- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Netfone
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabgergo
őstag
franc0, pala2: Köszi! Bocs h ezt ennyire túlragozom, csak 5 éve használok T61-et és a következő darabot is kb ennyi ideig szeretném és itt sokminden elbizonytalanított.
pala2: egy konkrét kérdésem lenne: amennyiben dedikált karis a T430-ad, mennyire para ez a túlmelegedés? Fel van nagyítva az egész probléma vagy tényleg gáz nagyobb terhelésnél? -
windchill
csendes tag
Egyébként:
ThinkPad Mini Dock Series 3 - 90W
Lenovo USB 2.0 Port Replicator with Digital Video
ThinkPad USB 3.0 Dock
ThinkPad Port Replicator Series 3 with USB 3.0
ThinkPad Mini Dock Series 3 with USB 3.0 - 90W
ThinkPad Mini Dock Plus Series 3 with USB 3.0 - 90W
ThinkPad Mini Dock Plus Series 3 with USB 3.0 - 170WNincs 2 féle Mini Dock Series 3, maximum az egyik helyen jó a leírás a másikon meg rossz
-
sleepmore
csendes tag
Nekem i5 + quadros T430-am van, de eddig sem a melegedéssel, sem a zajjal nem volt gondom. Stressz-teszt alatt a venti felhangosodott ugyan (közel 5000-es fordulaton mondjuk nem is csoda), de akkor sem volt vészes.
Viszont én külön-külön futtattam GPU és CPU tesztet, nem egyszerre, így:
- GPU max. 93 fok (ez biztos)
- CPU max. 75 fok körül (emlékeim szerint)Ha egyszerre terheled mindkettőt 100%-ra huzamosabb ideig, simán lehet, hogy már nem bír vele a hűtés, és belép a throttling. i7-nél meg pláne. De ez olyan extrém eset, ami miatt azért nem nevezném hibásnak a szériát.
-
brekiisti
tag
Ha jól látom jó 20 C vel kevesebb + ez szintetikus tesz soha nem hajtja egy progi sem normál használatnál így a gépet. Ill ha nem zavar a hangja ne törődj vele mit mondanak sok kollégának itt nagyon vájt a füle
az én t410 re is mondták már hogy hangos és én csak akkor hallom ha lefekszem mellé de akkor meg már aludni kéne menni
-
gmedman
csendes tag
Pont az volt az egyik fő indoka a régi billentyűzet lecserélésének, hogy háttérvilágítást lehessen bele tenni. Furcsa lenne, ha nem abba lenne beépítve. Őszintén szólva nem egy nagy történet világítást mögé tenni. Én már nyár eleje óta tökölök azon, hogy milyen legyen az új gépem. Úgy indultam neki, hogy most aztán nem kötök kompromisszumot, pl. legyen háttérpilács, meg IPS panel stb. Ezek után ez lett.
-
audi100td
nagyúr
Szokás szerint smartservice
, ahogy jános is írta, eddig ők bizonyultak a legjobbnak. Érdemes őket előtte levélben vagy telefonon megkeresni és akkor megrendelik a szükséges alkatrészeket, így amikor beviszed csak a cserét kell megvárni, nem kell napokig ott hagyni a gépet.
-
Giovanny
őstag
SmartService ajánlom, x220 alaplap csere kb, 2 órát vett igénybe,tehát megvárható volt a dolog.
-
brekiisti
tag
Igazából érdekes ha elviszed abból baj nem lehet meg kell nézni másik ventivel csinálja e
Mert amit írtál hogy másik kolléga mondta a gáz eltűnést simán lehet. Ha venti csere nem segít akkor alap lappal lehet próbálkozni és ha az sem akkor már esélyes a BIOS update ra várás csak gondolom nem ütik elegen akkor még a kapukat a Lenovo fórumon. Az Aidád szerint azért a 8X fok az elégé necces ennyi azért már nem igazán normális alapjáraton(Ha terhelve volt akkor még éppen hogy elmegy). Szóval röviden igen érdemes a venti cserét be próbálni mert ha nem megy a szerviz tudja jelenteni ha sok a probléma és lehet ha több oldalról kapják a pofont kicsit kapkodnak.
-
audi100td
nagyúr
A Smartservice nem fog lerázni az eddigi tapasztalatok alapján, de simán lehet, hogy konstrukciós hiba áll fenn, amit egy új hűtő sem fog megoldani.
Gondwana: Az átlaghőmérséklet mint ha nőtt is volna az Ivy Bridge esetén. Az asztali változatoknál is ugyanez a gond, de ott max a tuningosoknak fáj miatta a feje. Ugyebár ennél a szériánál az intel nem forrasztotta a kupakot, hanem csak paszta került a mag és a hőleadó felület közé, az extra profit érdekében.
-
Peter M
tag
Szerviz és ha csak ki akarják tisztítani akkor vmi Furmarkot futtatni rajta amivel láthatóan túlmelegszik.
Érteni nem értek hozzá a vatta új W520-al is ez volt a szívásom. (mondták nálam okosabbak h a borda üreges és vmi gáz van benne ami ha szar/sérül/bármi van akkor heló és a hóátadási képessége is töredékére esik) én csak azt tudom h kicserélték a komplett hűtést és az alapjárati 86 C° fok helyett most 50 C°-os.
-
audi100td
nagyúr
-
MrSealRD
veterán
Kicsit zavarosnak érzek egy-két dolot...
CPU:
Az új 3. generációs (Ivy Bride) proc.-al szerelt gépek nagyon erősek* szóval azok alapján amit írtál biztos lehet benne, hogy nem lesz vele problémád a közeljövőben...
T430-ba max 2 magos i7-et tudsz kérni. Ahogy írták, nem éri meg a felárat az i5-el szemben, mert neked nem fog pluszt nyújtani.*: Nehezen tudnál olyan feladatot adni a gépednek ahol ez válna szűk keresztmetszetté.
RAM:
Ahogy rgeorge írja, 2 slot van, így a max 2x8GB-ot tudsz max beletenni. Én néztem mostanában pusztán a RAM felára egy konfigban borzasztóan sok. Inkább kérném 4GB-al és bővítem benne kb féláron...mintha készen venném 16GB-al.GPU: 2 van benne. 1 a CPU-ban az Intel HD Graphics 4000. Ez már nem az ami régen volt...elég jó még közepes grafikus igények mellett. Ettől függetlenül a te esetedben szükség van dedikált GPU-ra ami jelen esetben az Nvidia 5400.
Az integráltságról annyit, hogy ez is rá van forrasztva az alaplapra, tehát nem cserélhető. De nem is nevezhető ettől "integrált"-nak a klasszikus értelemben.
Jah, és nincs 2GB VRAM-os Nvidia 5400...."csak" 1GB-os. Ezt csak azért írom, ha akarnál se tudnál ennél nagyobb grafikus memóriával ellátott T430-at venni. -
Borote
addikt
Amit néztél i7-es az egy kétmagos processzor... 1MB cahce-t és kevesebb, mint 10% órajelbeli különbséget leszámítva nincs különbség a két processzor között.
Mérlegeld, hogy mennyivel fizetnél többet egy 10%-kal erőseb processzorért... Intel honlapján 120 dollárral drágább... szerintem nem éri meg -
rgeorge
addikt
Én óvatos lennék az i7-tel. Ajánlott kereskedő: takforsys.hu.
-
Szia! Amit franc0 kollega linkelt neked az bőven elég! A processzor azonosítója bár kisebb (3210M) csak de olyan funkciók hiányában szenved amire gondolom szükséged nem lesz! (Lényegében ha futtatnál napi szinten 4 virtuális gépet, akkor éreznéd az előnyét csak!) Memória bővítését javaslom, mert 4 Gb jelenleg jó áron kapható! Továbbá egy SSD ami igen csak elkell, nagyon megéri az árát! Azt is jó áron tudsz venni!
Én is a linkben említett gépet vettem, és elégedett vagyok vele!
-
franc0
őstag
Ennél drágább nem kell neked.
Viszont mindenképpen kellene bele egy SSD-t venni még külön. Mondjuk egy 256 gigás Samsung 830-at.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ahh! Dell Latitude 7430 "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- MSI Thin - 12450h, RTX 4050 és 16gb RAM + 1tb SSD
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest