- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megjelent a Nothing OS 3.0 stabil változata
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
Ismát egy kis iPhone 5 infó. i4-en nem szerettem kihangosítva telefonálni, mert nem is az volt a legnagyobb baj,hogy berecsegett (mert halkítottam), de csomószor visszakérdeztek, mit mondtam, mert nem értették (nem atnennagate miatt, mert nem fogtam a készüléket). i5-ön azonban most beszéltünk ismerősökkel kihangosítva fél órát és egyetlenegyszer sem kérdeztek vissza, mindent tökéletesen hallottak, és mi is. Nagyon sokat javult, örülök neki.
Ragnar95: hát i4s-ről nem tudok nyilatkozni, az volt az egyetlen készülék, amit az iPhone-ok közül kihagytam.
[ Szerkesztve ]
-
macikos
addikt
Lehetett volna jó az anodizálás, de nem lett az, túl vékony lett.
Maga az anodizált felület egyébként egy nagyon kopásálló aluminium-oxid réteg.
Taktikai zseblámpák körében nagy divat az anodizálás, bár ott jóval minőségibben csinálják meg.
Itt látható egy elég drága zseblámpa, jól látható a képeken a minőségi anodizált felület: [link]
[ Szerkesztve ]
-
StoneBridge
senior tag
Ami azt illeti a hangerő gombok ill. némítónak, lezárónak van egy kis lötyögése, ami a 4/4S-en nem volt tapasztalható. Tehát hiába az unibody ház, most mégsem érzem azt az összeszerelési minőséget, mint korábban a 4/4S-nél. Persze egyébként a ház maga egyben van.
Másoknál tapasztalat?Marx halott, Lenin halott, és én sem érzem túl jól magam...
-
irgum
addikt
-
p87
senior tag
Már nem azért, de én úgy látom az élekhez nem ért az érme, csak az oldalán húzkodtad, ott meg ugye olyan erős a bevonat mint a hátlapon ezért nehéz megkarcolni.
Az élekkel van a gond, ha ott húznád végig rajta nem valószínű, hogy megmaradna a bevonat.
Persze gondolom azt nem akartad kockáztatni.Amúgy biztos vannak eltérő minőségű bevonatok, valamelyik jobban bírja valamelyik kevésbé, egy a közös, idővel mindegyik fel fogja adni az éleknél.
[ Szerkesztve ]
-
irgum
addikt
Az akció előtt óvatosan kipróbáltam, nem ilyen gorombán mint a videón. i5 topikba raktam, a trollok miatt. Sokan direkt szítják ott a feszültséget, olyan szöveggel például, hogy "megvettem de már el is adtam".
icecave: kösz de inkább nem! Elég volt ennyi, jobb ha leállok!
[ Szerkesztve ]
-
macikos
addikt
A Facebook notifications csak akkor működik, ha integrálom az OS-be a facebookot, tehát ha a settingsben bejelentkezek a facebookra?
-
irgum
addikt
Saját "tesztelésem" a keret kopásáról illetve karcolódásáról: [link]
-
JamesHun
addikt
nincs arra lehetőség, hogy a backup amit csinálok itunes al, az az összes programom, mail fiókom stb kódjait is lementse és visszatöltse a restore from backup nál?
SeriesX: JamesSHun
-
Topikgazda
válasz S_P_E_C_K #13080 üzenetére
Újraraktad a géped, vagyis mindent töröltél az iTunessal együtt, az appokat is (hacsak nem tetted máshová). Így elég,ha az elérési út változik. Először nyomj egy "file-transfer purchases from iphone"-t, az leszedi telefonról az appokat. Viszont még ígyis majd a zzenéket, stb-t magadtól kell újra visszatenned, a kontaktokról nem is beszélve,ha nem iCloudos mentésed, vagy google contactc-os volt. Én ezeket mindig előre átgondolom, mit honnan "mentek vissza", ha gépet rakok újra
lacex: kb. 1 vagy 2 napja valaki ugyanezt kérdezte, vissza tudsz keresni.
[ Szerkesztve ]
-
vadászcsiga
félisten
válasz S_P_E_C_K #13080 üzenetére
Nyomj a File, Transfer purchases-re hogy leszedje a telódról az appokat.
Utána menj az apps fűlre, pipáld ki a sync apps-ot, majd Ittakary módszerével szinkeld le a telefont, DE ABBAN A PILLANATBAN állítsd le az állapotjelző csik melletti x-el a műveletet, különben összekuszálja az elrendezést.[ Szerkesztve ]
-
lacex
tag
még annyi hogy a 4 és a 4S között érezhető a különbség átlag felhasználásra használva?
Nem vártam semmit, mégis csalódtam.
-
lacex
tag
okés köszi, gondoltam rákérdek sokan ajánlották
-
S_P_E_C_K
tag
Sziasztok.... újra lett rakva a gépem.. és az előtt gépről is tudtam fel rakni progikat meg minden... és most ha le akarom sync az alkalmazásokat... és ha rá megyek a sync apps-ra akkor azt írja ki hogy törli az alkalmazásokat ami a telomon van... mit csináljak hogy meg maradjanok a progik ?
Gedscho Gemma Fullgas !!!!!! PSN ID: Speck1988 (BF3) (GT5) Xbox Live : AbmixerS
-
lacex
tag
megéri manapság beruházni egy iphone3-ra vagy inkább gyűjtsem a pénzem 4re?
-
vans?
őstag
sziasztok,
mi okozhat 2,2 GB Egyeb cimszo alatt futo tarhely betelitodest..? most telepitettem a regi programjaimat az i4-re (nem backupbol, manualisan iTuneson, es ez lett.. 1,73 GB alkalmazasok, 2,2 GB egyeb, ami azert egy 8 gigas telefonnal eleg elszomorito. van valami megoldas? (ami nem a "nyomj egy restore-t" )
koszi!
hábm bábm
-
manchester85
veterán
válasz vadászcsiga #13073 üzenetére
Dehogynem. Kivásárollak a frissítés jogából. (Sok dolog nem úgy megy sajnos, ahogy terveztem. Nem tudok visszaváltani régebbi jelszóra, így mindig újat kell majd kitalálnom, frissítéskor mégis kéri a jelszót, ráadásul ha várunk, még ment is volna le a program ára, de nem volt időm végiggondolni. ) Na mind1, nyilván nem leszek szőrösszívű, de ha egy életen át elkötelezem magam, akkor azt nevezhetjük kifejezetten rossz üzletnek is a részemről, inkább visszautalok egy ezrest.
A többiek családtagok, közeli ismerősök, azért az mégis más. Leszarják a frissítést is, egyik sem geek, meg ugye én is fel tudom frissíteni nekik. Nyilván nem arról van szó, hogy nem bízom meg benned, (hisz akkor egyszer se adtam volna meg) de azért egy életre mégse szeretném megosztani az ID-mat, hisz akkor olyan, mintha többé már nem lenne a sajátom. De majd meglátjuk még, hogy legyen.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
jilian
addikt
A Cydia -ban nincs ultrasn0w. Betettem egy t-mobilos kártyát, minden ok vele.
Ezt találtam: "iPhone 3g: 4.2.1, iOS 3-hoz nem kell shsh"
Ha nem tetszik a 4.2.1 hogyan tudom visszatenni a 3.x.x -et?
Akkor nekem nem is kell sz@rakodnom a lementésével?
Miért gyorsabb a 4.2.1 -nél a 3.1.3 ? Miben nyilvánul ez meg? Mit szartak el benne?Eléggé le van élve a készülék, tudok rá venni másik elő ill. hátlapot? Ha igen, én is ki tudnám cserélni?
-
vadászcsiga
félisten
válasz manchester85 #13072 üzenetére
Nem igen tudsz ezzel mit kezdeni hacsak nem adod nekem az ID-det de akkor mi lesz a megvásárolt appjaiddal, és mi lesz a többiekkel akik még belefizettek?
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz vadászcsiga #13068 üzenetére
Jaja, majd szólj. Viszont erre majd keresnünk kéne egy megoldást, mert rájöttem, hogy ez az életre szóló elkötelezettség mégse volt olyan jó üzlet.
i6 Silver
-
vadászcsiga
félisten
válasz vadászcsiga #13037 üzenetére
A hun-ro primo tegnap feissult, du kiprobalom javult e ilyen tekintetben.
Kipróbáltam, ez nem kapcsol ki 4S-sen 5 perc múlva mint a teljes európa változat, remélem hamarosan frissítik ezt is.
Manchaster készítheted a vendég jelszavamat -
kisferi
tag
Sziasztok a segítségeteket szeretném kérni. Az Itunes-ban a zenénél most az album neve alapján rakja sorrendbe a lemezeket. Azt szeretném, hogy az bal oldalon előadó és alatta az album név sorrendjében legyen. Mit kell beállítanom? előre is köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
Kommy
veterán
Hát ez az új csatlakozó tényleg nagyon kicsi.
-
M@te
senior tag
mi is annak a kesztyűnek a neve, amiben lehet használni az érintőképernyős kütyüt?
nem jut eszembe a neve. honnan érdemes rendelni? kösziígy van berendezve a Világ..Minden energia a Nagy Mágnes szeszélyei szerint működik. | Regisztrált 2004-06-23 13:35 :)
-
atees
őstag
Sziasztok!
Tudnatok ajanlani olyan alkalmazast ipadre ami pchez kozeli szinten tudja kezelni a ppt es docot?
Koszi!Aláírás (nem kötelező megadni) :)
-
Fr3eWar
őstag
Restore után icloudból töltöttem vissza a dolgokat, és a gépen az itunes azt mondja most hogy a szinkronizálási munkamenet meghiúsult. Mit jelent ez?
-
Topikgazda
válasz DanielK #13053 üzenetére
Csak azt kötelező megvárnia, amíg a "zacsit" kibontod, hogy azt hozta-e, ami a szerződésen áll... szóval vedd csak fel szépen. Közben én nem szórakoztam, kötöttem készülékbiztosítást, most úgyis 2 évig ez a készülék lesz, vagy ha nem, majd lemondom. Viszont így nem kell tartani semmitől, minden ellen véd.
Turbomann: pedig ennél egyszerűbben nem nagyon tudom elmondani, meg hát miért is próbálnám, hogy ha számodra a lényegi része is a szarra hasonlít, akárcsak a mondás, amit beírtam.
-
DanielK
addikt
válasz vadászcsiga #13050 üzenetére
Abból én kimaradok, csak használni akarom. Nem fontosak ezek a számok, nem azért veszem. De has szeretnéd...
icecave, totherground: a futár megvárja míg kinyitom, vagy csináljak videót ahogy kibontom?
-
pr0bi
senior tag
Remélem ez nem fogja befolyásolni a most jól futó alkalmazásokat (NEM játékokra gondolok). Ha marad a jelenlegi teljesítmény elégedett leszek évekig még, venni biztos nem fogok új ájfónt, de az apple-t ismerve attól félek szándékosan vissza lesznek butítva az ios-ek, nem csak feature szinten
-
Turbomann
tag
Köszönöm, hogy te is leigazolod az én egyszerű kis példámat.
Icevave: Pedig szarból letünk, szará leszünk elven már lehetne benne valami kis vitamin is. A legyeknek kiszól, hogy rossz helyen keresik a vitaminokat.
Akkor ezt egy mezei user megértse leírhatnád, mert én csak vikipedálozok és nem áll bennem össze az írományod. A szar része lejött, de a többi része is hasonlít erre, vagy ezt már csak a legyeknek ismerős?.xD
[ Szerkesztve ]
-
Kommy
veterán
Ingyenes Stylus pen :[link] szállításért kell csak fizetni 7dollár-t
icecave: Énis akkor rendeltem miután írtad.
[ Szerkesztve ]
-
Blyan
félisten
válasz Turbomann #13043 üzenetére
A textura nem rajzolódik ki lassabban, ezt értsd meg, pont hogy gyorsabban. Sokkal. Amiről Te beszélsz a 3d gyorsítási sebesség, nem annak renderelése.
Másrészt minden benchmark kétszeres eredményt igazol.
De tudod mit, igazából mindegy. Ne vegyél, várd meg a iphone 8-at, az talán megfelel ... a nem is tudom minek is kell megfelelnie.
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
Topikgazda
Csak nehogy kihozzátok nekem azt az egészből, hogy egy játéknál csak a shader számítás felel a látványért, mert akkor felhagyok a játékfejlesztői karrieremmel
A helyzet az, hogy fontos, hogy mekkora méretű texturákat lehet kezelni egyszerre/olvasni be memóriába (amit szintén tömörítenek kóddal, és realtime mikor szükség van rá, ki van csomagolva). Nyilván egy alapból kisfelbontású textura esetén egy adott objektet shaderelhetsz generált mappal, vagy kóddal, vagy ezek kombinációjával, attól nem lesz szép a végeredmény (mint a mondás, szarból nem csinálsz vitamint). Persze, egy alap texturázott modell meg nem néz ki jól shaderek nélkül (gondolok itt specular color/level, reflection, stb-re). Szóval inkább az a kihívás,hogy megtalálni az arany középutat úgy,hogy az realtima rendelkezésre álljon a játék adott pontján, úgy, hogy elfér az erre fenntartott memóriában.
-
Turbomann
tag
Szerintem meg 2d 3d botrányosan tud kevesebbet. Ha paraszti józan ésszt adok magamnak és ezt trabant ferrarira vetíteném, akkor: Trabant kaszniba ferrari motort raknék bele. Hihetetlenül gyors lenne, de a trabant papír kiképzése miatt vissza kell fognom a sebeséget, mert még megálni se tudnék, nem hogy egy kanyart be vegyek 50-el-. Magyarán ez vissza húzza a teljesítményt. Ha textura miegymás már lassaban rajzolodik ki. Remélem tudtam segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
DanielK
addikt
Most jött a G4S-től a levél, hogy holnap hozzák a telefonomat!
-
Blyan
félisten
válasz Turbomann #13038 üzenetére
A shader eredmények a GPU-ból számolódnak, tehát nem értem miről beszélünk. Az pedig bő 190%-kal jobb mint a korábbi genarációban.
Miért lenne kevesebb? Azt mondom, hogy az i4s amiben most 512 van, az kevés lesz jövőre (sokszor most is kevés tud lenni, bár az iOS jellegéből adódóan ez csak ritkán tűnik fel).
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
Turbomann
tag
Szerintem meg a gpu nem számít semmi:
"A Graphics Processing Unit, vagy röviden a GPU, a grafikus vezérlőkártya központi egysége, amely az összetett grafikus műveletek elvégzéséért felelős. A GPU feladata a grafikák létrehozásával és megjelenítésével közvetlenül kapcsolatban hozható magas szintű feladatok átvétele a CPU-tól, hogy annak számítási kapacitása más műveletek elvégzésére legyen felhasználható.A modern GPU-k 2D és 3D műveletek elvégzésére egyaránt alkalmasak, számítási teljesítményük akár a CPU-k ötvenszeresét (1 teraflops) is meghaladhatja.[1], de utóbbival szemben csak műveletek szűk körét tudják elvégezni."
A RAM nem lesz kevesebb, mert nem teljes értékű multitask van benne. Ha ezt meglépik, akkor lesz ön tökön szúrás. 1 Giga is kevés lenne és mehetnénk át pityogni s3 hoz.
[ Szerkesztve ]
-
vadászcsiga
félisten
-
Blyan
félisten
válasz Turbomann #13017 üzenetére
A játékokban főleg a shader számítás a fontosak, abban meg kb 2x-ét hozta az i5 az i4S-nek.
De ha Te kizárólag GPU alapján veszel iPhone-t akkor perszer várjál csak. Csak nincs értelme. Az i4Snek úgysem a GPU lesz a szűk keresztmetszete jövőre, hanem az 512MB RAMThe ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
Mtt
tag
Sziasztok,
Valaki mellett nincs ott véletlen egy iPhone 4-hez kapott töltő adapter? (Ez) Esetleg a méreteit le tudná írni? Suliba kéne...
Köszi,
Matt"őszi esték melege leszek, / hogy ne lúdbőrözzenek az öregek"
-
Keksz
senior tag
Itt a busz-t ismeritek?
Most akadtam rá, remélem jobban működik majd mint a BPMenetrend, mert az elég hulladék... -
hatesz
tag
2 éve használom az i4emet. Múlt héten még 5.1.1
volt rajta. Simán bírta estig (20% fölött volt simán),
úgy hogy reggel vettem le a töltőről.
Hétvégén tettem fel a 6.0-át, akksitapasztalataim:
Push kikapcsolva
Idő auto beállítás ki Bt, wifi ki
Fényerő auto 50%on
Egyszerű böngészés a legtöbb használat
Multitask listából minden kilőve
Operával, semmi video vagy játék vagy navigáció
A véveredmény: délre 25 %-on van az akksi!!! Ez basszus nagyon durva! Szerintem az i4esnél így
csinálták meg direkt az IOS-t, hogy vegyek meg az
5-öst. Nem szoktam reklamálni meg hőbölögni, de
ez kib@szás!
Mit kapcsoljak még ki? A telót?!?Hogy mire való a nyomtató? Lassítja a papír haladását a szemetes felé...
-
Gergőke88
addikt
Sziasztok!
Az miert van zenet hallgatok, elkezdenek safarival bongeszi es megall a zene?
Ios6 iphone5. Koszi! -
macikos
addikt
válasz D@niel #13024 üzenetére
Az a gond, hogy a régi jobb volt, mivel azt szoktam meg, egyszerűbb volt, hogy alul voltak a gombok. Most sokkal nehezebben érhető el a history, kedvencek, stb. Abba bele se merek gondolni, hogy iPad-en milyen lesz ez az új youtube alkalmazás... ezért azon nem is frissítek.
Jó, lehet csak meg kell szoknom, de akkor sem tetszik ez a váltás.
[ Szerkesztve ]
-
D@niel
addikt
válasz macikos #13023 üzenetére
de még mindig nem mondod mi vele a gond a gyári egy csomó keresésre nem dobta ki a megfelelő találatokat, nem is tudom konkrétan miért ilyen, de le van írva valahol, a sebességével sincs gond még gs-en sem. konkretizáld.
írod, hogy nem átlátható. nézd, ha rákeresel valamire, ugye lefele scrollozol ott vannak a találatok, egy videonál jobbra-ballra tudsz lépkedni, és meg tudod nézni a hozzá kapcsolódó dolgokat, a kommenteket; ha a menüt előhívod értelem szerűen ott van minden. ez nekem baromi egyszerű, és tovább nem kell egyszerűsíteni. flexibilis app.
az update meg hamarosan meg fog érkezni ahogy minden nagyobb nevű app-nak is, meg persze iOS6 update-el (ami nem tudom konkrétan mit jelent ).
[ Szerkesztve ]
𝕧𝕒𝕡𝕖 bemutatók, kedvezmények: facebook.com/Dan1el1031
-
-
DanielK
addikt
Mi van srácok, ha nincs akksi üzemidő, akkor jönnek a benchmark eredmények? Most mindenki belinkelgeti ide?
-
D@niel
addikt
Google Maps Street View available - The Verge
nekem rémlik, hogy a google ki fogja adni a maps-ot, és a böngészőben is elérhető lesz.
Apple térkép: mennyi idő kell egy bejelentett hiba kijavításához? - beszeljukmac
...
[ Szerkesztve ]
𝕧𝕒𝕡𝕖 bemutatók, kedvezmények: facebook.com/Dan1el1031
-
Zoleee85
csendes tag
Sziasztok!
Másik topicban már érdeklődtem, de mielőtt neki ugrok azért rákérdeznék.
I4S-.el frissítettem IOS6-ra, és az IGO primo 3-5 perc használat után kikapcsolja a fényerőt. Csak fő/képernyő gombra áll vissza az eredeti fényerő. Azt a tanácsot kaptam, hogy frissítsem az IGO-t, mert az IOS6 miatt rosszalkodik. Állítólag az IGO-val van gond. Ja és már volt bugfix.
Szerintetek?
Előre is köszönöm!
Z
-
nord_
veterán
válasz D@niel #12997 üzenetére
Nézd meg az iTunesban az adott számoknál (jobb gomb - infó mutatása - infó), hogy az adott számoknál az album neve megegyezik-e. Ha igen, akkor még pluszban pipáld be mindegyiknél a Válogatás része pontot is. Néha ez elsőre nem elég, akkor mindegyikből pipa ki - OK, majd újból megnyit és pipa be.
-
Topikgazda
Mondjuk ezek alapján az első kettőben igen durván alázza az i5 az i4S-t. Persze, nekem ez nem sokat mondd, majd ha látom/érzem ezt valamin, akkor azt mondom,hogy van értelme, de így pusztán számokban előnyöm nem származik belőle.
kommy: igen, saját kábelt kell belebiggyeszteni, vagy lehet hozzá kérni plusz pénzért. Viszont most így állandóan csak lóg egy kábelem a asztalon, régen legalább ez "dockban végződött", most meg csak ott feszeng magában.
-
Sur1G
aktív tag
Csak összehasonlításképpen én is végigfutattam a teszteket:
i4S
Linpack: Max Mflop/s: 133,60, Avg Mflop/s: 126,97
Pawamark: Total Score: 8797
Gpubench: Absolute: 38001, Relative: 37482(Esetleg, ha valaki megcsinálná i4-el is, csak úgy kíváncsiságból)
-
Kommy
veterán
válasz jilian #13002 üzenetére
Ez biztos, hogy 3G ami kiderül a modell számból:MB489T
iPhone OS 3-on még nem volt magyar nyelv csak iOS 4-től.
a maradék hely a rendszer foglalja el
cydia elindít és megnéz, hogy fenn van e az ultrasn0w , ha nincs akkor meg kell nézni, hogy a kártyánál nincs e akiegészítő kártya a sim alatt, de ha 100%-osan akarod tudni akkor restore 4.2.1-re és utána kiderül, ha utána nem fogadja el a kártyádat akkor nem független. VIszont ehhez számítógép kell mivel aktiválni kell a telefont (csak akkor fogja minden kártáyval aktiválni, ha független. )(#13003) kristee: Gondolj csak bele abba, hogy kb 5 centivel megemeli a telefont az átalakító, mekkora erőkat hathat a 30pin-es csatira, ráadásul az átalakító sem pont akkor mint a telefon (mint 3G/3GS/4/4S), így már a dokkban alapból feszítve lesz , meg még rámegy a telefon súlya is.
[ Szerkesztve ]
-
jilian
addikt
Tudnèk venni egy 3G /3GS -t 30 € -èrt.
- honnèt tudom, hogy 3G, vagy 3GS?
- angolon van most ès nem talàlom, nincs rajt magyar nyelv?
- a 7,1 Gb -bòl 6,5 Gb szabad tehàt nincs tele szemèttel
- JB van rajta
- hogyan tudom megnèzni, h független-e?- version : 3.0.1 (7A400)
- modem Firmware 04.26.08
- model MB489T -
Kommy
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- Samsung Galaxy Z Fold 4, fekete, 12/256 DS, 2025.10.03-ig garis
- iPhone 14 128GB Fekete Vodafone Használt/1 hónap gar./Akku 85%/
- Iphone x
- IPhone 15 Pro max 256 gyári független hibátlan 2027.01.02. Apple jótállás névre szóló számla
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest