- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Oid
aktív tag
Jelentem, en szivtam az x200 allandoan porgo fanjaval. Ketszer jart szervizben a gep, elsore csak a hutest csereltek, a hiba tovabbra is fennallt, masodszorra is visszakuldtem es akkor mar az alaplapot is kicsereltek.
Eredmeny: ma egesz nap nem hallottam bekapcsolni a fantha kozel raktam a fulemet, valami leheletszeru suttogast hallottam, de ennyi.
Eljen eljen hurra! Akinek ez a gondja, imadkozzon, hogy garis legyen a gepe! -
Dr. Oid
aktív tag
az általad írt lépések után bal felső sarokban villog a kurzor és semmi sem történik, ctrl+alt+del-re újraindul. a pen drive-ot most csináltam újra, próbáltam NTFS-t és FAT32-t is, a Dell mindkét alkalommal elindul róla és az XP setup szépen be is jön.
nem tudom, számít-e, de a Dellben sima HDD van, az X200-ban meg SSD. -
Dr. Oid
aktív tag
sziasztok,
kellene egy kis gyors segitseg. x200-am nem akar egy olyan pen drive-ra bootolni, amirol a d630-as dellem igen, sot, korabban errol a pen drive-rol bootolva tettem fel win7et. most xp x64 van a pen drive-on es a dell tokeletesen bebootol rola, az x200 latja, de nincs boot
mit tehetek? -
Dr. Oid
aktív tag
válasz
audi100td #23435 üzenetére
x200-as kálváriám megoldódni látszik: hűtés gariban cserélve, Win7 alatt power saver energiagazdálkodási mód belőve, max cpu state 50%-ra rakva = egyelőre csendes. azért az alulfeszelésben segíthetne valaki, úgy látszik, ehhez lamer vagyok
fizetek egy sört/kávét/tibicsokit a segítőkész kollégának!
köszi,
Gábor -
Dr. Oid
aktív tag
kollégák,
visszakaptam a szervizbe adott x200-at, amin folyamatosan ment a hűtés. egyelőre fél napja használom, mintha kicsit jobb lenne, de azért egy alulfeszelést meglépnék. rmclock nem ismeri fel a procimat és nem is sikerül alulfeszelni ezért.
valaki tudna segíteni, hogy hogyan tovább ilyen esetben? P8400 van benne, 64bites Win7-et használok.
előre is köszönöm! -
Dr. Oid
aktív tag
válasz
audi100td #23145 üzenetére
jól van na
nem fogok minden hsz-t átnézni, de sztem ezeket leírtammindenesetre nem sértődök meg, tudom, hogy mindenkinek van saját baja is és nem feltétlenül az én gondomra fordítja minden energiáját.
kíváncsian várom a szerviz eredményét, majd ha van okulás, megírom. -
Dr. Oid
aktív tag
válasz
audi100td #23142 üzenetére
bocs, azt elfelejtettem írni, hogy tegnap már xp alatt is fullon tekert. legfrisebb bios van fent, amit a thinkvantage talált.
a 4000 az asszem 3-as fokozat, de a 2-es, ami kb 300-3500 között van, az is extra hangos. 2 oprendszer alatt is feltettem először a gyári alap beállításokkal a power managert, majd próbáltam pl az itteni tippek alapján finomhangolni, majd amikor végképp csődöt mondtam, odaadtam a cégnél dolgozó tech support srácnak, aki kb 4 éve lenovo-kat bütyköl, ő is újrahúzta, átnézte, szerinte sem jó.
de biztos user error és majd jól kiröhögnek a szervizben a 300.000 forintos géppel. én vagyok a hülye. -
Dr. Oid
aktív tag
válasz
audi100td #23133 üzenetére
igen és igen. szerinted az nem hiba, hogy 30 fokos procinál 4000-rel megy a venti és hangosan zúg? akkor nevessenek ki.
gyerekek, process explorer szerint is 10% körül megy a cpu load, az NEM akkora terhelés, hogy fullon hajtsa akár egy óráig egyfolytában a ventit.
mivel mindenki ennyire ki van akadva, tuti, hogy az enyém a hibás. ha visszaadja a Duna és ugyanolyan szar, akkor személyesen meg lehet nézni és aki megoldja a dolgot, kap egy sört -
Dr. Oid
aktív tag
válasz
yodamastah #23127 üzenetére
arra jutottam, hogy az persze igaz, hogy a csendesség relatív, ami viszont zavar, hogy BIOS fan kontroll alatt _sose_ megy 1-es fokozatra (TPF control) vissza a venti. akkor se, ha a proci már 30 fokos csak.
mivel garis, visszaküldtem a Duna Elektronikának, meglátjuk. -
Dr. Oid
aktív tag
válasz
Chaser #23110 üzenetére
franc0, Chaser: Köszi a tippet. Utánanéztem és egy kicsit próbálgattam is a progit, de nem vagyok biztos benne, hogy pl a manuális mód mennyire megbízható, túlmelegedés szempontjából? Azt vettem észre, hogy 1-es fokozaton (kb 1900RPM) csendes a venti, de néha azért 50 fok közelébe megy a proci hőmérséklet. Manual mód mellett van valami ezen felüli hővédelem?
Magnat: hogyan lehet az órajelet állítani? Eddig nem sikerült megtalálnom.
Chaser: köszi az RMClock-os tippet is
Asszem, undervolttal együtt vagy ahelyett jó lehet.
Általánosságban az normális, hogy 1900RPM felett (3500-4000RPM) zavaróan hangos a venti? Nem extraéles a hallásom, de eléggé idegesít...
-
Dr. Oid
aktív tag
Sziasztok,
van egy Thinkpad X200-am, kvázi új, nem volt használva sose.
A probléma: Windows 7 alatt a fan szinte mindig pörög, idle-ban is, ez csendes környezetben zavaró. Sose áll le, ha bekapcsolt egyszer, akkor se, ha a maghőmérséklet lement 30 fokra.
Érdekes módon Windows XP alatt nem figyeltem ezt meg.
Friss BIOS, ThinkVantage, driverek és PowerManager fent van. Nem akarok emiatt XP-re visszamenni, vkinek vmi ötlete lenne esetleg?
Köszönöm,
Gábor
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Újszerű Anker 778 12 in 1 Thunderbolt 4 Docking station dokkoló (Windows, MAC OS)
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest