- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
Lásd kivel van dolgod: beraktam 16 GB DDR3L Hynixet, tökéletesség van.
Ugyan...van most miből, ha ilyen marhulós kérdések vannak, jöhetnek. Van itt fél tucat gép, mindenféle SSD, vinyó, kijelző, most tudok tákolgatni mindent. Épp bontogatom itt a kis ajcsi gépeimet, hátha a procik nem forrasztottak és akkor vicceskedem kicsit
-
HSM
félisten
Tehát mondjuk akkor is tartania kéne, ha picit megemelem a gépet a dokkal, igaz?
(#70671) Poo: Hát ez a gondom, van egy gari nélküli T410-em, és nem tudom, egyáltalán a dokk a rossz vagy a gép, esetleg hogy mindkettő jó, csak ez ilyen. De ha nálad a cserélt jó, akkor sanszosan nálam nem kerek valami.
(#70672) Tikakukac: A tappancsok nálam okésak, full gyári a gép. Csak az a fura, teljesen ellenállás nélkül fel tudom emelni a gép jobb oldalát a dokkolóról (ekkor szakad is minden), míg a bal szépen fogja. Ez elég nagy nulla megbízhatóság lenne, ha ilyen lenne.... Kis túlzással ilyen nálam is: [link].
De tényleg, beledugok egy jack-dugót, miközben fixen tartom a gépet, és szakadnak a cuccok, a fülesnek is néha csak a fele szól!Itt nagyon nem érintkezik valami. Áhh, de szívás, ezt hogy derítem ki, mi nem kerek.
-
Tikakukac
titán
Jaja, elég rendben van, elég minimális a backlight, tényleg szinte észrevétlen, pedig van alapom mellé. Keresztből nézve van oldalt egy világosodás amit nem értek, de mindegy, legnagyobb bajom legyen.
Ebay volt, ez pedig egy bontott valamilyen kijelző volt, mindjárt nézem, az biztos, hogy nem azokból van amik gyárilag voltak x220-ban.
-
-
SSD mellett nem érzed meg, csak szólok.
Tapasztalat
Bár az Avirát nem ismerem, nem szemetelek third party víruskergetővel a rendszerbe.De ha szerintetek megéri majd neki egy belakott rendszert újratelepíteni, miután rájön, hogy 32 bites rendszerrel is kevés a 2GB (mert rá fog
), akkor oké, én csak a saját véleményemmel tudtam hozzájárulni a témához.
(#70424) HSM : Feladtam egy hozzászólással fölötted.
-
-
Blue Eagle
őstag
Köszi, így már elindult nekik, de a ventinek nagyon csúnya hangja van. Azt mondták, hogy megpróbálják kiszedni és "pár csepp varrógépolajjal" megkenni. De én úgy gondolom, hogy ez csak átmeneti, szükségmegoldást képez csak. Lehetséges jobb lenne egy bontott, de még jónak mondható cserepéldány.
-
South Velen
addikt
Viszont amennyiben a modul hibátlan, csak kompatibilitási probléma van, akkor felesleges nyűg a garifutár (itthon lenni, várni, csomagolni), és még ki is kell fizetnem. És valószínűbb, hogy kompatibilitási probléma van. Csak nem igazán valószínű, hogy ki tudom próbálni egy másik notiban.
Amúgy ráengedtem egy prime-ot pár percre, és nem dobott errort.
elég sűrű időszakom van, és rohadtul nyűg ez az egész
-
Tikakukac
titán
-
btudos
nagyúr
Kaptam három lerohadt X200-at, hogy nézzem meg mi az ami használható belőlük, ebből lett a Lego.
Amúgy kutya baja sincs, kicsit kopott a fedlap, azt még tervezem lecserélni, de mondom, egyelőre játszós gép, most épp szükség is ritkán van rá, semmi se sürgős.
Tikakukac: E6220 vagy X220? Ha feljebb lépek, és nem MBA magasságokig, akkor ez a kettő jöhet szóba, az X220-ban ott a TP faktor, ami nagyon húz, de nem tudom melyik lenne jobb.
-
Tikakukac
titán
Már egy ideje tervben van az X-es TP-m van segélyvonal beüzemelése, valamint a forróvonal is.
Az egyikben lelki segélyt lehetne kérni, a másikban pedig nyögve kommentálná egy kisasszony ahogy éppen szedi az AFFS-ről a plexit meg dugdossa át a zsanér alatt a vezetékeket. Tuti jövedelem.
-
dauphin
aktív tag
Köszönöm szépen a gyors választ!
Még egy kérdés: a Power Manager-ben milyen értékre érdemes állítani az aksi töltöttségének alsó és felső értékét? Általában az asztalon fogjuk használni konnektorról etetve, de olykor-olykor hordozva is lesz. Nem lenne rossz, ha sikerülne megóvni a kondícióját, és sokáig kiszolgálna bennünket.
Köszönöm. -
Tikakukac
titán
Műanyagot túrni lehet, max az ára lesz kapós, a panel amire izgulás van, ott borulnak az egyenletek.
maláj: Az a touchpad hogy is mondjam...késekhez képest nyilván jó simogatni, de mint touchpad eléggé szánalom. Emiatt nem vennék x201-et. Ha kell kraft utóbbi, ha nem előbbi, de inkább állapotot és akksit nézz, mint melyik legyen.
-
Tikakukac
titán
Úúú, rájöttem. xcds-nél azért ment dokkról, mert ott nem volt bedugva a kijelző kábele sem. Most pedig az rajta volt, csak kijelző nem volt a végén.
Na csak összeraktam a miérteket végre, eddig ez bosszantott.
V.Stryker: Fővesztés terhe mellett jelenthetem ki, hogy azok a gépek, hacsak nem valami általam ismeretlen forrásból jött össze, mindegyik 2 év garisak voltak. Én magam két kicsi kezemmel pörköltem ki egy párat, ez 110% biztos.
-
Tikakukac
titán
Be tudnám rakni a levelezéseimet, volt itt minden: gépet hajlandó volt 2 hét után elküldeni. Az ár idő közben emelkedett 2k-val, nem értettem hogyan. Nyilván a gép a képhez annyiban hasonlított, hogy típus stimmelt egyébként semmi.
Másik esetben 3. héten már kezdett felhúzni, sikerült telón elérni nem kevés próbálkozás után. Eredmény: hát bocsi, nincs meg a gép. Ahhhaaa, nincs megNa utána nem kevés agyhalál után mégis lett, kapok bele egy 100%-os akksit is, csak fogjam be a pofámat. Mondom jöjjön. Gép ideér. Akksi: csutka nullára merülve, felöltöm, pár reset, 50% körül. Okés, akkor ez is stimmel, tényleg egy barommal állok szemben
Na és akkor itt fejeztem be a dolgot és küldtem el melegebb éghajlatra.
Ahol megesik 1 ilyen, belefér. Csak sajnos nem 1 ilyen volt, jha és a mesterségesen felvert licitekről még nem is beszéltem. Mert bizony ott volt az is rendesen. Már nagyon régen le kellett volna tiltani az egészet tokkal és vonóval.
-
-
-
xcds
őstag
Én ettől a tiptoplaptoptól vettem. A többi úgy van, ahogy Kukac leírta.
Még annyit, hogy a ramok miatt csipogott és nem indult el. Próbáld ki más rammal te is, hátha az a baja, csak vmiért nem csipog.
Amikor dokkra tettük, még én sem tudtam, hogy passzol rá a T500 bill-je. Uh végül is nem kell hozzá dokk. -
Tikakukac
titán
Ilyen x220 maradványt hozott xcds is tesztre, dokkba beraktam, moncsira rádugtuk és ment.
Ramokkal szórakoztunk kicsit, de egyébként ment. Az legalábbis igen.
Elég sokat kódolgatok itthon úgyis, ráérek majd.
Igen abból van az is, néztem is ezeket, de sajnos nem tudom mire használni, bontózni nem akarok, szóval hagytam őket a merészebb vállalkozóknak
-
rooland
senior tag
Köszi a fórum linket hasznos volt, még nem találtam meg ezt, pedig sokat keresgéltem már.
A probléma nálam is hasonló BIOS elem indul-nem indul, napokat várni kell aztán megint indul. Viszont nekem mindig bekapcsol és el is kezdi tölteni, nálam a WinXP töltőképernyőjénél fagy meg mindig. Csökkentett módban viszont mindig el tud indulni.Részletes:
Egy régi IBM T20 laptopom van ami random mód megfagy, de teljesen, kurzor is. Utána ha újraindítom a Windows XP töltő képernyőnél megfagy és nem tud elindulni. Akárhányszor újra indítom, a WinXP töltő képernyőjénél mindig megfagy (a töltő csík is megáll). Ha hagyom 1-2 napot állni, akkor utána megint elindul, de random 10perc-2óra között megint megfagy. És utána megint nem indul napokig a windows (a gép maga elindul), de aztán újra indul pár nap állás után. Kitakarítva elvileg ki volt, túlmelegedés ellen. HDD-t cseréltem, esetleges sector hiba miatt. Op rendszert már régebben újra telepítettem (Egyébként azt is 10ből egyszer sikerült telepíteni, mindig megfagyott ugyanazon a ponton a telepítés).
Csökkentett módban mindig elindul. Amúgy csak filmezésre használom (használnám) egy hónapban 1-2szer. Szinte alig használom.
Egy érdekesség, hogy az alaplap elem ki van véve, mindig be kell állítani az időt ezért ugye. Volt egy jó időszaka a laptopnak és szépen ment elem nélkül. Aztán vissza raktam az elemet (gyári, vagyis már használtan vettem azóta nem cseréltem az elemet) és azóta megint fent áll az előbb leírt probléma. Elem nincs benne azóta. Mintha az bolondította volna meg vagy én nem tudom. -
Tikakukac
titán
Billzetem nincs, dokkom van ha az tetszik, most úgy sincs használva.
Chaser: Hogy más mit tett vele annyira nem érint, szerencsére volt nálam a kifullozott változat, top3 alig akarom visszaadni gépem volt eddig. Nekem elég lenne az i5-el is, nagyon meg tudnám szokni. Csak tényleg nagyon szeretnék OSX-et notin is.
Más: Elborult az agyam, mindegyik fajta IPS-ből berendelek 1-1 darabot és megnézzük. Nincs jobb tippem rájuk.
-
Tikakukac
titán
Mindenképpen
Van amikor már annyira tele a zsákod, hogy nem bírod tovább. Na olyankor a tettek mezejére kell lépni. Ugyanez volt a PS3-as biznisszel is. Sok volt már a hülyékből, mindig a reckír meg monoton szopó. Jókor sikerült abból is kiszállni, ebből is ideje volt.
Ezt megfaragom még IPS-e ha beszarok is, aztán macbook. Így múlik el egy világ dicsősége.
kistewe: Az a baj, hogy itt volt minden, revíziók, mindenféle al-azonosítok meg amit akarsz. És volt nem 1-2 gyári panel ami már az újból volt és olyan világítás volt alul felül, hogy szédültem ki. Na ezeket akarom kikerülni és szerezni egy tuti forrást, aki nem 60k-ért adja. Mert olyan van. De az több mint amennyit a komplett gépért fizettem bakker.
-
Chaser
legenda
Köszi, air/nem air az nekem nem mérvadó, ha airnek hívom akkor botlás
Ram addig érdekelhet amíg megvancsináltam most magamnak pár hét nyugit, most már eladogatom amikre nincs szükségem.
szerk: csúnya is lenne ha belehalnál. Rambó' halál..jaj de béna
Tikakukac 2,5k-s 30"-os?
szerzek magamnak is egy olyat
-
Chaser
legenda
Az is antireflex lehet. cikket majd elolvasom, bár nem tudom mi gond lenne vele. Van is most egy 13-as alfánál, lehet nem air, az mondjuk lényegtelen. egyedül a fix 8GB ram miatt húzom a számat. De lehet nincs is több rammal szerelt változat. egyelőre nem sürgős, ha az x200 defektre futna majd akkor gondolkodom mi legyen. Ennél is a legnagyobb szájhúzós rész a ram. Van 2x8GB ramom de nem sokra megyek vele mert sandytől kezelik a gépek..ha valakit érdekel eladó
-
Gondwana
addikt
Szerk.: iAMT - T400-at akarsz ezzel tàvmanagelni? Ha nem vagyok indiszkrét, miért àgyùval szùnyogra?
Még nem akarom elkiabàlni, de kb. fél òràja talàltam az alaplapot fedő fekete öntapadòs fòlia alatt egy kondenzàtorra tapadva egy nemodavalò òndarabot, leszedtem, erre bebootolt. Maradt a kérdés, hogy került oda... Ideje összeraknom és meghajtani picit.
-
-
-
-
-
-
csubuka
addikt
-
csubuka
addikt
-
havri1
félisten
Értem én, először a telepítőt hozza létre, aztán mehet
Nem jó, ha össze vissz apakolgatja a kész rendszert, mert ugye vannak ilyen komplett tükrözéses megoldások, én sose voltam híve ezeknek.
Ha már SSD csere van, menjen szűz telepítés, azzal nem lesz gondja.
AHCI legyen bekapcsolva a trimm miatt a BIOS-ban. -
-
Sotyks94
aktív tag
Nincs.
(#69650) metal01
system update már megvan, nem sok sikerrel.
A letiltást hol gondoltad? Mert se eszközkezelőben, se a hálózati térképen nincs letiltva. (biosban sem). Máshol meg nem tudom hol kéne még megnézni.Én amúgy a driverre gyanakodok, megpróbálom újrarakni, esetleg más forrásból. (bár elvileg a hivatalos honlapról szedtem le a legújabb, 17.12-est.).
-
csubuka
addikt
Ejha, kicsit félek, mivel már egyszer sikerölt egy gépnek szerencsére csak az alját kifehéríteni... inkább dörgizem még egy picit sima sebalkohollal... annak legalább semmilyen negatív hatása sincs (mondjuk pozitív se). Nekem a palmresten van a ragacs... a csoda vista matrica miatt... valahogy meg kell különböztetni két t500ast itthon. Elsőre.
-
scarbantia
aktív tag
Nemrég én is beszéltem néhány GPU szervizessel, az egyik egyenesen azt állította, hogy idővel mindegyik megdöglik, amiben dedikált GPU van, sőt, ma már kifejezetten arra gyúrnak a chipgyártók, és csak szart lehet kapni. Egy ideig próbáltam győzködni, hogy de csak a T61p és korabeli nVidiásak nagyon bugosak, de ott is a chipen belüli ragasztással van a baj, nem az alaplap és a chip között, de végül megköszöntem a hasznos infókat és elköszöntem... Persze értem én, de GPU döglött T500-ról még sose hallottam, és úgy általában a 15"-os Tp-k között se, leszámítva a T61-et. T400-akról én is hallottam pár esetet, meg hogy az USB csatlakozó kikopik, letörik.
Kicsit az volt az érzésem, hogy miután GPU szervizes, ezért csak döglött GPU-val találkozik egész életében, ergo mind szar.
Ami viszont szomorú, hogy a kínaiak "hamisítják" az nVidia chipeket. Tele van az ebay jobbnál jobb ajánlatokkal, csak éppen fogalmam sincs, hogy a gyártási dátum valós-e, vagy újra lett húzva a felirat, és ugyanúgy régi chip.
-
rrobi
senior tag
Köszönöm!
Bevallom őszintén, nem ilyen véleményeket vártam. Valamiért azt hittem, hogy a T61 -nem nézve a belseje "modernségét"- egy etalon minőségben, de be kell látnom tévedtem...Ma azt hallottam egy laptop javítással foglalkozó kollégától, hogy az ATI videó ha nem használom is tönkre fog menni a T500-ban. Ez mennyire fedi a valóságot?
Ha már ilyen korrekten segítetek: mi vélemény az x61s-ről? E helyett is van jobb alternatíva ésszerű kereteken belül?
-
Akos1994
aktív tag
Egy hete vettem egy X201-et Sanyo akksival.
EverestAida64 szerint tizenakárhány százalékos elhasználódottság volt amikor elmentem megnézni, gondoltam ha a gép 4 éves ezt már biztos cserélték egyszer. Aztán a power manager ezt adta ki:
Nagy valószínűséggel egyidős a gép és az akksi, és 75.8Wh-t maradt a 93Wh-ból, cycle count: 214.
A ciklus nem tudom, hogy kevésnek vagy soknak számít, viszont ha egy merítés (visszatöltés nélkül) egy komplett ciklusnak felel meg, akkor viszont vagy keveset használták vagy sokat volt dokkolóban kivett akksival, hálózatira dugva. Gondolom az is (ha lassan is),de hozzáad egy ciklust ha hálózatin akksival együtt meg a gép és 90-100% között töltögeti az akksit.
Én lennék a kivétel vagy ez a cycle count kevésnek számít? -
-
Biluxzsolt
aktív tag
Köszönöm,hazaérek,megnézem.
"...ha nem válaszolok egy felvetett problémára, az azért van, mert nem tudom a megoldást (nem tapasztaltam ilyet, nem találtam rá semmit)..."
Ezt szem előtt tartom a jövőben.Más,most lehetőségem van lecserélni a másik laptopot is és 2(4) befutó közül kellene választani.
T420 vagy e6420(1600 × 900)
esetleg +25e és
T430 vagy e6430(1366x768)
Van aki használta ezek közül valamelyik párost?
+25 ezerbe nem 1 hanem 1.5 év garancia van.
Érdemes rászánni a + lóvét az 1-el újabb generációra? -
-
Chaser
legenda
Sztem egy a vga miatt van és dokktól független, digitális jelet valszeg csak atin tud kiadni külső monitorra a dual vga miatt. Kicsit azért bosszantó, az intel biztos tudja, x200-on megy gond nélkül. Lehet megnézem ha csak intel van neki engedélyezve BIOS-ban úgy mit szól a történethez. Elvileg akkor mennie kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TV antenna és jelerősítés
- Spórolós topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nintendo Switch 2
- Microsoft Excel topic
- Elektromos autók - motorok
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- BestBuy topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest