- iPhone topik
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Lassan teljes a Xiaomi 16 tudáslistája
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nyakunkon a Dimensity 9500, már 2 nm-re feni a MediaTek a fogát
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzalaiG
addikt
W700/W701-et vennék. Tud valaki eladót?
-
qwertly
addikt
válasz
audi100td #48690 üzenetére
Szia!
Köszi a választ,a vastagságban súlyban.Én a HP-hez képest légiesnek láttam a Thinkpadet.Lehet csak azért mert a HP notebookban egy 9 cellás akkumulátor van.Amúgy a HP az elcseszett 1.8 HDD amivel nem tudok megbarátkozni és a kevés usb port.De jó lesz tartalék gépnek,apróért nem adom el.
Chaser:ehhez nincsen semmilyen telepítő dvd lemez ha a nettől letöltők egy windows 7 64-bit OP akkor annyiszor rakhatom fel erre a notira ahányszor akarom mert a bios-ból megy az aktiválás?
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Úgy néz ki én is a Thinkpad x201 tulaja leszek.Megnéztem a garit Dániába lett véve és 2014.02 garanciás a lenovó szerint csak az a gond,hogy cseréltek a lcd panelt mert az eredeti eltört,de megvan.A csere nem szervizbe történt,most nem ugrik a garancia?Nekem egy HP2530p notebookot használok hordozásra. De a Thinkpad x201 ahogy a kezembe vettem nem tűnt erősebbnek és masszívabbak a HP notebookhoz képest.Igaz,hogy könnyebbnek is éreztem ebbe meglepődtem mert úgy gondoltam,hogy ez a széria a robusztusabb.Win 7 van rajta és ott az alján a seria,így annyiszor rakhatom újra ahányszor akarom kell aktiválnom a windowst?Nem volt olyan lenovó program feltéve amellyel a web kamerát letudtam volna elellenőrizni lelehet valahogy a windows saját programjával.Próbáltam a fent levő VLC media player programmal de valahogy nem volt az igazi.Ha megvettem szeretnék,hozzá venni dokkolót itt vagy az ebay érdemes keresgélni,és hol lehet hozzá normális nem feltűnő hanem masszív hátizsákot venni?Bocsi,hogy ennyit kérdezzek
-
Arlekim
aktív tag
A legjobb helyen kérdeztem
Nem gondoltam volna hogy itt ennyiszer felbukkant már. -
-
Arlekim
aktív tag
Összefutottam egy számomra eddig ismeretlen fogalommal: Turbo drive.
Annyit már megtudtam hogy elvileg a centurio platformos gépek kiegészítője lehet, és hogy pci express portra csatlakozik, és az ssd-hez, és a ram-hoz hasonlóan működik.
Én még élőben sosha nem láttam laptopban pci express portot, és a specifikációba is ritkán kerül be, ezért nem tudom hogy mondjuk egy T60 / T60p / T61 / T400 gépbe bele lehet e rakni, és hogy max mekkorát.
Valaki tud erről valami okosat? -
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #48679 üzenetére
Szerintem hamisítvány ez is, egy az egyben úgy néz ki mint azbest által bemutatott "gagyi" T61 venti.
-
Chaser
legenda
Erről a T60 ventirpl vélemény? Eladónak jó az értékelése, FRU is van, még a ventin is ha jól látom. De ennyiért?
-
metal01
őstag
válasz
cadeyrn #48676 üzenetére
Szerintem sokat nem tudsz vele kezdeni. Az akku élettartama a gyártók ajánlása szerint is 1,5-3 év. Inkább a "gondozáson", helyes használaton szokott lenni a hangsúly.
Az én T400-amban 4 éves az akku (Sanyo), jelenleg 147 ciklussal 13% az elhasználódottság. Volt ez már 38% is. Havonta egyszer nyomok rajta egy reset-et, és 50%-os max. töltöttségre állítom az akkut amikor hálózaton van. Azóta hol romlik 4-5%-ot, hol javul.
Kb. ennyit lehet tenni szerintem az élettartam növelése/megtartása szempontjából.
-
cadeyrn
aktív tag
Amúgy van bárkinek ötlete, mit lehet csinálni egy döglött T400 akksival?
Azon elmélkedtem, h csinálok valami hátizsákos-zselés akkupakkot és kihasználva a csatlakozóját rákötöm, hadd menjen két hétig, de arra jutottam, hogy ez talán kicsit erősTényleg érdekelne, ha valakinek van valami modding tippje, mivel és hogyan lehetne a normál töltő 12V-ját mekerülve a 10.8V-ot kihasználni.
-
Lacko87
tag
Úgy néz ki hamarosan csatlakozom a Thinkpad tulajok táborába egy T400 -zal!
-
Chaser
legenda
Mennyi x200, x200s, meg még tab is van fenn aprón. ) 1xre nem is emlékszem ilyen kánaánra
-
parkasz
senior tag
Sziasztok!
Ma szembesültem egy kis érdekességgel. Otthon dokkban volt használva az x200 (családi fotóalbum szerkesztése), majd tegnap elutaztunk pihenni egy hétre, így kikerült belőle. A szálláson bekapcsolom, erre valamilyen 0x00000007b hiba fogad, win7 be se tölt.
vagy ötödik nekifutásra, kiváncsiságbl táp nélkül akksiról indítottam. Erre simán bebootolt.
Mi a nyavalya baja lehet(etett)? valami driver hiba? Bárminemű ötletet segítséget szívesen veszek -
Tim82
félisten
válasz
Francia91 #48663 üzenetére
Az OCZ Vertex 2-mnél kicsit jobb értékek ezek, szóval jó ez.
-
Francia91
veterán
-
Francia91
veterán
T60p-ben Samsung 840 256 Gb-os SSD ilyen értékeket produkál...
Rendben van? Nincs SSD-vel tapasztalatom, sosem használtam még, ezért kérdezem
Szerény véleményem szerint rendben van -
Tim82
félisten
válasz
scarbantia #48654 üzenetére
Na, akkor csak nem hagyott nyugodni az N200 kérdése, mert rémlett valami, hogy nem lesz az jó neked.
Szóval 99%, hogy az N200-ba Socket P-s CPU-k valók, a T60-adba meg Socket M-esek (mint a T2600 és T7400 is), a két foglalat meg nem kompatibilis egymással.
-
cadeyrn
aktív tag
T400-hoz vettem kicioccókínaihatcellásat, pár nap múlva beszámolok, milyen, miután az orig 1 óránál többet már nem bír, legalább 2, ha nem 3 döglött cellával.
( Mérnem eredeti: mert drága és mert 3 éve gyártották, amit találtam ) -
Dhampir
félisten
válasz
Shatterstar #48655 üzenetére
Ezt megerősíthetem, de nem volt rá gubám akkor. Voltak neki régebbi Precisionok is eszméletlen jó kijelzőkkel.
-
Tim82
félisten
válasz
scarbantia #48652 üzenetére
Ha valóban, akkor elvileg ki tudod benne próbálni.
-
Tim82
félisten
válasz
scarbantia #48649 üzenetére
Az N200 se lesz jó, a T61-gyel egy generáció.
-
Dhampir
félisten
válasz
Shatterstar #48636 üzenetére
Köszönöm válaszodat!
Láttam Alfa gépeit, de a Workstationok érdekelnek. -
scarbantia
aktív tag
-
Tim82
félisten
válasz
scarbantia #48646 üzenetére
Windows egymagosnak látja a CPU-t?
-
scarbantia
aktív tag
-
Chaser
legenda
válasz
scarbantia #48640 üzenetére
VT v multicore, mert nem mindegy. Érdemes lenne másik gépben megnézni azt a cpu-t.
-
Sensei
aktív tag
válasz
A cpu élei, sarkai hibátlanok?
-
audi100td
nagyúr
válasz
Nem lehet, hogy az egyik mag halott benne? Igaz procihiba nagyon ritka, de kizárni nem lehet.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
scarbantia #48637 üzenetére
Ha visszakapcsolom a BIOS-ban a multi-core akármit, akkor ismét nem megy...
-
Chaser
legenda
válasz
scarbantia #48637 üzenetére
Két magosként működik, a VT az egy fícsőr'. Igazság szerint annak is illene mennie.
szerk: Francia91: Mondtam, hogy nem az AHCI a lényeg, samunál biztos nem. Mivel az SSD tudja a trimet, driver gondod lesz.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
scarbantia #48632 üzenetére
Újabb fejlemény:
A BIOS-ban lekapcsoltam valami virtualizációt a CPU-nál (fogalmam sincs mi az), továbbá ha jól értem, akkor egymagosként fut most a CPU.
Fut a Windows.Megpróbálom visszakapcsolni rendesen, meglátjuk fut-e.
-
Sensei
aktív tag
válasz
Azt próbáltad esetleg, hogy semmit nem állítasz a bios-ban, csak F10 -> Yes-el kilépsz?
-
Tim82
félisten
válasz
Pillanat, jól értem, te most elem nélkül próbálkozol a boot-olással? A fórumtárs csak azt írta, hogy egy perc erejéig húzd ki a csatlakozóból a CMOS elemet, majd utána kösd vissza.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Véleményetek szerint egy használt W510 (15.6" 1920x1080, Core i7-820QM, 8GB DDR3, 320GB HDD, FX 880M 1GB, USB 3.0, HSDPA , Windows 7 Prof ...) mennyit érhet, max. mekkora összeget érdemes rászánni egy ilyen konfigurációjú, használt ThinkPadre? -
brd
nagyúr
válasz
Francia91 #48624 üzenetére
Első pont, a többivel ne foglalkozz. Ha a driver/SSD tudja, akkor mást nem kell tenned. Ha így sem megy a HDSentinel szerint, akkor vagy a driver, vagy a vezérlő a problémás (inkább az előbbi, érdemes esetleg régebbi drivert próbálni; a HDSentinel oldalán fent vannak a javasoltak).
-
Tim82
félisten
válasz
scarbantia #48629 üzenetére
Valami olyan van, hogy: CPU cheksum bad - Use default settings
Ha BIOS-ban elvégzed a default settings-re állítást, utána is problémázik?
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Sensei #48623 üzenetére
No! Gép indul. Viszont problémázik, hogy dátum nem jó(nyilván az elem lekötés miatt), meg még valami, csak nem tudtam elolvasni, beküld a BIOS-ba.
Beállítom, de amikor kilépek a BIOS-ból, akkor ismét nincs kép, annyi változás van, hogy NumLock, CapsLock, és ThinkLight működik. Következő újraindításra ismét semmi.
BIOS-ban kiírja a processzor típusát.
Szerk.: Valami olyan van, hogy: CPU cheksum bad - Use default settings.
De csak egy pillanatra látom, lehet pontatlanul írtam. -
Francia91
veterán
TRIM-et hol tudom bekapcsolni SSD-nél?
-
Sensei
aktív tag
válasz
scarbantia #48622 üzenetére
Bár valószínűleg nem segít, egy bios reset megérhet egy próbát. Vedd ki az akksit, majd a billentyűzet alatt lévő cmos elemet húzd le az alaplapról egy percre.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
scarbantia #48616 üzenetére
Köszönöm az eddigi tanácsokat.
Valami ötlet esetleg, hogy mit érdemes még megpróbálni? -
Francia91
veterán
Épp telepítem T60p-n Samsung 840 SSD-re a Win7-est... Kib*szott gyors
-
cildren
tag
válasz
scarbantia #48607 üzenetére
Talán ezt a bios-t is kipróbálhatnád!
-
Francia91
veterán
-
Chaser
legenda
válasz
scarbantia #48604 üzenetére
Igen, csak egyféleképpen megy bele, "bolond biztos". Nekem nem rémlik, hogy BIOS-t frissítettem volna. 2011-es meg 100% jó. Rev mizériáról nem tudok, T60p-m nem volt. T60 igen, ezer éves BIOS-szal is kezeltek a T7xxx cpu-kat.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
scarbantia #48605 üzenetére
2.27-es a BIOS, 2011-03-21, ami kicsit furcsa, a Lenovo honlapja alapján ez a verzió csak 2011-04-25-én jelent meg.
De elvileg akkor jónak kell lennie, ennél újabb nincs.
-
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
Trackpoint gumit keresek. Nem baj ha csomagban van, de soft dome legyen benne.
Ha valakinek lenne eladó, vagy tudtok valakit ajánlani, akkor hálás lennék, ha privát üzenetben megkeresne. -
scarbantia
aktív tag
válasz
scarbantia #48604 üzenetére
A processzor jól van benne, a hűtő megy, csak eleinte kis fordulaton, aztán nem vettem észre.
Kifújtam a csatlakozót, bár nem hiszem, hogy kosz lenne benne.Nem megy.
Az a baj, hogy hülye voltam, nem néztem meg rendesen a BIOS-t, csak láttam hogy 2011-es kiadás, ezért azt gondoltam annak biztos jónak kell már lennie. Aztán most a fene tudja... -
Francia91
veterán
válasz
scarbantia #48599 üzenetére
2007-es típusszámú T60-ba tettem már én is T7400-at és T7200-at, minden hűhó nélkül bekajálta, nem szarozott vele. Előtte feltettem az elérhető legfrissebb BIOS-t természetesen
-
Tim82
félisten
Ja, egyébként ellenőrzés alatt főleg azt értem, hogy a proci kis arany háromszöggel jelölt sarka a foglalat megfelelő sarkához mutat, ezt könnyű eltéveszteni.
Nekem úgy rémlik, hogy el lehet azt forgatni, tehát be lehet tenni rosszul is, de régen volt már, hogy CPU-t cseréltem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZBook Firefly 14 G10 14" FHD+ IPS érintő i7-1355U RTX A500 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5431 27% 14" FHD IPS i7-1270P 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Laptop Alkatrészek
- Precision 7680 16" FHD+ IPS i5-13600HX RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe gar
- Thinkpad T14s Gen2i 14" FHD IPS i7-1165G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Legjobb kijelzős! ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD - 400nit! magyarbill 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3366
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető Dell GAMER laptop G15 5530 360Hz
- VADIÚJ Bontatlan! Honor 400 Lite 8/256 AMOLED 120Hz Velvet Grey, Dual SIM
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H110M i5 6500 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X Green nBase 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest