- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viiktor1989
aktív tag
Pallyotz féle Indian Choco
Robottal készìtve 😊
-
Viiktor1989
aktív tag
válasz
Viiktor1989 #12155 üzenetére
Bár,ez olyan habot csinál,amit a Freddo Espresso/Cappuccinoba is raknak,meg áll kb a tetején a hab, én a kézi mixerrel nem tudtam ilyen kemény habot csinálni.
-
Viiktor1989
aktív tag
Sziasztok.Lelit Biancaval kapcsolatban szeretnék érdeklődni. Mit jelent pontosan a Pre Infusion illetve low flow, azt láttam videóban,hogy be lehet állítani, hány masodperc legyen alacsony nyomáson ez,de magára a kávé babra milyen hatással lesz az ízek alakulásánál,pl egy Gaggia Classic gép összehasonlítása esetében
-
Viiktor1989
aktív tag
Gaggia Classic: ha már kicseréltem a kar tömìtést, két fajtára is,vettem másik portafiltert,sajnos az sem vált be,mi okozhatja még azt,hogy kávéfőzéskor, nyomás alatt,a portafilter felett/mellett engedi a vizet a gép? Már az sem segít,ha erősen rászorìtom a kart nyomás alatt.
-
Viiktor1989
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #11869 üzenetére
Köszönöm
-
Viiktor1989
aktív tag
válasz
Viiktor1989 #11830 üzenetére
Közben meg lett a baj,a portafilter felfogató részénél a fém része megütődhetett, ezért dobja le nyomás alatt a portafiltert.
Gaggia Classichoz portafiltert szűrő kosár nélkülit lehet kapni valahol? Vagy csak szűrő kosárral együtt árulják? -
Viiktor1989
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #11829 üzenetére
Lefuttattam egy autotunet, így meggyógyult a hőfok. Viszont az új tömítéssel is kifolyik felül a víz a portafilternél. Ha nem fogom oda erősen a kart,sajnos kifolyik. Tipp,hogy mi lehet a baj?
-
Viiktor1989
aktív tag
Sziasztok.
Újabb probléma ált elő.
Kicseréltem a tömìtést a Gaggia Classicon,mondom akkor főzzünk egy kvt. Nem tudom miért,de a piden felment a hőfok 150 fokig,lekapcsoltam a gépet,levettem a portafiltert,majd egy pukkanás után kormos lett a csepegteto tálca. Mi történhetett? -
Viiktor1989
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #11790 üzenetére
Köszönöm szépen
-
Viiktor1989
aktív tag
Sziasztok
Rendeltem a Gaggia Classic kávéfőzőhöz [link] tömítést.
2 db-ot is kipróbáltam,mindkettőnél kijön a víz a portafilternél. Ez nem a belevaló tömítés vagy én nem rakom fel jól? -
Viiktor1989
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #11024 üzenetére
Köszönöm
-
Viiktor1989
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #11022 üzenetére
Ez már valóban más koncepció. Ahogy néztem,itt már a nyomást is lehet változtatni,olasz eszpresszónak,viszont konstans 8 bar való. Igazából így akkor érdemesebb lehet a Gaggia vonalon maradni?
-
Viiktor1989
aktív tag
Sziasztok.
Apumnak bedöglött a kv gépe,oda adnám az enyémet neki (Gaggia Classic).
Napi 2 kv-t szoktam lefőzni, néha -néha csinálok 2-3-at is egymás után.
Tudnátok ajánlani pides,karos,olyan gépet,ami a Gaggia után már egy komolyabb szintet, ugrást képvisel?
Köszönöm szépen! -
Viiktor1989
aktív tag
Köszönöm a tippeket
-
Viiktor1989
aktív tag
Sziasztok. Sötét pörkölésű,inkább tejcsokis vonalon,ki,honnan rendel most friss pörkölésű kávékat?
-
Viiktor1989
aktív tag
Ti milyen olaszos pörkölésű kàvékat hasznàltok?
-
Viiktor1989
aktív tag
Na hát,ezt nem tudtam, valamiért fél óra volt az emlékezetemben. Örülök, hogy ràkérdeztetek 😊
-
Viiktor1989
aktív tag
válasz
Andraskiss6 #7300 üzenetére
Az a helyzet,hogy a Gaggiaval nem lehet egymás után húzni az adagokat, szóval vagy az lesz,hogy az àlmosabbik mester kapja az első adagot, fél óra múlva a másik,vagy egyszerre lejön a két adag, úgy is televàgjàk cukorral meg habbal 😱 Ha nem ízlik nekik,akkor marad az egy adag.
-
Viiktor1989
aktív tag
válasz
#98690560 #7298 üzenetére
Jó az elmélet,mindig így iszom a kávét,17 ből 34. Viszont most kétszer 34-et szeretnék. (Munkàsok lesznek nàlunk és nekik szeretnék egyszerre lefőzni két adag kávét.) Csak nem vagyok benne biutos,hogy a végeredmény így jó lesz,de majd kipróbálom és megosztom a tapasztalatomat.
-
Viiktor1989
aktív tag
Köszi srácok!
-
Viiktor1989
aktív tag
Sziasztok. Dupla ims szűrőkosarat használok,17.3 gr babból főzöm a kávèt. A következő napokban szeretnék egyszerre lefőzni két adag kávét (Gaggia Classic). Ezzel a szűrőkosárral lehetséges ez? Ha igen, akkor vegyem durvábbra az őrleményt és engedjem mondjuk 1:3 arànyban? Abból nagyjából lejonne két adag espresso. Köszi a segítséget 😊
-
Viiktor1989
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #6980 üzenetére
Sajnos ebben van igazság 😅 Tamperàlàsra gondolsz egyébként?
-
Viiktor1989
aktív tag
Sziasztok. Az mitől lehet,hogy ugyan az a kávé (Velencei gondolások,friss pörkölés) ugyan azzal a beallìtásokkal egyszer lassabban, máskor gyorsabban jön le a Gaggia Classic kávégépből. Niche Zero az őrlő.
-
Viiktor1989
aktív tag
Hallo. Van esetleg valakinek eladó marok tamper? Köszi.
-
Viiktor1989
aktív tag
Sziasztok. Mennyire probléma,ha a choco madness kávé a csokis íz mellett egy picit keserű?
-
Viiktor1989
aktív tag
Ijjjjaaaaaa, meg lesz a baj,felfelé tekertem az őrlőt,nem lefelé.... Uram isten 🤣 Köszi a segítséget. A kávé egyébként Choco Madness,friss pörkölés.
-
Viiktor1989
aktív tag
Sziasztok. Az utóbbi alkalmakkor ,ha kávét készítenék(Gaggia Classic) , egyszerűen a portafilteren àtzubog a víz. Mindent ugyanúgy csináltam,ahogy eddig is,az őrlőt(Graef 702) is àtàllìtottam sokkal magasabb fokozatba,de semmi változás. Valószínűleg az őrlővel történhetett valami? Köszönöm
-
Viiktor1989
aktív tag
Köszönöm szépen a segítséget!
-
Viiktor1989
aktív tag
Nagy a baj srácok. A gaggia classic nagy nyomàson leveri a helyéről a portafiltert. Felteszem a szűrőkosàr tartóra,ahogy eddig is és bekapcsolás után,ahogy ràadja a 9 bar nyomást leveri. Vagy oda fogom erősen és akkor talán lejön a kávé normálisan. Ez mitől lehet? A felfogatót gondolom cserélni sem kehet, talán egybe van a bojlerrel?
-
Viiktor1989
aktív tag
Sziasztok.
Ehhez az I.M.S 2 csészés szűrő 12/18grH24.5 GA milyen tamper az ajánlott? A választ előre is köszönöm! -
Viiktor1989
aktív tag
Srácok lenne még egy kérdésem. Jól gondolom,hogy a Gaggia Classic felsőszűrő felett lévő,imbiszkulccsal kivehető fém korongot is el kell takarítani időnként zsìroldóval? Köszönöm
-
Viiktor1989
aktív tag
Velencei gondolàsok: Kettő féle képpen próbáltam.17 gramm mindkettő. Először finomabb őrlés,1:2 arány,28 sec. Másodszor eggyel durvább 1:3 arány,17 sec. Sajnos kettő között nincs állítási lehetőség. Mind a kétszer, enyhén savas,de a jellemző aromákat én sajnos nem érzem ki. Ennek ilyennek kell lennie? Úgy gondolom,meg minőségi,cukor nélküli kávét sosem ittam, így nem is tudom milyennek kell lennie a jó kávénak. Kérlek segítsetek 😅
-
Viiktor1989
aktív tag
Rendben, köszönöm szépen
-
Viiktor1989
aktív tag
Srácok, igazából pontosan mi a szőkülés? Kb 20 másodpercig szép, sötét barna színű a kávé, utána kezd el szőkülni,itt már minden esetben leàllìtjàtok a főzést vagy még pár másodpercig engeditek? Illetve a főzés elején, szép lassan,csepegve kezdi a kávé adagolást a Gaggia naked karja,kb 7-8 másodperc múlva jelenik meg az első csepp,ilyenkor még nem beszélhetünk megégésről,ugye?
-
Viiktor1989
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #4836 üzenetére
Nincsen hozzá semmi más,sajnos a nyomàsmérőt sem lehet állítani. De mindig 9 bar-on tartja a nyomást.
-
Viiktor1989
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #4831 üzenetére
Igazából van rajta egy PID vezérlő,amin lehet állítani a hőfokot,illetve egy nyomás mérő óra. Hát én azthittem,ha meg van a megfelelő lefolyás,akkor minden rendben lesz,csak a kávékat kell cserélgetnem 😅 Kis naiv. Na még pár nap és bontom a velencei gondolàsok kàvét, bízom benne az már másabb lesz. Cukorral ez sem volt rossz,de hát nem ez a cél..
-
Viiktor1989
aktív tag
Sziasztok. Vettem egy AVX Guetamala Huehuetenango kávét, pár hetes pörkölés, közepesen sötét. Először 35 ,majd csupán 20 másodperces kivonatolási idővel, először nagyon savasnak,majd nem igazán savasnak éreztem,viszont a karemelles édeset nem éreztem rajta.. Erre a kávéra jellemző a savas íz világ?
-
Viiktor1989
aktív tag
Rendeltem már friss pörkölésű kàvékat, pihenés után azonnal kipróbàlom őket,nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz, még szerintem nem is ittam igazi, minőségi kávét,csak cukor és tej..😁 Próbàlkozom nagyobb mennyiséggel,durvàbb őrléssel jön le 22-23 másodperc alatt a dupla adag grammra,kinézetre egész jó,majd meglátjuk frissel mit tudok kihozni belőle
-
Viiktor1989
aktív tag
Hali. I.M.S 2 csészés szűrő 12/18 gr,egy ilyenbe raktam 14 gramm kávét és ezzel lett jó 24-26 másodperc/28 gramm kávé,2-es őrlési fokozaton. Próbàlgattam nagyobb adagokkal is, több fajta őrléssel,de azok mind rovidebb idő alatt jöttek le. Viszont valószínű,hogy kevés az adag,mert víz maradt a zaccon,illetve a 100-ast sem nyomta bele a kàvéba a felső szűrő.. Hogyan tovább szerintetek? Még mindig bolti kávé, inkább ezen gyakorolok.
-
Viiktor1989
aktív tag
Igen, ez még a bolti kávé. 15 g őrleményből lett 34 g. Mit rontottam el, azon kívül hogy gyorsan lejött? 😅
-
Viiktor1989
aktív tag
Sziasztok. Készìtettem egy videót [link] a kávé készìtésemről. Lezsűrizné valaki? 😁 Köszönöm
-
Viiktor1989
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #4793 üzenetére
Sajnos vakszűrőm nincs,viszont még csak bolti kàvéval kóstolok, akkor lehet ez a gyenge làncszem. Ma érkeztek meg a rendelt friss pörkölésű kávék, pihentetés után írok 😊 Sajnos ezeken nincs kifujó szelep,akkor csak egyszerűen hagyjam úgy,ahogy vannak?
-
Viiktor1989
aktív tag
Köszönöm,kisérletezem tovább
-
Viiktor1989
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #4785 üzenetére
Még ezt meg kell ,hogy kérdezzem, magát a kifolyó kávét,ti hogy szoktàtok mérni,hogy lesz helyes az 1:2,1:3 arány,bele kell ilyenkor számolni a krema réteget is, vagy nélküle értendő a mennyiség?
-
Viiktor1989
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #4785 üzenetére
Köszönöm
-
Viiktor1989
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #4783 üzenetére
Egy videóban láttam,hogy szőke lefolyàsnak hívják a csersavat, és igazából nekem is krémes, szökés sokszor,de nem tudom,hogy ez a csersav miatt vagy maga a krema ilyen..
-
Viiktor1989
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #4780 üzenetére
Srácok,a világos lefolyàs mindenképpen a csersavassàgot jelöli? Vagy az lehet a kávé lefozes közepe körül a krema réteg is?
-
Viiktor1989
aktív tag
Rendben, köszönöm
-
Viiktor1989
aktív tag
Akkor pofozgatom továbbra is 😊 Egyébként a szűrő kosarak szabvànyméretűek? Szeretnék egy 7grammosat venni,illetve egy 1000 ft értékű is megteszi?
-
Viiktor1989
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #4762 üzenetére
Egyenlőre mezei ,bolti kávébabból csináltam,akkor valószínű,hogy dupla a szűrőkosaram, ezért volt kevés bele a 7 gr kávé. Illetve az normális,ha a Graef 702-es őrlőből még egy csomó őrlemény kiesik,ha elkezdem pofozgatni az oldalát..?!
-
Viiktor1989
aktív tag
Sziasztok. Első kàvéim egyike, még teljesen új vagyok ebben a témakörben. [kép] [kép] Mondanàtok róla véleményt? Érdekes,hogy ezt 18 gramm őrleményből készült viszont,ha fele ennyiből csinálom,akkor fele idő alatt is jön le,el sem éri a 9 bar-os nyomást,sajnos. Ezen hogyan tudnék javítani? Illetve ilyenkor szűrő kosàrban a zaccon víz marad,ez mitől lehet?
-
Viiktor1989
aktív tag
Most kicsit jobban àtolvasva a fórumot, kinéztem egy ajánlott szettet, konkrétan Gaggia Classic és Graef őrlő hozzá. Vicces kérdés,de a Saeco Intelia után,mekkora ugrás lenne îz élményben az alábbi szett?
-
Viiktor1989
aktív tag
De jó,hogy megkérdeztem. Köszönöm urak!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mini 3 Pro Fly More Combo RC drón szett - 3 akku +szűrők +2db táska
- DJI Avata drón +Motion controller - hibátlan, karcmentes állapotban
- DJI Mini 3 Fly More Combo RC - GARANCIÁLIS drón szett +koffer
- Xiaomi Yunmai Fascial masszázs pisztoly (Massage Gun)
- DJI AVATA 2 drón - 2026.05.20-ig DJI garancia
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Xbox Ultimate előfizetések
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest