- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
válasz
audi100td #36883 üzenetére
Elvileg a GPU-Z-al ....bár megmond őszintén én még nem próbáltam...
De elvileg az éppen aktív kártya adatait tölti be...de lehet, hogy most tök hülyeséget mondtam.TikakukacAzért ne felejtsük el, hogy ez még az első ilyen próbálkozások egyike. Valamikor talán pont itt olvastam, hogy indításonkét lehet váltani....T400/T500 esetén.
Passz...Nem tudom...de azért ez annyira nem kifinomult még mint a jelenlegi modellek esetében. -
Declare
őstag
válasz
audi100td #36849 üzenetére
Hello!
Vááááááááááá de jó vagy
köszönöm a gyors választ !!! Már pont írni akartam, h fent van a power manager de aztán rájöttem, h ez a power management ez más
hang kijelző már van, a fényerőt nem jelzi most sem, azt nem is fogja akkor gondolom
(mondjuk ez messze a kisebb probléma, a hang volt a kellemetlenebb)
A proci ciripelésre is köszi a tippet, majd kipróbálom
-
Borote
addikt
válasz
audi100td #36723 üzenetére
Én végülis teljesen meg vagyok vele elégedve melegedés szempontjából. A hűtést leszabályoztam, ha 55 fok fölé megy akkor bekapcsol visszahűti 48 fokig, és onnantól megint zajmentesen megy tovább, így az idő kb 60%-ban kikapcsolt hűtéssel megy, ami nekem megfelel, és az első fokozaton a hűtés sem zajos. Magasabb fordulatszám mellett azért már hallhatóbb.
Ezzel persze az is jár, hogy a hő egy részét a váz osztja el, így olyan 38-40 fok körül lehet az alja ebben a melegben, de ezzel könnyen meg tudok barátkozni. Remélem ezzel nem gyilkolom szegény gépetMég kap egy SSD-t meg egy (remélhetőleg Pana) akksit, aztán ha úgy gondolja, hogy nem halálozik el, akkor 1-2 évre velem marad.
-
Giovanny
őstag
válasz
audi100td #36816 üzenetére
Őszintét mivel foglalkoztam az említett problémával,nem nagyon figyeltem másra,mert nagyon bosszantott a dolog.De a javítás után, jobb kedvem lett
És úgy tűnik hogy halkabb mint X201,lehet azért mert x201-be i5 cpu volt,a jelenlegiben i3 én nem hallom semmi hangot normál használat mellett. Összeszerelésben nem találok eddig semmi különöset,de ami nem tetszik az a mágneses zár illetve a touchpad rejtett gombok.
-
Tikakukac
titán
válasz
audi100td #36815 üzenetére
Akkor finomítom.
Ha van egy NVS, Quadro karis, 3dmark06-ban 15k pöttyöt dobó gép akkor az jó lesz játékra is. Jobban mint egy MSI gééémer, ami csontműanyag és örül, hogy nem olvad le, mint Csernobil. T szériában is akadnak azért elég erős gépek.
OFC nem az 5 éves gépekre gondoltam, vagy ha arra gondolunk akkor korabeli konzumert rakjunk mellé. Na így a tiszta
-
franc0
őstag
válasz
audi100td #36759 üzenetére
Kapott új FW-t, és csak 22 ezer a 120 gigás.
friss teszt
Részemről ajánlott. -
Xmodule
őstag
válasz
audi100td #36634 üzenetére
és ezutan az x200s utan mi jön? marmint kategoriaban. ami van ilyen jo. mert most pl nem nagyon ferne bele nekem a keretbe lehet csak mondjuk egy ev mulva de akkor ez mar kcisit elavult lesz vagy nem? lehet akkor mar jobban megerne megvenni a következö generaciot ami az x200 utan jött. minden fele keppen szeretnek az x vonalon maradni mert ennek az x31 nek az össze szerelese az anyag hasznalata es a billentyuje leirhatatlanul tetszik nekem. meg az hogy tenyleg halk. epp csak a hdd ciripel neha egy kicsit. de alig. akkor most egy ssd vel tenyleg no hang lehet.
-
-
scarbantia
aktív tag
válasz
audi100td #36506 üzenetére
Egy ismerős gépét használtam egy pár órára (pont nyerskép feldolgozásra), sajnos nem tudom milyen panel volt benne, azon túl, hogy pocsék... (T510)
Gyenge volt a fénye, gyenge kontraszt, enyhe kékes elszíneződés.
Lehet hogy van ennél jobb TN-es, de asztali gépnél most egy EIZO FlexScan L768-at használok, ami nem egy mai darab, de legalább ilyesmit szeretnék, ha lehet. (PVA paneles) -
Chaser
legenda
válasz
audi100td #36469 üzenetére
Ezért mondtam célszerűbb hdd helyére tenni az ssd-t.
Yany: Keret biztos mehet bele, modbiost nem tudom. de mivel nem a szekvenciális műveletek fontosak rendszernek sata1-gyel is sokat gyorsul a rendszer ssd-vel...T60-ban csak sata1 van, mégis nagyon bepörgött ssd-től.
-
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #35788 üzenetére
HW kb ugyanaz, egyedül a kijelző mérete ami más. Úgy látszik nem olyan számottevő a nagyobb fogyasztása mint azt elsőre gondolná az ember. Teljesen kikapcsolt kijelzőnél meg kb ugyanazt kéne mérni T400/T500/x200/x200s intel gpu-s tulajoknak 800mhz idle cpu-val. Anno privben mondtam is, nem tetszik az x200 kb 4 órás üzemideje amit sok cikkben mondtak, annyit tud a T400 is. Lenovo 6-ot adott meg, lám el lehet érni, csak be kell állítani a wint. Rmclock se kell hozzá.
Én most annyit csináltam, hogy winben kiválasztottam az energiakímélő módot, az lett a standard. Cpu résznél belőttem max 5%-ot használatot - 800mhz maxot jelent - és kb kész. Hálózatról használva már rmclock is besegít, SL9400 órajel 0.875V-on fixen. Venti mind2 esetben TPfan 1 fokozat, kb 1900rpm. Nem hallani - hdd így nagyon üvölt, pedig várni akartam még ssd-vel ha ilyen szépen esik az áruk - és mind2 esetben hűvös a gép. Hálóról max 52 fok volt a cpu dxva film, net meg torrent alatt. Ha valamit kódolok akkor fel IDA órajelre meg 3-as szintű hűtés, de ilyen kéthetente 1x lesz kb -
lapa
veterán
válasz
audi100td #35754 üzenetére
jó-jó, néha a fogyasztásbuzulásom már feszegeti a itt lakók lelki nyugalmát, de biztos többen felfedeztek ilyen-olyan bugokat és spóroltak pár wattot ezt a sok szép eredményt látva.
mostmár csak ez a 4 wattos dolog izgat, remélem mitulabattyinak sikerül majd ledifferenciálnia a másik géppel szemben mi okozza (nem siettetés). jó lenne ha kiderülne, hogy valami triviális driver bug az s 6w-ja. sajnos erre mondjuk kevés esélyt látok, de hátha.
-
rizso
addikt
válasz
audi100td #35658 üzenetére
8530p-m volt, tudom kb. milyen minőségre számítsak, csicsával nincs bajom, a pöcökegér meg valahogy nem áll kézre számomra (vagy csak meg kellene szoknom). Aztán ha nem jönne be, még mindig ki tudok próbálni majd egy Thinkpadet is, kb. egy árban vannak használtan
Chaser: ddr2 és 1,8-as merevlemez - sajnos. Mindenesetre én nem fogom bővítgetni/fejlesztgetni - legalábbis eddig nem terveztem -, csak általános feladatokra kell most, arra meg talán elég lesz.
-
szmissz
senior tag
-
ro_bert17
őstag
válasz
audi100td #35489 üzenetére
Nálam már beállt a ~cm körüli holtjátékra, ami nem lötyögős, csak van. Azt hittem libegni fog utazás közben, de nem vettem észre. Eleve nem 90 fokban van, hanem jobban megdöntve. Az enyémnek a billentyűzete teljesen stabil, viszont a burkolati műanyagok pöppet süppedősek. (bár nem vészes)
(#35494) cadeyrn: nekem kifejezetten tetszik a rücsis tapipad.
(#35507) cadeyrn: a T410 kijelzője tényleg valóban elég sz@r, bár a T400-tól sem hasaltam el. Ssd-vel, energia managmenet piszkálgatással kb. hangtalan a gép (1900 körüli venti rpm-el), nem is melegszik így tulajdonképp, de dolgoztatva már megjön a hangja, és olyankor nekem a gép alja (ram modulok alatt) szokott melgedni.
(#35512) audi100td: a hatcellással nálam a 4,5 órás vonatutat épp kibírta wwan-al, 7-9-es fényerőn. Az enyém is intel grafikus vezérlős.
(#35510) szmissz: 2,5 mm.
-
szmissz
senior tag
válasz
audi100td #35505 üzenetére
Figyuka. TE hülyéztél(vagyis okosgyerekeztél) le úgy, hogy azt se tudtad miről beszélsz és csúnyán benézted.
Alábecsülsz picit, ha azt gondolod, hogy sikerül áldozatot csinálni magadból.
Addig nem zavar, hogy bővítőkártya helyen van, amíg nem akarsz oda valamit tenni, aztán meg cserélgetheted, meg hordhatod magadnál.
Ja, USB portból is kevesebb van a T400-on. Meg digitális képernyőkimenet sincs. Van viszont kályhaezüsttel fújt hangerőszabályzó.
Tényleg az egyik legjobb TP ami valaha készült.
-
szmissz
senior tag
válasz
audi100td #35503 üzenetére
"látszik, hogy T400-at még csak képről láttál, annyi hülyeséget írsz róla."
Neked meg van és azt se tudod, hogy mi az a bővítőkártyahelyre rakott SD kártya olvasó. És még én írok hülyeséget.
A régi kocsikon csak az nem romlik el, ami nincs bennük az újakhoz képest.
Minőségre, biztonságra közük nincs a mostaniakhoz. És mielőtt itt is kioktatnál, vagy nem ismernél fel egy bővítőkártyahelyet, van egy OT vizsga előtt álló autóm is.
-
szmissz
senior tag
válasz
audi100td #35489 üzenetére
A T410 palmrest része egy botrány, én is papírszalvétával béleltem ki 3 helyen is, hogy ne recsegjen.
A ventit totál kussoltatom tpfancontrollal, mert gyárilag valóban feleslegesen túlvezérelt. Környezetemben nem fut Thinkpad Tpfancontrol nélkül egyébként, mert ez midegyikre igaz az én fülemhez mérve.
A 4 cellás akksi ajánlaton jót röhögtem
-
szmissz
senior tag
válasz
audi100td #35471 üzenetére
"egyik legjobb valaha készült ThinkPad "
Ez szerintem enyhe túlzás, főleg, ha a külsőt nézzük.
-Hiányoznak a piros felfestések a trackpoint gombokról
-Aszimmetrikus a képernyő kávája, ami szerintem konkrétan gusztustalan
-Szintén eltérő méretűek a zsanérok, nem csoda, hogy kilazulnak
-A palmrest és a hangszórópanel közti Mariana árok rés ocsmány
-A fejhallgató kimenet az elején van, hogy ölben fekve pont hasbaszúrja szegény usertHirtelen ezek jutottak eszembe, felidézve a csalódottságot, amikor megjelent és megláttam milyen lett. Ugyanezek a hibák a T6-os szériánál is megvoltak részben, szerencsére a T410-től felfelé már mindent kijavítottak, úgyhogy kivártam és ezt vettem.
Nem akarok senkinek a lelkébe gázolni, de egy ilyen kijelentésre reagálnom kellett.
szerk: Jajj és az extrahányinger, mindenképpen kilógó akksit még elfelejtettem említeni.
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
audi100td #35428 üzenetére
Kösz a felvilágosítást bár még úgy sem tartok ott hogy bluray drive-ot vegyek! Nekem adattárolás céljából kéne mert egy lemezre felférne az összes cuccom ami most vagy több tucat dvd-n tesped.
De asszem inkább veszek egy 32 gb-os pendrive-ot azzal többet érek mint amazzal
T61-be pedig nem raknék ilyet soha mert azt nem óhajtom fejlesztgetni tovább. -
Grafirka
őstag
válasz
audi100td #35357 üzenetére
De igen, eleg lenne, de sajnos errol a konkret geprol van szo es ebben quadro140M van. Vannak konkret tapasztalataid a 140M rol? Latom te inkabb ovatossagra intenel.
Annyira sokan irnak mindenfelet ezekrol a kartyakrol , hogy nem igazan tudom mit gondoljak.
Teny hogy 2011 ben az Nvidia pert veszitett ebben az ugyben.Egyesek ( kulfoldi forumok) szerint csak 1-3% erintett a chipeknek es nem kell parazni, masok azt ajanljak hogy barmit, csak 140M ne.
Nem a kedelyeket akarom borzolni , nekem sem tiszta mi igaz es mi nem, hanem egyszeruen erdeklodok mert nem szeretnek penzt kidobni ha valoban gondok vannak ezzel a verzioval.Az illustrator, az adobe vektorgrafikus softja. Nem hansznalja intenziven a videokartyat ...de kep nelkul nem sokra megyek vele ( csak vicc
(#35360) Gondwana igen , jeleztek hibakat A2rev nel is.
-
-
brd
nagyúr
válasz
audi100td #34976 üzenetére
Lehet, de nem hiszem. A T9400-asnál az alulfeszeléssel 7-8W-ot tudok csökkenteni a fogyasztáson (Prime95 Blend futtatása közben). Ez szerintem elég lenne (ha a 4 magoson is lehetne ennyit alulfeszelni), mert egy 4 magos (legalábbis a Q9100) nem pont 2x annyit fogyaszt (alacsonyabb az órajel is ugye, ill. nem pontosan 2x-ezve van a CPU, vannak olyan áramkörök, amikből ugyanannyi van, mint egy 2 magosban), továbbá az alulfeszelés fogyasztásbeli hatása is nagyobb 4 magnál, mint kettőnél.
kiskekko: Melegedés nem téma, kb. P8600 szint, mondjuk egy percet nem ment az alapfeszültségén, mert azzal kezdtem, hogy RMClock-kal alulfeszeltem és teszteltem, így 1.0625V-on is képes működni a max. órajelén (a gyári fesz' 1.1750V). Utólag szereltem be, egy P8600-ast váltott. Az idle fogyasztás mintha 0.3-0.5W-tal több lenne a P8600-hoz képest, de ez mérési hibahatár windowson, a max. meg kit érdekel, nem akku'-ról fogom tökig terhelni (amúgy 11-es fényerőn Prime95 Blend teszttel ~38-40W a gép fogyasztása, és ilyenkor ebben a melegben úgy 67-68 °C-ra megy fel a CPU a TPFanControl szerint (64-es profillal, itt nekem ~4340-et ír RPM-nek, de erről a Prime95-ről tudni kell - ha nem ismernéd -, hogy ennyire szinte lehetetlen fűteni mással). Paszta: passz, valami szilikonos, fehér, a Titan hűtőkhöz adtak ilyet, sok szerepe nincs amúgy, ahogy tapasztaltam, legyen valamilyen, ami nem száraz/repedezik, oszt jóvan', az a pár fok nem számít a CPU-nak (ha csak nem extrém tuningról van szó). Amire emlékszem, arra ajánlott odafigyelni, hogy ne keverd el/össze a csavarokat, ill. hogy minden kábelt dugj vissza a helyére.
mitulabattyi: Az nem 4 magos. A TDP-ről pedig lásd az audi100td-nek írt részt.
-
Tikakukac
titán
válasz
audi100td #34990 üzenetére
Nekem bő két éves, semmi baja nincs, ugyanolyan kenhetős a dolog, mint mikor megvettem. Jó paszta, főleg ha tényleg nem éri levegő akkor nagyon sokáig megél
buherka: Jaja, SSD is ilyen. Ameddig nem próbálod elvagy, de utána büntetés minden más. Teljesen átérzem a helyzeted
fi:zi'k: Vízhűtés miatt rengeteg a blokkcsere a gépben, plusz ugye 1 éve kezdtem inkább notikkal foglalkozni. Asztaliba meg fogyott keményen, mondjuk egy hétvégén elkentem 6 gépre valót is.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
audi100td #34990 üzenetére
Ha le van légmentesen zárva akkor nem kéne beszáradnia. Nekem van 5 éves pasztám, ami köszöni jól van. 2 hónapja használtam legutóbb.
Btw, 30g-ot hova használtok el? Az enyém 2-5g körüli volt újkorában és még mindig van. Igaz, nem sűrűn használom, de 30g akkor is rengeteg.
(#34993) Tikakukac
Azért a monitor kicsit más tészta. Persze jobb egy IPS vagy xVA panel, meg ugye a nagyobb felbontás adott esetben, de szerintem kevesebb kompromisszummal jár az SSD-HDD kérdéshez képest.De te ezzel foglalkozol vmilyen módon, ha nem tévedek.
---
Micsoda off topic lett. Lassan visszamehetne ON-ba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox tulajok OFF topicja
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- TV antenna és jelerősítés
- LEGO klub
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen házat vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD IPS Touch , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11 ( olvasd végig )
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11
- DELL Latitude 5520 Intel Core I7-1185G7, 32 GB, 512 SSD MAGYAR VILÁGÍTÓS BILLENTYŰZET!
- Asus Vivobook 15 X1504ZA-BQ1420 2 hónapos GARIS!
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- DELL T40 EMC Szerver
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged