- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Fotók, videók mobillal
- iOS alkalmazások
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- iPhone topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
metal01
őstag
válasz
Francia91 #86051 üzenetére
Á, szép ez a masina belülről
Nem kicsi az a hűtés
Nálam tényleg nagyon sokat jelentett a hűtés cseréje. Ilyen volt benne, és ilyet tettem bele helyette. Más a kialakítása a két heatpipeos hűtésnek, jobb a hőelvezetése. Nálam legalábbis szignifikáns a különbség az előző hűtéshez képest. MX-4 is sokat jelentett. Pláne együtt ugye a zsír új hűtés és újra kenés. Nálad ahogy olvasom az a moddolt venti is bekavarhatott. Én nem merném nagyon használni azt a Liquid Pro cuccot. Nem jó az szvsz, ha egy hővezető paszta nem csak a hőt vezeti, de rövidzárlatot is okozhat. Az az 1-2 fok (ahogy Tika is írta) annyit nem ér, hogy para legyen az esetleges rossz felkenés miatt.
(#86062) HSM: Turbót nem használom gyakran. Elég nekem a 2,7GHz szinte mindenre. Persze ha a turbót bekapcsolom nekem is melegebb hosszabb távon. 88-90 környékén volt Prime 95-tel. SrarCraft 2-vel még nem néztem
Fent van a laposon, de nincs időm játszani. De meg fogom nézni
Amúgy szerintem ha nem hibás a hűtés és jól van kenve a proci, (jó pasztával) és nem hajtja szét az ember a gépet a T420 simán jónak mondható hűtés terén. Persze a T400-hoz képes nem
Az egy kisebb hűtőláda volt ehhez képest
(#86063) all6atos: Ahogy írtam fentebb is, turbót ritkán használok, mert a 2,7 Ghz amin alapból elketyeg az i7-2620M nekem bőven elég. Virtuális gépeket futtatok, olykor 4-et is párhuzamosan (16 giga RAM mellett szerencsére elmegy) és a proci hőmérséklete még olyankor is teljesen normál tartományban mozog. Turbóval ahogy írtam nekem is beleszalad a 90 fokba.
-
metal01
őstag
válasz
Francia91 #85912 üzenetére
A következő nekem is egy HP lesz, vagy egy Preci. A TP pár év múlva már a múlté lesz sajna. Tényleg mi van azzal a retro-projekttel? Az még talán remény lehet a TP vonalon.
Szerk.: A FullHD nekem is bejönne.
De az 1600x900 is jó azért (bár hiába LG, a színei és a betekintési szögek, hát...
) A fémes burkolat gondolom tekintélyt parancsoló érzést kelthet és persze masszív is lehet. Az MXM természetesen nagy plusz, nem is értem, hogy a TP miért nem így oldotta meg.
A váltható grafika talán annyira nem is vészes dolog. Az a gép melóra van. Oda meg kell a combosabb VGA. Trackpoint és billzet csak szokás kérdése. Jó kis gép lehet az
-
törölt tag
válasz
Francia91 #85792 üzenetére
Viszont a késleltetés az marad magasabban a magasabb gyári órajel miatt, overall rosszabbul jársz, nemde?
(#85793) Tim82
Trisquel GNU/Linux-t használok Openbox-al. 500-800 MB szokott lenni a RAM használat miközben "mindenre" használom a gépet. Elég lenne az official supported 4 GB.(elvileg megy unofficial a 8 GB is, de totál overkill nekem, talán még a P8600-hoz is az lenne és nem is akarnám jobban degradálni az ár/érték arányt)
Egyébként a BIOS miatt kérdezem, elfogad bármilyen RAM-t? (2x2 GB-ban és 1066 MHz-ben gondolkozva)
-
metal01
őstag
válasz
Francia91 #85184 üzenetére
Lehet, hogy benéztem. De nem éreztem hiányát annak a ~130-140Mhz-nek. Nekem az bőven elég volt, hogy hűvös volt a proci és minimális fogyasztása volt.
Illetve: Az IDA-t én nem használtam. Ha jól emlékszem anélkül vett vissza az órajelből. IDA-val sokkal magasabb VID értékeket kellett belőni. És úgy nem volt már baráti a dolog.
-
Tim82
félisten
válasz
Francia91 #84833 üzenetére
Miért lenne probléma?
Driverek is voltak hozzá? Emlékszem, hogy újabb Thinkpad-ekkel kapcsolatban (T400, T500 biztosan) jó pár fórumozó lepattant a 8.1-ről (ami azt illeti, T61-gyel anno én is).
720p YT azért még nem kellene, hogy gondot okozzon a T60-nak.
Dhampir: T60 biztosan nem viszi át DisplayPort-on a hangot, mert ahhoz DP kellene rá, ami nincs rajta.
Videókimenetből csak D-Sub-ja van.
-
Dhampir
félisten
-
-
-
Wolfskin
őstag
válasz
Francia91 #83691 üzenetére
de várj, ti most 2,5" vagy 3,5" külső HDD-ről beszéltek? mert nekem a 2,5", ami a tápot is az usb-ről vesz, az már nem indul el, ha nem adok neki külön tápot egy másik portról (is). én úgy tudtam, hogy az xpress card csatolófelület maga nem visz át annyi áramot. valaki egyszer azt mondta... de amit itt utoljára linkeltél, annak is van táp kábele (5. kép balról)
-
metal01
őstag
válasz
Francia91 #83303 üzenetére
Nálam 75 és 85 közé van beállítva. Ha 20-ra állítom be az alsó határt és pl. Csak 2-3 órát használom a lapost akkuról és ~35-40-ig merül akkor még nem kezdi el feltölteni ha töltőre rakom. Így kevesebb kraftom marad a köv. akkuról való használatkor, vagy a PM beállítást módosítva kell feltöltenem megint 85-re. Ha 75-ön van az alsó határ akkor annyit tuti merül egy akkuról használat közben, hogy ha töltőre teszem vissza töltse 85-ig. Vagy én gondolom, vagy csinálom rosszul?!
-
Dhampir
félisten
-
-
jss
aktív tag
válasz
Francia91 #82602 üzenetére
Bocs. Valoban a T420s-t szeretnem boviteni, koszonom Tim82!
1. Az volna akkor a kovetkezo 2 kerdesem, hogy jo valasztas -e ez az SSD, vagy vannak hibai, gyengei ami miatt nem javasolt?
[link]2. A gepben levo mSATA interface savszelessege eleggendo lessz -e a teljes sebesseg biztositasahoz, vagy mivel a T420s egy regebbi modell, ezert szuk keresztmeteszet lesz a modern es (remelem) nagyon gyors SSD-hez kepest?
-
roti86
őstag
válasz
Francia91 #82457 üzenetére
Érdekesek ezek a problémák, amiket az 1080p-s YT videókkal kapcsolatban írtok. Nekem is T500-am van (4500MHD, az ATI le is van tiltva BIOS-ban, mert nem használom, csak feleslegesen fűtene), simán megy a YT. Ahogy be van lőve a Chrome:
I. A beállításokban a hardveres gyorsítás használata legyen bepipálva.
II. A böngésző címsorába a chrome://gpu parancs beírása után ha nem ezt látod, akkor a következő a teendő:
1. A címsorba: chrome://flags, majd ezt és ezt is engedélyezd.
2. Indítsd újra a chrome-ot.
III. Most már tényleg ezt kellene látnod a chrome://gpu parancs beírása után.
IV. Telepítsd fel a h264ify nevű bővítményt a webáruházból, ami a vp8/9 kódolás helyett (amit ha jól tudom még a core i széria sem minden esetben támogat hardveresen) avc1 alapú kódolásra kényszeríti a böngészőt. A h264ify működését könnyű ellenőrizni: A YT videón jobb klikk/statisztikák és ha a mime type-nál ezt látod, akkor minden ok.
V. Az eredmény: kisebb cpu terhelés, hűvösebb gép, hoszabb akkuidő, röccenésmentes videókszerk.: Boldog Karácsonyt!
-
válasz
Francia91 #82414 üzenetére
Megvan, hogy miért gondoltam, hogy T500/W500-asokban különálló kártya volt!
Notebookchecken nézegettem még anno a 3650-es Radeon kártyát, s ez maradt meg bennem valahogy. Ott egy MXM-es kártya látható --> http://www.notebookcheck.net/ATI-Mobility-Radeon-HD-3650.8839.0.html -
dugo_
veterán
válasz
Francia91 #82457 üzenetére
Köszi a válaszokat.
mkv fájlokkal küzd, néha teljesen szétesik a kép (ahogy nézem, olyan 11000kbps körül van a vízválasztó), youtube-on nem is erőltettem az 1080p-t, ott akad.
A P9700 ár szempontjából sok, akkor már vehettem volna egyből T510-et (), de akkor egy olcsóbb T9600-zal megpróbálkozom.
SSD-re telepítés tervben van, egyelőre nem eldöntött, hogy legyaluljam a másik, szervizben dekkoló gép rendszerét, vagy vegyek külön a T500-hoz is.
-
-
-
-
-
Tim82
félisten
válasz
Francia91 #81598 üzenetére
Nekem úgy rémlik, hogy a szenzor az inverteren van, meg elvileg van egy pici mágnes a billentyűzet körüli keret alatt, az inverterhez közel - T61-re olvastam ezt, de céloztak arra itt, hogy T400-nál, R400-nál is hasonlóan van.
Én azért szétszedném a fedelet a helyedben, megnézném, hogy pl. a kijelzőkeret nincs-e rosszul rácsavarozva (túl szorosan, túl lazán), ami miatt fordítva érzékeli a lecsukást-kinyitást.
-
Tim82
félisten
válasz
Francia91 #81585 üzenetére
6-os pontnál felsorolva, itt is annál.
Ami CCFL kijelzőhöz van, azt csak "LCD cable"-ként emlegetik szerintem.
-
-
-
-
-
-
-
HSM
félisten
válasz
Francia91 #80213 üzenetére
Rossz az elképzelés. A portot csak egy kártyára tudják egyszerűen/olcsón rákötni, és ha az az Ati, akkor az. Nem olcsó a megfelelő multiplexer, hogy feleslegesen dobálják bele.
Ráadásul így az Intel csiphez kellene a DP vezérlő csip, ami a különálló VGA-kban integrálva megvan, és egy plussz bonyolítás lenne az alaplapon is. -
metal01
őstag
válasz
Francia91 #80002 üzenetére
Kicsit le lettem cseszve dying_star kolléga által
De persze igaza van. Mindenki szeretné, hogy a vinyó helyett SSD "pörögjön" a gépében. Legszívesebben én is beletolnék a T420-ba egy 1 terrás SSD-t, a caddybe pedig egy másikat
Úgy volna szép. De ez még a jövő zenéje. Addig valahogy elboldogulok a 120 gigás SSD + 1 terra HDD kombóval.
Tim82: Nálam a játék kimerül a pasziánszban és aknakeresőben. Az nem foglal sokat
-
-
-
Tim82
félisten
válasz
Francia91 #79398 üzenetére
Leginkább 14 wide-osok kapták meg, 15,4" wide és 14" 4:3-osok tudtommal nem.
Az-X: szerintem nem ilyen tragikus a helyzet. T420-on, ha jól olvastam, jól megy a W10, különösen reszelgetni sem kellett, a hardveresen 99%-ban ugyanolyan X220-on sem lehetnek nagy gondok. Én inkább csak OS-specifikus bug-ok megoldására várok, majd aztán frissítek W7-ről W10-re az X220-on.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Energiaital topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- E-roller topik
- Konteó topic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Erős specifikáció, kompakt formában
- További aktív témák...
- MSI Thin A15 B7VF 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- TUF A17 FA706IU 17.3" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Thinkpad X13 Gen4 - AMD R5 7450U/32GB/1TB
- ELADÓ - LENOVO LEGION SLIM 7i 16IAHV - 40GB RAM, 1.5 TB SSD
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest