Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Fold?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A17 5G – megint 16
- Minimális változásokat hozhat a Google Pixel 10a
-
Mobilarena
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Chaser
üzenetére
Én is határozottan támogatnék egy rendes, legalább 16:10-es nagyfelbontású IPS-t.
De: most hogy megjött az UXGA T60p-m látszik, hogy a paneltípus nem minden.
Inkább legyenek szép színek, nagy színtér lefedettség, és betekintési szögnek sem kell extra, viszont szemből legyen tökéletes.Az első benyomásaim az UXGA panellal(Boe-Hydis HV150UX1-100):
- a színek szépek, vannak jó pirosak, vörösek, arcbőr szépen jelenik meg, kontraszt igen jó
-a színek alapvetően kicsit sárgászöldesek, de ezt kis állítgatással még a win-es szemre-kalibrálással is ki tudtam szedni, valószínű erősen ráférne egy rendes kalibráció
-a feketéje nem az igazi, igaz nem is rossz, de a T61p WUXGA LG panelje majdnem jobb.
Az Eizo FlexScan L768 S-PVA paneljének sokkal jobb feketéi vannak(közel tökéletes).
-a betekintési szög csalódás egy kicsit. Nekem nem kell extra betekintési szög, de ha szemből nézem, akkor legyen teljesen egyenletes. Hiába IPS, szemből nézve a szélek sötétednek kicsit, és veszítenek a kontrasztjukból, ha mozgatom kicsit a fejem, akkor egyből látszik, pedig vagy fél méterről nézem a kijelzőt.
Ha más szögből nézem, akkor beáll egy egyenletesen kisebb fényerő és kisebb kontraszt, ezt tartja a leglaposabb szögből is, de nem egy nagy látvány. A színek kicsit lilába hajlanak ilyenkor, ez tapasztalatim alapján a paneltípus tulajdonsága. A WUXGA panel szemből mintha egyenletesebb lenne, de az se tökéletes.
-Ha fél kézzel nyitom ki valamelyik oldalt, vagy kézzel picit mozgatom a kijelző sarkait, akkor a legkisebb csavarodásra is egyből elmennek a színek zöldessárgába, vagy rózsaszínes lilába. Nem vészesen, meg nyilván visszaáll ha elengedem, csak kicsit ijesztő volt elsőre.
-fényerőben egy jó közepes, az említett T61p-hez hasonló, igazából bőven elegendő
-a színek szemre való beállítása után a zöldek fakók lettek, az Eizo-hoz képest (zöldből kellett visszavegyek a megfelelő szürkéhez)Hát elsőre ennyi. Egy kalibrálás nagyon kéne(UXGA panelhez ICC profil valakinek?
), de amúgy nem rossz. Az látszik, hogy képes a színeket jól megjeleníteni, szemben a WUXGA LG panellel, ami bár nagyon szép, de rendes sárgák, pirosak sose lesznek rajta.A korábban használt 2006-os MBP-nak alapból kicsit jobban helyén voltak a színei, betekintési szöge kis szögeltérésre ugyanilyen volt, nagyobbnál rosszabb. A sötét tónusok hamarabb bebuktak feketébe, itt ezzel nincs gond. A színek kicsit melegebbek ennél a panelnél, és összhatásában azért jobb, főleg a nagyobb felbontás miatt. (élesebb) Viszont végre egy rendes masszív és bővíthető gép.

-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser
üzenetére
Szerintem ha lesz rá lehetőséged nézd meg élőben, addig kár panaszkodni. Pl. a Sony által használt 15,6"-os slim IPS kijelzőnél állítólag összességében jobb, hiába TN. Volt pár hónapja zsír új Dell U2312HM monitorom is IPS kijelzővel és pofátlanul gyenge volt a panel minősége, hiába voltak szépek a színei a durván egyenletlen háttérvilágítás tönkre tett mindent. Ráadásul kétszer küldtem vissza cserére, mindkettő pár hét után meghalt. Itt is már inkább csak a márkát kell megfizetni, ezt egy mezei LG IPS is tudja 15k-val olcsóbban, vagy talán még jobb is.
-
Tim82
félisten
válasz
Chaser
üzenetére
Szerintem inkább a Windows nem volt felkészülve ekkora felbontás rendes kihasználására. (Igazából még ma sincs rendes skálázás, ld. OS X-userek kedvenc érve a Win ellen.)
Egyébként igen, van cég, amelyik diktálja a piaci trendet, van, amelyik csak igyekszik lépést tartani, ez van.
Az első fajtából van nekem kettő, másodikból még nem is láttam eddig.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- The Game Awards 2025 - Az összes bejelentés egy helyen!
- Milyen okostelefont vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fujifilm X
- Gitáros topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Arc Raiders
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Új Dobozos DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- AKCIÓ! Csak Ma! Lenovo legion pro 5 Ryzen 9 Rtx 5060
- T14S G1 MAGYAR, i7-10510u érintő kilejző, 16Gb ram, 256Gb NVMe, számla, garancia
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -50% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- HP Zbook 15 G6 i7/32GB/500GB M2 SSD/Nvida Quadro
- LG 65B3 -65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN Z1 Plus Cooler Master 750W
- Microsoft Surface Pro 7+ - Újszerű, billentyűzettel és ceruzával
- Egyedi névre szóló karácsonyfadísz rendelhető! 3D Nyomtatott!
- Xiaomi Redmi 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
), de amúgy nem rossz. Az látszik, hogy képes a színeket jól megjeleníteni, szemben a WUXGA LG panellel, ami bár nagyon szép, de rendes sárgák, pirosak sose lesznek rajta.