresztett presszó).
A hosszúra eresztett italok egy következő lépcsőfok - klasszik presszó blendnek, vagy "mélyföldi" arabicának ritkán áll jól. Vagy sose. Világos cuccoknak annál inkább. Mármint lehetséges verzióként. -
Anubris
őstag
válasz
RetepNyaraB #9613 üzenetére
Jah nem is azért írtam, hanem még nagyon kezdő vagyok és tanulni szeretnék, tökre rossz, hogy senki sincs ismerettségbe aki megtudná állapítani, hogy amit lefőzök az jó vagy sem. Mármint az nyílván meglehet állapítani, hogy nem ízlik, de hogy ez csak azért van mert a kávé fajtája nem jön be az illetőnek vagy mert én csinálok valamit rosszul.
Tehát a robuszta keserűbb? Ar arabica meg savanyúbb? És ha egyiket sem szeretném, plusz kicsit legyen könnyedebb vizesebb akkor mit tegyek?
#9612Nimda: Én egyelőre próbálom a 14 gramm-ból a 28g-t kihozni és nem nagyon hagyom tovább folyni. Én azt hittem ha tovább hagyom folyni pl 40g-ig akkor még rosszabb, keserűbb lesz az íze, mert ha jól értettem ilyen videókban a világosabb rész a végén már azt adja.
-
válasz
Anubris #9611 üzenetére
Ezen nem veszünk össze 🤷
Szerintem a jó étcsokoládé nem keserű, hanem intenzív íze van (ellenben a boci meg ehetetlenül édes). Ahogy egy jól elkészített kenyai sem savanyú, hanem vibráló gyümölcssavai vannak.
Ha finom volt az a lényeg. Ha az íze sokáig van a szádban, de nem nyelvgyöknél egy kellemetlen, száraz keserűség formájában, az külön remek.Ja ahogy nimda is prófétálja egy klasszik blendben azért lesz kis kesernye, legalább a robuszta miatt. De jó esetben minél kevesebb és helyette jön a dió-étcsoki.
-
Anubris
őstag
válasz
RetepNyaraB #9585 üzenetére
Ezt nem teljesen értem, hogy ha keserű az már rossz.
Most a Pacificaffe - Rome-nál írja a weboldalon, hogy ízre étcsokoládés. Én rendszerint nem szoktam kiérezni ezeket a meséket amiket írnak, de a mostani lefőzésnél egyértelműen megmaradt bennem sokáig ez az étcsokis íz. Az étcsoki az viszont keserű nem?
A La Piazza-nal azt rja ha cukrot kap az étcsoki akkor tejcsoki lesz, hát nekem 3 cukor után sem.Legfeljebb ha cukor plusz liter tejet adok neki.
-
flash-
veterán
köszi!
úgy emlékszem hogy a dedica ec685 nél 14 gramm kb az ami a kosárba elfér de akkor majd megcsinálom a százforintos tesztetRetepNyaraB:rendben, néha mondjuk pont úgy volt a legfinomabb ha "túltöltöttem",
egyébként őrlés közben ha nyomom erősen az őrlő búráját sokkal egyenletesebb eredmény lesz, szebben őröl, sokkal később is folyik át ugyanolyan beállított őrlési finomságon.
ezt nem tudom mi okozza ez csak egy búra..azt nem értem még a kávéfőzővel hogy nyáront tűzforróra melegít, télen meg inkább csak középmelegre.. pedig a konyhában nincs hideg tehát nem hiszem hogy könnyebben hülne meg ha folyamatosan melegit akkor a külső hőfoknak nem kellene meghatároznia hogy milyen meleg az őrlő teteje
mintha fordítottan működne a hőérzékelő vagy én nem tudom de fura...
-
Gibo
senior tag
válasz
RetepNyaraB #9608 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
Egy halom szar az a gép a beépített, két állású őrlőjével. Viccnek is rossz. Ráadásul német amazonon 267 euro. Háromszáz körül inkább végy egy delonghi dedicát egy graef 702-es őrlővel. Vagy egy Kingrinder k4 kézivel, ha nem riadsz vissza a tekeréstől. Utóbbi valamivel jobb minőségű őrleményt ad, csendben. Mindezt akár használtan is.
-
Gibo
senior tag
Sziasztok!
GRAEF ESM 802 Milegra-val találkoztatok már? Most 300€ a MediMarktban, filózok rajta, hoyg megérné-e megvenni.
Elöre is köszönöm a választ (válaszokat)! -
-
nyunyu
félisten
Julius Meinl Melange az vajon milyen kávé lehet?
Weblapjuk szerint arabica+robusta blend, de hogy mennyire, azt nem írják.
Mivel 16€-re le volt árazva, nem bírtam a Billában otthagyni.
(Itthon ennyiért az egyszerűbb Segafredok, meg Lavazzák mennek?)Egyébként Bécsben még milyen kávét lehet érdemes nézni?
-
Ne töltsd túl, az sose jó. Ahogy Goom írja: ráteszel egy 100Ft-ost a tamperelt pogira és felhúzod a kart. Ha látszik a nyoma, de nem merül el, az a jó. Ez minden babnál más mennyiséget jelent, de könnyű kitapasztalni. Általánosan sötétebből kevesebb kell (akár egy grammal is), mint világosabból, ugyanolyan térfogathoz.
Ha hosszúra eresztett ital van a videóban, az feltehetőleg vagy más kosárméret (18-20-as), vagy világos pörkölésű bab. Az 1:2-1:2,5 aránnyal nem lőhetsz nagyon mellé az esetek nagy százalékában. Minél "klasszikusabb" az alapanyag, annál inkább érdemes a rövid oldalra célozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- E-roller topik
- Autós topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gurulunk, WAZE?!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Linux kezdőknek
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI Mini 3 Fly More Combo RC - GARANCIÁLIS drón szett +koffer
- DJI FPV Fly More Combo drón + Goggles V2 szemüveg - 3 akkuval
- DJI Mavic 2 Zoom drón, gyári dobozában, 4 db aksival és táskával eladó
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged