- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mano66
senior tag
válasz
RetepNyaraB #13775 üzenetére
Robot mellet maradtam a mechanikus vonalon. Nem egy racionális döntés volt. Néha beugrik milyen jó volt a Niche. Márt volt, hogy majdnem újra rendeltem. De elvenné a Robot szabadságát. Legfőképp akkor hiányzik amikor több sotot kell csinálnom egymás után.
cziczas : Rengeteg km-t vezetek és ha tehetem és van időm és erőm még. Tekerem a biciklit is. Jó móka. Úgy, hogy nagyon közel vagyok a 60-hoz.
-
Mano66
senior tag
-
Mano66
senior tag
válasz
cziczas #13598 üzenetére
Inkább tekernék egy K6-ot mint ezeket az olcsó elektromosokkal kínlódjak. Mazzer Major után Kinu Simplisity. Van hogy hétvégén 5 kávét csinálok a Robot, Kinu párossal. Mégse vennék olcsó elektromost. Elég volt látnom a fiam mit szenvedett a Greaf 702-vel. Most K6-ot teker és nagyon meg van elégedve vele. Azt mondta soha többet Greaf. Az AVX-es olcsók se semmivel nem jobbak. Az értékelhető kategória a DF64V2-vel kezdődik. Vagy még lehet az DF54-es is. De az alá semmiképp nem mennék.
-
Mano66
senior tag
válasz
RetepNyaraB #13344 üzenetére
Szerinted miért van a végén a smiley. Csak a gyengébbek kedvéért javítottam.
-
Mano66
senior tag
válasz
RetepNyaraB #13340 üzenetére
"Kàvékalmár (frissenporkoltkave.hu)" helyesen (frissen-porkolt-kave.hu). Ha már kiírtad az oldal címét.
-
Mano66
senior tag
válasz
Alabástrom #13233 üzenetére
Igazad van. De az is gumi származék vagy is fajta.
-
Mano66
senior tag
Sziasztok. Eladó lesz egy Rancilio Silvia minden tunninggal amit Fragola beletudott rakni. Omron PID-es. Nyomásmérő óra, rézcső, tágulási, szűkítő, stb. VST és Reneka kosárral. Végig RO vízzel használva. Elsőnek itt a két kávés fórumon rakom ki. Hát ha érdekel valakit. Képek később. Vasárnaptól hirdetem majd máshol is. Irány ár : 270000 Ft.
-
Mano66
senior tag
válasz
AMD Power #12534 üzenetére
Kapszulát talán legolcsóbban itthonról a [https://olcsokave.hu/] -ról lehet venni.
Azt, hogy neked melyik kapszula fajtából készült kávé ízlik jobban azt te döntsd el. Egy jó alternatíva [HiBREW H1B 6in1 multikapszulás kávéfőző].
Vagy kintről olcsóbban. [Banggod.com]. Szokott hozzá lenni kupon úgy még olcsóbb.
Ennél a gépnél te döntesz milyen kapszulát raksz bele. Mindenevő.
Amúgy kapszulásban, hogy melyik a legjobb? Na ez jó kérdés. Van aki a Nespresso-t van aki Dolce Gusto-t mondja jobbnak. A Vertuo kapszulásokat engedd el. -
Mano66
senior tag
válasz
JackFeryll #12532 üzenetére
Grafikonon minden jól mutat. Saját tapasztalat, saját vélemény részemről.
Nálam így működik jól. Vagy is úgy ahogy én szeretném.
-
Mano66
senior tag
válasz
Alabástrom #12503 üzenetére
Már pont kezdtem írni, hogy félre értetted.
Igen el lehet kancsó nélkül is lenni. De olyan olcsó lett már, hogy szerintem kár kihagyni. -
Mano66
senior tag
válasz
Alabástrom #12497 üzenetére
Nem teljesen értek veled egyet. Azért kilehet érezni ha túl meleg a víz. Az, hogy nem érzékeny a víz hőfokára csak így részben igaz. Pl : most van egy kávém ami a Robottal 89 C fokon egy csokis nagyon jó ízű. De már 90 C fokon bejön egy kesernyés íz. Na ezt ha leönteném forró vízzel ihatatlan lenne. Legalábbis számomra. Lehet aki kotyogósról vagy automatáról tér át annak az is sokkal jobb. Én azt mondom, hogy aki már kiadott kb 200 ezret Robotra és a sallangokra hozzá. Annak egy 20 ezer Ft-os kínai PID-es kancsóra is teljen. Sokkal több lesz a siker élmény úgy.
De ez csak saját vélemény!!!! -
Mano66
senior tag
válasz
kchris78 #12492 üzenetére
Robotot használok csak arról tudok véleményt írni. A PID-del hőfokra beállított vizet beleöntöd a kosárba, összerakod és mehet a csapolás. Nem kell elő melegíteni. A két csészés kifolyó használatánál kell előmelegíteni a kosártartó részt. Én ezt úgy oldom meg. A kancsó nyakára rárakom a fejet úgy, hogy a vízbe érjen az alja. Amire a víz eléri a hőfokot a fej is elég meleg.
-
Mano66
senior tag
Aki nem vett a Robothoz a karra gombot. [Itt] a lehetőség. A gyárinál olcsóbb és mivel nem megy át a csavar menet lehet így még szebb is.
-
Mano66
senior tag
válasz
Gergőke88 #12343 üzenetére
Maradj a Robot mellett. Vegyél mellé egy tejhabosítót.
A Robot fa ék egyszerű. Könnyű használni. Hátránya csak a gyári szett jó hozzá (kosár, tamper). Cserébe piszok jó kávét készít, ha rá jössz a technikára. Tudsz vele profilozni. (Előáztatás, nyomás). Nincs gőz. Kell hozzá egy jó vízforraló. Pl : [Timemore] .Igaz pont nincs készleten. Vagy innen olcsóbban pl : [ez] . -
Mano66
senior tag
válasz
tuzpenge #12215 üzenetére
Szerintem is kevered. Mert a Majornál volt. A 151C kés ahogy bekerült csak nagyobb indító kondenzátor cserével indult. Túl nagyot harap a kés. Az NZ, Major össze hasonlításban igazad van nem egy kategória. Az NZ is egy nagyon jó otthoni daráló. De ha történik valami gebasz vele itthon javíthatatlan. Alkatrész bizton nem találni hozzá. Ahogy a biztosítok mondanák "gazdasági totálkár". Cseréld le. A Majorhoz van minden alkatrész. Kis túlzással minden kávégép javítással foglalkozónál.
Itt a kezdő fórumon jobban tolerálva van a tévedés. Ha valakinek van véleménye és téves. Nem fogják lehurrogni. Csak kijavítva lesz. Nyugottan írj. -
Mano66
senior tag
válasz
tuzpenge #12213 üzenetére
Hol hallottad, hogy az NZ befullad? Volt nekem is de ilyet semelyik kávéval nem tapasztaltam. Az NZ-vel inkább az a baj, hogy nem tudja senki mennyit bírki meghibásodás nélkül. Mondjuk nem is hallani meghibásodásról. A Major meg egy más liga. Az elnyűhetetlen darállo.
Te is a régi vágású vagy mint én. Lassan kihalunk. Sokan még a papíron leirtat sem tartják be. Nem, hogy egy szóba tett ígéretet.
-
Mano66
senior tag
válasz
RetepNyaraB #12068 üzenetére
Soha nem gondoltam, hogy eladom. Csak teljes szemlélet váltásban vagyok. Nagyon kényelmes vele a darálás. De ez most háttérbe szorult. Ezt is biztos megbánom mint a NZ eladását. De a kávézás egy hobbi. Jönnek mennek a kávés kiegészítők.
-
Mano66
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #12064 üzenetére
A réz igen. Alut inkább szétszedetném tisztítása.
-
Mano66
senior tag
Vízkőtelenítésre háztartási citromsav. Legolcsóbb és a legjobb.
-
Mano66
senior tag
válasz
RetepNyaraB #11935 üzenetére
A Facebook-on a "Barista eszköz piac"-ra mutatna a link.
T. Márk néven van fent. Nem tudom miért nem jelenik meg.
"Eladó egy Gaggia Classic kávéfőző, amely kiváló állapotban van és Fragola által teljes tuningon átesett. Professzionális minőségű eszpresszókat készít, masszív rozsdamentes acél borítással és erőteljes 9 bar-os szivattyúval rendelkezik. Ideális otthoni baristáknak, akik szeretik a kézi kávékészítés élményét. Adok hozzá egy VST szűrőkosarat. Frissen karbantartva, rendszeresen tisztítva és csak szűrt vízzel volt használva. Átvételi lehetőség Budapest 13. kerület vagy Dunakeszi, de igény esetén Foxpost is megoldható (vevő terhére előre utalással).
-
Mano66
senior tag
A fiam hirdet egy Full tuning Gaggia Classic-ot.
[Gaggia Classic] -
Mano66
senior tag
Eladásra felraktam egy Mazzer Major Electronic-ot 151C késsel. Fórumosnak kedvezmény.
[Mazzer Major Electronic] -
-
Mano66
senior tag
válasz
Anubris #9713 üzenetére
Milyen volt a lefolyás? Hány másodperc alatt jött le? Mivel darálsz? Hány bar-on dolgozik a géped 9 vagy 15?
Nem lett a pogácsa laza, saras, vizes a teteje?
Egy kicsit talán már át megyünk hardcor-ba.
Mivel gondolom valami kezdő szetted van enged el, hogy hogy néz ki a pogácsa. Azt nézd, hogy a kész kávé milyen ízre. Ízlik vagy nem. Egy kezdő szettre ne költs sokat vagy lépj fentebb.
Ha megjött a Normcore puck screen. Rakj alá AP papírt és megszűnik minden ilyen bajod amúgy a pogácsával. -
Mano66
senior tag
válasz
Anubris #9688 üzenetére
Az a baj, hogy hiába mondom a lyukak a rossz Puck Screen miatt vannak. Nem függ a kávé mennyiségtől.
Szerintem te kevered az AP papír áztatást. Azt van aki be vizezi. A fémnek nincs értelme. Vagy is lenne ha forró vízbe rakod, hogy ne hidegen kerüljön a pogácsára. Így nem hidegiti le a csapolt vizet. De ezt még nem hallottam, hogy valaki alkalmazná. Csak tovább gondoltam miért lenne értelme az áztatásnak. -
Mano66
senior tag
válasz
Anubris #9682 üzenetére
Igen ilyennek kellene lennie a felső resznel, de ez a pogácsa alja. Látszik, hogy felfelé szűkül. Amit felraktál fentebb a pogacsáról ami még a kosárban van ott látszik, hogy mennyire csatornás a Puck Screen lyukaknál.
Itt van kép a reggel főzött kávé pogacsáról. Látszik, hogy mind két oldal egyenletes. Igaz már a felső résznél látszik, hogy ki lett ütve a kosárból. Nem óvatosan szedtem ki. -
Mano66
senior tag
válasz
Anubris #9675 üzenetére
Érhetően.
Amit használsz Puck Screen egy lemez nagy lyukakkal amiben sok kicsi van.
Amiket én linkeltem azok nagyon sűrű szövött háló egymásra illesztve 1,7mm vastagságig.
Látom a 100 Ft-os tesztet megcsináltad. Így a felsőszűrő és a Puck Screen között van légrés (Kb : 2,6 mm, 100 Ft vastagsága lemértem minusz a Puck Screen vastagság). Az én fajtámnál is még marad légrés, de csak 0,7-0,9 mm.
Elindítod a csapolást és itt jön a lényeg. A tiédnél a víz ami kijön a felsőszűrőből az nem éri a pogácsa teljes felületét. A Puck Screen miatt 1/3 részével (kiszámolva lehet több is ez) kisebb területét csak. A másiknál mivel sűrűn szövött háló ott a teljes felületét éri. Így teljes kioldódás van.
A víz útját nézed a nyomás miatt lefelé áramlik. Keresi a legkisebb ellenállást. Nem fog keresztbe menni. Ez meglátszik a pogácsádon is. Közép részen lévő kávé mennyiségből semmit nem old ki. Az a rész kidobott pénz.
Ez a fajta Puck Screen szerintem semmit nem ér. Egy félre ment próbálkozás.
A Puck Screen-hez ajánlott alá használni AP papírt. -
Mano66
senior tag
Rendelt valaki az utóbbi időben az AlzaCafé-ból? Mikori pörkölés volt?
-
Mano66
senior tag
válasz
RetepNyaraB #6355 üzenetére
Van egy szint ami alá már nem megyek. Amiket iszok csak azokat nem ezen az oldalon emlegetik.
-
Mano66
senior tag
Nem. Maradok a kisüzemi pörkölöknél. Csak ki írtam, hogy aki friss pörkölésű olcsó kávét keres az a Aldiban is talál.
-
Mano66
senior tag
Ha valakit érdekel van az Aldi-ban ~2800Ft-ért L'OR Espresso Brazil és L'OR Onix 500g-os kiszerelésben. Gyártási időpont 2022.02.01.
-
Mano66
senior tag
válasz
Taltos0711 #5395 üzenetére
Ma kaptam ugyan ebből a pörkölésből.08.10.22. Úgy látszik nem fogy, vagy sokat pörköltek.
-
Mano66
senior tag
Kárvolt kitenni.Még azt hiszik ajánlott kávédarálásra.Pedig NEM!!!
Nyomásfokozós gépekhez jó a bolti előre darált "tégla" is. Kár kínlódni a szar darálóval.Ha meg már kiveszed a nyomásfokozó részt,értelmesebb kávét kapsz de nem a boltiból.Egy Gaggia Classic +Graef 702+ Friss pörkölésű kávé már élmény számba megy.A Gaggia Classic megkapod 50-120 ezer Ft-ig állapottól függően.A Greaf 702 ~32 ezer Ft.A normális friss pörkölésű kávé kb ~ 4500 Ft/kg-tól. El kell gondolkozni,hogy egy ~100 ezer Ft-os beruházással akarsz jó kávét inni vagy marad az ember az olcsó bolti vonalon.
Vagy alternatíva az Aeropress egy kézi kávédarálóval. -
Mano66
senior tag
válasz
Polarstar #2316 üzenetére
+1 a Pall&Yotz-ra. Nem kell ahhoz bolt,hogy egy jó,friss kávét vegyél.Egy bolt üzemeltetése emelne az áron.Minden rárakodó elem drágítaná (pl : bolt bérleti díj, alkalmazotti fizetés, stb..).Én csak tőle veszem már a kávét több mint 2 éve.Még csak friss pörkölés jött tőle.A minőség meg mindig magas.A kiszolgálás meg gyors.Délelőtt megrendeled másnap hozza az MPL. Pesten ki is szállít. Mind a két fiam a cégeikhez tőle rendelik az automatáikba a kávét. Ott is már megszokták a jót.Már ihatatlan náluk az Omnia és a sárga Thibo. A minőség iránti kereslet nem faszság, ha nem igény. Én is bolti téglákon nőttem fel, de jó, hogy sikerült váltanom. A legszebb,hogy már a vendégeink is van amikor csak egy kávéra beugranak.Mert a jó ízt a bolti nem adja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, garancia, FPV RC 3, ND szűrők
- DJI Mini 3 Pro Fly More Combo RC drón szett - 3 akku +szűrők +táska
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- 2Drive Off-Road 8.5" Hoverboard
- DJI Mavic 2 Zoom drón, gyári dobozában, 4 db aksival és táskával eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest