Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei P20 - ez is kétkezes lett
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parson
addikt
válasz
szaszyka
üzenetére
Pontosan ez az, amire én is próbáltam célozni...
1. - az eszköz oldali csatlakozó
2. - a töltö oldali csatlakozó
3. - kábel hossza
Mindegyik belejátszik a témába, a tuti megoldás az lenne, ha 1. és 2. IS egységesitve lenne, és akkor max egy extra hosszabitó vagy egy extra hosszabb kábelt kellene berakni azoknak akiknek ez a vágya. Viszont a már meglévö megannyi USB-A csati miatt egy hosszabbitó helyett egy átalakitót kell ma még minimum hozzácsapni az alapcsomaghoz. -
Drenadar
veterán
jah szuper lenne ha mindkét oldal szabvány lenne
-
szaszyka
senior tag
válasz
Drenadar
üzenetére
Ezzel az a gond, hogy mindenki csak az eszköz oldali csatlakozót nézi. Legyen type-c az iphoneokon!!! Éljen!!!
Közben pedig mi van? Az egyik töltőadapter type-c, a másik sima usb. Ha tömwgközlekedéssel mész, a járműveken sima usb aljzat van, ha van, vagy cipeled magaddal az adaptert. Powerbank esetén is egy csomón csak USB-A van, type-c nincs. Lehetne gyártani type-c portos fali aljzatot, de a gyártók(Legrand, Schneider electric, stb...) le vannak ragadva a sima usb-nél, 5V 2,1A. Ezt is egységesíteni kellene, nem csak a készülékek portját. Most akkor majd lehet vinni magunkkal type-c - type-c kábelt, és USB-A - type-c kábelt is. Van olyan, ahová elég a gyári méteres kábel, van ahol majdnem a mennyezeten van az usb töltő (pl vonatoknál), oda kellene a 1,5-2m hosszú kábel.
Teljes agyrém az egész! -
válasz
Parson
üzenetére
Kocsiban azért elfér egy dedikált kábel, ami lehet akár egy jobb minőségű fonott borítással.
Elég gyorsan szaporodnak az eszközök. Telefon, tablet, esetleg mellé laptop, bt füles, óra, (elektromos pöfékelők)
Ezt simán magával viszi bárki egy hétvégi útra.
És ha már a macbook és az ipad is usb-c, miért pont a legkevesebbet fogyasztónak kellene egy dedikált csatlakozó?
Akkor is lehet vinni több kábelt ha mind egyforma, tehát ez sem szempont. -
Parson
addikt
Na a kábel szépen feltekeverve foglalja a legkevesebb helyet a poggyászomban... engem max az zavar, hogy a kocsimban még USB-A csatlakozó van, az új kábel az iPadhez meg USB-C-vel csatlakozik a töltöfejre... de sebaj, ez legyen a legnagyobb gondom, amig van USB-A-s kábelem is. Azt persze már megértem, hogy ha vki nem csak 2 eszközt cipel magával, hanem mondjuk 10-et, akkor jobb lenne egy közös kábel... csak aztán ne egyszerre merüljön le minden akksi...
-
moleculez
veterán
Én nagyon bírnám, ha elindulhatnék 1 szál madzaggal otthonról. Igaz, akkor gondolom az AirPodsok is C-sek lennének a jövőben, mert tényleg csak azoknak megtartani... hát nevetséges lenne.
-
TypeC-t az összes iPhone-ra

-
g@bo
nagyúr
urak, akkor ma lesz infó arról, mint takar pl, az ipad 10th gen?

időben mikor lesz a show? este 8?
-
Lali-213
senior tag
válasz
Flashback
üzenetére
Csak úgy legyalulni a rendszert és újratelepíteteni, mintha "új" lenne szerintem nincs mód. Ha neked megéri a 40 dolláros költséget, tehetsz vele egy próbát. Megnézted hogy a használt iPadek mennyiért mennek mostanában HA-n? Lehet akár venni egyet onnan is, minimális különbséggel. Esetleg egy újabb kiadásban.
-
törölt tag
Sziasztok!
iTunes Store-ból lehet filmet venni Yettel egyenlegből?
-
dave182
senior tag
Sziasztok, mi az ajánlott pencil 2 alternatíva most? Rajzra egyáltalán nem használnám, kizárólag jegyzetelésre..
-
PTomi92
aktív tag
Sziasztok!
Az apple oktatási kedvezménnyel szeretnék ipadet vásárolni. Hogyan kell igazolni (tanár esetében) hogy jogosult vagyok a kedvezményre?
Másik kérdés: bár kérdéses hogy lesz egyáltalán új ipad bemutató, azért lehet megvárnám a 7.ét. Várható hogy lesz árváltozás az ipad air esetében is? Mi az eddigi tapasztalat a nem reflektorfényben lévő modellek áraihoz is hozzányulnak?
-
Kinder
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy Ipad Air 4 (2020) -et kéne projektorra kötni, azaz egy usb-c - hdmi kábel kéne.
Láttam, hogy van gyári Apple "elosztó", 30k huf-ért, amit bedugok az Ipadba, és ebbe a dugom a hdmi-hdmi kábelt, valamint vannak az olcsóbb, 6-8k huf árú, ha nem is noname, de ilyen Vention és társai kábelek, amik direktben usb-c - hdmi kábelek.
Próbált már valaki egyáltalán projektorra kinyomni Appla tabletet?
Működhet az olcsóbb direkt kábelekkel, vagy muszáj megvenni a gyárit + 1 hdmi-hdmi kábelt?Köszi!
-
válasz
Lali-213
üzenetére
Közben megkerült hozzá minden belépési adat.
De valami távoli konfiguráció is be van állítva. Gondolom mert céges. Így egy ponton nem enged tovább az initial setupnál.
Most megpróbálok egy Restore-t. Backup nélkül. Hátha ez kitöröl mindent és új eszközként be tudok jelentkezni... -
-
Sziasztok
Kaptam egy régi céges Ipadet.
Elég jó állapotban van csak le van zárva. Senki sem tudja hozzá a belépést. Lehet ilyenkor valahogy hard resetelni? -
Sordoran
addikt
Tudtommal az iPhone 13-as széria nem fut ki a 14-es érkezésével, szóval ott kell ár korrekció az árfolyam miatt a régi szériára. Ezért is érdemes ott most bevásárolni ha óvatos az ember. Ellenben ha az iPad 9 eltűnik azzal ahogy érkezik a 10-es, úgy ott nincs mit korrigálni, az apple már nem fogja adni nagykernek se. Kereskedők persze rádobhatnak saját belátásuk szerint plusz összeget, de az úgyis csak a raktárkészlet erejéig érvényes.
-
Szotyi222
aktív tag
Oly keveset használom át Air 4 et, most frissítettem 15.6.1 verzióra.
Ahogy kenni szokott. Utólag kérdezem érdemes volt? -
DGery
aktív tag
válasz
Sordoran
üzenetére
Pont emiatt az áremelkedés miatt amit a forint gyengülése hoz a dollárral szemben én nem számítanék nagyon kedvezményekre...
iPhone topicban elég jól ki lett már vesézve a téma. Többen most berendeltek 13-akat, mivel a 7-i bemutatót követően nem lehet tudni milyen irányba fog elmozdulni az áruk (vagy marad a mostani árazás, vagy drágulni fog mint az M1 Air esetén volt tavasszal...) -
Alex91
félisten
válasz
golyós
üzenetére
Azt egybol leveszik a kinalatbol, ahogy megjelenik az uj…
Regebben ki lehetett fogni neha nehany beragadt keszletet kimondottan jo aron az uj megjelenese utan par honappal. Mostanaban a jelenlegi helyzetben imho szinte eselytelen, hogy jelentos kedvezmennyel meg lehessen vasarolni valahol. Kisebb arengedmeny esetleg elofordulhat, de gyanitom, hogy az uj iPad itthon joval dragabban fog nyitni, igy a kereskedok nem lesznek raszorukva, hogy olcsositsak… Persze barmi lehet!
-
golyós
addikt
Sziasztok!
Az új Ipad megjelenésekor az előző széria ára szokott valamit esni a hivatalos boltban?
9, generációs Ipad van tervben, de a 256-os verzió drága (nekünk). -
Pano
veterán
válasz
Boss81
üzenetére
Hali!
Nekem ez nagyon bevált (ipad air 5). Jól véd és mellé praktikus is (mágneses, ezért fekvő és álló helyzetben is állítható, illetve a belső tok segítségével ki is vehető így nem fityeg vagy zavar a fedő ha az ember nem állítva akarja használni).
Egyetlen hátránya, hogy maga a tok külső része, az anyaga miatt szerintem nehezebben tisztítható, ezért a feketén hamar meglátszanak a dolgok. A többi színnel valószínűleg kevesebb ilyen gond lenne. -
Boss81
senior tag
Szisztok!
Sikerült lecserélnem a régi iPad-et, egy iPad pro 12.9-re és, szeretnék rá védelmet , tokot, és kijelzővédőt venni, ki milyet javasolna, illetve kinek mi vált be.
Billentyűzetes tok nem érdekel
.Köszönöm előre is.
-
BrownB
tag
Urak, USB-C csatlakozóval rendelkező iPad-eken használhatóak USB HUB-ok? Amire megoldást keresek, hogy microSD kártyáról HDD-re másoljak nagy méretű fájlokat és ehhez ne kelljen egy laptop.
-
Dr.NX
addikt
-
wwhy
veterán
Srácok az ipad (air) mennyire pontosan tud kézírást konvertálni
Egyetemi, konferenciás jegyzetelés lenne a fő profilja, de mindezeket szerkeszthető szöveggé (txt is jó) kellene konvertálni, meglehetősen pontosan. -
Lali-213
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Ha már az URL is tartalmazza a rumor szót, amit linkeltem így kezdtem gyanakodni, hogy nem feltétlenül kell készpénznek venni a leírtakat.
-
-
Lali-213
senior tag
Az iPhone topicban jött fel az időjárás app kérdéskör, hogy iPadOS-en miért nincs. Talán a 16(.1) elhozhatja: [link] utolsó bekezdése.
-
fzboxx
senior tag
Köszönöm, ezt akkor rosszul tudtam.
A 11-es kijelző elég lesz.
Még két kérdés...
Az új, alap iPad már pencil 2 kompatibilis lesz? (Tudom, majd jövő héten kiderül.)
Az új Pro megjelenések után továbbra is kapható volt az előző, vagy azt beszüntette az Apple?
Köszönöm szépen mindenkinek! -
válasz
fzboxx
üzenetére
Nem a laminált kijelző miatt támogatja a Pencil 2-őt hanem azért mert laposak az élei és usb-c. De igen, a többit jól tudod.

Rajzolásnál egyedül a pro motion (120hz) kijelzőben jobb a Pro még, illetve neked kell tudni hogy elég-e a kijelző méret. Én sokszor a 12.9-es pro-t is kicsinek érzem.
-
-
fzboxx
senior tag
Sziasztok.
Az iPad Air és az iPad Pro szoftverekben van különbség?
Olyanra gondolok, hogy bizonyos programok csak a Pro modellen futnak.
Bocsánat a béna kérdésért, de még új vagyok...
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Yoga Smart tab 10.1"-es tablet eladó
- iPad Air 5 (2022) Wi-Fi, 64GB
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Kindle Voyage REKLÁMMENTES könyvolvasó eladó (fizikai lapozógombok, egy síkban levő kijelző!)
- IPAD Pro 12.9 2.Gen 512GB Wifi+CELLULAR, ÜZLETBŐL, 27% ÁFÁS SZÁMLA. GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Igaz történet alapján.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)