Hirdetés
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- A középkategória egyik legjobb vétele - Dreame L40 Ultra AE
- iPhone topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Karácsonykor nyerte meg a Honor az üzemidőcsatát
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsampi
tag
Sziasztok!
Van egy 2021-es iPad Air készülékem. Szeretnék hozzá vásárolni a gyerkőcnek a kocsiba tartót. A fejtámlára szeretném rögzíteni. Van valami bevált eszköz?
-
merqree
őstag
Sziasztok,
Hogyan lehet megoldani azt, hogy ha az Alvás fókusz aktív, akkor ne nekem kelljen a jelző hangokat teljesen lenémítani a hangerő szabályzó gombbal, hanem automatikusan minden hangot kapcsoljon ki. Aztán, ha az Alvás fókusz kikapcsol, akkor újra mindennek legyen hangja.
Tippeket és válaszokat előre is köszönöm!
-
Revoltek
aktív tag
Sziasztok! Hátha itt tud segíteni valaki:
2021-es M1 iPad Pro-hoz keresek vagy olyan usb hub-ot, amin van hdmi kimenet is, amivel az iPadet monitorra köthetem és működik is, vagy olyan nvme ssd házat, amiben van usb hub és hdmi port, ami szintén működik az iPad-del. Ha jól tudom, Thunderbolt 3 portnak kell lennie, hogy átvigye a képet hdmi-n.
Köszi, ha tud valaki segíteni! -
Kabum911
csendes tag
Sziasztok!
Milyen jo ar/erteku hasznalt ipedet eri meg veni? Foleg tartalom fogyasztasra kene meg max wild rift ezni.
Koszonom!
-
Cyberbeni
addikt
válasz
HoppMaster
üzenetére
Előzmények alapján én ezt használtam még 5 éve arra, hogy több accountból (google+ms+stb.) a kontaktokat kimentsem, majd utána azt 1 helyre beimportáljam.
-
Ziog
aktív tag
válasz
Gardaai
üzenetére
Visszakerült hozzám, szétkaptam - tényleg nem volt vészes - de ahogy Te is írtad ez sajnos nem oldotta meg a dolgot. Ezt mint esetleges tanulságot hagyom itt.
Meg annyi infót mondtak, hogy az elképzelhető, hogy nem volt rajta elég szabad hely mielőtt az OS upgrade elindult volna, így nem tudta az új OS kicsomagolni magát. Ezt igen nagy bugnak érzem az Apple részéről, hogy ilyen állapotba tud kerülni egy eszköz, mikor már automatán tudja offloadba tenni az papokat. Nem mellesleg kb böngészés, Youtube, meg email ment rajta, szóval nem volt tele appokkal, nem volt egy brutális iCloud fotó mennyiség sem rátöltve. Sajnos az már nem derül ki, hogy ennek mennyi valóság alapja van/volt.
-
moleculez
veterán
válasz
HoppMaster
üzenetére
Dehogy nem, nekem gmail + outlook + icloudban vannak a kontakjaim szétszórva. (Jelezve hogy épp milyen fanboy voltam
) És mindem szépen syncel. Majd egyszer összeterelem őket egy helyre plusz a 3/4 kuka amúgy is. -
Hitch
senior tag
Sziasztok!
Viber telepíthető esim képes iPad air 4-re?
Telefonszámot kell beütni, beütöm de üzenet nem jön….Előre is köszönöm.
-
Laci4
senior tag
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a választ aki a iPad Air 2 akksi ügyben írt!
Nem emelnék ki senkit, illetve nem sorolnám fel mindenkinek a nevét mert elég sokan voltatok!
Úgy látom, gyakorlatilag megerősítettétek azt az elgondolásom, amit végül is az első témaindító hozzászólásomban tettem, hogy a gyári akkut el kell felejtsük, illetve hogy gyakorlatilag csak a utángyártott akkumulátor a megoldás.Ebből kifolyólag, lesz, ami lesz, szerintem saját magamnak fogom megcsinálni a cserét.
Remélem jól sikerül, és még egy darabig használható marad az öreg masina
-
Gardaai
senior tag
-
oszy
veterán
Feltétel: Norvégia, Finnország, Dánia, Svédország
-
Gardaai
senior tag
Samsung kábeleim vannak, illetve egy utángyártott, de elég jó minőségű kábel.
Nem hiszem, hogy 5 db kábel mind hibás lenne, hogy közben minden más eszközt töltik. Legalábbis ilyen problémát sehol nem észleltem.
Nincs most nálam a gyári Apple kábel, de estefelé kipróbálom.. -
Gardaai
senior tag
Az normális, nem gyári USB-C kábellal, hogy egy iPad Pro 3.gen csak egyféleképpen bedugva tölt?
-
Köszi mindkettőtöknek, megrendeltem közvetlen a spigentől az 9-esre való tokot.

-
Sziasztok!
Vettem egy iPad 9-et, ehhez szeretnék tokot, 20k alatt. Milyet ajánlotok? Lehetőleg ne legyen túl nehéz és asztalon fel lehessen vele támasztani.
-
consono
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nem is a visszatérés miatt, hanem mert nem volt kötelező 16-ra váltani minden készüléken. Mondjuk az RC-t most is aláírják... De annyi nyűgöm meg nincs, hogy azzal szórakozzam, hogy lehetne visszatenni.
-
consono
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Basszus, már nem lehet? Az én fejemben meg az van, hogy nem kötelező a váltás 16-ra, azt hittem még mindig aláírják a 15.7-et is...
-
-
Kókuszdió
nagyúr
iPad 8-on mennyire vállalható a 16.3?
Nem nagyon merem frissíteni.
-
moleculez
veterán
válasz
HoppMaster
üzenetére
Ha a régi telón az icloudan vannak a kontaktok akkor simán hozzá lehet adni a fiókokhoz. (Settings - Contacts - Accounts - Add Account)
-
HoppMaster
aktív tag
Lenne egy picit bonyolult kérdésem adatok költöztetésével kapcsolatba. Ugye adott egy iPhone egy Apple ID-vel, de most lett egy új iPhone és egy szűz Apple ID, viszont szeretném a régi ID adatait használni az újjal.
Azt tudom az appokat külön le kell tölteni az új ID-hez, de pl telefonszámok, képek stb azokat hogyan lehetne átvarázsolni pl gép nélkül? -
NomAd_82
aktív tag
válasz
Alex91
üzenetére
És tényleg, nem láttam a fától az erdőt. Köszi a tippet.
lugosi: köszi neked is. Fontos adatot nem tennék rá ( azok a tabon vannak ) inkább csak plakát és fotó tervezéshez használatos nyersanyag lenne rajta.
Azt nem vártam, hogy anomáliák előforduljanak (
Egy ilyen prémium eszköztől azt várnám, hogy flottul menjen minden mindennel
-
Gardaai
senior tag
Nálam van egy tropára tört 6s. Egy ideig ment rossz akksival aztán rakosgattam rá régebbi rendszereket szórakozásból amikor volt az Apple régi OS aláírós időszak.
Viszont ahogy írtam az akksi halott benne. Már nem emlékszem pontosan hogyan, de végül ez is boot loopos lett majd DFU. Éppen ahogy kedve volt indulni.Mivel tropa az egész, 3 részben van, ezért az akksi le/vissza 100x megvolt. Szerintem nem fog segíteni. De ha amúgy is szemét, akkor adnék neki egy esélyt, nem vészes szétszedni.
-
Ziog
aktív tag
Adott egy iPad 7th gen, ami belehalt az iPadOS upgradebe. Boot loop, aztán meg beragadt a DFU módapa. Macről való upgradenél/restorenál a 4013-as hiba jön vissza. Volt iStyle szervizbe ott is azt állapították meg, hogy ebből ez már ne jön ki. Javítás kb a csere, de az olyan összeg, hogy abból inkább veszek egy újat.
iCenterben mondtak rá olyat, hogy esetleg megbontás után, az akksit lehúzva, lehet magához tudna térni.
Van ezzel bárkinek tapasztalata?
-
válasz
NomAd_82
üzenetére
Szia! Én egy samsung külső ssd-t használok hozzá. Megjelenik a files appban az eszközök között. Lumafusion-ben lehet rá közvetlenül dolgozni.
Pár hónapja nem használtam már, úgyhogy lehet hogy az új ios frissítések javítottak ezen, de egyébként hagy némi kívánnivalót a külső meghajtó kezelése. Van, hogy egyszerűen elveszett, amit oda másoltam, van, hogy felcsatolod, lecsatolod és utána nem lehet újra felcsatolni (pl. ha ezzel mozgatsz adatot két eszköz között, vagy ugyanazt az adatállományt, videót használod két eszközön). Se formázni, se particionálni nem lehet ipad-en, ehhez kell egy számítógép. Én ilyen kiegészítő ideiglenes munkatárolónak használom, de fontos adatot, adattárolást nem bíznék rá. -
NomAd_82
aktív tag
Sziasztok,
külső vinyó vásárláson gondolkozom 11” m1 ipad prohoz.
Lightroom, Lumafusion és kiadványszerkesztő anyagok lennének rajta.
Ki milyet használ? 500-1 tb kellene. Ezeket néztem ki de mi a különbség? Nem jöttem rá.
1.https://istyle.hu/lacie-usb-c-hordozhato-ssd-1tb-ezust.html
2.Alzás cucc [link]
Ha jól olvastam exfat- re kellene formázni és akkor fogom tudni másolni az adatokat oda-vissza.
Ipadnál ez úgy fog működni, hogy a file alkalmazásban megjelenik a külső ssd és akkor oda vissza tudnak menni az adatok?
Előre is köszi
-
Aureal
őstag
válasz
kchris78
üzenetére
akkor is még települni fognak rá a legújabb appok amik kellenek: YT, Messenger, FB, Viber, Netflix meg ami csak kell...
Nos, pl. a Garageband, ami az Apple szoftvere egyébként is, Mac-en is szokta azt mondani, hogy az adott (régebbi) os-re nem hajlandó települni. Egyik zenész barátom pont így járt ipaden is, hogy lehúzhatja immár a budin. A szekrényből előásott ipad előtti win 8.1-es Lenovo tabletét meg mai napig tudja használni.
Ezek szerint az Apple üzletpolitikája nem igazán felhasználóbarát pár éven túli eszközeire…
-
hoopihe7
csendes tag
-
kchris78
veterán
válasz
BlackJack21
üzenetére
Igen, még megéri ezt csinálni amig annyira nem régi a gép. Még 2-3 évig ha nem is lesz rá telepíthető a legújabb iPadOS, akkor is még települni fognak rá a legújabb appok amik kellenek: YT, Messenger, FB, Viber, Netflix meg ami csak kell... Utána már nem sok értelme van foglalkozni a géppel.
Még egy: hamar cseréld az aksit ha már nem sok van hátra a felfújódásig mert ha elreccsenti a kijelzőt akkor már most mehet majd a kukába az egész ahogy van.
-
BlackJack21
tag
Én is pontosan ezzel foglalkozok jelenleg. Az Air2-t a feleségem használja napi szinten sorozatnézésre, meg a gyerekek egy-egy színezős-kifestős játékhoz. Ilyen hardcore felhasználás miatt -alapos megfontolások után eldöntöttem- nem cserélek újabb verzióra. Az akksi olyan 30-40 percet bír töltő nélkül. Így közel a vég. Napok/ órák kérdése, hogy mikor púposodik fel az akku. A gyári akku 3 évet bírt(2016-2019), utána hasonló ok (nem cserélnek akkut) miatt cseréltettem egy szervízpartnerrel, egy biztos nem gyári akkura. Ez eddig bírta. Dátum szerint ez kb. ugyanannyira jön ki, viszont az új akkumulárorral kevesebb ideig bírta egy-egy töltés között, mint a gyárival. 3utools-szal ránézve látszik a csere, nem stimmelnek a sorozatszámok és a töltési ciklusok kijelzése sem valós, illetve 100%-os aszerint az állapota.
Ha még 2-3 év van az iPad-ben, akkor szerintem megéri a 10-15eFt-os befektetés.
A cserét én is magamnak gondoltam, szintén a youtube videókból és itt okulva nem nagy kihívás megcsinálni.
Az akkut meg majd február elején rendelem( Kínában most amúgy is áll minden az ünnep miatt), addig még ráérek nézelődni. -
hoopihe7
csendes tag
Abszolút átérzem a dilemmát, hasonló cipőben járok én is. Annyit hozzáfűznék, hogy gyári akkuhoz elvileg csak hivatalos szervizben juthatsz hozzá. Ennek okán volt egy levélváltásom az iCenre-vel, hogy akkor hogyan is nézne ki a szerviz, mire azt a választ kaptam, hogy nem foglalkoznak iPad szervizelésével.
Kérdeztem, ha a hivatalos szerviz nem szervizeli, akkor mégis ki?
Forduljak függetlenhez, mert az Apple nem foglalkozik iPadekkel a préselt gyártástechnológia miatt
.
Úgy néz ki a gyári akku felejtős.
Ha valaki ezt meg tudja cáfolni, szívesen veszem én is. -
kchris78
veterán
válasz
tepenzed
üzenetére
Attól függ mikor került eladásra. Ha eladták januárban és márciusban aktiválták akkor szerintem megvan az aktiválási időpontos gari, de ha fél-1 évig nem került aktiválásra mert az "okos forgalmazóknál állt" akkor azért már el fogják kérni a garipapirt hogy akkor hogy is áll a készülék a dátumokkal, igazold a dátumokat. Ami nem fog menni.
-
Drenadar
veterán
sziasztok!

nekem a minin ilyen hajtogatós tok van, és a kijelzőn 2 csíkban nyomot hagy, kell törölgetni... egy "jobb" toknál is ugyanez van? (ezt amazonról rendeltem még 21ben...) -
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Szeretném meglepni magam egy iPad Air 5 64GB készülékkel. Nézegettem, hogy hardveraprón 250-260K körül vannak a bonatlan darabok.
Ennyiért még diák kedvezmény trükközéssel is sokkal drágább az Applenél.
Kollégám viszont azt mondja, ez az aktiválástól számított 1 év már nem igaz, mert a készülék eredeti vásárlási dátumától számít a garancia egy ideje. Ebben mennyi igazság van? Vagy csak a Macbook esetén van így?
Sok értékeléssel rendelkező aprós kollégáktól szabad venni ugye? -
Aureal
őstag
Hali!
Az alapértelmezett TomTom térképet miért nem képes net nélkül csak a műhold alapján kezelni az ios?
Gyakorlatilag a betöltött térképkockákon kívül a nagy szürke semmiben jelzi a pozíciót.Használaton kívül a műhold észlelés pl. lakáson belül hogy kapcsolható ki?
-
Laci4
senior tag
Sziasztok!
Volt már párszor téma, de konkrét megoldásra nem emlékszem, így az alábbi okfejtésem lenne.
Úgy gondolom, nekem is elfáradt az akksim az Ipad Air2-ben, ha kicsit hidegben van, képes már 70% ról is kikapcsolni..
Normál szoba hőmérsékleten meg 40% alatt már nem életbiztosítás elkezdeni bármit is rajta..Filózok, hogy mit kellene csinálni...

Lecserélni nem szeretném a tabletet egyelőre, mert amire nekem kell -nagyrészt Forge of Empires játék, YouTube, némi facse, néha olvasgatok- ezekre bőven elég ez a tablet.
Mellette van egy közepes laptopom, meg asztali gépem is, így nem adnék ki egy másik tabletre 100- 150 000 ft-ot minimum (ha már vesz valamit az ember, akkor legyen használható).
Én ha mégis másik tablet lenne, valószínűleg maradnék Apple vonalon, sose voltam almás, ezt is nyertem még 2016-ban, de meg kell hagyni, hosszú távon tényleg jók..
ma is használható, nemrég is jött még rá frissítés...
ugyan ez egy android cuccra nem hiszem hogy igaz.. (mondom ezt úgy, hogy telefonba amióta okos teló van, mindig az volt-van)No de vissza az air 2-höz;
- jó lenne a gyári aksit rakatni bele, de azt úgy látom nem nagyon kapni.
Visszaolvasva a fórumba egy linket találtam, ahol elméletileg talán gyári aksit raknak bele, hiszen az Apple oldala, Itt 35 000 Ft-ra írják.
Ez jó kérdés; az egész tablet nem sokkal ér többet szerintem már...talán 40-60 ezret ha el lehetne kérni érte, így eléggé meggondolandó ez a verzió..már ha egyáltalán tényleg van, és gyári..- Ezzel szemben utángyártottat, pláne Kínából úgy rémlik, ilyen 6-7000 Ft-tól úgy 12-13 000 Ft-ig lehet kapni.
Itt persze kérdés, ezek milyen kapacitásúak, mennyire megbízható, jó akkumulátorok?!
Illetve nagy kérdés, hogy pl. az isamurai-ban milyen akkumulátor tesznek a 20000 Ft os árban a készülékbe?!
A kínai 6000 vagy a kínai 12-13 ezrest? (mert nem gyárit, az tuti..)
Ha az utóbbit akkor még talán megérné náluk megcsináltatni (7-8000 ft munkadíj), ha viszont az előbbi olcsó akkut, akkor semmi értelme náluk cseréltettnem.Egyre jobban az a döntés felé hajazok, hogy még használom így ameddig lehet, bár gyakorlatilag szabadtéren ebben az időszakban már szinte lehetetlen használni, mert a hideg pik-pak kinyírja, és aztán utána megrendelni egy olyan akkumulátort Kínából aminek a legtöbb, legjobb értékelései vannak.
És majd kicserélem magamnak, vagy legalábbis megpróbálom... anno elektroműszerészként végeztem, ugyan nem vagyok a szakmában de azért már csináltam ezt azt amazt..Ahogy elnézem a YouTube videókat, nem olyan nagyon-nagyon nehéz dolog.. melegítés, és óvatos, finom mozdulatok..
Ha nem lesz százszázalékosan tökéletes az akksi, mert mondjuk 7500mah helyett csak 5000, vagy ha két évente kell(ene) cserélni, vagy ha akár egy év múlva még akkor is megéri, mert vegyünk mondjuk egy köztes árú 10 000 Ft os akkumulátort..
Az már kétszer kijön a "szamurájos" 20 ezerből..
A gyári (ha van) apple árból meg 3 szor is.
És a 10 ezres akkuval lehet kihúzza még 1-2 évig, amikorra már lehet tényleg teljesen elfárad, vagy kevés lesz már a fentiekre is ez a készülék..Kíváncsi lennék a véleményetekre, illetve hogy esetleg valaki már végig járta-e ezt az utat, cserélt-e már akkut Air2-ben, és ha igen, hol, mennyi, milyet, mik a tapasztaltok?

Előre is köszi a válaszokat!

-
PTomi92
aktív tag
Sziasztok!
Használ valaki Dell D6000-es dokkolót ipaddel? Nekem a külső monitort nem akarja felismerni. DP porton keresztül próbálom egy ipad air m1hez csatlakoztatni. USB illetve az ethernet port működik. Ugyanez a setup WD15 dokkolóval működik, szóval kábel-monitor probléma nem valószinű. Van valakinek ötlete mi lehet a probléma?
-
tybsen
addikt
Sziasztok,
találkozott valaki esetleg olyannal hogy iPaden a legutóbbi frissítés óta bizonyos alkalmazások megnyitásakor kis méretben egy pillanatra még látszik az alkalmazás?
Fb messenger, google ill. még talán egy alkalmazást csinálta ezt. Bár reprodukálni csak a messengerrel tudom most éppen. iPad pro 2020.koszi 🙂
-
JamesHun
addikt
sziasztok,
Van valami jó / ajánlot tok egy 2021-es ipad-re?
20++ ért anynira nem vennék ha van valami jó alternatív megoldás rá.Illetve fóliát budapesten hol érdemes rátetetni? / érdemes-e rárakatni?
-
dezs520
senior tag
Sziasztok,az létezik,hogy egy Ipad Air (gen1) nem aktiválható már?
Minden jó volt,de mióta a szoftvert már nem frissítették,így az appok is elérhetetlenné váltak.(pl youtube,ez ugye már böngészőböl sem volt elérhető)
Csináltam egy teljes rendszer törlést rajta,hogy majd jó lessz anyósomnak puzzle játékokra (azok még mennek)
de a mikor a hitelesítést lekérné,ezt írja ki…ez már kuka? -
Aureal
őstag
válasz
callmeakos
üzenetére
-
Aureal
őstag
Hali!
ipadről ki lehet vetíteni képernyőtartalmat pl. egy Samsung saját oprendszeres (Android
) okos tvre? Nem fotó megjelenítés, hanem képernyő tükrözés a cél. Hogyan működhet ez esetleg bluetoothon?
Köszi! -
moleculez
veterán
válasz
woodson7
üzenetére
Vesztek egy újabbat nem kell shemmit megszokni:
icloud mentés
belépés ugyanazzal az apple id-vel
icloud restore
a hatterkeptol kezdve minden ugyanaz lesz, 10 perc mulva mindent ott folytat ahol a másikon abbahagyta.
Új 9-es, vagy ha használt, akkor iPad7 alá ne menjetek már.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- 3D nyomtatás
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- A középkategória egyik legjobb vétele - Dreame L40 Ultra AE
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra - 12/256 GB Használt, karcmentes 6 hónap garancia
- LG 65QNED86T3A / QNED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest