-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Scalpel #120769 üzenetére
Az AMD-s T14 Gen3-ban kezdetben benne volt, aztán BIOS frissítéssel kivették az opciót, és csak az úgynevezett "modern" alvás maradt, amikor nem is alszik, hanem pl. wifin fent marad, néha ha kedve van kicsit felébred és hasonlók... Nekem az nem alvás...
Nekem az az alvás, amit az S3 csinált, amikor egyedül a memória marad áram alatt, és addig alszik amíg ÉN fel nem ébresztem.
#120770 Wolfskin: QHD-n meg lehetne küzdeni a win alatti UI nagyítás szörnyűségeivel.
"Az IPS az új TN"
Ez azért erős túlzás. A 250 nit-es ~60% fedésű panelek között is van bőven élvezhető, általános dolgokra jól használható.Igaz, gyengébb is.
Sajnos több a gyenge, főleg a régebbiekből, ezt viszont aláírom.
Egyébként egy T420-T430 gép 900P TN panelje után a földet csapkodnád örömödben egy pocsékabb FHD IPS-el is, azt garantálom. -
Tim82
félisten
-
HSM
félisten
válasz
Scalpel #117975 üzenetére
Ja, igen, nekem is ajánlották itt a topikban a mágnesest, de amikor ez történt én sem találtam itthon megfelelőt készleten, amit szívesen megvettem volna.
Thunderbolt kompatibilis alatt mit értesz? A Thunderbolt jel nem fog szerintem átmenni rajtuk, töltés szempontjából pedig úgy tudom ugyanaz az USB-C PD....
-
-
HSM
félisten
válasz
Scalpel #117968 üzenetére
Nekem nagyon hiányzik az S építési minősége, sajnos egy sima T14-re kellett cseréljem, mert szükségem volt a sok ramra, így a forrasztott ramos T14s-ből ez nem lett volna gazdaságosan megoldható. Nem rossz a T14, de a T480s merevsége látványosan meggyőzőbb, annál a legkisebb figyelem sem kell, hol fogod meg, nem nyeklik nyaklik. Pedig a T14 sem tejfölöspohár kategória azért.
Megmaradt a T480s is azért a háznál, így van lehetőségem felváltva használni az utódjával. -
Tim82
félisten
válasz
Scalpel #117965 üzenetére
Szerintem ez inkább preferencia és hitvita.
Szerintem is az, de ennek megfelelően nem is értem a kollégák azon álláspontját, hogy egyértelműen, objektíven a T480s lenne a jobb.
Nekem pl. a forrasztott RAM egyértelműen hátrány. Ebben még az L380-am is jobb (nyilván szubjektíven, nekem szempont), mint a T480s (ami amúgy a többi felsorolt tulajdonságban kb. egyezik, értsd: jobb váz, mint a T470/T480, jobban is szerelhető (nem akarnak elpattanni a kis műanyag fülecskék, mint a T470/T480-nál), egy darab belső akkuja van).
Az meg, hogy a T480-ból van alacsony felbontású TN paneles verzió is, csak annyit jelent, hogy azt kerülni kell (vagy utólag cserélni).
-
Scalpel
senior tag
válasz
Scalpel #117934 üzenetére
Akartam csinálni egy ilyen AMD R7 6850u-s WQUXGA-s gépet, de letettem róla, mert a kábellel nem akartam játszani (annyiszor szétszedni, újra, stb.), mert eltérő helyen vannak a csatik a WQXGA-s és a WQUXGA-s panelen, meg aztán a hivatalos spec szerint ez a proci nem tud 4k-nál nagyobbat, a WQUXGA meg rohadt jó, 14"-ban fizikailag olyan magas majdnem a 16:10-es arány miatt, mint a 15,6 16:9-ben... és van 240 pixel sorral több ha a 15,6" 4k-s. Kicsit már olyan érzésem van előtte, mint régen az X60/61 előtt, hogy jó az arány.
-
vicze
félisten
válasz
Scalpel #117926 üzenetére
"a 6xxxu Ryzen nem támogatja még"
Támogatja... Vagy biztos varázslattal kötöm az eGPU-t a 6000-es gépemre.Hogy T14 G3 és T16G1-ekél nem tudom hogy a fenébe érték el, hogy ne legyen, mert AMD és MS is eléggé szorgalmazza. T14s G3 és a Z-k is támogatják gond nélkül.
Nem fér a fejembe miért csinálták... -
azbest
félisten
válasz
Scalpel #117926 üzenetére
ebben a pillanatban épp egy type-c csatival thunderbolt 3 módban a géphez kötött lenovo boostation egpu házba dugott pcie - nvme 4 adapter kártyával nézem, hogy van e firmware update a külső tokban használt ssd-imhez
[kép]
usb4 kapcsán a ryzen támogatná, még ha nem is minden képességét, ha a gép gyártója azt a firmwaret tenné rá, amivel tudja. De sok gépen csak usb 3.2 módúval jön. Például asus gamer sorozatnál szépen leírják, hogy próbálkozhat a játékos, de lehet még nem tökéletes és vissza is lehet revertelni [link]
-
Tim82
félisten
válasz
Scalpel #117816 üzenetére
Meglehetősen biztos vagyok abban, hogy semmit sem írtam a hivatkozott hozzászólásban sem RAM-ról, sem SSD-ről.
(Annak a bő két éves hozzászólásnak annyi a háttere, hogy volt egy kolléga itt a fórumon (de nem ebben a topikban), aki (amúgy RAM-tól és SSD-től függetlenül) mikrolagokat vizionált netezésben is a 6. gen Intelnél régebbo gépek esetében - amiért amúgy mindenki diszkréten kinevette. Tőle hangzott el a "Haswell már a netezésre is alkalmatlan" kinyilatkoztatás.)
-
HSM
félisten
válasz
Scalpel #117816 üzenetére
Szerintem ez erősen függ attól, ki mihez szokott.
Nekem a pörgős hatmagos asztali gép után (Ryzen 5 5600) már a kevésbé pörgős hatmagos laptop (Ryzen 5 Pro 4650U) is észrevehetően lassabb netezésben. Annál egy klasszissal gyengébb a négymagos i5-8250U, de nekem még élvezetes netezős vas. A kétmagosok, mondjuk egy erős i5 Sandy Bridge-től felfelé (2. generációs Core i széria) nekem szükségmegoldásnak még éppen megteszik, de azokon már számomra kényelmetlenül vontatottan történik minden. Ha meg véletlen elindul pl. egy frissítés is a háttérben, már komoly gond van.... Kizárólag minőségi, gyors SSD-vel felszerelt, minimum 16GB-os rammal rendelkező gépekről beszélünk, gyors, 300Mbps internet és gyors 5Ghz WIFI mellett. Azért fontos ezt kihangsúlyozni, mert egy silány minőségű router, vagy magas pingű, gyenge, vagy túlterhelt internethozzáférés pillanatok alatt nullára tudja redukálni a különbségeket bármi között.
Saját tapasztalat, itthon Budapesten a 8GB ramos, Snapdragon 865 processzorú telefonom az AX-es routerrel és optikai nettel kitűnő netezős tempót tud, de van ismerős, ahol a szomszéd városban egy nem túl pörgős net mellett már kb. elalszom, mire betölt akár csak egy új oldalt a PH-fórumról... -
-
franc0
őstag
válasz
Scalpel #19041 üzenetére
Köszönöm szépen.
Azért a biztonság kedvéért leszögezném, engem baromira nem izgat a 4 giga memória, csak 2,5 van nekem.
Ugyanakkor hiába teszem be a 64 bites Win7 lemezét, egyszerűen nem hajlandó feltelepíteni a proci miatt. Még a telepítőképernyőig sem jut el.
Tehát csak és kizárólag az eredeti Win7 64 bitem használhatósága érdekében történne a procicsere.audi100td
A laptopok elgagyisodás miatt én már azon filózok, hogy a következő cserénél asztali gép+tablet lesz a megoldás... Egy ThinkPad/MacBook árából kijön egy négymagos asztali IPS monitorral + egy iPad...remote desktoppal teljesértékű. -
brd
nagyúr
válasz
Scalpel #19041 üzenetére
Nem, már többen teszteltük a topicban, a chipset nem kezel többet. Pontosabban a chipset 4 GB-ot kezel, de a Lenovo BIOS max. 3 GB-ot enged használni (függetlenül a gépben lévő HW-ektől), mert más márkájú laptopban, ilyen chipsettel 3 GB-nál több is elérhető (de 4 GB ott sem, mert a HW-ek memóriacímei levesznek belőle).
Win7 x64 minden további nélkül kiírta, hogy 4GB RAM van a gépemben.
Az egy dolog. Az számít, hogy ebből mennyit tud használni (azt is kiírja mellé).
-
barany165
csendes tag
válasz
Scalpel #18954 üzenetére
Tisztelt Scalper és Audditd! Sikerült megoldani a problémát! Mivel a harmadik HDD-vel sem ment ezért mobil rack-ben a t42-ről leformatáltuk az uj HDD-t. A bios-ban a szekuriti csip kikapcsolva, a Win7 telepítő már látta és telepítette. Most már erről írok és köszönöm a segítséget Nektek! Üdv: Bárány!
-
barany165
csendes tag
-
barany165
csendes tag
válasz
Scalpel #18943 üzenetére
Tisztelt Scalpel! Kiakartam cserélni és azt az üzenetet kaptam, hogy nincs HDD csatlakoztatva, Igaz nincs rajta op.rendszer, beállitottam a CD-ről bootolást, a win 7 be is jelentkezet- telepítés menüpont-üzenet-nincs hdd. Most a rossz HDD-n winXP van, az is NTFS.A visszarakáskor viszont ezt sem ismerte fel, ugyan az mint előbb, többszöri lemezről próba- utánna megy. Sajnos már 700nál több rajta a hibás szektor, zajos, ezért kellene valahogy meoldanom.Üdv
árány!
-
lapa
veterán
válasz
Scalpel #18823 üzenetére
jogos, oké, bocs és leülök. csak csőlátásom lett.
@Intelligencs: 35w az 35w. ha megkérdezel tőle valamit, akkor teljes erőből fog válaszolni. idlében csendes lesz. adott esetben lemondasz a teljesítményről éjszakai munka közben, mondjuk fixálod a frekit félgőzön vagy ilyesmi.
-
lapa
veterán
válasz
Scalpel #18811 üzenetére
az a nagy baj, hogy mind hulladék. az excel is az őrületbe tud kergetni a hülye kikapcsolhatatlan dátumfelismerésével, az ooo 2.4 eleve összehal párszázezer soros cuccoknál, gnumeric meg 65.000 sor max.
de mondhatnám azt is, hogy már nem túl komplex makrózásnál is baj van 2003 meg 2007 között is, 2007 egyszerűen nem csinál meg egy adott x dolgot egy (msdn szerint) opcionális paraméter hiányában. aztán debuggold mi fáj a parasztjának, meg a főnök miért néz hülyének csak mert épp nem tudtad 2007 alatt is tesztelni.
nyilván az excelben sok célfunkció van, ami mondjuk rétegigénynek nevezhető, de ott és akkor semmivel sem helyettesíthető (mittomén solver vagy pivot, bár ez utóbbi nem feltétlen annyira rétegcucc tán).
mondjuk most kedvet kaptam felrakni az ooo 3-at, hátha az már nem omlik össze félmillió soros adatsoroknál.
@audi100td: a network managgerből hiányzik valami konkrét? nem kóstolgatlak, csak érdekel mire gondolsz.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Scalpel #18804 üzenetére
ja, hat nekem nincs asztalim, csak az x200s, windows-t meg egyre kevesebe szeretem, a 7 amugy nekem nagyon ette az akksim es sehogy nem talaltam mi okozza a problemat. ubuntu-n kivül eddig csak Mint linux-ot talaltam ami hasonloan felhasznalobarat, de ugyanarra a rendszerre epül, igy igazabol mindegy, meg ott sincs unity.
-
-
dbius
veterán
válasz
Scalpel #18560 üzenetére
Korábban lehetett, de jelenleg az általában alap 3 évre csak 1 év kiterjesztést lehet venni Magyarországon (T,X szériánál egészen biztosan)
Szerk: Nyugati országokban én is láttam, hogy öt évig lehet, ill. van vétlen sérülésre is érvényes kiegészítés, de sajnos itthon az sincs...
-
Integra
titán
válasz
Scalpel #18273 üzenetére
én nem félek ettől, 2 x25-m van más gépekben, t61-ben is azt nyúzok, meg a desktopomban is, és a legkevésbé sem félek hogy 3 éven belül bármi baja lenne. meg addigra úgyis lesz sokkal durvább ssd, majd lecserélem ha úgy van kedvem. nem kell félni tőle szvsz.
az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy én ismerősi körből még senkitől se hallottam, hogy egy ssd tönkrement volna, pedig új technológia, ellenben hdd-k rendszeresen halnak le. nekem mondjuk még az életben egy nem hibásodott meg, de van ismerős akinél már több is. én bízom az ssd-ben, főleg a zintelébennagy lebőgés lenne, ha olyanokat dobtak volna piacra, amik nem bírnak minimum 3 évet.
-
lapa
veterán
válasz
Scalpel #18275 üzenetére
azért annyi eszük van a celláknak, hogy ha nem sikerül az írás letiltják. szóval az üres hely csökkenhet idővel legfeljebb. olyasmi lehet célszerű, hogy /tmp-t ramdrive-ra rakni, meg a böngésző cache-et. windowson is lehet valahogy ramdriveot csinálni, de ott bonyolultabb valamivel. nyilván még a hibernálás jár rendszeres, nagy mennyiségű adat írásával, ezt célszerű lehet hanyagolni, ha az ember parázik. filmek kicsomagolásához szintén ramdrive.
-
BalazsKKa67j
tag
válasz
Scalpel #18254 üzenetére
Okés.Köszi.És hol keressek ilyen utazóakksit ami ultrabayes? E-bayen nem találtam caddy és battery címszavakkal semmit.
Más. Eltérő több helyen a leírás,hogy az R500 mennyi memóriát tud kezelni,valahol 4 et írnak valahol 8at.Van esetleg vkinek pontos infója erről?
Köszi!
Üdv! -
Gondwana
addikt
-
tototos
addikt
Megy minden szuperül
Csak néztem az alján hogy mit ír és voltak eltérések számokban, féltem nehogy több áramot adjon le vagy ilyesmi, akkor írtam fórumra. Utána mégegyszer megnéztem tüzetesebben és a kimenőre mindkét tápon 1,5A 90W és 20V volt írva, úgyhogy használom míg haverom nyaral
Kipróbáltam a dokkolót is jól néz ki meg minden de én nem használom asztalon a gépet így felesleges.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest