- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ielektros
senior tag
válasz
Borote #43359 üzenetére
Alapvetoen nagyon szepen lehuti mert 45 fok korul van idle-ben es 50 korul ha bongeszek + film + szokasos halom futo alkalmazas. Csak ha meghajtom egy jatekkal akkor van ez. pontosabban mas jatekom nincs. Csak az F1.
Ujra van pasztazva es csillog villog olyan tiszta. A levego az krva forro amit kifuj. Es Jo erosen persze. A hutes dolgozik rendesen, es igazabol alig alig porog fel ha nem jatszom.
szerk: a gyari pasztaval bongeszes kozben majd 70 fokos volt. Ezert is lett kipucolva + ujrapasztazva. Az a baj, hogy kulfoldi forumokon is hasonlo adatokat olvasok. pl.: [link]
-
krobi227
csendes tag
válasz
Borote #43236 üzenetére
Lefuttattam a tesztet, annyi kiderült van még egy szabad port, lehet akkor csak a próba marad..
A normál hdd-t mindenképpen meg akarom őrizni adattárolásra..Még egy olyan kérdésem lenne, Win8 használók-tesztelőkhöz, hogy a system update nálatok végig fut? nekem a második fázisban mindig megfagyassza a gépet, egyedül a kikapcsolás segít, van esetleg tapasztalatotok ötletetek? keresgéltem az interneten de nem nagyon találtam választ már többször újra is telepítettem de nem nagyon van eredménye.
-
buvartacsko
addikt
válasz
Borote #42977 üzenetére
Ezekszerint az Intel oldala hazudik?
Instruction Set 32-bit
Physical Address Extensions 32-bit
Intel® 64 No -
brekiisti
tag
válasz
Borote #42619 üzenetére
én értem mit mondtál de én meg leírtam hogy számos más is lehet a gond.
Ideapad ne feledjük hiába drága az Y570 akkor is Idepad, és valóban lehet szar pasztázással rossz hőfokot produkálni de ez nekem akkor is olyan mint az UFO amíg nem látom megértem hogy más látta de addig fenntartásokkal kezelem
-
brekiisti
tag
válasz
Borote #42613 üzenetére
Ideapad ot nem nagyon bűvöltem még , de már láttam pont Y570 et ha paszta meg porcicátlanítás sem segít
Akkor még hőcsöves is lehet elment a trutyi belőle vagy csak kevés van benne vagy gyárilag kaki az a borda/cső.Az a gondom biztos én fogalmazok rosszul. Azt nem akarj megérteni a nép hogy a legtöbbet a takarítás segített nem a pasztázás. Ahogy azt is leírtam 1-3 fokot lehet javít de az meg pont kit érdekel kategóriás ha azon az 1-3 fokon múlik bármi úgy is mindegy
(de biztos ezért is kapok a fejemre)
-
ielektros
senior tag
válasz
Borote #42565 üzenetére
mindig az a franya IPS
Ne csinald a balhet itt a HP vasakkal
amugy pl a W520-ban levo FHD kijelzot ilyen vacaknak tartod?
igaz nem IPS de szerintem nagyon jo minosegu.Igazabol en nem regen lettem lenovo parti es elotte igen is favorizaltam a HP Dell masinakat. Aztan itt kotottem ki. Nem ugynanaz.... Persze erosen maganvelemeny
-
Gabesz87
veterán
válasz
Borote #42065 üzenetére
Nem csak panaszkodni akarok, megoldásokat várok leginkább. Hátha szembesült vki ugyanezzel a problémával. Ha egyszer sokan írták ugyanerre a problémára hogy nem működik a tpfc sem, sztem nincs értelme. Az arról szól amúgy hogy manualisan vezerlem a venti Ford.számát, nem?
-
Gabesz87
veterán
válasz
Borote #42062 üzenetére
Többen írták hogy az sem használ úgyhogy nem is szenvedek vele. Igen, bocs, közben rájöttem, h.a dátumot elnéztem. Az amcsi dátum formatum miatt. Azt hiszem kénytelen leszek várni a megoldásra. Nincs baj ezzel a géppel, ezt a ventilator dolgot meg az igencsak gagyi touchpadet leszamitva jó kis gép.
-
btudos
nagyúr
válasz
Borote #42042 üzenetére
Most miért? T42p vígan megy 2 GB RAM-mal egy 32 bites Win7-tel. Alap dolgokra illetve ha minden kötél szakad pótgépnek a mai napig tökéletes, és semmivel sem rosszabb Win7-tel használni mint XP-vel, sőt...
(sokat elmond a Vista létjogosultságáról a tény, hogy ilyen esetekben mindig win7 vagy XP kerül szóba, a Vistát még senki nem merte megemlíteni
)
-
JAGER 10
tag
válasz
Borote #41379 üzenetére
Évek óta ThinkPad gépeim vannak. T40-től egészen a mostani W510-ig.
Sajnos a W510 gyenge a mai játékok futtatására, amit időnként pedig el tudnék viselni, ezért gondoltam, hogy váltanék egy Y580-ra, de ahogy Te is mondod a ThinkPad-nek vannak bizonyos funkciói, amiket nem szívesen hanyagolnék. Ismerem az összeszerelés minőségét, hogy csúcskategóriás gépek. Sajnos még nem tisztázódott le bennem, hogy mi is a fontosabb számomra és melyik gép lenne az ideálisabb, ezért is írtam be ide a fórumra, hátha tudtok segíteni a döntésben.
Gondolkodom egy másik megoldás, ami nem más, mint az XBOX. -
Tin
veterán
válasz
Borote #41267 üzenetére
most utánanéztem, a P8700 tényleg tök ugyanaz, mint a T9400, csak cache méretben térnek el.
gondolom előbbi épp alatta, utóbbi meg épp felette lehet a 35W TDP kategóriának, és ezért került abba. ebben az esetben más okot tényleg nem látok rá, talán másképp viselkedik a processzor, magasabb a készenléti frekije, vagy bármi más.
én anno tényleg azért vettem P8700-at, mert olcsóbb volt, kisebb TDP, és a benchmarkokban sem volt túl nagy különbség. sose néztem, hogy ez tényleg melegebb vagy sem.
és nem is melegszik a gép...
hozzáteszem, hasonló okok miatt vennék core i5-öt ha váltanék, a core i7 helyett. bár ott nem csak cache-méret különbség van.
-
-
all6atos
tag
válasz
Borote #39513 üzenetére
Nem néztem még, hogy mi mindent kell szétszedni/leszedni ehhez, de pl. az enyémnél van ott jópár vezeték is ide-oda pakolgatva, meg a hangszóró stb. szóval nem az a tipikus 2 csavaros meló.
Hely is kell, meg normális szerszám, valami lötyi amivel rendesen leszedem a régit, új paszta, megnézni abból hogy, mennyit.
Akkor ott van még az ESD veszélye (RAM-ot, 3G modult be lehet az oldalánál fogva kézzel is tenni), meg hogy mennyire húzzam meg a csavarokat, ilyesmik. A gép még garis és öcsémé, az enyémmel elmókolnék. -
brekiisti
tag
válasz
Borote #39517 üzenetére
Rosszul tudod a CPU/CPU Venti nem ügyfél által cserélhető alkatrész
Note: Each Field Replaceable Unit (FRU) applies to all types and models, unless specific types or model numbers are listed with the FRU.
FRUs that have a * or ** in the CRU column are Customer Replaceable Units (CRUs).
* identifies parts that are fairly simple to replace, requiring few or no tools.
** identifies parts that are slightly more difficult to replace.
N identifies parts that are not to be replaced by the customer.Fan assembly, integrated/Discrate N
-
all6atos
tag
válasz
Borote #39489 üzenetére
A lapka és a kupak között értettem, mivel tudtommal az Ivy-nél más a helyzet, legalábbis asztali vonalon biztos, és emiatt jobban melegszik. Bár lehet mobil vonalon nincs sapka.
"Az Intel a Sandy Bridge processzorgeneráció esetében úgynevezett "fluxless solder", vagyis folyasztó nélküli forrasztással kötötte össze a lapkát és a külső alumínium burkolatot, ami közel optimális hővezetést tett lehetővé. Az Ivy Bridge esetében azonban a jóval olcsóbb, ragasztott hőközlőre esett a választás"
Nemrég volt szervízben (smarts.), de nem csináltak vele semmit ilyen téren, pedig említettem.
-
cellpeti
nagyúr
-
MrSealRD
veterán
válasz
Borote #39019 üzenetére
A GPU-Z adatokat én sem kezelem etalonnak...
"Engem érdekelne arról forrás, hogy tényleg gyártanak-e 28nm-en Fermi-t... "
Hivatalos írást nem találtam így hirtelen, de ilyen fórumos megnyilvánulások + a notebookcheck-en linkelt adatlap szerint igen.
Ha ennyire elcseszték a t430 hűtést az t430s-hez képest...hát arra nem tudok szavakat találni, de a képek alapján szerintem a szellőzőnyílás is jóval nagyobb az "s" változat esetében...Ha végignézzük akkor sok kis apró tényező van ami különbséget jelent a kettő között, ha ezt mind összeadjuk akkor az magyarázhatja a kisebb hőtermelést...
aztán lehet, hogy csak újra kéne pasztázni
)
Ja...
-
MrSealRD
veterán
válasz
Borote #39010 üzenetére
Hát ez érdekes...
A linkelt oldalon 96 Cuda core van mindkettő esetében. A GPU-Z szerint is. Most akkor rosszul látja vagy csak bizonyos dolgokat?Mert a ROP egységek száma eltér.
De legyen mindegy nem is számít..Szóval ha itt turkálsz kicsit, akkor:
- mindkét kártya esetén tesztelt játékok ~15-30% különbséget mutatnak.
- 5400M-nél Current Consumption 35W
- 5200M-nél:
"According to Nvidia, the power consumption of the NVS 5200M should be below that of the GeForce GT 525M due to improved efficiency in the GF117 core architecture."
Az említett kártyánál 25W a fenti paraméter....DE mivel mindkét kártyából van 40 illetve 28nm gyártott változat....és a GPU-Z tényleg tévedhet ebben, ugyanis a T430 tesztnél egy revA1 chip van a T430s-nél pedig A2, szóval ez utóbbi akár még 28nm-es változat is lehet...ami magyarázhatja a kisebb fogyasztást...
Akármi is legyen az ok: Ha elfogadjuk a 35W vs below 25W adatokat akkor az szerintem simán igazol 20fok különbséget terhelésnél...Nem tudom az elhelyezést miként oldották meg, de a tesztben egy i7-el szerelt 5400M-van ami 2GB VRAM-ot kapott...gondolom ő is termel hőt, ami szintén a bordára van "kötve"...5200M "csak" 1GB-ot kapott..szintén kevesebb hő...
-
Chaser
legenda
válasz
Borote #38564 üzenetére
Jó, mondjuk abban nem is i7 van. De lényegtelen. Ha egy T túlmelegedhet i7-tel akkor ne adják ki i7-tel, ilyen egyszerű szerintem.
Omni: Engem se hagyott nyugodni a dolog anno. Bitang gyors a samuval a gép mint tudod
parkasz: Én a helyedben csak IPS panelest vennék, akár egy T43p-t, de T60-ak se olyan drágák. Élmény ilyen panelen játszani, én is most tolok végig pár "gyerekkori" játékot, pl DK2. Nem olyan drágák már és hw-ben meg kijelzőben messze jobbak az előbbieknél. De T43p-ből is van IPS, lehet T42-ben is..viszont alig olcsóbbak sokszor egy T60-nál.
-
Tikakukac
titán
válasz
Borote #38011 üzenetére
45k-ba mondjuk elvinném anyámnak. Más kérdés, hogy épp most fektettem be az összes pénzem, de inkább kívánom, hogy vigyék el, mintsem ne menjen el addig, míg én pénzt szerzek és megkapja karácsonyra
Szvsz el fog menni. Legalábbis ilyen árban én megpattintanám, remek kis célszerszám munkahelyes püföléshez.
-
subidu
tag
válasz
Borote #37534 üzenetére
Nem az enyém
A tiétek
Állam bácsi fizeti, 600.000 HUF értkben. Ennyi finanszírózást kapok új gép vásárlásra. Vissza nem térítendő. Az IPS panelest korábban is nagyon dícsérted. Azóta gondolom, hogy a dell xps-em, fakó, amióta láttam a Nikon D90-esem képeit más monitoron is. Sokkal élénkebbek voltak a színek. -
Simi2000
tag
válasz
Borote #37539 üzenetére
AIDA csak a ethernet kártyát látja. Van rajta wifi kapcsoló gomb, de sehol nincs led ami jelezné hogy működik-e. Próbáltam hogy megnyomása után történik-e valami de semmi. A lenovo oldaláról is leszedtem ami driver volt hozzá, de semmi. Van ismeretlen eszköz, de a windows nem talál hozzá drivert.
-
pala2
csendes tag
válasz
Borote #37035 üzenetére
Sziasztok!
Igen, ez a legnagyobb problémám, hogy mekkora az optimális config. Valószínűleg az i5-3320, 8GB, NVS 1GB -on alapuló gépet nézek.
Ha jól olvasgattam, akkor RAM-ot lehet bővíteni később is, a videokártyában gondolom, viszont integrált.
Az i7 processzor csábító, de csak a biztos, ami biztos alapú démonaimat legyőztem, erre elég egyértelműek voltak a kommentek.
Nagyobb gépre (W-sorozat) nem gondoltam, egyrészt sokat hurcolom, másrészt annyira "erős" már valószínűleg nem fog kelleni.Köszönöm mindenkinek a segítségét, a héten nekilátok kereskedőt keresni, most már legalább sejtem, hogy mit is akarok venni. (ez azért nem semmi)
Szerintetek lehet alkudozni, vagy csak feleslegesen próbálkoznék?
A kereskedők is "előregyártott" gépeket árulnak, vagy lehet bennük csereberélni dolgokat?
(pl. háttérvilágítós bill., csak 6 cellás akku.) -
Peter M
tag
válasz
Borote #36786 üzenetére
Borote:Ezt néhányszor már előkerült én úgy tudom, h az intel ott "beleégette" a prociba azt a min level szintet egyedül az utolsó Pentium M-ek állíthatóak lejjebb, effektív így csináltak piacot az ULV prociknak.
buvartacsko: garanciás Lenovo-s hátizsákkal sz*ptam, a garanciás w520-al addig sz*ptam amíg pluszba nem vettem helyszíni garanciát, de lehet nem csak én vagyok elégedetlen a Lenovo Magyarország facebook oldala június előtt csak az elégedetlen felhasználókkal volt tele, most letörölték a bejegyzéseket ez is egyfajta javulás...
-
Tikakukac
titán
válasz
Borote #36786 üzenetére
Továbbra is élek a sanda gyanúval, hogy az ott bizony hardveres korlát, ide bizony keményebb eszközök kellenek. Még valamikor a hőskorban ugye játszottunk a grafittal meg a pákával, de Isten őrizz, hogy így elkezdjek belepiszkálni a prociba/lapba. Plsuz nem is tudok ilyen megoldásról. Szerintem ez a vége a dolgoknak
-
Borote
addikt
válasz
Borote #36776 üzenetére
Sajnos a technika fölött ma sem sikerült győzedelmeskedni, ugyan engedte a program, hogy 0,850V alá csökkentsem a feszültséget, de a hőmérsékleti adatok, illetve a CPU-Z mind azt támasztották alá, hogy az alap 0,850V-on futott.
Szóval Merom-on úgy néz ki, hogy nem nagyon működik (T7200-on azért még lehet, hogy meglesem), egy Penryn-es kolléga is megnézné azért?
-
Chaser
legenda
válasz
Borote #36565 üzenetére
Ezt boncolgattuk, értelmes rban nincs..nálam értelmes 4-5k. 20k körül már talán volt valami, de lehet többért.
Ahogy elnéztem a T60-at - igen, megint van-, ebbe pl be lehetne építeni egy mini usb hangot amit árulok, jobb oldali egyik usb helyre. Ne legyen rá szükség soha
És ha már T60, megnéztem dokkal, megy a DVI az intel vga-n, ebben a gépben most az van. Ez az első T60-am aminek elég nagy fényereje is van, többi maxon hozta azt amit ez 4-5 szinten tud. -
kircsi28
aktív tag
válasz
Borote #36547 üzenetére
igazából semmire, csak ha már megvan, gondoltam beleteszem.
Olcsón jutottam hozzá és gondoltam keresek rajta, de ha itt van kipróbálnám előtte, aztán ha minden ok. lehet, hogy megtartom még nem tudom.
Attól függ hogy fog működni és lesz-e valami probléma vele.
Nyilván ha bármit észreveszek, megy vissza az i5 és ezt pedig eladom ahogy terveztem -
jss
aktív tag
válasz
Borote #35970 üzenetére
Úgy gondolom, a T7500-as proci mindenre elég.
Nem a processzor a gond, egy modernebb gépet szeretnék. És nem akarok bele futni olyanba, hogy a gép modernebb, a proci modernebb, de mégis visszalépés nyers erőben a T7500-hoz képest.Van esetleg tapasztalata valakinek a Lenovo Edge E420-al?
Látta már valaki a képernyőjét működés közben?
Szép a képe?
Ez volna a választottam: file:///d:/Let%C3%B6lt/c-buy-and-sell-computers-IBM-Lenovo-ThinkPad-Edge-E420-W0QQAdIdZ375855741.htmErősebb ez a proci, mint a T7500?
Jól sejtem, hogy ennek matt a képernyője? Csak mert ebből asszem 2 fajta van...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fotók, videók mobillal
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- E-book olvasók
- EAFC 25
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Filmgyűjtés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest