Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
xsjado93
senior tag
Sziasztok. 9th Gen iPadhez keresek olyan billentyűzetes tokot, aminek a használata a lehető legkevesebb macerával jár, van rajta touch pad és billentyűzet világítás. Ezért gondoltam elsősorban a Logitech Combo Touchra a Smart connector miatt. Viszont képbe jött még a Brydge 10.2 MAX+, mert ezt meg jobban lehet laptopként használni a mágneses csatlakozás miatt. Esetleg valakinek összehasonlító tapasztalat?
Ha jól olvastam eddig, akkor a magyar nyelv beállítása nem kéne, hogy akadályt jelentsen.
(anyukámnak lenne, aki közel informatikai analfabéta sajnos)
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Sumptuous
senior tag
Szeretnénk a mamának egy másik tabletet venni, mert a mostani gagyi androidos nagyon lassú már és a hangja sem jó. Gyermekeivel tartja a kapcsolatot messenger híváson keresztül, illetve néha néz egy pár videót, amit a család küld neki szintén messengeren. Erre a felhasználásra szeretnénk minél árbarátabb megoldást egy iPad személyében. Melyiket javasolnátok erre a célra? Egy Air2 megoldás lenne? Vagy akár egy sima air? Vagy annyira régi rajta a rendszer, hogy nem támogatja a messengert sem?
-
kislaci
senior tag
Ilyesmire gondoltam: [link]
-
gduck
addikt
Sziasztok!
Apple iPad (9th) 2021 10.2 64GB Wifi asztroszürke lenne a kiszemelt.
Kétfajta modellt látok és nem találom mi az eltérés: MK2K3FD/A és MK2K3HC/AElőre is köszi a segítséget
-
kislaci
senior tag
Sziasztok, szeretnék venni egy ipad öt 9-esre gondoltam. Van iphoneom és a feleségemnek is. Viszont az ipad közös lenne, illetve a gyerekek is használnák. Vannak benne profilok, vagy ha nincs hogy tudnám elérni, hogy a srácok ne garázdálkodjanak rajta, nehogy véletlenül kitöröljenek egy emailt, üzenetet stb? Csak youtube, meg játékra használnák ők, nem szeretném hogy belépjenek a viberembe stb. Köszi
-
Süvi
őstag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
De igen, ez a második iPad Air 5/4 and Pro 11'' Rebound Magnetic Keyboard Case - ESR (esrgear.com) "olyan mint" az Apple magic Keyboard.
-
Lezl
tag
válasz
Micsurin
üzenetére
Sajnos a mobilnet sok esetben nem opció mert akár Budapest Bicske vasuti vonalon az út felében még a zene streaming is be tud akadni annyira nincs vagy lassu a net videóról ne is beszéljünk saját tapasztalat...lényeg mindenki a saját igényei szerint válasszon.
Más, mint új ipad oses pár kérdés...
A home screenen nem lehet úgy elrendezni ikonokat widgeteket hogy én kihagynék üres helyeket?
2 Bluetooth füles csatlakozásakor hol kell bekapcsolni hogy egyszerre mind2 szóljon?
Váltakozó háttérképet be lehet állítani? -
-
Süvi
őstag
Angol nyelvű billentyűzettel milyen tapasztalatok vannak, mennyire kínszenvedés vele írni?
A következő ESR termékeken gondolkozok, szinte "tok árában" vannak, és elég jókat írnak róla:
iPad Air 5/4 and Pro 11'' Ascend Keyboard Case - ESR (esrgear.com)
iPad Air 5/4 and Pro 11'' Rebound Magnetic Keyboard Case - ESR (esrgear.com)
Van esetleg most valamilyen jó ESR kupon?
Köszönöm -
Micsurin
nagyúr
Utazáskor zene és könyv, vagy mobilnet

Ha tudnád egy 64-es SSD mennyi írást kibír, jóval hamarabb szoktak a vezérlők lehasalni
de az itt kicsit más kivitelezés lásd a mac és a feltanított SSD-k.Van rá gari ha azon túl elkönyököl az USB kicseréltetem, itt nem alaplapra forrasztott ala S10.
-
válasz
CharlieDrop
üzenetére
[link] - Divinity Original Sin 2
Majdnem 18 giga.Diablo Immortal is valami 12 giga.
Jajj, most látom hogy lemaradtam. De azért a DOS2 említésre méltó. Most volt leárazva azt hiszem.
-
válasz
torkozsolt
üzenetére
Én használok usb-c-t videószerkesztéskor, azért a tapasztalatom szerint nem olyan mint a belső tárhely. Nem mondanám bugmentesnek a kezelését és ahhoz hogy lehessen vele dolgozni olyannak kell lennie az appnak ami támogatja a külső forrásból való munkát (pl. Fotók app azonnal kilőve).
-
Lezl
tag
válasz
kakuk.tamas
üzenetére
Netflix amazon egyebek tudnak külső meghajtóra letölteni? Néha egyébként alternatíva lehet tényleg de még 1 kütyü amit cipelni kell meg akkor már inkább egy nagyobb pendrive plusz szintén ha sokat használom az USB t még erre is töltés, pendrive külső monitor vajon fogja bírni hosszú évekig, ha elromlik itt még vezeték nélküli töltés sincs alternatívaként. Sokat rágódtam én ezen, 64 gigás miniről indítottam a gondolatmenetemet ami fele annyi lett volna és ide jutottam végül.

Amit szeretnék ezzel mondani hogy érdemes végiggondolni pontosan mire lesz szükséged egy 300 ezres vásálás előtt -
Lezl
tag
válasz
Micsurin
üzenetére
Jó de ha 5 GB helyed van akkor rendszer frissítéséhez valszeg már le kell szedned valamit és az se életszerű nálam hogy folyton le fel telepítsem a játékokat. Plusz ki tudja de ha ennyi írást kap a 64es SSD pár év múlva már gond is lehet. Arról nem is beszelve hogy utazáskor nem tudsz streamingről letölteni néznivalót. A mocskos Apple nem hiába nem rakott 128 gbt az airbe az alapmodelbe tudja hogy sokaknak az kevés és kifizetik a felárat a 256ért. Plusz még 1 dolog ami hátrány lehet még 1 x hogy a 64es nem tud virtuális memóriát kezelni. Most még nincs program amihez kellene de remélem 1 év múlva már lesz pár. Én a 300at sokaltam ahhoz hogy ennyi kompromisszumot kössek így aztán elköltöttem 400at.
kipróbálom azt az nplayert köszi
-
trobi28
addikt
-
Süvi
őstag
Érdeklődnék, hogy van olyan tok, hátlap, ami Magic Keyboarddal működik? Elég sokat használnám nélküle is és olyankor nem szeretném, hogy karcolódjon a háta. Köszönöm
-
Micsurin
nagyúr
válasz
consono
üzenetére
Genshin és Diablo mellett is van ~10-12GB szabadon.
Most úgy van 5Gb-m a 64-esen, hogy fent van:
Genshin, Diablo, Last Campfire, HP Mistery, Rise of Cultures, meg valami random platformer.
Genshin most 18.2-ön áll... ha minden frissítés után újra teszitek 2-3 gigát nyertek vele mert nem tudja ált. törölni a telepítési fájlokat.Bőven élhető ez a méret... mondom ezt a 128-as S10 után és 512-es SD után.

-
Laby
őstag
Van aki használ közületek Magic Keyboard-ot?
Vettem használtan egy 2020-as iPad Pro-t és hozzá egy Magic Keyboard-ot is.Iszonyatosan szeretem mindkettőt, viszont nagyon zavaró hogy amikor nem egy asztalon van a tablet, akkor ha kattintok a touchpad-on, vagy csak megkocogtatom a billentyűzetet bárhol, esetleg simán csak összecsukom a tabletet, akkor van ilyen zizgő, csörgő gagyi műanyag hang, gondolom a billentyűzetnek a hangja?!
Ez normális, ez mindegyiknél ilyen? Nem lehet csinálni vele valamit, hogy olyan néma legyen, mint amikor egy asztalon használom a tabletet? Elég gagyi érzetet kelt így, és nagyon fülzavaró.
-
Lezl
tag
válasz
torkozsolt
üzenetére
Igen én is egyet értek azzal hogy 400k erős egy tabletre csak azért vettem meg mert énbennem felcsillant a remény a 16.1el hogy hátha kicsit pcsíti az m1es tabletet az Apple hogy lehesen számítógép helyett használni ha épp úgy adódik... első apple termékem egyébként és azt tudom hogy nekem a Mac kizárt mert egyszerűen számomra használhatatlan munkára...annyi idegesítő dolog van benne hogy bőven elegendő az nekem ha valami kolléga megkér hogy állítsak be nála valamit benne, napokig agyvérzés kerülget utánna.
Android vonalon sajnos nincs elég erős tab ami tudjon kezelni belassulás nélkül 2 kijelzőt és normális multitaskot mert ott a Samsung S7 ami van nekem de az dex módban egyszerűen lassú és néztem az S8at de az már annyiba kerül majdnem mint az Ipad Pro és még mindig csak fele olyan gyors jó esetben.
Felraktam a 16.2 bétát hogy megtudjam nézni a külső kijelzős módot úgy ahogy megy de még elég bugos remélem sikerül stabilizálniuk, most még keresem az appokat hogy mindent tudjak ami Samsungon megy...jó lenne egy normális videólejátszó mert a VLC ugyan mindent lejátszik de keret nélküli ablakban még ne tud futni (4es verzióban igérik) (ha tudtok valamit annak egyébként örülnék mert van egy másik amit mondanak de az meg fizetős és én 30kt nem fogok érte adni, 3mat még adnék de 30at nem az tuti) -
torkozsolt
csendes tag
Nem játékra használom, az usb c-n bármilyen ssd-t tudok csatlakoztatni, ha extra tárhelyre lenne szükségem. Ipad 9-et váltott, nekem a közel dupla ár is fájt kicsit :-) Nekem egy tabletért 400 ezer nem megérős, akkor már inkább egy Macbook Air M1 procival. De szerencsére nem vagyunk egyformák, én a 289 ezres árra írtam, hogy MOST (a brutál áremelés után) a cellular verzióért szerintem jó ajánlat.
-
Lezl
tag
Játékok terén a Genshin 20gb a diablo 15 körül a Wild Rift is majdnem 10
-
Lezl
tag
válasz
mazsiii92
üzenetére
Igaz más felhasználási szokások, ha biztos hogy elég a 64 gigás akkor jó vétel lehet az is én is itt indultam hogy Air...de aztán kezdtem sorra venni hogy a Samsung Tablet S-en ami 128 gigás és van benne nekem 256os sd folyton helygonddal küzdök 4 játék van fent de multkor nem volt helyem frissíteni a diablot pl úgy hogy a videók stb az sd kártyán vannak...szóval 256os kellett volna akkor már 319 és az talán nem is volt 5g-s...ami nélkül lehet élni de kényelmesebb ha van azthiszem az 359 volt akkor ahhoz képest hogy legyen jobb kijelző jobb kamera jobb hangszóró, pláne úgy hogy mivel én nem fogok venni apple füllhalgatót hogy hr zenét hallgassak (erre ma jöttem rá hogy semilyen hd kodeket nem támogat az apple csak a sajátját...) marad a belső hangszóró az már 40k ftot megér Ja és Thunderbolt amivel elvileg akár 120hz 4kt is ki lehet rakni a tvre...persze ha majd 1x lesz támogatás de airrel max 4k 30hz asszem
-
bostone
addikt
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Egyre nagyobbak a játékok, ahogy a nagyobb címek érkeznek.
Végre az "A" kategória is tiszteletét teszi mobil fronton. -
consono
nagyúr
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Genshin Impact pl..
-
Lezl
tag
válasz
torkozsolt
üzenetére
Szerintem nem éri meg 64gbos Airt venni 256os ipad pro M1 5G-s 399ért jobban megéri szintén alza én is azt vettem, mert 64 giga ha komolyabban akarod használni akkor nem elég semmire 2 nagyobb játék már neccesen fér rá és akkor egyéb dolgokról még nem is beszéltünk és később évek múlva ki tudja mekkorára hízik az OS
-
torkozsolt
csendes tag
Ipad 9-re ez sem túl rossz ár
Illetve, ha valaki még szeretne jó áron M1-es Air-t, akkor - szintén az Alzánál - a cellular 64-es verzió egy árban van a sima wifissel, ráadásul 300 ezer alatt :-)
-
CharlieDrop
veterán
válasz
CsiguszMaxim
üzenetére
No, ebből volt még, lilából és rózsaszínből még mindig van, az utolsó fehéret most kaptam meg, este nyomkodom majd, milyen is

-
DGery
aktív tag
Sziasztok!
Ha valaki még venne iPad 9-et régi áron, akkor most a Telekomnál talál 135-ért
iPad 9 64GB -
válasz
Marcsello31
üzenetére
iOS 9 fut azon a gépen, azaz 7 évvel ezelőtt befejeződött a támogatása, a Store támogatása ennyire visszára nem nyúlik
internetezni tudsz vele szépen lassan, ahogy te is mondtad , de többre ne számíts, közel 12 éves eszközről (!!!!!!) beszélünk ...
ez még kutyaévekben is sok

-
Alex91
félisten
válasz
Marcsello31
üzenetére
Vagodeszkanak jo lesz...
Ne szenvedj vele, nem fog menni... -
Marcsello31
őstag
Sziasztok.Sikerült újra telepitenem teljesen a firmwarèt az ipad2őn.
Pcn keresztül
. Sikerült teljes èrtèkű apstore fiókot is kèszítenem.
Ez nem ment a telepítès előtt. De. hiába az egèsz, mert bármit
szeretnèk telepíteni a storeból. mindenrebaz a válasz jön. hogy règi
ès nem kompatibilis az ipad rendszerèvel. Szerintetek ezen működhet
a beta firmware telepítèse? mert azzal talán mèg menne a store.
Vagy vegyyek kèsőbb egy másik típust?! valahol láttam egy használtat
egy boltban. 32gbyteos 4g változatot, megfizethető áron.
elejèn telepítèskor azt hittem hogy vègleg kuka mert 20 percig nem csinált
semmit. Aztán felèbredt.
-
lkristóf
senior tag
16.1 alatt nem vettétek észre, hogy a három ujjas csippentéses másolás/beillesztés nem működik a legjobban? Eddig ha kijelöltem a szöveget a böngészőben és így másoltam akkor nem nagyított közben, most meg össze vissza nagyít a gesztusra. (Ha a billentyűzeten hajtottam végre a gesztust akkor nem gépelt, most meg érintésnek veszi ezeket...) Nem hiszem el, hogy az ilyenek nem jönnek ki tesztelésnél?
-
Gzolo
senior tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Én próbáltam 10,5" Airhez kínai bluetooth touchpades billentyűzetet. Alapvetően tök jó lett volna, de a touchpad nagyon sokszor valamelyik többujjas gesztust érzékelte scrollnál, amivel őrületbe kergetett, viszont miatta legalább sűrűbben voltak a gombok vertikálisan, ezért még félre is ütöttem sokszor.
Szóval én csak touchpad nélkülit ajánlanék. Btw, Logitech Slim Combot vettem utána aprón, ég és föld a használati értékük. Brydge.eu-n nézz még szét, azt is ajánlani szokták.
-
NomAd_82
aktív tag
Sziasztok,
a fileok alkalmazással kapcsolatban szeretnék kérdezni.
Eléggé bonyolult (nekem) és nem értem a működést.
Megnyitom az appot, hogy láthassam a saját tableten, az icloud drive-ban látható fileokat.
Az icloud drive-ba csak akkor látok bele ha az icloud-ba belépve ebbe a könyvtárba másolok fájlokat.Az összes feltöltött cuccot nem látom.
Nagy nehezen hozzá tudtam adni a Google drive-ot is a listához de arra nyomva kiírja, hogy adjam meg a hitelesítését az app használatához. Hitelesítek de akkor a google saját appján keresztül látom a feltöltött anyagokat nem a fileok-on belül.
Azt hittem a fileokon belül szabadon nyithatok meg mindent és helyezhetek át képet, videót. Vagy én képzeltem ebbe sokat?
Előre is köszi a valaszt. -
Roland0224
senior tag
válasz
kakuk.tamas
üzenetére
Nem csak csalóka😂
Bár értem miért.
Az iPaden nem így mutatja. Telefonon (Samsung) a legutóbb feltöltés óta mutatja mennyit használtam.
Erre van valami program esetleg? -
kakuk.tamas
addikt
válasz
Roland0224
üzenetére
Rossz topikban vagy.
-
szaszyka
senior tag
válasz
Meridius11
üzenetére
Itt vettem az aprón 1,5m hosszú, fehér baseus kábelt 2000-ért. Rendszeresen töltök vele 2 ipad-et, és egy Se2020-at minden gond nélkül!
-
szabonagyur
félisten
-
Alex91
félisten
válasz
Meridius11
üzenetére
[link] , talan ez jo is…
-
Meridius11
aktív tag
Sziasztok! iPad 9th genhez tudtok javasolni olcsó USB-C-Lightning kábelt amivel biztosan megy a 20W töltés és az adatátvitel? Gyanús, hogy a pár hónapos iPadhez amit használtan vettem hamis kábelt adtak, mert kb. 10 óra mire feltölt.. (ez a videó is ezt erősíti meg)
-
Hitch
senior tag
Köszönöm a segítséget!
-
Roland0224
senior tag
Működni működik
De nem úgy mint androidon, csak böngészőből megy,hogy kell-e hozzá konzol jó kérdés. Szerintem nem mert nem a konzolon fut.
Egyszer próbáltam akkor nem ment az xbox nem követelmény hozzá szerintem
Ha igen az nagy hülyeségDe ne várj csodát mert csalódni fogsz
Multira kb alkalmatlan működik de nem arra való story gamekre jó lehet -
moleculez
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
nem
-
Hitch
senior tag
Sziasztok!
Xbox cloud gaming megy iPaden konzol nélkül (előfizetés van persze).
konzol később jön meg…
előre is köszönöm. -
Mátésum
aktív tag
Sziasztok. iPad Air 5-höz készülök venni egy usb hubot. Ha a monitoron csak dvi bemenet van, akkor is működik a HDMI porton keresztül a jelátvitel egy HDMI-dvi kapcsolaton keresztül?
-
kakuk.tamas
addikt
Nem
-
Alex91
félisten
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ahogy irod…
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
nem sajnos
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10
- PlayStation 5
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Melyik tápegységet vegyem?
- LEGO klub
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hogwarts Legacy teszt
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- iPad Pro 13-inch (M4) WI-FI Cellular 512 GB
- Eladó ÚJ Hoco HD Wi-Fi SIM Android A10 10.1"tablet / 24 hó jótállás
- ELADÓ - iPad Air 13" (M2, 256GB) + Apple Pencil Pro + tok
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Samsung Galaxy A34 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- LG 34WQ500-B - 34" IPS LED - 2560x1080 Wide FHD - 100Hz 5ms - AMD FreeSync - HDR10
- Apple iPhone 13 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 256GB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

de az itt kicsit más kivitelezés lásd a mac és a feltanított SSD-k.