- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Netfone
- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Face8814
őstag
válasz
#86564352 #275147 üzenetére
Ezt azért annyival kiegészíteném, hogy androidról IOS-re váltás előtt nem igazán tudok rákeresni ilyen dolgokra, lévén fogalmam sincs mik azok a dolgok, amik hiányozni fognak az egyik rendszerből a másikkal szemben.
Az igaz, hogy erőteljesebb kereső használat a forumban előnyt jelenthet, de mivel folyamatosan változik az ios is, nem biztos hogy ami fél éve valid volt az ma is az.
Illetve szerintem nagyon is hasznosak az ilyen droid vs ios beszélgetések. Nagyon sok olyan infót lehet megtudni az adott rendszerről ami egyébként nem biztos hogy kiderülne. -
Uyuarasy
tag
válasz
#86564352 #275141 üzenetére
Szerintem en eleg sok dolognak utanajartam, de igy is meglepodtem nehany dolgon Android -> iOS valtas utan.
Ezzel szerintem nincs gond, az osszefoglaloban van egy - nem tul hosszu - felsorolas a fobb kulonbsegekrol, amivel viszont nem lehet mit kezdeni, az a “de ez mindig is ilyen volt” es hasonlo valaszok az egyebkent valos problemakat fejtegeto keresekre.
Nyilvan nem varhato el az asszertiv kommunikacio mindenkitol, de nehany hetes ittletem alapjan sajnos nem tul pozitiv az itteni kozossegrol a benyomasom. -
törölt tag
válasz
markknight #275142 üzenetére
Rákeresnének billentyűzet, hangerő, ébresztő, csengőhang kulcsszavakra és látnák ezerszer kitárgyalva a témát. Engem nem zavar amúgy valaki váltás után fut bele valamibe és kérdezi, elpanaszolja neki furcsa, mi elmondjuk újra és újra ez és az nincs, csak akkor maradjon annyiban a dolog és ne a sokadik iOS-Android szál induljon el belőle és főleg ne fikázás, mint most is.
Ezért szoktam javasolni ne Android és Windows fejjel álljanak hozzá. Ha azt keresik iOS-ben és Macben, úgy lehetséges csalódás lesz nekik. -
válasz
Face8814 #275117 üzenetére
Lehet hogy azért nem írják bele ezeket a tesztekbe, mert nem vagy nagyon ritkán merül fel ez a számsor a billentyűzeten. Ha lehetne ilyet, én pl akkor is kikapcsolnám mert az idő 99%-ában feleslegesen foglalna helyet a képernyőn. Persze attól nem zavarna, ha be lehetne kapcsolni. Én az iPhone 3G óta használom a rendszert, emlékeim szerint az talán 2008-ban volt, azóta nem hiányzik ilyen jellegű billentyűzet-beállítás. De ki kell próbálni egy alternatív billentyűzetet, nem tudom hogy azok között akad-e ilyen. Swiftkeyt próbáltam párszor de nem vált be, a gyárit használom.
-
Imi1981
veterán
válasz
#86564352 #275141 üzenetére
Ez így nem teljesen igaz mert sokszor írnak megoldást amit például nem is tudtam! Például a gyári billentyűzeten is tök sok trükk van amit nem tudtam és itt valaki leírta ( lehet pont te 😄 ). Szóval igen akik váltottak ( én is ) hiányolnak dolgokat de sokra van megoldás csak nem tudunk róla . Én már sok funkciót és beállítást megtudtam innen a fórumról .
-
törölt tag
válasz
markknight #275137 üzenetére
Aki Androidról vált és nem néz utána iOS milyen, akkor unalmas ezerszer látni a csodálkozást ugyanazokról a dolgokról. Hetente felmerül iPhone vásárlás után miért nincs számsor a billentyűzeten, miért nincs öt különböző hangerő csúszka és egyéb évtizedes iOS dolog. Ami úgy van kezdetek óta.
-
markknight
veterán
Azért az Android vs iOS vitához tegyük hozzá, hogy nagyon nehéz manapság váltani oda-vissza. Van akiknek nem, másoknak igen. Én se tudnék androidon élni, bármennyire is tetszik 1-2 funkció. Nagyon sok idő eltelt a két rendszer bevezetése óta + vannak koca vs prof userek.
Szerencsére nincs semmi gáz! Dolgozó emberek vagyunk, eladjuk azt ami nem tetszik, majd veszünk egy újat.
Kocsi, konzol, óra, focilabda. Mindennel ez van
Nekem spec nincs bajom vele ha leírjátok, hogy szar. Sok funkció valóban az, de nincs ez máshogy droidon se
-
Face8814
őstag
válasz
joey04 #275132 üzenetére
Való igaz, felemásak az érzéseim az IOS-el kapcsolatban.
Viszont valaki rávilágíthatna nekem arra, hogy miért baj az ha több az opció egy-egy beállítás alatt?
Ez a kérdés most azért is fogalmazódott meg bennem, mert azt írtad,hogy túl sokat nyitott az IOS a korábbiakhoz képest.
Érdekelne, hogy ez milyen negatívumokkal járt egy régi iPhone felhasználó számára. Ugye én csak most kezdtem iPhonet használni így egyelőre elképzelni sem tudom miért rossz dolog ha valamire több alternatíva van... -
half333
őstag
Üdv! Szeretném ujratelepiteni tisztán itunesal az iphone-om,de mindig azt irja ki hogy a frissitéshez vagy visszaállitáshogy a legujabb itunes kell,viszont a legujabb van fent. DFU modban van rákötve az iphone a gépre. mi lehet a baj?
-
Imi1981
veterán
válasz
Face8814 #275117 üzenetére
Na ez pontosan így van ahogy írod! Én is rengeteg tesztet néztem de abból ilyen dolgokat amiket írtál nem lehet megtudni. A böngészők se olyanok mert például a legtöbb oldalon nem lehet asztali nézetet állítani! Vagyis lehet csak ugyan úgy mobilnézetbe tölti be! Meg van egy két oldal amit nem jól jelenít meg. Például az ébresztő hangerő is vicc hogy alapból nem lehet állítani csak az egészség alkalmazásban de ott meg csak 1 ébresztést tudsz beállítani. Van pár dolog ami tényleg nem jó és nem kényelmes. Gesztusvezérlés is kényelmesebb és funkcionálisabb volt a droidon.
Én csak alkalmazásokról érdeklődtem itt fórumon még a megvétel előtt és csak 1 nem volt amit használtam és szükséges lett volna. Gondoltam kipróbálom az iOS világot.
Én amúgy már egész jól megszoktam a rendszert és jó mobilnak tartom a 13 pro-t és tetszik is de szerintem 2 év múlva én is vissza megyek androidra. Nem 100% de valószínű. Most nem úgy vagyok hogy bánom , hogy váltottam mert érdekelt milyen az iOS és az iPhone de nem fogott meg annyira , hogy hosszú évekre elkötelezzem magam . Annyi biztos , hogy fluid és nagyon jó a ramkezelése ami nagyon tetszik! Jó a hangja és egész jó a fényképező is. Szóval van sok jó is de mégsem az igazi. -
válasz
emeron #275120 üzenetére
Nekem 13 pm-van és ott van ahol az első képen. Feleségemnek 13 mini ott úgy van hogy menü jobb alsó sarok, utána le kell tekerni beállítások és adatvédelem, és utána a 7. menüpont a sötétmód. Nem tudom miért különbözik valószínűleg a pm-en több hely van és elfér jobban.
-
Face8814
őstag
válasz
Perillustris #275118 üzenetére
Az értesítési beállításokat elkezdtem én is rendbe szedni de egyelőre feladtam. Most a próbálom megszokni státuszban vagyok. Meglátjuk tovább tudok-e lépni a "jó az úgy ahogy van" szintre
-
Perillustris
senior tag
válasz
Face8814 #275102 üzenetére
"Brutálisan fapados az IOS az Androidhoz képest."
Jómagam is adtam pár hónapot magamnak megszokni-belakni a rendszert (még úgy is, hogy a kezdetektől Apple táblagépeket használok), ha nem sikerül, akkor vigyázó szemeimet az S23-ra vetem. Egyelőre minden oké, az értesítési beállításokkal kell még szöszmötölnöm, valamint a kontaktokat kell rendbe tennem (Androidon ez sokkal kifinomultabbnak tűnik).
-
Face8814
őstag
válasz
INGJOKE #275115 üzenetére
Én is elolvasok jó pár tesztet vásárlás előtt de pl egyikben sem olvastam, hogy nem lehet állítani a billentyűzet nagyságát, a gyári bill esetén nem lehet kitenni a számsort a betűk fölé (SwiftKeyre váltottam de jóval szűkösebb itt a beállítások opciója mint droidon), nem lehet a hangerőt külön állítani az értesítésekhez, csak megvágott és átkonvertált zene állítható be csengőhangnak az AOD testreszabása egy vicc,.... stb stb stb.
Amit olvastam, hogy jó az üzemidő mert takarékos az soc, akadásmentes a rendszer, minőségi az összerakás és az anyaghasználat, kiváló a teljesítmény.
Vannak olyan dolgok amikkel csak akkor szembesülsz mikor használod az adott cuccot. Szóval a tesztek jó hogy vannak de azokból közel sem lehet messzemenő következtetéseket levonni.... -
válasz
papeti01 #275109 üzenetére
Én ezekben az ebay-es boltokban/eladókban nem igazán bízom.
Személy szerint nekem megér magasabb árat az,hogy szaküzletben veszem meg a telefonokat (nem zug gsm),akkor nem lehet gond.
Én inkább az Idealo.de-n,vagy az amazon.de-n nézelődnék ha új kell.
Jó ár lenne az a 669€,mindenhol máshol drágább minimum ~50-100€-val,de én nem bízom az ilyen ebay-es forrásokban.
MM/Saturn 780€.
Plusz 110€,de biztosan tiszta forrásból származó új telefont kapsz.
Persze ez csak az én véleményem,Te tudod neked mi mennyit ér meg. -
kinder93
aktív tag
válasz
papeti01 #275109 üzenetére
Igen az jó ár. eBayen én nem vennék.
Ha tudsz, akkor igen, vegyél 13-at. Az okosabb beruházás mint a 12, mivel biztosan később kell lecserélned mint a 12-t. És kellemetlen lenne, ha még nincs meg a teljes ökoszisztéma mint hosszú távú terv, de máris új telót kell venned közben. -
Micsurin
nagyúr
válasz
lugosi #275079 üzenetére
Köszi!
Kár érte, az a bill az elmúlt ~10 év mobilos pályafutásom egyik legjobbja, anno a Swype volt ennyire kényelmes.
---
CarX Street még régió záras (Ukrajna - Orosz o.) ha régiót váltok és letöltöm majd visszaváltok akkor ugye futna a játék, de ha előfizetésem van (Music és TV, Arcade is pereg jelenleg) akkor nem tudok régiót váltani. Át lehetne ezt valahogy hidalni?
-
papeti01
senior tag
Sziasztok!
Szeretnénk venni iPhone 12-t , 128 GB verzióban.
(A héten adatok tanácsot, de a feleségemnek jobban tetszik a designja mint az iPhone 11 pro).A kérdésem az lenne, hogy mennyi a reális ára, ha újat szeretnék venni? eBay találtam bontatlanul boltból 669 eur ért, amire azt írja hogy gyártói garancia van. Az jó ár?
Mi lenne a jó minőségű i12 ára?
Illetve mi a reális árkülönbség a 12, 13 között?
A 13 sokkal jobban megéri a pénzét? Mert a teszt mindkettőt ajánlott kategóriába tette.
(Beszerzés Németország)Bocsi a sok kérdést, a hosszú távú terv a teljes ökoszisztéma váltás és ehhez okos beruházásokat szeretnék.
Köszönöm! -
esbii22
őstag
-
Face8814
őstag
válasz
Rage47 #275103 üzenetére
Köszi de sajnos ez nem ad választ a problémámra. A cél az lenne, hogy a különböző értesítések hangerje kisebb legyen mint a csengőhangé. Droidon simán lehet külön külön állítani a hangerőt de itt úgy látom nem. Úgy látom ez ismét egy olyan dolog amiről le kell mondanom mert az Apple úgy gondolja, hogy ilyen opcióra sincs szükség
-
Face8814
őstag
Van bármi lehetőség arra, hogy külön állítható legyen az értesítési hangerő a csengőhangerőtől?
Brutálisan fapados az IOS az Androidhoz képest. Nem tudom mennyire volt okos választás tőlem áttérni erre....
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Spórolós topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- BestBuy topik
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- Bomba ár! Dell Latitude 3510 - i5-10GEN I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest