- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Netfone
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
Igen, attól függően épp milyen panelt kapnak?
Vagy azokban tán egy fajta panel van csak? r50p korában a hw nem volt még az igazi, az tény. Ez is közrejátszott abban, hogy nem lett annyira sikersztori.
Cserélhető fejes ez is, a kábel fix ami a gépbe megy. Kialakítása is ugyanaz mint a normálnak, csak nagyobb maga a töltő.
Ilyenek voltak nekem, most egy ilyen van. Küllemre az, csak méretre nagyobb és fix a gép kábelje.audi100td: Kifejezetten jónak számít, az remek. Csak IPS is van már jó ideje 15.6"-ban. 12.5" kategóriát már hagyjuk, amikor asusnál már fene tudja mennyi ideje elérhető a FHD ekkora mértben is IPS panellel. Tán belehalnának, ha csak opcionálisan is elérhető lenne. Vagy legalább HD+ verzióban, bár olyan panel valszeg nincs ekkora méretben IPS. De legalább van két madár amiknél már nem a HD az úr, hátha jövőre már több gépükben is lesz IPS meg nagyobb felbontás.
Jó mondjuk engem nem érint, az itthoni garis hozzáállásuk miatt nálam kizárt 150k-nál drágább lenovo -
Chaser
legenda
Igen, az utolsó nagyfelbontású tablet. 4:3-as. Nem akarok összeesküvés elméleteket gyártani, de talán-talán az IBM-nek még volt akkora kihatása a piacra, hogy a "kedvükért" voltak notesz IPS panelek is. Lenovo meg vagy tett rá, vagy nem láttak benne akkora piacot. Ugyanakkor az rendkívül szomorú, hogy egy ideje újra szivárognak az IPS kijelzők, csak lenovo gépekben nincsenek érdekes mód..se üzleti szférában, se konzumer gamer gépeknél. Érdekes. Ez mindkét réteg az aki meg tudná fizetni az egyébként nem is olyan nagy felárat az IPS-ért és gondolom lenovo arra még rátehetne egy lapáttal, de nem.
-
Chaser
legenda
Én 16:10-zel is beérném
Nekem az talán még jobb is mint a 4:3. Igaz, apple retina 15.4-es, csak az ára is elég nagyfelbontású
szerk: audi100td: IBM időkben volt IPS tableteken kívül is, mióta IBM nincs, a flexview IPS kifejezés sincs lenovonál. És nem azért, mert nem lenne rá igény, vagy mert olyan kurta drága lenne az IPS panel, hanem mert zsákok. x61t 1400x1050-en. Tabletből meg nyilván az volt az utolsó nagy felbontású. Minek is az, tiszta hülyeség.
-
-
-
-
Tikakukac
titán
-
atesss
addikt
-
atesss
addikt
Ha lenne ilyesmire lehetőség, megköszönném.
(Ha jól rémlik annó az Asus F2HF-nél is te segítettél nekem ram próbában)
MOD:
De először kipróbálom azért a helyben lévő 2GB-os modullal.
Ha két eltérő márkájúval is működik, akkor nincs tovább tesztelni (akkor nyilván fog két ugyanolyan modullal is). -
Borote
addikt
"Beidegződés, miszerint az akku üzemideje és a cellaszám között van némi összefüggés, de ezek szerint nyilván téves." - az a gond, hogy gyakran még iránymutatónak sem jó:
Y500: 6 cellás akku, 72Wh
X61T-m: 8 cellás akku, 65Wh
Inspiron 5521: 6 cella, 65Wh
Chronos: 8 cella, 91Wh
Átlagnotebook: 6 cella, 47-48Wh
NP530: 4 cella, 45Wh
Asus X202: 2 cella, 36Wh
NP370: 3 cella, 43Wh
X200s: 4 cella, 26WhÉs amit most nem tudok mutatni, volt olyan gép, amiben 8 cells akku volt, kb 44Wh kapacitással.
Szóval meglehetősen össze vissza van ez, hogy az ember kijelenthesse akár azt, hogy egy 8 cellás akku nagyobb kapacitású egy 6 cellásnál. Vagy azt, hogy egy 3-4 cellás akku kisebb, mint egy 6 cellás.
Kizárólag a Wh-s kapacitás alapján lehet konkrétat mondani egy akkuról. -
Tim82
félisten
Ehh, never mind az utóbbit, nem kapcsoltam össze fejben Chaser megjegyzésével.
-
A több gyorsgomb nekem is hiányzik a HP-nál, pedig a XX40p szériánál imádtam. Ez van.
Ultrabook-nál mire kell 4+4 GB memóriánál több? Munkához?
Arra szerintem nem ez a gép való, hanem a T, meg a W széria, bár nyilván valakinek jól jön a mobilitás is a komoly feladatok mellé... -
Chaser
legenda
Minden számtech. eszköz egy időzített bomba, nem?
Néztem a T61-ben a hőmérsékletet, semmi kugróan rossz nem volt. Pontosan mennyi most passz, de nem 90-100 fokok. Nekem 2008.09-es a gép, nem hiszem hogy jobban tartanék az NVS 140-tőlmint a T60 x1300-asától.atesss: Billzetet is próbáld ki jó alaposan. Itthon vettem észre, ha gyorsan gépelek és csak a tetejét ütöm meg a gombnak, az N betű repül
-
scarbantia
aktív tag
Hű, ez bonyolult.
Akkor nem úgy van, hogy a rev. A2-esekkel nincs gond?
Gyorsan igazítsatok ki, mielőtt én is veszek egyet. :-)Mondjuk én lehetőleg FX 570M-ben gondolkozom. Abból se biztos a rev. A2?
Azért itthon is elég sok elhalálozott nvidia-s géppel/alaplappal találkozni az apróhirdetésekben.
-
scarbantia
aktív tag
Köszi szépen!
Közben kicsit felgyorsultak a dolgok, így tesóm megvette a hirdetett gépet.
LG panel, Rev A2-es FX 570M, és 1x2GB-os RAM modul, T7700-as processzor.
Zsanér lötyög, kicsit karcos a fedele, de amúgy egész jó, 55e Ft-ot szerintem megért.A képekről az jön le, amit azóta megtapasztaltam, hogy a vöröseket és zöldeket fakón jeleníti meg.
A kékekkel értelemszerűen nincs baja. Alapvetően kicsit kékes-rózsaszínesek a színek, de egy letöltött icc profil nagyon sokat segített rajta, ajánlom te is próbáld ki a W510-es profilt innen.Még várok egy ehhez panelhez készült icc profilt, remélem az még egy kicsit jobbá teszi.
Az élénk pirosakat hiányolom a legjobban. Mondjuk tesóm igényeit ki fogja szolgálni, és TN-ek között tényleg egy jó cucc. Azért a 2006-os MBP színeit nem hozza, viszont betekintési szögben simán van olyan jó.
Felbontásban meg sokkal jobb.Tervbe van véve, hogy vegyek egy monitorkalibrálót, akkor majd letesztelem a környezetemben lévő paneleket, csinálok majd jó minőségű fotókat, hogy melyik mit tud.
-
-
scarbantia
aktív tag
Ha nem nagy gond, akkor szívesen megnéznék egy összehasonlítást.
A T42p-vel mindenképp, de akár mindhárommal is.
Valami egyszerű szép színes fotó is megfelel, de tele van a net ilyen ábrákkal.
Igazából tényleg csak viszonyítás a többihez, mert nyilván se kalibrálva nincsenek, a fényképezőgép fehéregyensúlya és expóján is sok múlik, de azért egymáshoz képest látni a fő különbségeket, abból meg lehet következtetni.Ha ilyen az LG paneles, akkor az elég szimpatikus.
-
Chaser
legenda
Hát igen, nem mindegy milyen az a T60 panel. 10 gép biztos járt nálam, az utolsó előttire már azt hittem nem lehet jobb, és lám lett
Most bajban is vagyok, legyen T61 IPS mod vagy ne, nem IPS ez a kicsi T61 de nagyon jó színvisszaadása van, feketéje gyenge. A fórumot gyakorlatilag olyan színekben adja vissza mint az IPS, excelben levő színeket szintén. Nem tapasztaltam még hasonlót TN notebook panelnél. És 2003-as gyártású a panel. Nyalja ki az IBM is, hogy nem tudtak 14-esben is IPS panelt gyártatni az LGP-vel
szerk: Ha gondoljátok lövök képeket a T60 IPS-ről, a 14-es 4:3-as T61-ről meg a 15.4-es T61-ről.
-
scarbantia
aktív tag
Köszi, akkor el kell kérnem a serial numbert.
Szerintem ne fáradjál, hacsak nincs valami összehasonlítási alapod.
A kékes meg eltolt színeken csak egy kalibrálás segít, persze ettől még sok színt eleve képtelen megjeleníteni, csak amit meg tud, azt legalább jól.
Ha van valamilyen Flexview kijelzős TP-ed(T60), akkor azzal együtt lefotózhatod szemből, meg esetleg pár szögből. Ha lehet, akkor úgy, hogy ne égjen ki a képen a TN paneles kijelző. (gondolom erősebb a fénye, mint az IPS-nek)A kérdés, hogy megéri-e maga a hirdetett laptop.
-
Chaser
legenda
Érdekes, a 14-es T60-amban nekem is elég gyenge panel volt. De a 14-es T61-ben meg nagyon baba. Lazán jobb az 1680-as T61-nél színvisszaadásban. Pedig abban LGP van, ebben meg valami noname, , azonosítóra ennyit ír: QDS0001
szerk: Nem tudom milyen T61p járt nálam, 1920-as volt ugye az biztos, de nem volt jobb színekben az 1680-asoknál. 1680-ast is elviselhető kategóriába raknám, akinek nem kifejezetten fontos a kijelző minősége annak jó. Aki nem szereti a fakó színeket annak nem jó. De annak az 1920-as se lesz jó sztem.
szerk2: Fényerő használattól függ, ami nekem van IPS T60 lazán verte az eddigi 15.4-es T61-eimet meg egy T500-ast is
Pedig a T61-eket biztos nem sokat használták.
-
scarbantia
aktív tag
-
Gabesz87
veterán
Megpróbáltam ugyanígy, lépésről lépésre. Addig ok, hogy összepárosítom, de amikor küldeném a képet, nekem semmilyen engedélyező ablak nem ugrik fel
De miért nem!?
Azt sem értem, a BT hardver ablakában miért van 2 elem: Inter Centrino Wireless BT 4.0+High Speed Adapter illetve egy Misrosoft BT enumerátor. Mindkettőnek ott kell lennie? -
Gabesz87
veterán
Lényegében így csináltam, de küldés után nekem nem ugrik fel semmi. A telefon kiírja, hogy a fájl nincs elküldve. Valami buborék még a párosításkor ugrott fel a tálcán, hogy kattintsak oda, ha engedélyezem a kapcsolatot, vagy párosítást, már nem tudom mi volt pontosan. De lényeg, hogy küldésnél semmi!
-
-
scarbantia
aktív tag
-
hito
nagyúr
Ok, köszi
Akkor biztos vékonyabb, mint a sima x200.
Chaser: az miért nem jó? Úgy tudtam, csak a LED háttrévilágítású darabok nem jók, mert ott még invertert is kell szerezni, meg mit tudom én még mit. Az 1440-esek miért nem jók? Azon is gondolkoztam egyébként. Még nem tudom, hogy melyik lenne a jobb: nagyobb felbontás, vagy szebb színek. Az 1440-es nagyon fakó? X300-asomba ultragáz volt arra emlékszem.
-
Shatterstar
aktív tag
Értem én,hogy kibicnek kuss a neve,de ide azért szoktam felnézni mert érdekelnek az igazi TP-kel kapcsolatos információk és hétköznapi tapasztalatok. Arra viszont egyáltalán nem vagyok kíváncsi mikor egyesek az IdeaPad,Edge szériákról kérdezősködnek
Ennyi erővel nyugodtan feltehetnék a kérdéseiket egy sima notebook-kal kapcsolatos topicban is, mert a lenovo olcsóbb szériáiban semmi olyan extra nincs amiért ide kéne jönniük segítségért. Sőt, továbbmegyek! Mostanság már harapok azért ha valaki lenovo-nak hívja az igazi TP-ket
-
lapa
veterán
-
Shatterstar
aktív tag
Örömmel venném ha ezentúl visszatérne a régi rendszer, vagyis a gagyi noteszoknak lenne külön topicja. Sokszor idegesít mikor idejönnek az olcsóbb széria tulajdonosai és belerondítanak a meghitt igazi TP diskurzusba
Hívhattok rasszistának,de ez így akkor sem túlzottan egészséges -
-
-
Chaser
legenda
Nem, csak ram hiba volt
De a Q3 sokkal jobban megy a T61-en - én meg csak azzal játszok -, meg jó lenne az a 4GB ram is. Kényszerből használtam, de egész hozzám nőtt a T61. Masszivitásban sztem semmivel nem rosszabb a T500-nál. Bár a legszebb kijelzős T60 ami nálam járt de úgy néz ki megválok tőle.
-
-
-
MrSealRD
veterán
Egy nagyon hasonló jelenség van nálunk.
WDR3600-as router. A két T61 5Ghz-en van mindkettőben Intel4965.
Nálam modbios van fent. Párom gépén gyári.Időnként, ha magára hagyom a gépet, hogy a kapcsolat látszata ugyan megmarad de nem hajlandó betölteni egyetlen oldalt sem. Ilyenkor sem a hardveres kapcsoló sem sleep/wake nem segít csak az újraindítás. Van, hogy 10-15 perc után már beakad, van amikor meg órákig nincs semmi baja.
Eleinte nálam sem jelentkezett csak néhány hete kezdődött...Párom gépe ilyet nem csinált még egyszer sem.
A telefonok a 2,4Ghz-es sávon szintén nem produkálják ezt a hibát...
Tehát egyelőre a közös pont a router és a modbios...lehet összefüggés?!
-
scarbantia
aktív tag
Az se volt egy komoly cucc(feketék hamarabb bebuktak), de legalább a színe nagyjából rendben volt.
Ezeket a komolyabb W-s panelokat majd valahol szívesen megnézném, de eddig csak képek alapján tudok nyilatkozni. (pl. ez a FHD-s W500 nagyon nem jön be így messziről)Illetve kíváncsi lennék, hogy a T60p IPS paneljei mennyit mutatnak meg az sRGB szintérből(Adobe RGB-ről álmodni se merek), illetve hogy mennyire jól kalibrálhatóak.
Az X220-as paneljéről olvastam, annak valami 65% körüli értéket írtak az sRGB színtér lefedettségre, ami azért nem valami sok...Igazából kicsit túlagyaltam már ezt a dolgot, nagyrészt asztali gépnél megy a munka(öreg Eizo-val), első körben ez az UXGA-s T60p jó lesz, ha sikerül akkor frankenpadosítok, ha nem, akkor majd egyszer valami jobb W-t kinézek magamnak.
-
-
-
Első körben feltettem a thinkvantage system update-et. Mikor beazonosítja a gépem, és az oprendszerem, az angol nyelvet ajánlja fel. Át lehet billenteni magyarra, vagy ezek a programok magyarul nem érhetőek el.
3 dolgot tett fel:
-Hotkey Features Integration Driver
-Synaptics UltraNav Driver
-Active Protection SystemÉrdekes, hogy az általad ajánlott power manager-t nem tette fel magától.
-
jss
aktív tag
Az volna a kerdesem, hogy ha SSD-n akarok adatokat megsemmisiteni ( Disk Eraser, stb progik peldaul...), akkor az ugyanugy mukodik, mint ha HDD-n tennem ezt? Mert ugye a ket meghajto fizikai felepitese azert kulonbozik... Itt is tobbszor felul kell irni az SSD tarteruletet 0-kal meg 1-esekkel hogy ne lehessen onnan tobbet adatokat visszanyerni, vagy az SSD-nel ez nem igy mukodik?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest