Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keksz
senior tag
válasz
Akelaus #167885 üzenetére
azok jelzések a daemon-on keresztül jönnek be, pl LTE-n
és mire megnyitod az app-ot, addigra már kapcsolódva van a wifi
nálam ez a céges wifin a leglátványosabb, mert az mire feloldom addigra kapcsolódik csak újra
otthon "kb. olyan mintha végig fent lenne"ha pl LTE-n vagy, wifi komplett kikapcsolva
és "mobil" beállítások alatt leveszed a netet alkalmazásoktól, a jelzések akkor is megjönnek...
szóval a notificationt hogy megkapod, az nem lehet mérvadó -
Keksz
senior tag
Első:
Azt már néztétek hogy taszkmanagerből bezártok mindent (dupla home, összes kártya felfelé bezár), majd kikapcsoljátok a telefont (power gomb tart, csúszka elhúz).Majd bekapcsoljátok a telefont és mikor feláll a rendszer, beléptek home screen-re, akkor dupla home-ot nyomtok?
A taszkmanager nekem tele van alkalmazásokkal újfent, van közte minden féle, pl. olyan is amit egyszer letöltöttem, ingyenes volt, elindítottam és azóta egyszer sem használtam...Második:
Olyan bug, hogy törlök egy eseményt a naptárból (akár órákkal előtte), nincs is ott (ha a naptár alkalmazást nézem), de figyelmeztetés meg jön hozzá (pop-up alert).Harmadik:
Notification center. Lehúzom fentről, van benne nulla vagy 2-3 értesítés
Becsukom
Lehúzom újból és TELE VAN mindenfélével, ahogy elsőre is lennie kellett volna...//imádlak iOS 9
-
Keksz
senior tag
Hehe, ...
iOS 9 alatt azt vettem ma észre, hogy hiába volt kikapcsolva párom telefonján a "személyes hotspot", az én telefonom akkor is felcsatlakozott rá! Az oldotta meg hogy én elfelejtettem a telefonommal azt a "wifi"-t.
Találkozott már vki ilyennel?
Mi nagyon ritkán szoktuk osztani az ő telefonján a netet, mert 70es és mindenhol van 3G-je, míg az én 30as telefonom néha csak Edge kapcsoalton "se" kullog... Ilyenkor én is az ő mobilnetjét használom. Viszont mindig nem szeretném.
Szerintem mióta ő iOS 9 alatt van, nem próbáltuk, eddig azért nem vettem ezt észre, vagy ez csak vmi mai elmeháborodás volt. -
Keksz
senior tag
válasz
madgie #105953 üzenetére
Láthatóan nincs "eltömödve" a füles.
De utána olvasok, hogy mi a tényállás.Miután az első telefont ezért cserélték, és bevizsgálták előtte, nem gondoltam hogy ilyen irányból közelítsem meg a hibát.
Ezt ki is próbálom majd:
"Talán a Sennheiser-es topikban adta valaki az ötletet és aztóta is így csinálom.
Először is leveszem a gumiharangot és a csap alatt meleg vízzel jól kitisztítom őket. Általában a víz nyomása önmagában elég, hogy szép tiszta legyen kívül belül. Ezután papírzsebkendőre rakom őket és hagyom őket teljesen kiszáradni.
Majd fogok pár fültisztító pálcikát amiket belemártok acetonmentes körömlakklemosóba (végül is ez is tisztító szer). Fontos hogy előtte zsebkendőn a fölösleget itassuk fel, hogy ne tocsogjon az egész a szerben. Aztán a fülest fejjel lefelé fordítom, úgy hogy az a része nézzen lefelé ami a fülünkbe megy. Így a szer tisztítás közben nem folyik bele. Utána már csak zsepivel meg kell törölgetni és olyan mint új korában" -
Keksz
senior tag
Ezt már régóta meg akarom kérdezni:
Nektek nem nyírja ki a telefonotok a fülhallgatókat?
Volt egy iPhone 4S-em, kinyírt két fülest, majd garanciába cserélték ezzel a hibával.
Az új iPhone 4S is kinyírta a következő fülest.
Majd a telefont cseréltem iPhone 5s -re, és mióta megvan, az is kinyírta a hozzá kapott earpod-ot.A kinyírta annyit jelent nálam, hogy idővel kell emelnem a hangerőt, majd már 90-100%-on is alig hallani.
Ha bedugok egy tök új fülest, akkor üvölt és megint halkíthatom 40% körülre, hogy "élvezhető" legyen.Régi fajta Apple fülesek, full-os Sennheiser, 2 earpod haltak meg már így nálam.
A "rossz" füles szgépbe, vagy másik telefonba dugva is szar.
Egyszerűen megöli a telefon a fülest.2-6 hónapon belül.
Változóan napi 40 vagy 100 perc zenehallgatás, heti pár perc telefonálás a használat.
Azaz nem is "hardcore" használat mellett. -
Keksz
senior tag
Volt már?
(Ja, volt... Viszont ez azért elég jó, nem?)http://thenextweb.com/apple/2014/12/30/eu-users-can-now-get-two-week-refunds-itunes-app-store-purchases/
-
Keksz
senior tag
Az eMAG "black friday" videóján feltűnik egy iPhone 5s, 109.900 ft-ért. Gondolom a 16GB-os lesz ennyi.
Akit érdekel, reggel 6-tól élesítik az akciókat és az oldalt... Hátha megéri vkinek...
Garanciáról nem tudok. -
Keksz
senior tag
válasz
tylerddd #92034 üzenetére
Hidd el hogy ebay-ről előbb rendelek bármit, mint itt az aprón (főleg ha vkinek nincs pozitív értékelése), mert ott elég szép védelem van a vevő mögött.
Pénzvisszatérítés, 500€-ig biztosítás, stb
És ugye egy Apple terméknél meg tök mindegy h Németországban v Mo-on veték. A garancia itt is érvényes. -
Keksz
senior tag
A Vodafone egyébként mit fog csinálni a "Legyen jövőre is új iPhone-od" promócióban beváltott iphone 6 és 6 plus telefonokkal? Eladja őket a használt piacon?
Azok 12 vagy max 14,9 hónapos telefonok lesznek, és mivel azt írják, hogy "az eredeti csomagolás és az eredeti csomagolásban fellelhető tartozékok (különös tekintettel a hálózati töltő, headset) rendelkezésre állnak és normál használattól eltérő sérüléstől mentesek", a beváltás feltétele, ezért gondolom eladják, mert apple nem ad nekik a végén refurbished készülékeket, főleg, hogy mind min 12 hónapos lesz már.
Szerintem az ötlet jó, hogy 60k -ért adnak egy új modellt, te meg aláírsz újabb két évet.
Főleg hogy a 12, 13, 14 hónapos telefon a használtpiacon sem ér már olyan sokat, hogy egy új és a használt közötti különbség több legyen mint 60.000.
-
Keksz
senior tag
Okt. 23 alkalmából nyomtam egy 8.1-es shift restore-t az i5s-re, amin mikor vettem 8as iOS volt, aztán OTA raktam fel a 8.0.2-t és a 8.1-et is. Akkuidővel sosem volt gondom.
Viszont most?!Felkeltem, aztán fél óra múlva levittem a gyereket sétálni, hogy aludjon egy jó nagyot a friss levegőn. A telefont kb végig használtam, mert ahogy leértünk a lépcsőn szerencsére be is aludt.
Zenét hallgattam a Music.app -val és facebookon olvastam a falam, és Newsify-ban RSS híreket olvastam (semmi videó, vagy nagyobb tömegű fényképnézegetés, LTE hálózaton voltam végig). Safariban egy google keresést futattam le!
Eltelt másfél óra és az akku 65%-ra esett vissza
Indítottam egy instagram-ot, és elkezdem fotókat nézni, 1x kommenteltem.
Pont 30 perc után újból ránéztem:20%-ot esett az akku, itt még 10% instagram használatot ír, de 10 perc után már 20-ra módosítja a statisztikát (restore óta nem volt elindítva az Instagram, csak ebben a 30 percben ment!).
Amikor visszaértünk a házhoz, a 2 óra 10 perces sétának ez lett a vége:
60%-ot merült a telefon.
Másfél óra után volt egy full power off, hogy nehogy beszorult app okozza ezt a fajta akkuhasználatot.
De ugye nem lett jobb.Most sztem nyomok neki egy újabb restore-t sztem.
Mert mint írtam előtte fasza volt
Nap végére szoktam olyan 55%-nál járni, bár abban van 2x30 autós töltés, ahol ugyan megy a GPS és végig a kijelző is aktív...(A házhoz érve egyébként felcsatlakozott már a wifi-re, kétszer csörgettem egy számot és 2 perc használattól újabb 2 %-ot esett az akku százalékjelzője.)
-
Keksz
senior tag
Off topic, de lehet vkit érdekel:
Erdeti fali töltő, lighting fejjel
http://www.ebay.de/itm/2-in1-Original-Apple-Ladegeraet-A1400-Netzteil-USB-Ladekabel-MD818-f-iPhone-6-/281447630097Fent volt nálam watchlisten, most lement az ára 12€-val...
Az eladótól már rendeltem, megbízható! Eredeti Apple terméket árul, doboz nélkül. ;-)
-
Keksz
senior tag
válasz
laszlolczka #80823 üzenetére
Mondjuk nekem az iOS 6 jb sokkal stabilabb volt, soha egy fagyás vagy reboot... hónapokig nem volt még kikapcsolva sem
Minden pöccre ment, viszont már sok új programot nem is tudtam felrakni és volt pár JB tweak is ami érdekelt és ezért amikor kijött ez a 7.1.1 jb akkor egyből felraktam a 7es iOS-t, újként beállítva a telefont és arra ment rá a JB.
De olyan szar h kb mindenhol kifagy, lassú mint a szemét (bár ez lehet simán csak az iOS7 (nem tudom, eddig nem volt)), és így random elsötétűl a kijelző is.Mondjuk iOS 7 alatt az hogy pár funkció több "klikkeléssel" érhető el az is megérne egy misét!
Lényeg a lényeg h nekem annyira nem király ez a JB.
De adok még neki egy esélyt.
Tweak & apps amit eddig feltarktam az iOS 7.1.1 kompatibilitási listában okésak.i4S
-
Keksz
senior tag
jegyzetre en a beepitett note alkalmazast hasznalom
evernote meg vmi volt meg fent
de azt vhogy konnyebb volt elinditanitelefont nem szoktam ki es bekapcsolni
volt h 3-4 honapig nem
volt ra szukseg (aztan pl repultem es kikapcsoltam teljesen, vagy vmi JB frissites / akadas utan kellett reboot) -
Keksz
senior tag
válasz
Balupapa #67552 üzenetére
A garancia a cserélt készülékre nem nulláról indul, hanem a rendszerben átveszi az eredetiét és az folytatódik.
Csak telefonszolgáltatónál indul új, de náluk és nem az Apple-nél.Ha egy hónap van vissza a garanciából, és cserélik akkor a -refurbished- újra is csak 1 hónap lesz.
-
Keksz
senior tag
válasz
Carasc0 #67345 üzenetére
Meg, főleg ha kap hozzá eredeti apple store számlát is (újabban azt is elkérheti a szerviz ha nem bekapcsolható állapotba kerülne a telefon garanciális csere esetén).
A töltője UK féle nagy batár lesz, de csak a feje, amibe belemegy az USB. Másik fej simán használható hozzá.Ha jó áron jut hozzá, érdemes.
4S-em is UK verzió volt. -
Keksz
senior tag
Ja, mióta felraktam az új Plex klienst az ipad-on lejátszás közben semmi bufferelés...
-
Keksz
senior tag
Eheh, a német Hotline-on érvényesített AppleCare pont jól jött haveromnak. Decemberben járt volna le az 1 év, akkor vette meg a +1 -et, ma reggel meg meghalt a töltőcsatlakozója a telefonnak.. Bevitte, megnézték rendszerben, garanciális, vszínűleg cserélik.
Ez azért elég nagy mák... ;-) -
Keksz
senior tag
Nektek nincs olyan, hogy itt beszarik az iTunes?
Legutóbb majdnem egy órát másolgatta ez a szar a PC-re az alkalmazásokat, amiket a telefonon frissítettem, most meg itt állt le és tegnap X idő után be is zártam mert mintha nem történt volna semmi. Most újból elindítottam, de csak áll.
A meghajtón van 153GB szabad hely, viszont a Mobile Applications könyvtárba még semmit nem írt... Egy fájl sem módosult a könyvtárba a mai nap.Ha meg csinál vmit, akkor homokóra (Waiting for items to copy)... De nagyon-nagyon lassú. Ez a 44 alkalmazás lesz megint vagy 1 óra.
-
Keksz
senior tag
válasz
erdoke #64196 üzenetére
Hát, tipikus esete akkor hogy ki mennyire rátermett ügyfélszolgálatos? vagy mennyire buta... Mert ha nem tudja bevinni APR-be, akkor hiába vette meg decemberben :-D a plusz 1 évet. Nem hiszem h kirepülne pl Frankfurtba hogy bevigye, majd egyszer vissza hogy elhozza az "újat".
-
Keksz
senior tag
válasz
Blaise #64132 üzenetére
Én úgy tudom hogy lehet a +1 év Applecare-t itthon is érvényesíteni, csak megvenni és aktiválni nem lehet.
Azaz ha gond van a második évben, az APR akkor is cseréli.Csak annyi a para, hogy pl. németországi apple supportot kell felhívni. És akár telefonon, magyar bankkártyára is meg lehet venni. Nem kell online megvenni, telefonon bekérik a kártyaszámot (titkos kód nélkül!), neved és érvenyességed, aztán levonják a zsetont, a garancia ellenőrzős oldalon pedig már egyból látszik a +1 év. Amit a telefonon keresztül egyből be is aktiválnak.
Kollégám december 11-én csinálta meg.
Az első egy évben bármikor meg lehet venni a +1 évet.
Neki dec 28-án járt volna le az első egy év, i5-re. -
Keksz
senior tag
válasz
-HajTömeg- #61608 üzenetére
Miért nem veszel egy kártyafüggetlen, akár használt i5öt?
A "c" helyett mindenképpen ilyen irányba nézelődnék. -
Keksz
senior tag
A hid/Broen 2x2-ben egy Iphone 5-tel detonálnak/időzítenek be egy kocsiba helyezett bombát.
Elég drága bomba lett így.
Ami vicc h a fazon videóra veszi vmi gagyifonnal :-) -
Keksz
senior tag
Apple nagy mágus az új iOS / régi hardver témában, hogy ráneveljen az új készülékre.
Emlékszem iPad1-en maradtam 4.2.1-en és kollégám végig szídta h mennyire szar lassú már az iPadja amin végül iOS 6-ot futtatot. Pedig az alap alkalmzások szépen mentek.
Most is úgy vagyok vele h iPhone 4S-re bőven elé a 6-os iOS, a 7 vagy következő már biztos lomhábbá tenné és néha szenvedés lenne.
Arra már kellene az új HW hogy smooth legyen...
iOS6 tud mindent, főleg jailbreakelve, ami kellene.
Nincs gáz a hardvertel, most két éve hogy 4S-t használok és ha nem jön egy nagyon jó ajánlat 5s-re, akkor marad ez még a köv generációig. -
Keksz
senior tag
válasz
r3dsnake #41285 üzenetére
Thanks.
Ugye erre az atlag user sosem jonne ra, mert az Apple szerint mindent hagyj bekapcsolva. Wifit, location servicest, BT-t, stb
Csak akkor hasznalja ha szuksege van ra.
Eszembe nem jutott volna kikapcsolni a wifit.
Es googliztam ra eleg sokat, sehol nem irtak, az Apple troubleshooting oldalan sem irtak. Csak a network reset, legujabb IOS es hasonlo baromsagokat.Koszi!
Vmi blogba le is irom, hatha vki belefut.Ja, es ez a BT parositast is megoldotta.
Ami eddig nem ment. -
Keksz
senior tag
válasz
Kashim #41266 üzenetére
Nem talalom meg mire gondolsz. Mert leresetelni nem lehet, bt+wifi-re nem lehet atkapcsolni ha mar egyszer bekapcsoltad h wifi only
Es az sem igaz h csak szamitogeppel lehetne megcsinalni, mert a legutolso reinstall elott igy hasznaltam es minden forum is a BT ajanlja mert kevesbe merul a telefon.Masik erdekes tortenet h a video felvetel a Camera app-ban, vagy sok kulso programban is le van korlatozva 1080p
1) hogy nem mindenkinek kell ilyen nagy meretu/minosegu video az Apple miert nem engedi ezt atallitani!.
2) miert kell fizetnem masik alkalmazasert amiben lehet pl 720p-t allitani?Miert gond ez?
Veszel egy halszemoptika kiegeszitot, 1000 forintostol akar 15ezer forintosig, majd amikor videoznal raebredsz h az Apple azert h 1080p legyen a video RAZOOMOL
Teljesen az a felcsatolt optikan...
Nem tudod atallitani!Fotozni tokeletes, de videora hasznalhatatlan. Ismet, mert nem tudod allitani a minoseget. Mert az neked nem jar? Vagy alkalmatlanok beallitani/leprogramozni?
Ja, vagy mert ha nincs is halszem optikad raebredsz h 1080p videokkal seperc alatt tele lesz a 16os telefonod es kov alkalommal mar a 64os-ra marsz ra.Visszaterve a halszemre a megoldas h 480p-ben videozol, de elobb kell ra egy app...
Milyen egyszeru is lenne ha lehetne allitani a videominoseget, nem?
-
Keksz
senior tag
válasz
Stylewars_kp #41261 üzenetére
Ez nem magyarazat, evek ota csak kompromisszumok mellett hasznaljuk a rendszert.
Alapvetosegek nem mukodnek.
iOS 5-nel lehetett wifin 3G-t osztani, iOS 5-rol 6-ra lehet osztani (most is igy irok).
6 es 6 kozott miert nem megy?Sok a miert es mar kezdem unni.
-
Keksz
senior tag
Neha annyira de annyira utalom ezt a szar IOS-t, hogy kitiltanank a vilagbol is ha kiirnam magambol.
Neha olyan hulladek.
A "personal hotspot"-ot ha eloszor kapcsolod be megkerdezi wifi es bluetooth vagy wifi only legyen.
Na, en szerencsesen a wifi only-t nyomtam meg, amit nem kell volna hiszen ket iOS 6-ot futtato eszkoz kozott a wifi tethering miota iOS 6 van nem mukodik.
Es regen is mindig bt-n keresztul hasznaltam az iPadon a netet.
De mikor ujraraktam par honapja elfelejtettem es wifi only-t nyomtam neki.Na, ezt a szajbabaszott dontesem SEHOL nem lehet visszaallitani, vagy atallitani.
Reset network settings nincs hatassal ra.
Hulladek egy fos-halmaz.(Cydiaban sincs semmi ra, viszont a wifi iOS 6 osztast javitja a TetherMe nevu app, es orulok h megint penzt kolthettem egy ALAP megoldasra, aminek KET Apple IOS eszkoz kozott alapbol mukodnie kellene...)
Gyk: a rendszert enem fogom csak ezert ujrarakni es mindent nullarol vagy szar backupbol visszarakni, igy is nagy ervagas volt h a network resettel buktam MINDEN wifi beallitast!
Ja, es persze ez mindig akkor jon elo, amikor kellene egy ilyen funkcio... -
Keksz
senior tag
Voda függő i4-et, garanciális még, hová vigyük Bpn? és mi kell hozzá? Szerződő/szerződés, stb?
Telefonálás közben kikapcsolt és azóta nem lehet bekapcsolni, töltőre sem reagál :-(
-
Keksz
senior tag
Most komolyan nem érted hogy nekem meg nem?
És még másik X usernek akik posztoltak akár apple fórumba is :-DÉs mindenkinek vmi más oldotta meg.
Most olvastam egy leírást a notification centerről és abban az volt hogyha vmelyik alkalmazásnak meg szeretnéd változtatni gyökeresen a beállításait, akkor 1 napra el kell távolítanod.
Ha 1 nap után rakod fel, akkor "szűz" alkalmazásként fogja kezelni.Gondolom akkor más fut le installnál, mintha már fent lett volna a gépen!
Holnap este tesztelem. -
Keksz
senior tag
Tegnap felraktam a 6.1.2-öt, újként beállítva a telefont, majd itunes-ból raktam vissza a programokat.
Settings/Notification alatt most nincs Facebook opció (in és not in alatt sem!) és ezért nem is jönnek meg a push értesítések a kommentekről és üzenetekről a telefonomra!
Már újratelepítettem, több féle módon (AppStore-ból, Settings/Facebook/Install gombbal, Settings/Facebook/Login details bejelentkezés után is, mindig természetesen szépen ki/bekapcsoltam a telefont...), de eddig semmi.
Találkoztatok már ilyennel?
Google nem nagyon segít, igazi megoldást nem olvastam rá. -
Keksz
senior tag
na, akkor holnap sztem feltolom en is...
remelem addig mar nem jon ki az 6.1.3 :-) -
Keksz
senior tag
6.1.2-vel vkinek nagyon durva negatív tapasztalata van?
Mert akkor nem rakom fel...
Exchange gondom nincs a 6.1.1 -nél.
Csak restore-t nyomnék vmikor hogy hosszabb ideig maradjak most egy rendszeren és legyen közben még JB is, már megvan minden tweak amit használnék, csak eddig teszteltem párat, meg témákat, amik lehet nem voltak jó hatással a telefonra.
Bár most az üzemidőm elég frankó. -
Keksz
senior tag
Ez a funkció nem csak bizonyos iOS verzió fölött lett?
Lehet nála még vmi régebbi van fent az iPhone 3G-n... :-(
iOS 4.* -ben tuti van...Silenzio :
Régebbi verziós programokat, még ha ingyenes is, csak úgy tudsz felrakni jelenleg ha jailbreakeled a telefont és netről leszeded a régebbi verziós IPA fájlt és AppSync-vel iTunesból felrakod.
Ez nem illegális ha az app ingyenes, viszont ez az egyetlen járható út :-( -
Keksz
senior tag
6.1.3nal befoltozta az apple a jailbreakhez vezeto utat...
-
Keksz
senior tag
Miben jobb a Chrome mint a gyári Safari? Iphone-on?
Pro / kontra (default browserként be tudom állítani Cydia hackkel) -
Keksz
senior tag
iphone 4s, safari
--> http://www.apple.com/hu/iphone/
aztan elkedenek menni jobbra az oldalon es safari elhasal mint a szar
masnal is?
szabad memoriam 200mb folott -
Keksz
senior tag
T-s 3G nálatok is hulladék?
Nem jön be semmi, csak a homokkör a jobb felső sarokban teker.
Ha kikapcsolom akkor meg minden szépen töltödik befelé... :-(Ez egyébként most iOS 6.1 huba vagy szolgáltató?
(Már nem emlékszem h ezzel volt-e vmi...) -
Keksz
senior tag
-
Keksz
senior tag
Nem tudom kit idegesített az a tény hogy miért lehet becenevet hozzáadni a kontaktokhoz ha azt nem lehetett beállítani hogy az jelenjen meg... Pl. engem :-D
Cydiaban van egy tweak, "Nickname" Bigboss repoban.
Az után mindenhol szépen a nicknév jelenik meg, ha hívnak, üzenetekben, hívásnaplóban... -
Keksz
senior tag
Végre egy jó Cydia tweak:
http://modmyi.com/content/10071-enable-copy-text-facebook-lets-you-copy-text-your-facebook-news-feed.html -
Keksz
senior tag
-
Keksz
senior tag
Jaja, meglepően jó.
És a Facebook üzeneteknél is van vibrálás, ami pl nekem régen nem volt...Ja, és mióta nincs fent Auxo atomstabil a rendszer JB-vel is.
Csak ez a barom mobilnet fos, bár érdekes mert amikor először felraktam a 6.1-et nem volt ilyen, csak mióta másodszor :-(
Ha lesz időm a héten újrarakom a 6.1.1 -re és a JB.
Főleg mióta az 1-2 játékkimentésem nem veszik el újként beállított telefonnál.
(DataDeposit!) -
Keksz
senior tag
válasz
szekfizsolt #29669 üzenetére
cydia:
IconoclasmAz Oplayer twitteren meg éppen egy régebbi kiírást olvastam, hogy az AC3-ért 0,99 USD-t kellene fizetniük a Dolby-nak(? - szabadalmi cég) per letöltés (az ingyenesekért is!)
"We are still chatting with the patent company, they wanted too much for the patent, 0.99 each download even for free downloads."
-
Keksz
senior tag
Auxo twitter:
"Next update will include landscape mode. (as well as a fix for a leak that is causing some crashes). Hopefully this week."
-
Keksz
senior tag
válasz
bigdady #29649 üzenetére
Nem tolta ki a Google az időpontot későbbre? vagy az csak a Windows Phone -ra volt? vagy ha már egyszer használtad, akkor onnantól mindig megy majd (zsír!)?
Mert pl. én vasárnap éjjel (02.10) restore után újként állítottam be a telefon, majd Exchange -ként adtam hozzá a Gmailt a szűz telefonhoz, a m.google.com szerverrel és simán ment minden. És azóta is jön a push. Igaz csak az email, mert naptárra és kontaktokra mást használok!
-
Keksz
senior tag
Na, Auxo twitterén olvastam hogy nem csak nálam van reboot, vmi memory leaket írnak egyes telefonokn a fejlesztők és hogy gőzerővel dolgoznak rajta...
Nálam mióta nincs fent majdnem mindig van 100MB free. Még jó hogy megvettem, semmit nem ért eddig :-DElőtte 4-5 MB volt. Azért lassult be, majd indult újra a telefon!
-
Keksz
senior tag
válasz
kbadam83 #29424 üzenetére
Az iCloud mentés kb. semmire nem jó (bár ott is lehet ki/bekapcsolni, hogy mit mentsen... de csak restorenál tudod belőle visszarakni), amit Te keresel az a DataDeposit, Dropboxba menti le a mentéseket és utána vissza tudod rakni a szűz rendszerre (vagy akármikor később is, ha pl. egy játékot még nem raksz vissza a legelején!).
vagy lehet bohóckodni még iBackupBottal:
http://szifon.com/2012/01/09/ibackupbot-szerkesszunk-ios-backupot/ -
Keksz
senior tag
válasz
madgie #29395 üzenetére
Ez a JB nagyon instabil lett.
Nálam JB és pár alkalmazás után olyan dolgokat művelt a telefon (i4S, ios 6.1), amit még előtte soha.Music app, zene közben kétszer home gomb (Auxo) és reboot.
Fényképezés, közben reboot.
Videó (Filmic Pro) felvétel 3 mp után kilép home screen-be.
Folyamatos reboot.
Nem gáz, de pont egész nap fényképezésre és videózásra használtam volna a telefont!Mivel a 6.1-et a 6.01 iCloud backupra raktam fel és kipróbáltam 20 cydia tweaket, alkalamzást ezért tegnape este full restore volt, és újként állítottam be a telefont. Majd JB, és már az új 1.2-es verzióval, majd felment pár alap alkalmazás és Cydiából a következő három dolog
Auxo (kifizettem)
Cyncontact (kifizettem)
DataDeposit (ingyenes)
és a NoNewsIsGoodNews (ingyenes).Fényképezés mPro-ban majd dupla home gomb = reboot.
Szóval még adok neki pár napot, ha nem megy, akkor 6.1 vissza és elfelejtem a JB-et.
4.2.1 idejében semmi ilyet nem tapasztaltam, a cucc atomstabil volt, az Ipad 1-emet 267 nap után indítottam újra, végig fel volt törve!Más:
Remélem ez nem függ össze a jailbreakkel, hanem csak a TMobil 3G szar, de nem tudok csatlakozni a Game Centerhez (tegnap ment), nem megy az Appstore Update füle (timeout) és nem jönnek be weboldalak, pl. a szinfon.com (Gmail bejön :-D index.hu bejön)... Dropbox natív kliensben nem tudok belépni (azt mondja hogy szerinte vmi baja van a telefon internetkapcsolatának)... -
Keksz
senior tag
válasz
Tibee86 #29103 üzenetére
Azt gondoltam, de merre?
Mert nalam Activator es hozza egy Addon a zseblampa.2 masik dolog:
A telefonom jb utan mar ketszer ujraindult a music app kozben, sima zene lejatszas/inditas kozben. Egy music app kapcsolatos program van fent az Auxo...Aztan a masik a kurva jo akkuido, ugy hasznalom ahogy regen, csak kapcsolgatom a wifi/3g-t es olyan 17 orara szokott 50%-ra merulni, viszont most 19 orara is csak 60%
-
Keksz
senior tag
Tegnapi hír:
Apple is seeding 6.1.1 to developers as a beta. This means 6.1.1 update is coming pretty quick (next few days?) Good chance this has the jailbreak already patched out and also once it’s released you will no longer be able to restore to 6.1. So while you still can, I suggest you get yourselves onto 6.1 today so that if you choose to jailbreak you have the option to do so. If you’re still on 5.x and think you ever want to be jailbroken on 6.x, you should get the update to 6.1 done today.
kbadam83:
iCloud-ba csak a játékok adatait is le tudod menteni, és visszarakod mikor restore-ból elindult a telefon.vagy ha később is JB-nél, akkor van egy DataDeposit nevű Cydia app, ami Dropboxba menti le az adatokat és onnan vissza is tudod tölteni..
vagy iBackupBot.
Az tuti: http://szifon.com/2012/01/09/ibackupbot-szerkesszunk-ios-backupot/ -
Keksz
senior tag
Múltkor volt itt egy vita, hogy ha stand by -ba megy a telefon ÉS NINCS TÖLTŐN akkor kikapcsolja a wifit! És az értesítések 3G-n jönnek pl. egész éjjel...
JB tweak erre:
http://iphonemonsta.com/insomnia-iphone-sleep-wifi-stay-awakeAz időjárást ssh-n keresztül fixáltam már tegnap előtt :-D
-
Keksz
senior tag
Na, nekem ez hiába van "Anywhere" re állítva home screenen nem megy, ha fel is jön a multitasking, akkor is visszacsukódik automatikusan. Míg ha BÁRMILYEN alkalmazásban vagyok tökéletesen működik.
Akinek még van jó Activator ötlete az ne sajnálja, ossza meg :-D
Eddig ezeket láttam:
- az orara (status bar) nyomva lezarja a kijelzot
- teljes kepernyos programokat otujjas pinch-csel zarom be (ezt harom ujjaskent implementaltam)
- fomenuben alulrol felfele huzva a kijelzot bejon a multitasking (ez nekem csak fomenuben nem mukodik)vans?: mi az HOGY teljes kepernyos es nem teljes kepernyos app nalad?
-
Keksz
senior tag
iMSG megy nektek?
-
Keksz
senior tag
Nekem 3G-n soha nem mukodik az AppStore-bol az alkalmazastelepites.
Cannot connect to Itunes store hibaval lehal a telepites, a jelszavamat sem kerdezi meg miutan rabokok h install (mint mikor wifin vagyok!).Van vmi beallitas amit elallitottam erre?
Az app mindig kis meretu, most pl 11MB -
Keksz
senior tag
Elmondom én hogy csinálom nagyon-nagyon régóta.
Van a Yahoo! Pipes, oda bedobáltam az összes oldal rss-t amit olvasok, csináltam belőle egy "hírfolyamot", a reklámokat kifiltereztem belőle, majd "bekötöttem" a Google Reader fiókom alá.
Aztán ha találok vmi új blogot, oldalt, ami később is érdekes lehet, akkor azt felveszem simán a Google Readerbe, vagy ha "konfigurálni" kell, akkor átrakom a Pipes-ba, bővítem a meglévőt.
Aztán ha PC-n nézem akkor vagy direkt a Google Readerben olvasom ezeket az oldalakat, vagy a Firefox kiegészítő "Feedly" segítségével.
Ha pedig ipad/iphone -on, akkor a Flipboard nevű kliensben (amibe egyébként raktam még egyéb forrásokat is, pl. Flickr oldalakat, mert olyan királyul jeleníti meg (mint egy újság...)...Így mindent én "irányítok".
-
Keksz
senior tag
Vki eszlelt mar hasonlot:
3G-n nem megy a twitter a hivatalos kliensbol es a 'tap to tweet' beepitett funkcion keresztul sem.Flipboardban siman jon a feed es tudok is retweetelni...
Tegnap vettem eszre.
Wifi-n tokeletes.T-mobil 3G gond vagy wtf?
Ui: minden mas mukodil aminek 3G kell, flipboard, fb, safari, stb
-
Keksz
senior tag
Nalatok sem mukodik ez a szar imessage? Kuldesnel olyan 90%-nal megall.
Kapni kapol, de valaszolni nem tudok.
Tmobil, 3g van. -
Keksz
senior tag
Már írtam ide talán kétszer, hogy van egy olyan gondom az Itunes sync-nél KÁBELEN hogy a "Backup" megakad, olyan 15%-nál, és ha 1 éjszakát hagyom úgy akkor sem változik és ezért főleg WiFi-n szinkroinzálom, ami meg nem mindig olyan gyors és jön össze rendesen (mert pl fix IP mellett is néha csak keresi a telefont és nem történik semmi...
Miután hiába raktam újra az Mobilsync alkalmazásrészt/néztem meg több verzió, indítottam újra a gépet, stb... ATH.exe is folyamatosan kifagyott.
Nem javult meg. Megtanultam együttélni vele, csak néha használom ezt a funkciót.Aztan vmikor a múlt héten megtaláltam a megoldást.
Ha nincs bekapcsola a wifi a telefonnon és rádugom a gépre a telefont, akkor pöcre lemegy a Backup!
-
Keksz
senior tag
Zenere ajanlom a google musicot, Mo-rol nem erheto el, de csak addig kell pl usa, angol v nemet proxy mig beaktivalod a google fiokodba es utana 20.000 zeneszamot (max 300 mb/ fajl) tolthetsz fel ingyen a felhobe.
Aztan latod az osszes zened, pl bongeszobol - meloban streamelheted magadnak
Vagy gMusic alkalmazassal direkt is elerheted iOS keszulekeden, ha pedig mesz vhova offline raksz par albumot es ott van a telefonodon, ipadon a cucc.
Ha mar nem hallgatod reseteled az offline-t, vagy eltavolitod az albumrol a flaget...
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest