- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin
veterán
válasz
btudos #52807 üzenetére
valószínű nem így lesz. lesznek raktáron a gyakori dolgokból, de korábbi gépek speciálisabb alkatrészei biztosan nem.
nem kevés thinkpad modell van, az átlagos 3 éves garanciaidővel számolva is elég sok gépnek kellene minden alkatrészéből raktoron tartani nem keveset.
szóval, egy T530-hoz biztos lesz billentyűzet raktáron, de egy T510-eshez kijelzőpanel inverter nem biztos.
-
Francia91
veterán
válasz
btudos #52603 üzenetére
Nekem is foglalt a belső HDD hely (750 Gb WD Scorpio Black 7200rpm) és a Caddy is (500 Gb WD Scorpio Blue 5400rpm) is, így ez a microSD-s adapter maradt bővítési lehetőségnek, hogy ne külső megoldásokat kelljen alkalmaznom.
Jelenleg SSD-vel nem akarok beújítani, a tárhely nagysága fontosabb számomra, a Scorpio Black sebességével nagyon meg vagyok elégedve, gyorsabb notebook HDD-vel még nem nagyon találkoztam, pedig megfordult már nálam elég sok noti -
icoj69
tag
válasz
btudos #51734 üzenetére
ezt találtam:
I was able to install successfully the Wwan drivers under windows 8 for the X200T (Ericsson F3507g) - thanks to Ben Lee, who pointed me in the right direction with his X220T (Ericsson F5521GW – see http://www.bibble-it.com/2012/03/17/f55 ... novo-x220t).1. Uninstall all previous drivers for the wwan card (under programs or device manager).
2. Download the latest working drivers for windows 7.
IMPORTANT for the Ericson F3507g: I took the Ericsson F5521gw/F3607gw Wireless WAN Drivers, but not the latest version, because after version 6.3.3.6 (83Wo12WW), it was the end of support for the following thinkpad models:
• ThinkPad L410,L510
• ThinkPad SL300,SL400,SL400c,SL410,SL500,SL500c,SL510
• ThinkPad T400,T400s,T500
• ThinkPad W500
• ThinkPad X200,X200s,X200 Tablet,X301
So be sure to use for those models the version 6.3.3.6 that you can find here: http://download.lenovo.com/ibmdl/pub/pc ... wo12ww.exe
3. Click to install the drivers. After unzipping, don’t start setup!
4. Go to C:\DRIVERS\WIN\WWANER, where the files were unzipped.
5. Right click on setup.exe, choose properties, open compatibility tab, Change settings for all users, and set “Run this program” as “Windows 7” then apply.
6. Now run a command prompt as administrator (just type cmd on the start screen, right click, run as administrator option is at the bottom of the screen).
7. Type “cd \”
8. Type "cd C:\DRIVERS\WIN\WWANER”
9. Type “setup.exe /wNOAUTOSENSING /Wuselastknownradiostate”
10. When finished, you’ll find the mobile broadband icon listed, and you will be able to connect.To anyone who is considering the upgrade to Windows 8. I did a clean install, and most worked out of the box, partly after updates from Lenovo update (ThinkVantage System Update) except:
- Fingerprint software: resolved as Tim mentioned elsewhere on this forum by installing the software under Control Panel - Biometric Devices and enroll Authen Tec
- Camera: installed the windows 7 drivers (setup.exe with windows 7 compability)
- Pen/touch drivers: installed the windows 7 drivers (setup.exe with windows 7 compability)
- Bluetooth: I was able to get bluetooth working after installing the windows 7 hotkey package (as always, with windows 7 compability). The fn F5 key only works on the desktop (not on metro).azt hiszem neki állok win 8-at telepiteni
-
Wyll
őstag
válasz
btudos #50224 üzenetére
Amúgy még jó, hogy "értenek hozzá" a boltban, mert a T430-at az igazából az usanotebookosok ajánlották nekem egy válaszemailben az érdeklődésemre, de egy szóval nem említették sem az mSATA-t (helyette a dvd helyére beépíthető, külön vásárolandó gyári ssd-keretet emlegették), sem a ThinkLight-ot...
Miért nem szerepel legalább a specifikációjában? A honlapon lévő dolgokat gondolom a gyári speckókból emelik át. A másikéban szerepelnek ezek...
Tuti hogy van benne?Amúgy számíthat az, hogy melyik boltban veszem (az árán kívül)? Az usanotebook drága egy kicsit, nem? Van "bevált" hely vagy tökmindegy hisz >thinkpad<?
-
rekop
senior tag
válasz
btudos #48323 üzenetére
Arra gondoltam, hogyha nem működik megfelelően a program, ezáltal akár hazavághatja a gépet is a túlmelegedés. Azért ezt a programot mégsem lenovo mérnökei írták, ami nem az jenenti, hogy nem lehet jó, csak szerintem azért vicces, hogy a gyári szoftverekkel nem lehet ezt megoldani egy ilyen kategóriájú gépnél. Nem régóta van meg az x200, de egyre nagyobb csalódás nekem.
-
-
-
-
-
brekiisti
tag
válasz
btudos #46873 üzenetére
Sajnos a jelenlegi állás pont szerint a ugyan abba a kategóriába van sorolva a zsanér mint pl a tapi pad elkopása elhasználása burkolat karcolódás (nem méteres szántás hanem hajszál karcok) a zsanérra is az a mondás hogy használatból származó kopás 'normal wear and tear" . Ügyfél szempontból vacak de kb ha megnézed csak a T61 és T400 érinti mivel 99% ugyan az a zsanérjuk a többi modellnél igen ritka az ilyen lazulás
audi100 nak ismét igaza van asszony T400-ban 4 hónapja cseréltem zsír újra és már most lötyög amíg tart javasolt használni 100% ez sajnos soha nem lesz
-
audi100td
nagyúr
válasz
btudos #46548 üzenetére
Azért a dolog ott kezdődik, hogy az említett hsz valóban eléggé félreérthető volt, arról nem igen tehet az aki olvassa. Ez alapjában véve még nem is lenne baj, előfordul az ilyesmi, csak nem tudom miért kell folyton csuklóból ilyen tapló, proli hangnemben kommunikálni.
Másrészt azért X220-nál szerintem már teljesen jogos volt a "sírás". Ma sem vennék magamnak az biztos, és nem azért mert 16:9, hanem siralmas a felbontása és én személy szerint azzal sem tudok megbarátkozni, hogy elhagyták a záróreteszt. FHD T520/W520-on kívül más TP nem érdekel már, max öregebb, de azok meg a hw miatt esnek ki.
-
Tim82
félisten
válasz
btudos #46548 üzenetére
Nekem mindegy most, hogy melyik X "az igazi", nem is erről van szó most.
Az X szériánál általában 2 generációnként van nagyobb vérfrissítés. X40-X41, X60-X61, X200-X201 - ezekben a párokban az X modellek ugyanazokat a kiegészítőket (ultrabase, töltő stb.) és részben csereszabatos alkatrészeket használnak. Az X220-X230 párosnál persze ott van a billentyűzet designjának váltása, de ha jól rémlik, ezt leszámítva itt is igaz a fenti frissítési menetrend, ha jól tudom.
Az X201-ről kb. bejelentése óta tudni lehetett, hogy 1:1-ben az X200 "testét" kapja meg. Sehol nem olvastam, hogy a "kemény mag" azon problémázott volna ezen infók birtokában, hogy fújszartizenhatkilenc, biztos ez kerül bele.
Az eredeti, szarkasztikus, de nem igazán támadónak szánt megjegyzésem ennyiről szól, nem többről, nem kevesebbről.
-
-
felvono
tag
válasz
btudos #44942 üzenetére
Ahogy Tim82 is írta ott az x300 x301.
Nekem x301 van. Egy dokkolható x200-ról váltottam. Akkor sokan azt mondták hogy ők bizony nem cserélnék mert az x300/301 mennyire szar. Én meg leszartam hogy mások szarozzák
Egyáltalán nem bántam meg. Igaz nekem az odd helyén egy második akku van, de mivel van külső dvd így nem gond ez sem. A displayportot viszont nem használom ki. Sajnos a kivetítőm nem szereti így marad a vga. -
Tim82
félisten
válasz
btudos #44942 üzenetére
A ThinkPad-vonal valaha a vérbeli üzleti gépeket jelentette, amihez hozzá tartozik a dokkolhatóság, a matt kijelző stb...
Volt ugye X300 meg X301, de azok sem dokkolhatóak. X301-re legalább DisplayPort került. A rengeteg R szériás "economy" és "education" modellről nem is beszélve, amelyeknél szintén vissza volt nyírva a funkcionalitás - nuku dokkolhatóság stb. (mindamellett, hogy ugyanúgy majdhogynem tank-masszivitású notikról van szó).
Nem a létjogosultságát vitatjuk, csak szerintünk nem említhető egy lapon a T/X/W szériával
Ezzel egyetértek, sokkal inkább "budget" kategóriába volt szánva az SL, de mivel konzumer (vagy legfeljebb small business) kategóriájú gépről van szó, azt hiszem, nem is fair olyan elvárásokat támasztani vele szemben, mint az annak idején majdnem háromszor annyiba kerülő "valódi" Thinkpad-ekkel szemben.
Ilyenkor jön elő egyébként, hogy egyre inkább gond, hogy "egy nagy Thinkpad-topik" van, lehet, hogy szerencsésebb lenne megint szétválasztani szériák szerint, akkor az ilyen vitáknak sem lehetne terük.
-
hito
nagyúr
válasz
btudos #44942 üzenetére
De hiszen ez egy fórum, és mint ilyen, a vita az egyik éltető rugója. Amíg ez kulturáltan folyik, addig helye is van itt. Vagy rosszul gondolom?
De unalmas lenne: "szerinted is jó ez a gép? Igen. Szerintem is. Ok, akkor ezt megbeszéltük, szia. Szia."
audi100td: annyira nem szimpi a HP, de nagyon jó kis masinák az Elitbook-ok és a Probook-ok is.
-
-
Azazael
aktív tag
válasz
btudos #44101 üzenetére
Ahha, magyarul ott sebességet nyerek. Az nem zavarna, hogy nem lehet menet közben cserélgetni a meghajtót, gyakorlatilag nincs semmim optikai adathordozón, ha mégis szükség lenne rá, van külső meghajtóm is.
Alapvetően kerülni szeretném a csavarozgatást (ahhoz kéne csavarhúzó is), ugyan még nem bontottam szét, de ha berakom az ssd-t ott nem tudom, hogy a gumi keretek tökéletesen passzolnak-e, illetve a meghajtó magassága sem biztosan azonos (legalábbis a régi Samsung 830-asom vékonyabb mint egy átlagos 2,5-ös HDD). Bár most böngészem a fórumokat, mivel win8 upgradet szeretnék végül felrakni, de egy csomó beállítás, driver van (pl.: fn gombra ébredés sleepből), amit nem találtam meg egyértelműen (lehet egyszerűbb a gyári 7-est upgradelni, hátha megmaradnak a driverek is).
-
spyspyspy
csendes tag
válasz
btudos #44077 üzenetére
nagyon jól mondod, annyira ez van bennem. Én a 60-at is sokallom, de tény, hogy nem nagyon van. Lehet, hogy megpróbálom, ha nem akkor várok. Még nem tudom. De köszönöm a megerősítést. Menekülőútnak az van bennem, hogy a laptopsystem árul felújíott 6hó garis t60-t61 gépeket. 45-50 ezer Ft.-ért talán megteszi aztán ha lesz jó x200 akkor ezt talán könnyebben el tudom adni. Ez rossz terv?
-
buvartacsko
addikt
válasz
btudos #43977 üzenetére
Szerintem meg igenis érdemes megpróbálni, ugyanis csomó gépet láttam már amit garancia időn túl gariztattak emiatt... PÉLDA
Dear Tibor,
I've checked your system and it does fall within the affected scope of Lenovo devices.
You are right - the warranty replacement for the T61 was valid and was extended twice firstly until 31.12.2010 and then until 31.3.2011.
I can't understand where were you provided with the information that your model (7664) was not affected, because in all the documentation published it says it was affected.
The problem here is that we had a buffer of the mainboards provided for the exchange when it was valid, which is not available now.
However, I do understand your situation and your point of view and I'd feel exactly the same way as you do.
We'd very much like you to be satisfied with your Lenovo product, so therefore we approve for the warranty repair of your T61 (76641FG / L3E4113) as an exception, if the replacement part is still available from the supply chain, as your device reached end of life.
Please provide this information to the repair centre, so they can proceed with motherboard replacement as a warranty repair, when allowed to do so.
I wish you a very good day, on behalf of our whole support team.
With kind regards,
nem értem mi a faszért nem lehet elhinni, hogy érdemes legalább rákérdezni.. meg erőltetni kicsit, ha 1x nyilvánvalóan tervezési hiba, és ezt elismerte már a világon mindenki.
-
Azazael
aktív tag
válasz
btudos #43956 üzenetére
Köszi a válaszokat, most nézem át a leírását a gépnek, ott nem teljesen egyértelmű, hogy mihez lehet hozzányúlni (bár még nem olvastam végig, de azt írja, hogy modell és régiófüggő). Chasert pedig megkeresem akkor, ha neked is bevált a keret, akkor nem lehet gond! Köszi még1x!
ui.: tudom, hülye kérdés, de most van a win8 upgrade akció, 15EUR, az Nvidia optimus működik vele rendesen? mert amikor még nyár környékén próbáltam egy Asus laptoppal, akkor nem volt a legjobb, folyton a diszkrét vga-t járatta ha a modern UI volt a felszínen...
-
spyspyspy
csendes tag
válasz
btudos #43799 üzenetére
csak gondoltam ha az x200 annyival többet "enne" akkor max veszek egy brutál akkut (szarom le mennyire nehéz de gyűűűűűlölöm a töltőcipelést)
http://www.grando.hu/ibm-thinkpad-x200-series-43r9254-8800mah-12-cella-notebook-laptop-akku-akkumulator-utangyartott-1514162196
egy pl. amit megláttam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Cyberpunk 2077
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen processzort vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged