- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vikcsi
senior tag
válasz
FoxiestFox #48797 üzenetére
Rájöttem, most ahogy visszamentem, rá van írva, csak a bal zsanérnál nem láttam a szürke jelzést
700 PS/2 -
-
vikcsi
senior tag
sziasztok!
Vettem egy thinkpadet... no ez nem is lenne érdekes, mert volt már pár
Viszont ez fehér és 20 éves. type: 9552 g01Valakinek van ilyesmi mondjuk gyűjteményben?
Csak a proci miatt vettem meg, de mielőtt szétbontanám, hátha van valakinek infója róla -
r4z
nagyúr
Nagyon gyorsak vagytok srácok, ezer hála
ATi-s a gép, úgyhogy a 90W lesz a nyerő
Chaser: Megy rePÜ
-
Chaser
legenda
válasz
parkasz #48788 üzenetére
De lehet. Skyline v skyline27 volt a neve ha jól emlékszem. Egy darabnál nem valószínű hogy megfogják, vám nincs, tréfa 27%.
soldi3r: 25-ért találtam, de a glossyt.
RazorGTR1: 90 v 65W-os. 20V stimmel. Inteleshez sztem 65-öset adtak, atishoz meg 90-eset, de végül is mindegy. Megy egy pm, hátha
-
r4z
nagyúr
T400-hoz milyen töltőt keressek? Annyit tudok, hogy 20V-os feszültség kell neki, de hogy hány pines, hány Wattos, milyen áramerősségű, azt nem.
-
parkasz
senior tag
Üdv!
Ennyiért ez a BoeHydis kijelző mennyire reális? Mármint mennyire lehet kamu a dolog? csak mert amúgy kb a dupláját szokták árként feltüntetni.
Nagyon kéne egy frankó kijelző az x200-amba -
Shatterstar
aktív tag
Az x220-ról milyen tapasztalatok vannak eddig? Érdekelne a hangszóró,kijelző minősége valamint a ventilátor rátermettsége. Úgy néz ki majd a közeljövőben áttérek 14"-ról 12.5"-re
Éppen ezért mielőtt belevágnék a vásárlásba minden egyes részletét ismerni akarom eme gépnek!
-
Borote
addikt
válasz
soldi3r #48781 üzenetére
Azért tud melegedni az alja, de pdf-ezésnél annyira nem számít. Ha hagyod, hogy menjen alapjáraton a venti, akkor semmi különös. Ha passzívban megy, akkor viszont át tud melegedni.
Remélem tőlem is elviszik hasonló árban
Főleg úgy, hogy itt nem is tudom, hogy milyen kijelző van benne és mekkora az akku.
-
soldi3r
veterán
koszi! ezt neztem ki, rakerdezek a kijelzore, nem latom sehol, hogy irna
alulfeszelve mennyire futene? lehet jobban jarok egy tablettel -
Borote
addikt
válasz
soldi3r #48778 üzenetére
Gyönyörű
Ha Szegeden jársz, meg tudom mutatni.
Akár az enyémet is viheted, mert nekem nehéz - az SXGA+ változatokból viszont a többség gyártási hibás, és buborékosodik a kijelző. Nyáron lehet, hogy meghámozom én is (a kijelzőt), ha addig nem viszik el, aztán veszek valami sokkal könnyebbet. -
soldi3r
veterán
eszembe jutott, hogy kellene egy tablet
hasznal itt valaki x61t-t?
foleg pdf olvasasra kellene, kijelzoje milyen? -
Francia91
veterán
válasz
Borote #48776 üzenetére
Egyáltalán nem akartam Win törés segítséget kérni. Mindössze megkérdeztem, hogy a T500-ban jelen lévő Intel AMT technológia okozhat e valamilyen zavart az aktiválásban, mert T60p-n nem volt gondom ezzel. Tisztában vagyok azzal, hogy tiltott a dolog, de csak az AMT-t kérdeztem, úgy tudom
Amúgy csak a Windows Update nem akar menni, az istenért sem lehet bekapcsolni, aktiválási gondra gyanakodok...Windows szaki ismerősöm belemászott TeamViewer-rel, de ő sem jutott többre
-
Borote
addikt
válasz
FoxiestFox #48775 üzenetére
Ja, ha van Win7 matrica, akkor nem szóltam
Akkor egy OEM változattal működnie kellene, illetve elvileg az MSDNA-val is, ha máshogy nem, akkor netes aktiválás után. A Windows telepítő anyag származásától függetlenül.
-
-
Francia91
veterán
Intel AMT bezavarhat-e valamit a Win7 aktivációban?
-
Tikakukac
titán
-
lapa
veterán
na, mint kiderült mégsem tökéletes. az van, hogy mikor hang szól a gépből, néha irdatlan recsegés is jön mellé. elég random, előbb például rákezdett súgni, miközben órák óta senki nem nyúlt a géphez, csak a youtube van kinyitva. elnémítom akkor minden oké.
én arra gondolnék, hogy kontaktot csinált a tej valami és valami más között, és az csinálja a feszkót. van valakinek tippje mi legyen? esetleg a hangchip lokalizálásában tud valaki segíteni? akkor megpróbálnám valami tisztító dologgal meg préselt levegővel megszűntetni.
-
Gondwana
addikt
válasz
Ladaguru #48764 üzenetére
... akkor alapvetően igen, mert itt a password (business class lévén) nem csak úgy tárolódik, mint a sarki fűszeres mellett vett alkatrészekből összerakott gépeknél, tehát ha kap is új elemet, az érvénytelen jelszó (vagyis az állapot, hogy van jelszó, de a rendszernek fogalma sincs róla, hogy mi az, így pedig nehezen dob olyan visszajelzést, hogy egyezik a begépelttel) megmarad. Vannak különféle chipsokkoló eljárások ennek megszűntetésére, olyant még nem próbáltam, vannak, akik hirdetik hardveraprón, hogy foglalkoznak ilyennel.
-
Gondwana
addikt
válasz
Ladaguru #48762 üzenetére
(Csak feltételezés, mert több helyen olvastam hasonlót, hogy lemerült alaplapi elemmel BIOSba belépett, utna kizárta magát a gépről, pedig nem is adott meg jelszót, én egy közös elemet véltem csak felfedezni ezekben a leírásokban, hogy BIOSból nem F10-zel, hanem power gombbal léptek ki. Nálad is ez történt?)
-
Ladaguru
csendes tag
Sziasztok!
Került hozzám egy A22e gépezet és hosszú áramtalan lét után először dugtam neki tápot.
Bekapcsolásnál kiírta hogy: nincs wincsi, rossz az elem stb de továbbment:Press F1 for IBM Bios Setup Utility
Press F12 to choose temporary boot devicenyomtam F1-et neki és minden gond nélkül beléptam a bios-ba nézelődtam majd kikapcs
követkaző bekapcsolásnál lakat...Mostmár nem tudok belépni se boot-olni
Miért történt ez?
-
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #48757 üzenetére
Tényleg nem rossz hw-től függően, viszont ilyen win élményindexet ne mutogass, akkora kalap sz@r ami a világon nincs
Volt hogy két uo. gépnél amiben csak a ramok gyártója különbözött, egyik amnál kevesebbet adott
meg egy amúgyis egy semmit érő valami. Ez is, hogy 6,3-at ad egy mobil 3650-re
8 a max vagy 9? Ha az 6,3, egy HD 7970 100 pont? Jah hogy 8 v 9 a max..bocs
-
eami
veterán
sziasztok,
egy kis segítséget szeretnék kérni... ha lenne esetleg székesfehérváron valaki kölcsön tudna adni 1-2 napra egy T42es töltőt? (ha beválik akár megvételre is)Köszi szépen
-
-
lapa
veterán
no a kis családnak kollektíve sikerült beleönteni a tejet az x-be, majd hajtani 5 percig, mire sikerült az onnan 6 méterre lévő nekem szólni, hogy "valamiért rossz a hang. beleöntöttünk tejet, lehet, hogy az?"
amellett, hogy gazdasszonyomból ennél kicsit azért többet néztem volna ki, az alábbiak történtek: alaplap szétszed-összerak-kiproszívóz-látható nyomokat nedves fogkefével felszed-napra kirak egy órára. a gép működik, de hang bios közbeni apró recsegésektől eltekintve el van múlva, hangeszközt nem talál. valami ötlet?
most sütöm tovább a napon lebontva, de ennél jobb nem jut eszembe.
-
Poo
senior tag
Sziasztok,
T500 biosban mit szükséges engedélyezni hogy tudjam használni a WWan eszközt amit beletettem?mert jelenleg eszközkezelőben sincs mit ismeretlen eszköz.Köszönöm.
-
Francia91
veterán
válasz
audi100td #48746 üzenetére
Én ennél újabbakon a képarány miatt nem gondolkozok. Ki nem állhatom a 16:9-es képarányú notebookokat. Én megszoktam a 16:10-es WSXGA+ kijelzőket, felbontásban ennél alább nem adom, ez a képarány munkára meg tökéletes. Az, hogy filmnél két csík ott marad alul és felül, a legkisebb problémák egyike
Egyedüli negatívum a T500-ason a T60p-mhez képest a kijelző minősége. T500-ban Samsung panel van, T60p-ben LG-Philips volt, picivel szebb színekkel, de nem olyan egetverő a különbség. T500-nak viszont bitang fényereje van a T60p-hez képest -
Francia91
veterán
válasz
Lacko87 #48745 üzenetére
Nulla kopás mindenhol, webkamerán még rajta a gyári védőfólia. Maga a gép az eredeti dobozában, és az eredeti fóliáiban érkezett. Meglepődtem, hogy így kaptam
A T60p után csak az ujjlenyomatolvasó hiányzik, de majd nem olyan soká szerzek FPR-es palmrestet, azután pedig a memóriát felnyomom 8 Gb-ra -
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #48743 üzenetére
-Core 2 Duo P8600 CPU (2x2.4GHz / 3 MB L2 cache / 1066 MHz FSB)
- 15.4" (1680*1050 pixeles) karc és pixelhiba mentes kijelző
- 4GB DDR3 memória
- DVD Multidrive (DVD / CD író-olvasó)
- AMD HD3650 vga kártya 1GB (256 MB dedikált / 768 MB rendszermemória)
- Intel X4500MHD integrált VGA
- Intel 5100 N wifi
- Intel Gigabites LAN
- Bluetooth
- 1,3 megapixeles webkamera
- Kártyaolvasó
- Firewire
- Magyar billentyűzet
- Thinklight billentyűzet világítás
- 9 cellás gyári Lenovo akku 1,5 -2 óra üzemidővel (~111 ciklussal)
- 95W Lenovo gyári töltőÍgy vettem 65 ezerért, HDD nélkül. De olyan, mint egy új, belül is
-
-
Francia91
veterán
Hát ez a T500-as rohadt jó a T60p után
Integrált VGA-t használva szinte mindig áll a venti, a P8600 is elég hűvös a T7600-hoz képest. A HD3650 teljesítménye meg bőven elegendő nekem, megnyúztam ma
Nagyon jó masina
Ráadásul olyan, mintha sosem használták volna... -
cildren
tag
Azt írtam, hogy két hónapja megvan ez a T61 de még annyi sincsés csak multkor tűnt fel amikor kábelt akartam használni dokkoló nélkül, hogy nem reagál rá lehet, hogy a CAT6-os kábellel van baja oldalt? bár hátul is CAT6-os van benne mindíg.
Az eszközkezelőben szépen látja, hogy ez egy Intel 82566MM hálózati vezérlő -
Francia91
veterán
Sziasztok!
Megjött az ATI-s T500-asom, marha jó gép
A kérdésem: Ha felteszem a hivatalos Radeon drivert, akkor elveszik a váltható grafika funkció? Most fent van a Lenovo féle Switchable Graphic, jelenleg tudok váltani. -
Az akkus témakörhöz,csakúgy:
Model: T510
Akku gyártója: LGC
Gyártási idő:2009.12.08
Első használat:2010.03
FRU: 42T4911
Tervezett kapacitás: 56.16Wh
Maximális kapacitás: 47.65Wh
Elhasználódás mértéke: 15%
Ciklusok száma: 149 -
Tim82
félisten
válasz
cildren #48731 üzenetére
nem működik az oldalsó LAN csatlakozó azt mondja, hogy cable not plugged in, emellett a dokkolós csatlakozón vígan megy az internet
Ha dokkolóra van téve a notid, akkor alapból letiltja a gép saját Ethernet-csatlakozóját. Az én T60 + Advanced Dock párosomnál is így van.
Ismerős T60-asánál pedig nem látszik az eszközkezelőben a vezetékes hálózati adapter xp alatt
Eszközkezelőben sárga kérdőjeles, ismeretlen eszközként sem? A drivert mindenképpen (újra)telepíteném (azt hiszem, ez úgy fog csak menni, hogy a C:\DRIVERS\...\ETHERNET mappából be kell tallózni majd).
A ... helyén vagy WIN, vagy WIN2K lesz a könyvtárnév, már nem emlékszem pontosan.
-
cildren
tag
Észrevettem, hogy a T61-es ThinkPad-emen nem működik az oldalsó LAN csatlakozó azt mondja, hogy cable not plugged in, emellett a dokkolós csatlakozón vígan megy az internet találkozott már valaki ilyennel? Windows 8-at használok ez a gép kb 2 hónapja van meg. Ismerős T60-asánál pedig nem látszik az eszközkezelőben a vezetékes hálózati adapter xp alatt, erre tudtok valami megoldást?
-
hzcs
senior tag
Megvan, de nem volt egyszerű... nem a legújabb 3.85-öst kell feltenni, hanem rákerestem régebbiekre, és a 3.70 működik. Csalódtam kicsit a lenovó supportjában. Az csak hab a tortán, hogy az oldalukon nincs magyarországi kapcsolatfelvétel, csak levelezési cím. Sem email, sem telefonszám.
-
hzcs
senior tag
Hali!
SL300-nál más is találkozott azzal a jelenséggel, hogy minden működik, csak a hotkey szoftverre (driver felmegy) írja, hogy not supported system? Win 7 pro, 64 bit, lenovo oldaláról szedtem mindent, system update-tel is ezt írja. 2 napja szívok vele, nem megy se kompatibilis módban, se sehogy.
Köszi -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Itt megnéztem egy eladó Thinkpad subnotbookot gari nem volt egyértelmű és így nem mertem kiadni annyit érte amennyit az eladó kért.DE megtetszett könnyűsége és felszereltsége miatt.Eddig hp notebookokat vásároltam kisakkozva azt a lehetőséget,hogy jelentősen olcsóban lehet megvenne gyárilag újra csomagolt notebookot.Igaz,hogy nem magyar a billentyűzet de a gari meg van rá plusz ilyenkor EliteBook nagyon baráti áron vásároltam már kétszer is.Igaz másodjára mellé nyúltam mert a HP2530p 1.8" HDD befürödtem.Kérdésem az létezik Lenovonál ilyen olcsóbb vissza vagy ki nem szállított Thinkpad akciók.Ha igen hol? -
brd
nagyúr
válasz
Francia91 #48715 üzenetére
Ha érzel affinitást az RMClock, vagy hasonló program használatához, és szükséged is van a hosszabb akku'időre, és/vagy hűvösebb gépre, vagy akkor a T9xxx-szel szerintem jobban jársz, mert mégis gyorsabb, és brutálisan alul lehet feszelni. Igaz, a min. fesz' lehet, magasabb, 0.95V pl. a T9600-nál (a P sorozat 0.9-ével szemben, ha jól emlékszem), viszont ezt 9-es szorzóig (2.4 GugaHz) el is viseli az én példányom (10-es szorzónál 1.0125-öt kér). Ill. egy korábbi T9400 a 9-es szorzónál 0.9750V-ot kért (ott 0.9V volt a min.). A P8600-am messze nem szerepelt ilyen jól, ott a 2.4GHz-hez 1.0625V kellett.
A T9600 kb. az asztali E8300-nak felel meg, egy magon az IDA miatt gyorsabb, 2 magon egy bolhafingnyival lassabb. Lemértem, onnan tudom. Annyi azért tudni kell, hogy ebben a mérésben az asztali gép ~1033-on futó DDR2-vel harcolt, a laptop viszont 1066MHz DDR3-mal. -
cadeyrn
aktív tag
válasz
cildren #48717 üzenetére
Eddig vegyesen használtam, értsd, a RAW konverziótól a netezésig, úgy volt több, mint 3 óra conservative CPU governorral, de letesztelem majd "sima" nezetős módban is.
Mondjuk nálam nem teljesen fair, adblock + flashblock miatt jóval kevesebbet esznek prociból az weblapok -
cadeyrn
aktív tag
kicioccókínai T400 akksi tapasztalatok: a leírtakkal ellentétben igencsak nem 5200mAh, az tpsmapi szerint a design is 47000 körül van; de ezt legalább kihajtja tisztességesen.
Melegedés gond nincs, BIOS nem sípol, ellenben az 12.04 Ubuntu(n alapuló elementaryOS) bejelzett, hogy lehet, hogy visszahívták az akksit, pedig nem.
A feszültségnél láttam egyszer 12 V-ot, ami nagyon nem tetszett, figyelni fogom.
Fizikailag a zárható állás sajnos dísznek került rá, mert csak lötyög és érezhetően lágyabb műanyagból van, mint az orig; viszont pontosan passzol mindenhol.25 angol fontért eddig elmegy.
(#48715) Francia91:
Nem fogod észrevenni normál használat mellett, nagyon kevés gép tudja kihajtani; viszont nyersz -10W-ot a Pxxxx-el.
A kivétel a P9700, mert az egy állat, és tényleg érezhetően erősebb, mint a többi. -
Francia91
veterán
Holnap jön a T500-asom. A következő kérdésem lenne:
Core 2 Duo P8xxx és T9xxx között teljesítményben mennyire észrevehető a különbség? Azt tudom, hogy az L2 Cache felezett, és hogy a P széria 25W-os TDP-vel bír, szemben a T9xxx 35W-jával.
Csak mert P8600-zal jön a T500-as. -
Gondwana
addikt
válasz
qwertly #48705 üzenetére
...hogy milyen extra dolgokat tud,hogy az új lenyomat olvasóval kapcsolta be a gépet...
Meg a régilenyomatolvasóval is... Én is így kapcsolom be az X201-est. Akkor nem működik, ha tápkábel nélkül, egy pillanatra leveszed az akkut, majd visszateszed. Ilyenkor vagy gombbal kapcsolod be, vagy pár másodpercre bedugod a gépbe a tápot. -
qwertly
addikt
válasz
audi100td #48707 üzenetére
Sajnos ezért vagyok most sz@ban mert azért fel is hívtam az egyik szervizt 06--1-371-0272 ahol elmondtam sztorit és ott a hölgy is közölte,hogy a panel cserénél megkel bontani a gépet így minden képem marad nyoma és a gari ugrik.Úgy-hogy nem megy az,hogy közlöm a szervizbe hiába törött a panel én külső monitorról használom.Ha mondjuk a HDD vagy a wifi-fel van épen az alaplappal gond gond van.
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Tegnap,hogy megnéztem egy eladó x201 notebookot akkor az eladó prezentálthogy milyen extra dolgokat tud,hogy az új lenyomat olvasóval kapcsolta be a gépet.Ekkor teljesen kikapcsolt állapotból is bekapcsol vagy csak altatta/hibernálta a készüléket és onnan egyszerűbb vissza állni a gépnek.A másik amelyet már tegnap is kérdeztem ha kicserélték a törött panelt és beletettek egy fényes kijelzőt amely nem lehet lenovó mert ide csak mattot készít akkor gari nem vész el?És ez a más fajta panel árthat a készüléknek,mert ha evvel lenne a gond akkor jogosan vonnák meg a garanciát.
-
subidu
tag
Sziasztok!
x230-asom van. Mennyire érdemes beállítani , hogy mikor kezdje az aksit tölteni? Jelenleg a gyári 95%-os töltöttség alatt kezdi tölteni. Sokat használom tápkábel nélkül, mert úgy kényelmesebb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autóhifi
- Milyen egeret válasszak?
- BestBuy topik
- Házimozi haladó szinten
- Automata kávégépek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged