Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Laci4

senior tag

válasz BlackJack21 #42867 üzenetére

BlackJack21

Ha nem indiszkrét, dobsz linkeket, hogy melyik akkut, illetve milyen eszközöket vettél meg végül?
    A napokban akarom én is megrendelni a cuccokat, és kicserélni, már nagyon unom, hogy szinte random kikapcsol.. (pláne, ha nem minimum fényerőn tudom használni :D )
    Akku idő az adott akksival sacc mit produkál?
    Írod, hogy tartalom fogyasztásra újra alkalmas, tehát pár órát simán ki lehet hozni belőle?

Köszi!

• Laci4

senior tag

válasz Laci4 #42521 üzenetére

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a választ aki a iPad Air 2 akksi ügyben írt!
    Nem emelnék ki senkit, illetve nem sorolnám fel mindenkinek a nevét mert elég sokan voltatok!
    Úgy látom, gyakorlatilag megerősítettétek azt az elgondolásom, amit végül is az első témaindító hozzászólásomban tettem, hogy a gyári akkut el kell felejtsük, illetve hogy gyakorlatilag csak a utángyártott akkumulátor a megoldás.

Ebből kifolyólag, lesz, ami lesz, szerintem saját magamnak fogom megcsinálni a cserét.
    :B
    Remélem jól sikerül, és még egy darabig használható marad az öreg masina :R :B :K

• Laci4

senior tag

Sziasztok!

Volt már párszor téma, de konkrét megoldásra nem emlékszem, így az alábbi okfejtésem lenne.

Úgy gondolom, nekem is elfáradt az akksim az Ipad Air2-ben, ha kicsit hidegben van, képes már 70% ról is kikapcsolni..
    Normál szoba hőmérsékleten meg 40% alatt már nem életbiztosítás elkezdeni bármit is rajta..

Filózok, hogy mit kellene csinálni... :U
    Lecserélni nem szeretném a tabletet egyelőre, mert amire nekem kell -nagyrészt Forge of Empires játék, YouTube, némi facse, néha olvasgatok- ezekre bőven elég ez a tablet.
    Mellette van egy közepes laptopom, meg asztali gépem is, így nem adnék ki egy másik tabletre 100- 150 000 ft-ot minimum (ha már vesz valamit az ember, akkor legyen használható).
    Én ha mégis másik tablet lenne, valószínűleg maradnék Apple vonalon, sose voltam almás, ezt is nyertem még 2016-ban, de meg kell hagyni, hosszú távon tényleg jók..
    ma is használható, nemrég is jött még rá frissítés...
    ugyan ez egy android cuccra nem hiszem hogy igaz.. (mondom ezt úgy, hogy telefonba amióta okos teló van, mindig az volt-van)

No de vissza az air 2-höz;
    - jó lenne a gyári aksit rakatni bele, de azt úgy látom nem nagyon kapni.
    Visszaolvasva a fórumba egy linket találtam, ahol elméletileg talán gyári aksit raknak bele, hiszen az Apple oldala, Itt 35 000 Ft-ra írják.
    Ez jó kérdés; az egész tablet nem sokkal ér többet szerintem már...talán 40-60 ezret ha el lehetne kérni érte, így eléggé meggondolandó ez a verzió..már ha egyáltalán tényleg van, és gyári..

- Ezzel szemben utángyártottat, pláne Kínából úgy rémlik, ilyen 6-7000 Ft-tól úgy 12-13 000 Ft-ig lehet kapni.
    Itt persze kérdés, ezek milyen kapacitásúak, mennyire megbízható, jó akkumulátorok?!
    Illetve nagy kérdés, hogy pl. az isamurai-ban milyen akkumulátor tesznek a 20000 Ft os árban a készülékbe?!
    A kínai 6000 vagy a kínai 12-13 ezrest? (mert nem gyárit, az tuti..)
    Ha az utóbbit akkor még talán megérné náluk megcsináltatni (7-8000 ft munkadíj), ha viszont az előbbi olcsó akkut, akkor semmi értelme náluk cseréltettnem.

Egyre jobban az a döntés felé hajazok, hogy még használom így ameddig lehet, bár gyakorlatilag szabadtéren ebben az időszakban már szinte lehetetlen használni, mert a hideg pik-pak kinyírja, és aztán utána megrendelni egy olyan akkumulátort Kínából aminek a legtöbb, legjobb értékelései vannak.
    És majd kicserélem magamnak, vagy legalábbis megpróbálom... anno elektroműszerészként végeztem, ugyan nem vagyok a szakmában de azért már csináltam ezt azt amazt..

Ahogy elnézem a YouTube videókat, nem olyan nagyon-nagyon nehéz dolog.. melegítés, és óvatos, finom mozdulatok..

Ha nem lesz százszázalékosan tökéletes az akksi, mert mondjuk 7500mah helyett csak 5000, vagy ha két évente kell(ene) cserélni, vagy ha akár egy év múlva még akkor is megéri, mert vegyünk mondjuk egy köztes árú 10 000 Ft os akkumulátort..

Az már kétszer kijön a "szamurájos" 20 ezerből..
    A gyári (ha van) apple árból meg 3 szor is.
    És a 10 ezres akkuval lehet kihúzza még 1-2 évig, amikorra már lehet tényleg teljesen elfárad, vagy kevés lesz már a fentiekre is ez a készülék..

Kíváncsi lennék a véleményetekre, illetve hogy esetleg valaki már végig járta-e ezt az utat, cserélt-e már akkut Air2-ben, és ha igen, hol, mennyi, milyet, mik a tapasztaltok? :U

Előre is köszi a válaszokat! :R

• Laci4

senior tag

válasz Laci4 #36678 üzenetére

Köszönöm mindenkinek aki válaszolt! :R

'asszem a 15-el még várok, a másikat meg feldobom.

• Laci4

senior tag

Sziasztok!

Visszaolvastam, meg próbáltam keresgélni is, de konkrétan nem találtam infót. (vagy csak béna voltam..) :B

Van egy "öreg" Air2-őm 64GB Wi-Fi.
    Jelenleg két frissítést ajánl fel;
    - 14.8.1 ill.
    - 15.1

Jelenleg 14.7.1 van rajta.

Van valakinek ezen készüléken a 15-el tapasztalata?
    Merjem felrakni, vagy inkább csak a 14.8?
    Vagy leginkább még azt se? :DDD :U

Köszi a válaszokat, illetve bocsi ha valahol már volt, csak vak voltam... ;)

• Laci4

senior tag

Sziasztok!
    Egy gyors kérdés a topiklakókhoz, Air2 tulajokhoz; egy "öreg" Air 2 64G tulaja vagyok..
    Egy ideje már nem frissítettem, jelenleg 13.5.1 van rajta.
    Dobálja nekem, hogy elérhető a 14.4
    Érdemes felrakni? :U
    Vagy inkább úgy kérdezem, nincs semmi bug, lassulás benne-tőle?
    Vissza olvastam valamennyit, meg rá kerestem air2-re nem találtam konkrétan ilyen hszt.. (vagy nem elég "messzire" kerestem vissza.. )
    Előre is köszi a tapasztalatokat! :R

• Laci4

senior tag

válasz Noxy #19034 üzenetére

Ipad 11.1.1 újraindulás, restart hiba.

Köszi a segítséget! :R

Nem volt kedvem pc itunes kombohoz,

Így hát Itthon kicsit parásan ugyan, de ráengedtem a frissítést..
    Úgy voltam vele, hogy mivel már tudni mi a probléma, ha elindul a telepítés, akkor már nem okozhat galibát (talán)  
    Kétszer újra is indult, egyszer még a frissítés letöltése közben, egyszer meg a "telepítés előkészítése" közben..
    De harmadikra elkezdte a telepítést.. egy 4-5 percet használtam most (nincs több időm per pillanat foglalkozni vele), de az alatt úgy tűnik okés lett. ! :C

• Laci4

senior tag

válasz Noxy #19034 üzenetére

Köszi szépen!

Este otthon majd kipróbálom, illetve valószínűleg kénytelen leszek a PC-s változatot végre hajtani..
    Mert most azt kipróbáltam, hogy vissza állítottam a dátumot, de ugyanúgy újra indult.

Ha esetleg valami csoda folytán sikerülne letöltenie a frissítést újraindulás nélkül, és elkezdi telepíteni, onnan már nem lehet gond?

Vagy inkább nem kellene reckirozni, és a cikkben leírt módon kellene gépen frissíteni? :U

• Laci4

senior tag

Sziasztok!

Treff
    No, de jó, hogy feltetted-ezt a kérdést, mint lentebb olvasható majd, ne adja az ég, de lehet nálam is kérdéses lehet, csak még árnyaltabban, történ ugyanis:

Van nékem egy IPad Air2-esem..
    Valamikor tavaly 5-6. hóban aktiváltam.
    Azóta használgatom.. nem agyba főbe, nem az én rendszerem ez az apple féle, tartalom fogyasztásra jó.. (face, neten olvasgatni, egy-egy táblázatot megnézni, ritkán filmezni játszani.. de ez a fájlkezelés dolog még most is őrületbe tud kergetni..)
    No de nem is ez a lényeg, hanem..

Tegnap elindítottam a posta alkalmazást, majd hop, fekete képernyő, homokóra.. Majd kéri az ujjam, vagy fel oldó kódot..

Nézek kerek szemmel, de oké.. lejátszom, alkalmazás elindít.. néznék nyomkövetést, hopp.. bezár, fekete képernyő..
    mia.......

Gondoltam, csak a posta alkalmazás bolondult meg.. bár pár hónapja használom, nem volt baja..
    Néztem más alkalmazásokat is, gearbest pl. hopp.. bezár.. homok"óra" vagy minek hívják almáséknál, majd megint kód..

Azóta folyamatosan ezt csinálja.. Volt már home+power gombos újra indítás.. Posta app letörölve..
    Még a beállításokban nézelődve is eljátssza.. megnéztem, hogy van-e frissítés rá, van.. 11.2.
    Most 11.1.1 van rajta, de frissítés után használtam már elég sokat, nem volt gond.. csak most gondolt egyet...
    Nem merem ráengedni a 11.2 frissítésre, mert mi van ha közbe hasal el?
    Nem tudom, ez szoftveres, vagy hardveres gond lehet inkább?

Apple hozzáértők, mit lehet még tenni.. volt az a home+power újraindítás, azon kívül?

Remélem, hogy csak a rendkívül stabil, összeomlásmentes, fantasztikus oprendszer hasalt mégis el, mert természetesen már letelt egy év.. nem tudom, van-e még bármi féle gari ilyenkor..
    Olvastam valami 1 év világ garit, de valami olyat is, hogy van két év gari itthoni hivatalos forgalmazó esetén.. (természetesen nem érte semmi behatás, nem ejtettem még le sose, nem fürödtem vele a kádban, de még a dunában se, szóval semmi ilyesmi.. vigyázok rá...)

A vicc az, hogy nyertem.. (tudom, menjek a ... ;) ) viszont ebből fakadóan ha jól emlékszem nincs számla róla..
    Otthon majd megnézem mit is kaptam hozzá pontosan..

Előre is köszi ha van valakinek valami ötlete.. (nekem már csak a "gyári visszaállításnak" megfelelő apple metódus (talán újként beállítás vagy mi.. utána kell néznem..) van mint ötlet..
    Itt láthattok egy rövidke videót egy "restartról"..

A videót ugyan kicsit lerövidítettem, mert mobilnetről vagyok, ami korlátos, de feloldástól számítva kemény 40 másodperc kellett a hiba előhozására.. (random amúgy az idő intervallum, de max. percek amiket megy restart nélkül....)

Üdv.
    Laci

• Laci4

senior tag

válasz Ragnar95 #13248 üzenetére

Köszi a választ! Megnyugodtam, nem véletlen, illetve nem én voltam tök süsü, hogy nem találtam :B

Max marad az, hogy telón (samu s4) egyik nap amíg más eszköznek nem osztottam meg a netet, megosztom a netet a padnak, kipróbálok pár játékot, programot.. és megnézem mit fogyasztott összesen.. sajna pontosabb megoldás akkor nuku... szomorú..

Vannak előnyei, szépségei ennek az almás rendszernek, de mint ezer éves win-android felhasználónak elég sok bosszantó megoldása is akad..
    Leginkább a fájlkezelése bosszant.. pl. hogy nem tudom saját mappa szerkezetem létre hozni. Pl. Filmek, zenék, Melós cuccok, azon belül egy adott területhez tartozó infók egy mappában, vegyes dokumentumok.. képek, doc, excel.. pdf... minden egy helyen egy adott ami egy adott területhez tartozik..

Ehelyett, mindent a saját "alkalmazásába" kell(ene) bemásolni.. ha egy adott állomásról keresek valamit, akkor keressem a képek alkalmazásban, az office alkalmazásban.. stb. persze, csak miután lennék olyan türelmes, hogy külön külön szétbontom, és bemásolom az adott alkalmazásba.. ááááá sajna az én megszokásomnak ez agyrém.. :W
    Még nem tudom mi lesz a megoldás, így csak korlátozottan tudom használni bizonyos dolgokra..

• Laci4

senior tag

Sziasztok!

Kezdő IOS használó vagyok, egy Ipad Air 2-es segédletével. (only wifi)

Megrögzött régi android felhasználóként biztos lesz sok kérdésem, de először egy gyors kérdés:
    Tudtok olyan alkalmazást, ami méri az adatfelhasználást, programokra bontva?
    Telóm netjét osztom meg neki néha, van jó pár játék, ami net nélkül el se indul, pedig nem online játék..
    Kíváncsi lennék mennyi adatot fogyasztanak, hogy tudjam, rá merhetem-e ereszteni őket a mobilnettemre :B

Amiket találtam, azok nem tudják program szintre bontani a statisztikát.. :U

Előre is köszi!

Laci

Új hozzászólás Aktív témák