Hirdetés
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Fél perc csend, majd világra jön egy Magic8 Pro
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabonagyur
félisten
iPadhez nem tudok AW-t rakni?
-
Amilo02
aktív tag
12.9” Pro-ra tettem jó minőségű Spigen üveget. Ha a Apple pencillel használtam, folyamatosan bennem volt a dolog, h megkarcolhatja a kijelzőt(külföldi fórumon olvastam anno, h porszem vagy valami került a pencil hegyére és megkarcolta a kijelzőt) így nyugodtság van. Szerencsére ennél az üvegfóliánál semmi változást nem vettem észre. Én nem szedném le róla az biztos.
-
Megértem amit mondasz, bevallom, hogy a telefonokkal én is így vagyok.
Viszont ennél a gépnél ami nekem van (air 4) valamiért nem voltam elájulva a gyári üvege tapintásától, így tettem rá egy védőréteget ami érzetre nekem kb ugyanaz mint a gyári üveg. Nem tudom, hogy miért, de én ezt éreztem. Meg az is mellette szólt, hogy nekem csak egy sima szilikon tokban van. -
-
Semin
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Azt valóban nem, de a felhasználói élményt nagyon is,
én meglehetősen érzékeny vagyon az ilyesmire. Próbáltam közép és felső kategóriás üvegeket, fóliákat kb 6 db-ot. Egyik még csak a nyomába sem ér a fóliamentes gyári élménynek.(sem rajzoláskor, sem tapizáskor, nem is beszélve a tükröződésről) -
-
-
lorcsi
veterán
válasz
féldekás
üzenetére
a nyomásérzékenység hiánya...mit okozhat?
bizonyos rajzi programoknál nem tud vonal vastagságok között nyomásra váltani?ajándékba venném egy ipad 9 mellé
apropó..valami jóféle tokot ipad 9hez..láttatok esetleg?
az itthoniak 6 ezer körül vannak, pl. [link]
ilyet keresek..olcsóbban -
féldekás
aktív tag
válasz
lorcsi
üzenetére
A programozható gombot a toll végében.
Screenshot készítés pl.
A Shippingnél kell figyelni, ezt aliexpress standard vagy selection shippinggel küldik alapértelmezetten, így nem kell semmit sem fizetni áfa pedig az árban.
EpxressOne kézbesíti itthon.
Viszonylag hamar kézbesítik. -
lorcsi
veterán
válasz
Roland0224
üzenetére
Koszi

es mit jelent az app control ?
-
féldekás
aktív tag
Akit esetleg érdekel aliexpressen 12.000Ft-ért van Baseus Pencil, iPad tetején vezeték nélkül lehet tölteni(ahogy néztem a nyomásérzékenységen kívül mindent tud).
Itt a termék, a legutolsó wireless töltést tud és programozható gomb van a ceruza végébe építve: [link]
Több verzió is választható, nézzétek meg melyik milyen tulajdonságokkal rendelkezik.
Én behúztam egyet, 20-ért sok lett volna, de 12-ért nem gondolkodok máson. Alapból 35$, de kosárban levon még 5$-t, 30$ felett 5$ kedvezmény van pluszban. Figyeltem az árakat már egy ideje, valóban olcsóbb most legalább 10-12$-ral.
A bolt pedig megbízható, 97.8%-os, a Baseus Official mellett a legnagyobb Baseus eladó Alin. -
consono
nagyúr
-
Alex91
félisten
Ez az uj iPadOS 16.1 elegge bugos szegeny
. Nem tudom, hogy ennyire latvanyos hibakat hogyan nem tudjak a beta fazis alatt kiszurni
-
Carasc0
őstag
válasz
HoppMaster
üzenetére
Szerintem igen!
Nekem sosem volt még iPad-em, de szeretek hosszútávra vásárolni. Oktatási kedvezménnyel 590k lenne a 12,9 M2. Nem olcsó mulatság...Egyenlőre rágom a dolgot. Igaz nekem csak tok + toll kellene hozzá. Bill felesleg.
-
HardRic
addikt
válasz
Amilo02
üzenetére
Én is biztos vagyok benne, hogy abszolút csak marketing célok miatt nem kaptuk meg a hovert. Viszont annyira nem kell gyászolni, nem egy szuper hasznos dolog. Rajzolgatáshoz eléggé gimmick, böngészéshez lenne jó, pl hoverelni menüpontok, videó thumbnailek felett, de… eddig is elvoltunk nélküle.
-
Marcsello31
őstag
Hali, találtam egy progamot pcrre, amin keresztül, az ipa fájlokat rá tudom telepíteni a régi ipadre, ellenőrzés nélkül, a google chromeot már felraktam, fél siker.
De hol tudom letolteni a tobbi ipa fájlokat? Eddig csak a chrome.ipat találtam meg a neten. -
Pano
veterán
Sziasztok!
Milyen olyan -magyar- billentyűzetet tudtok Air 5-höz, ami megéri az árát? Esetleg még touchpad is van rajta?
Bár utóbbi nem feltétlen muszáj.
Apple megoldásért nem vagyok hajlandó ezeket az elmebeteg árakat kifizetni. -
Sordoran
addikt
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Az csak a MBA-nél volt így tudtommal, tegnap néztem iPad M1 vs M2 videót, és ott az írás/olvasás egyezi sebességet hoz. Processzor teljesítményben hozza azt a 15% gyorsulást, a GPU-ban nagyot ugrik. Viszont mivel az M1 ereje továbbra sincs kihasználva iPad OS-en, így nagyon szűk réteg profitálhat ebből.
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
Amilo02
üzenetére
Felesleges volt nyúlni a Pro készülékekhez.
Rendben van ,hogy a sima iPad módosult ,de az M1 még mindig és nagyon sokáig egy atom erő marad ,M2 - nek már megjelenéskor gyengébb volt az írás/olvasás sebessége az integrált ssd-n.
Parasztvakítás az egész ,nem hogy jobb ,inkább ellenkezőleg. -
Amilo02
aktív tag
válasz
moleculez
üzenetére
Ezzel csak azt szerettem volna mondani, h szerintem simán beletehette volna az M1 Pro-ba is, hiszen a kijelző a 2021-es és a 2022-es modell között ugyan az. Mivel a 2021-es modellnél is működött (igaz, nem olyan távolságról mint az idei modellnél, de ez lehet beállítás kérdése is), szvsz. ez csak egy marketing fogás az Apple-től a 2022-es modell felé. Processzor persze egy kicsit más, de az M1 is elbírna vele, ez szerintem nem lehet akadály.
-
moleculez
veterán
válasz
Amilo02
üzenetére
Minden bizonnyal igazad van, viszont azt is vegyük figyelembe, hogy az egy dev. beta volt. Amiből kaphattak feedbacket, és úgy döntöttek hogy inkább kiveszik. Mivel nem tudtad mi az, nem tudtad "tesztelni" ezt a featuret, lehet hogy valójában nem úgy működött ahogy az új gépeken, és ha belerakták volna akkor úgy lennél vele, hogy ezt most miért?!
Majd persze az is lehet, hogy az ünnepi szezon után(mikor mindenki bevásárolt az új vasakbol) "rájönnek", és hozzák a régebbi vasakra is.
-
válasz
Marcsello31
üzenetére
Ha iPad 2 akkor biztos, hogy nem 4G képes.
-
Amilo02
aktív tag
Egy kis szösszenet az új Pro-k nál elérhető "lebegő" módról:
Nekem még a 2021-es 12.9" Pro van amit próbálgattam Dev bétákkal is.
Akkor tűnt fel egy teljesen új funkció, hogy az Apple Pencil közelségét érzékeli a kijelző.
Akkor még nem tudtam mi ez a jelenség (erről írtam is itt a fórumon korábban), de ugye most már ezt tudjuk, h az Apple Pencil-lebegtetésnek nevezte el az M2 Pro esetében.
A lényeg, hogy ezek szerint ez semmi hardveres változtatással nem járt nekik, mivel már "teszt" gyanánt beletették korábban a 2021-es modellnél is a bétában. Csak egy új szoftveres funkció, amit megint megpróbálnak eladni egy új verzióban. -
Marcsello31
őstag
Rendben. Holnap több idöm lesz vele foglalkozni. Mentek róla kèpeket
hogy ez melyik verzió. ő pl tud simkártyát is fogadni amúgy ès
4g kèpes. fehèr színű 16gbyte tárhelyes simkártyás változat.
A pontos verziót holnap megmutatom. Azt is láttam a neten
hogy a bátrabbak ezekre a típusokra linuxot is telepítettek
valahogy. A neten külön pcn nem lehet letölteni az ios appokat?! -
oba
addikt
válasz
Marcsello31
üzenetére
nem tudom melyik ipad2 verziód van... ez a cdma változat, jelentsen az bármit is, de van még ezen kívül másik 2 féle ipad2 modell ezen az oldalon... azt töltsd le ami neked kell
-
Marcsello31
őstag
Lehet hogy ez is jó lenne? Mindegy, elvileg igen, toltom is lefele.
[link]
Marad max szimpla netezésre, vagy védőfelszerelésnek. -
Marcsello31
őstag
Hali mindenkinek! A teljes rezet megvolt.
Ugyan az a problèma, a jailbreak is meg lett közben,
kicsit előrèbb jutottam azzal vele, persze
lehet hogy nem kène babrálni vele, de, Nem
szeretnèm a kukába hajítani mert règi.
A kijelzője sèrtetlen, akku korához kèpest
jól bírja, csatlakozó gombok stb oks.
Azon nevettem. Hogy az alap böngèszője safari
simán beindítja a youtubeot, max ha másra nem. Youtube
ozásra jó. Szia Oba köszönöm a helped! Holnap
megnèzem, valamièrt ismerős az infód, mintha
a google kereső kidobta volna már ezt. ezzel a megoldással
újabb firmware lehetne rajta? Annó azèrt az almások tudtak valamit
már akkor is. Eddig ami sikerült az a jailbreak, de ennyi, a fránya appstore nem megy.
holnap jelentkezek. köszi
. -
oba
addikt
válasz
Marcsello31
üzenetére
esetleg próbálj meg egy resetet rajta (alaphelyzetbe állítást)
vagy itt az oldal legalján keresd meg a megfelelő modellt és nézd meg hogy melyik az a firmware verzió ami mellett zöld pipa van, mert az még telepíthető, és nézd meg, hogy a te ipadeden ehhez képest melyik verzió vanAz ilyen .ipsw firmware telepítésről pont valamelyik nap írtam kommentet, kicsit olvass vissza, egy próbát megér a dolog, sok veszíteni valód nincs vele.
-
bostone
addikt
válasz
Marcsello31
üzenetére
Szerintem kuka vagy ajándékozd el az ellenségednek.
-
modd3r
őstag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Egyforma.
-
CharlieDrop
veterán
Hülye kérdés: Az Air 4 és Air 5 tokja ugyanakkora? vagy nem csereszabatos?
-
Marcsello31
őstag
Sziasztok! Ajándèkba kaptam egy "matuzsálemi?! Nem egy mai verziós ipad 2öt 16gigabyte
romos verziót. A masina megy, ès egèsz jó állapotban van korához kèpest.
De valamièrt nem enged a store áruházban fiókot kèszíteni. így csak netezèsre
tudom használni a gèpet, új frissítèst nem talált a gèp magának.
Van valami módja pcn keresztül felfrissíteni egy újabb verzióra
ami nem.unsupported, ès lehetne vele programokat letöltenina storeból?!
A furcsa hogy miután kitöltöm a regisztrációt ès a befejezès után nem enged tovább,
de hibát sem ír, hogy mièrt nem. Ha van valakinek ötlete szívesen fogadom.
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
Egy 60Hz-es kijelző mellett nem hiszem ,hogy észre fogsz e venni bármilyen akadást.
Én nem kockáztatok ,így is megmutatta a 13 pro max mennyire tré lett már a 15.6-tól a 120Hz kijelző (lett belőle 90Hz jobb esetben). -
-
merqree
őstag
Sziasztok,
Eddig tökéletesen működött az USBs HUB, de ma nem akart a tv-n HDMI-n keresztül működni.Visszavittem, kicserélték, de ezzel sem tudom a tv-re kitenni a kijelző tartalmat. Lehet, hogy az ipad ős 16.1 miatt?
Erről a hubrol van szó: https://www.alza.hu/vention-type-c-usb-c-to-hdmi-3x-usb30-rj45-sd-tf-pd-015m-gray-aluminum-alloy-type-d6323894.htm -
Amilo02
aktív tag
válasz
CsiguszMaxim
üzenetére
HA-n meg még olcsóbban…
-
CsiguszMaxim
senior tag
Ha valakit meg érdekel ipad air 2022,az alzán van még jó áron pár darab.
-
bmakszim
őstag
Akkor szoktam LP módba tenni, ha tudom hogy huzamosabb ideig nem használom. Nem használom vele
Akkor meg végképp nem értem, hogy miért ér ez meg ennyi kommentet.
Értjük, hogy a 30 nem 60. De te meg értsd meg, hogy a maximum 60 ≠ konstans 60. Lehet, hogy a menüben csak 30 Hz, de az is lehet, hogy egy 60 fps videónál megemeli 60 Hz-re. -
R a y
senior tag
Annyit mondok: iPad Pron, 16.1en próbáljátok ki a következőt, nézzéttek meg a framerateket a következők szerint:
- Limit nélküli 120 hz
- 60 hz-re limitálás
- LP mód (elvileg ez is max 60 hz lehet)
de a lényeg, hogy a LP módban kevesebb fpssel megy mintha a 60 hzre lenne korlátozva. Ez szemmel látható.
Valaki kérdezte, hogy milyen telefonom van, iPhone 13 Pro -
Épp tegnap mentem át haverhoz, ahol a pro low power módban volt. Leültem elé hogy berakok valami zenét, erre a kurzor mozgás olyan ocsmány volt mint ahogy te is érzed szerintem.
Azt nem értem minek erőltetni a low power módot egyáltalán. Én még életemben nem használtam :S -
Malfroy
aktív tag
válasz
HoppMaster
üzenetére
Nekem m1 van, nem tudtam bele kötni .
-
Carasc0
őstag
válasz
HoppMaster
üzenetére
Én agyalok rajta!
-
HoppMaster
aktív tag
Van itt már valakinek a 12.9-es ideo Proja?
-
-
R a y
senior tag
iPadOS 16.1 iPad Pro M1 11 col.:
Low Power módban botrány a képkocka frissítés. Már tavaly dec. környékén is jeleztem a itt a fórumban, hogy érdekes a framerate alacsony töltösségű módban, de 16.1-gyel ez még rosszabb lett. Pedig az apple support azt írja, hogy a promotion kijelzővel szerelt modelleknek LP módban maximum 60 hz lehet a kijelző frissítési frekvenciája. De ez kizárt, hiszen a szem látja, illetve a testufo is alátámasztja amit gondolok/látok:
-
válasz
kakuk.tamas
üzenetére
Köszi.
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Régen volt ilyenem, csak kékbe. Teljesen jó kis tok, tette a dolgát.
-
Használ valaki ilyen tokot? Vállalható a minősége ennyi pénzért?
-
R a y
senior tag
válasz
Meridius11
üzenetére
spigen urban fit
-
Meridius11
aktív tag
iPad 9-hez tudtok esetleg ehhez hasonló, farmer/szövet borítású tokot? Az ESR Rebound Hybrid mágnesként gyűjti az ujjlenyomatokat, ennyi pénzért nagy csalódás.
-
NGA
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Mindig megszívtam, mikor frissítettem. Többet nem fogok. Értelme semmi nincs egy ipad 9-nél. Kb csak a verziószám változott.
Az ipadom 3 hónapos, soha nem merült 2-3%-nál többet éjjel. Most még volt lehetőségem visszarakni, sikerült. -
-
consono
nagyúr
Milyen iPad?
-
Tomics
addikt
Nincs benne, csak a gép. Azokat majd később beszerzem. Én is a pro-n agyaltam, az talán időtállóbb. Jobb lenne az új, de erre most nincs 400k-m. Akkor megnézem ezeket a piacon
Mivel 2018as gép, így az akksi avulástól félek. Mennyibe fáj ez akksicsere ipadnél (gyári, hivatalos szervizben)
-
válasz
Tomics
üzenetére
A billentyűzettől sok minden függ. Az benne van az árban? Mert akkor meh..
De 200-ból kijön egy 2018-as 11 colos pro. Ahhoz később ceruza meg magic keyboard még legalább egy százas használtan.
Ha megelégszel valami 3rd party bt-os billel akkor akár a 9-es alap ipad is szóba jöhet, de az első gen pencil.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Felvenné a Noctua kesztyűjét az ASUS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Robotporszívók
- LEGO klub
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- iPhone topik
- Kritikát kapott a Nintendo konzolgyilkos felhasználói szerződése
- Mini-ITX
- Kábel nélkül a Sapphire VGA-val
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Shining3D EinScan Pro 2X 3D szkenner
- Eladó Samsung A12 4/64GB / 12 hó jótállás / ÚJ KIJELZŐ
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple MacBook Air 13 M1 8GB 256GB magyar bill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Viszont ennél a gépnél ami nekem van (air 4) valamiért nem voltam elájulva a gyári üvege tapintásától, így tettem rá egy védőréteget ami érzetre nekem kb ugyanaz mint a gyári üveg. Nem tudom, hogy miért, de én ezt éreztem. Meg az is mellette szólt, hogy nekem csak egy sima szilikon tokban van.

Bár utóbbi nem feltétlen muszáj.
.