- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Egy óra, két rendszer
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Már be is futott a Galaxy A17 5G
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
Hirdetés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alg
veterán
Sziasztok, szellem költözött a gépbe (T480), segítsen valaki
Ölbe véve/mozgatva a gépet random média-inputokat kap, mintha valaki egy BT távirányítót nyomkodna, hangerő be/ki, előre/hátra léptetés, play/pause össze-vissza. Közben ugyanolyan pittyegést hallok mint mikor a BT headset média gombjait nyomkodom.
Akkor is megtörténik ha nincs BT eszköz csatlakoztatva, akkor is ha ki van kapcsolva a BT. Viszont csak ölbe vett, mozgatott gépnél, ha nyugiban hagyom akkor OK.
Háttérinfó: az elsődleges USB-C töltőcsatlakozó megnyekkent, így most a ThunderBolt-féle USB-C csatin töltöm, de töltőről lehúzva is ugyanezt csinálja.
Bármi ötlet hogy mi lehet?
-
Alg
veterán
válasz
azbest #97883 üzenetére
Kb rájöttem.
Van pár háttér-program ami megprögeti néha a CPU-t (most pl. 35%-35% a céges McAfee scanner service meg a Win modules installer) - ilyenkor aztán bekapcsol a turbo boost, proci 3,9GHz és indul a hajszárítózás.
Mivel CPU igényes programot nem futtatok (ha igen akkor szerveren), ezért szerintem utána nézek hogy lehetne kikapcsolni a boost-ot, akkor szerintem bekussol.
Szerk:
És működik is. Advanced power management, maximum processor state vissza 99%-ra -> boost nincs, proci 2,8GHz-en, %-os terhelés nem változott, venti fél percen belül lecsendesedett, nyugi van. Legalábbis irodai környezetben már nem zavaró a zúgás. -
Alg
veterán
válasz
azbest #97883 üzenetére
Win10.
Közben kicsit utánamentem, mindenféle háttérprogramok pörgetik meg bekapcsolás után a procit, és szerintem kissé alul van tervezve az i7-hez a hűtés mert amint megemelkedik kicsit a terhelés azonnal küldi neki a hajszárítózást ezerrel. Mondjuk az is furcsa hogy ennyire süvít, a korábbi TP-jaim közül egy sem csinált ilyet, még ha járt is a venti.
Indexelő meg valami windows store alkalmazáskezelő megy mindig bekapcsolás után - indexelést levettem minimumra, a másikkal meg nem lehet mit kezdeni - egy idő után lenyugszik.
-
Alg
veterán
Sziasztok,
Lecserélték a céges T450-et T470s-re.
Meg lehet oldani hogy bekapcsolás után 10 perccel, terhelés nélkül tök hidegen ne játsszon hajszárítósat a ventilátora? Baromi zavaró és a 450 sose csinált ilyet, mindig kussban volt.
És nem csak az enyém, az összes kolléga gépe ezt csinálja.
Az se zavar ha vissza kell fogni hozzá a procit.
-
Alg
veterán
válasz
FoxiestFox #88662 üzenetére
Kiesett a kis műanyag lapka belőle (nem, nem kitört, kiesett, és nem én vagyok az egyetlen, kicsit utánakeresve úgy tűnik ez szinte szériahiba), és onnantól elég volt egyszer figyelmetlenül beledugni valamit...
-
Alg
veterán
Sziasztok!
Van valami költséghatékony módja egy T500-on összekuszálódott USB aljzat cseréjének? Vagy totálkárosnak számít és nem érdemes vele foglalkozni? Jelenleg már csak 1 aljzat maradt (bár nekem az is gyanús) a többit elvesztettük, és megint nem kapcsol be a gép, valószínűleg újra zárlatos valamelyik...
Szerk: kis nőgyógyászati mutatvánnyal megoldottuk hogy működjön, de továbbra is fennáll a fenti kérdés
-
Alg
veterán
válasz
FoxiestFox #71537 üzenetére
Van valami speciális dolog amire érdemes figyelni vásárlásnál? Zsanér, kijelző, ilyesmik?
-
Alg
veterán
válasz
FoxiestFox #71535 üzenetére
Nem office-ozik sokat egyáltalán, és pláne nem nagy dokumentumokat (Tanárnő, szóval az a pici office is 90%-ban word, és szögegyszerű pici excel táblák) + van otthon egy asztali gép is, inkább a hordozhatóságra mennék rá, azért nem mennék 14" fölé.
Különben is, akkor összekevernénk a másik T500-unkkal
-
Alg
veterán
Sziasztok!
"Anyunak office+netes gépnek" mit tudnátok ajánlani a használtpiacról, mondjuk 50k körül/-ig?
Gondoltam jobban jár egy pár éves TP-al (van már 2 a családban), mint egy új 70-80 ezres "csodával".
Ahogy néztem ebben a kategóriában T400/410 illetve X200(s)/201 lehetne a választás, szerintetek melyikből lenne érdemes választanom? (hogy kap-e SSD-t még nem döntöttem el, de a lehetőség jó ha megvan hozzá)
Köszönöm!
-
Alg
veterán
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, úgy tűnik tégla lett a T500-ból
Öcsém használja, elmondása szerint egyszer csak lekapcsolt, és bekapcsolás után nem jut tovább a ThinkPad logos boot képernyőnél. ThinkVantage gombra sem reagál, BIOS-ba sem enged be. ThinkLight-ot, kijelző fényerőt kapcsolja, státusz led-ek mennek.Túlmelegedésre gyanakszom, próbáltam eddig:
Vinyó nélkül
Memória nélkül
Tápról, akksi nélkül
Akksiról, táp nélkül
CMOS Elemet lehúzva
Elemet visszadugvaSemmi eredmény, tehetek még valamit érte vagy szerviz és készüljek alaplapcserés ajánlatra?
-
Alg
veterán
Sziasztok!
Tudnátok segíteni egy T500 beárazásában?
2082-52G
P8600(2.4GHz), 2GB RAM*, 160GB 5400rpm HDD*, 15.4in 1680x1050 LCD, 256MB ATI Radeon HD3650, CDRW/DVDRW, Intel 802.11agn wireless, Vodafone WWAN, Bluetooth, Modem, 1Gb Ether, UltraNav, Sec Chip, FPR, 6c Li-Ion*, WinVista Business 32
*: RAM bővítve 4GB-ra, HDD bővítve 320-as 7200RPM-re, akksi gyak. halott, lesz hozzá utángyártott 9 cellás.
Gari kb. 1 hónap múlva lejár, akkor adnám el, előtte beadnám zsanér-revízióra.
Szubnoti+asztali gép kombóra váltanék...
-
Alg
veterán
T500, ez is lötyögős kijelzős... novemberig garis, majd valamikor ha tudom nélkülözni beadom hogy ugyan hegesszék már meg...
Jövő év elején meg valószínűleg cserélem asztali+subnotira...
-
Alg
veterán
válasz
[O]-[C]-[B] #20360 üzenetére
Itthon visszaigényelheted a kint megfizetett ÁFA-t, valamint a webshopok többnyire nem teszik rá a kinti forgalmi adót.
Szerk: a hsz első szavában "itthon" nem vagyok biztos...
-
Alg
veterán
Sziasztok!
T500-hoz honnan érdemes akksit vásárolni? Itthon 25K körül van az új, ebay-en [link] persze nem eredeti...
-
Alg
veterán
T500: netezés közben CPU és GPU(ATI) is 60 fok, terhelés alatt felmegy 90-re is, és csak a tpfancontrol 64-es beállítás viszi le.(ventire élettartamára nincs jó hatással)
Ha nincs fent TPFC, akkor simán lekapcsol. Gondolom itt sem ártana egy újrapasztázás - lassan a 3. évét tölti be a kicsike.
-
Alg
veterán
válasz
Napfénysüti #19231 üzenetére
Nem.
Intellel indul, és ugye elvileg akkor kellene váltania, ha töltőre dugom. De nem vált át, és ha BIOS-ban átállítom diszkrétre, visszadobja 800x600-ba, és nem talál drivert...Visszaállítottam frissítés előtti állapotra, most jó.
-
Alg
veterán
A ma hajnali Win7-es .NET update másnak is kinyírta a diszkrét videokártyát T400/T500-ban?
úgy értem a drivert
-
Alg
veterán
Sziasztok!
T500 (Mob. 3650, P8600) tulajokat kérdezném, milyen hőmérsékleteket mérnek terhelve? Eddig túlmelegedéssel voltak gondjaim, de olyan mértékben, hogy videokártya-terhelés nélkül is főzte a procit. Először azt hittem, a hűtőblokk haldoklik - alig fújt valamit a venti. TpFanControlt felrakva viszont nagyjából helyreállt a helyzet, eddig szerintem 2500 fölé nem forgatta a ventit (vajon miért
) most 5500-ig is elmegy ha kell (ritkán).
De még így is 80 fok körül fogja csak meg a CPU és GPU hőmérsékleteket - kérdésem, ez így normális (nem rémlik, hogy ennyire felment volna újkorában), vagy próbáljak egy újrapasztázós akciót (félek hogy a korábbi problémák miatt megégett a paszta)?
Szerk: garis még kb. novemberig
Szerk2: @18998:rendszeresen takarítva van
-
Alg
veterán
válasz
Ringman #9417 üzenetére
Ma kaptam választ tőlük e-mailben. Azt írták tesztelés alatt nem tapasztaltak hibát (WTF?
)
Valamint ha megint beviszem, újratesztelikés elvégeznek egy keresztpróbát egy másik ventivel: ha azzal jobb, benne hagyják.
Na mindjárt csinálok egy screenshotot mennyire nem lehet a géppel hibát tapasztalni....
Infopark
-
Alg
veterán
válasz
Ringman #9405 üzenetére
Majd mehetünk együtt "asztalt verni", nekem a T500-al nem csináltak semmit, szerintük jól működik, miközben 10 perc ORTHOS-t sem bír ki lekapcsolás nélkül, és akkor a vidkarit még nem is terheltem
(mondjuk az is érdekes hogy a 2 procimag között van 8-10 fok különbség)
Átmeneti megoldásként szintén RMClock: alulfesz+downclock
-
Alg
veterán
Ha így folytatják előbb-utóbb nem összecsukni lehet majd a gépeket, hanem feltekerni
ON: melegedős T500-at tegnap délben vittem szervizbe, szinte pontosan 24 óra múlva már jött is a mail, hogy kész, mehetek érte... remélem nem csak egy "test OK" - t nyomtak rá, hanem meg is javították...
-
Alg
veterán
WD 7200-as nálam hangosabb mint a gyári 5400asvolt, "sustorog" kicsit...
Melegedés: pár napig még szükségem van a gépre mindenképpen, utána bebattyogok vele majd az Infoparkba...
-
Alg
veterán
Na jó, ez kezd idegesítő lenni... Idle-ben szép és jó minden, 40 fok körül a hőmérsékletek. De ha meghajtom, fél órán belül felszalad 80 fok közelébe, és teljesítményt csökkent, ezzel hatalmas fagyást és - jelen esetben - SC2 dropot generálva.
A gép alja középen forrósodik.
Szerintem valami nem kerek odabent, vagy a venti nem akar úgy forogni ahogy kellene (3000-es fordulaton is alig érzek légáramlatot a nyílásnál, pedig most lett kiporolva) vagy elszállt egy heatpipe-om. Holnap felhívom a szervizt.
Ja, és igen, ez kb. egy hete kezdődött hirtelen, addig semmi gondom nem volt.
-
Alg
veterán
Legalább megnézetem velük a zsanért is, kicsit kilötyögősödött a kijelző...
-
Alg
veterán
Hali!
Úgy néz ki kijár egy újrapasztázás a T500-nak, (pillanatok alatt felszalad 80 fokra) ezt megcsinálhatom itthon garivesztés nélkül, vagy szervizbe kell adnom?
-
Alg
veterán
Sziasztok!
T500-hoz kaptam Win7 X86 upgrade-et még annak idején, az lenne a kérdésem, hogy jó-e ugyanaz a serial a 64 bites Win7-hez is? (bővítettem memóriát...)
-
Alg
veterán
Sziasztok!
Egy ismerősöm vett nemrég egy T60-ast. Xp alatt egy elég érdekes gondja van vele: "eldobja" az ultranav drivert. Ha feltelepítjük, működik egy ideig, aztán egyszer csak mintha ott sem lett volna... vezérlőpult-egér beállításoknál is eltűnik az ultranav fül... valaki tudna segíteni mi lehet vele?
-
Alg
veterán
válasz
bikkamokka #3616 üzenetére
Én is clean install-al tettem fel a win7-et...(x86)
előtte letöltöttem az Access Connections-t meg a System Update-et, és leszedett mindent magának... egyedül az easyeject nem megy, de az nem is zavar túlságosan...
T500-2082-52G
-
Alg
veterán
Nah... megvolt a Win7 frissítés, eddig minen rendben, egyetlen dolog hiányzik: a Power Manager gadget. A Vista-sat nem mentettem ki külön, itt meg nem jön elő, és így elég körülményes profilt váltani
Havalaki el tudná küldeni e-mailben csak a gadget részt, vagy segíteni, honnan szedhetem le, annak örök hála
-
Alg
veterán
Valamivel több, mint 17 eruó, olyan 4800 forint - ennyi a kezelési- és postaköltség
Én kitöltöttem az űrlapot, a vásárlást igazoló e-mailt nem is küldtem el, ennek ellenére ma megjött a csomag.Benne win7 Upgrade DVD (Tehát Vistára kell rátelepíteni), és még egy lemez, driverekkel(Tehát nem a win7-be van integrálva még). Telepítéshez tiszta, friss Vista-t ajánlanak.
Hmm mi van még? Jah, kb 3-4 hete töltöttem ki az űrlapot.
A gép, 1 éve gyártott T500, francia lokalizáció, de USA garis -
Alg
veterán
Megjött a win7... egész gyorsak voltak, 3 nap...
Viszont most nem vagyok otthon, szóval beszámoló később
szerk: sokkal később, ugyanis lehet, hogy egy hét múlva megyek csak haza -
Alg
veterán
Upgrades must be requested individually for each PC. Each upgrade kit will be mailed separately and contain:
* Windows 7 Certificate of Authenticity
* Windows 7 OS Upgrade DVD
* Lenovo Drivers / Apps DVD4
* Instructions on how to upgrade the operating systemTehát csak upgrade DVD...
-
Alg
veterán
Ezt kaptam a Win7 upgrade kapcsán:
Dear ******
Thank you for placing order with us. Your order has shipped.
Order No.: LENOVO*******
Shipment Date: 2009/11/16
Tracking information may not be immediately available. Please try after 1-2 business days (after shipment).
-
Alg
veterán
válasz
buherka #3118 üzenetére
Itt megy mellettem, folymatosan írok rá, már vagy 2-2,5 órája, stabil 43 fok - teljes vinyó backup(a gépben lévő Samu is 43)
Szerk:This utility, on the bootable CD, will then examine your system, detect all 2.5/1.8 inch PATA hard drives (HD) installed, and then check the firmware revision of the drive. If required, it will prompt you to run the appropriate firmware update program for your drive.
T500 SATA-s - fog működni(de estére első kézből tudok infót mondani)
-
Alg
veterán
válasz
#91574272 #3111 üzenetére
"I have just tested my drive with the above procedure.
The drive is a Western Digital Scorpio Black 320GB 7200RPM.
Both WORDs 84 and 87 have the value of 6163h (bit 13 is set) meaning that the drive supports the IDLE IMMEDIATE command with UNLOAD FEATURE. It should therefore work correctly with APS."
és[link]
szerk:miért nem tudok dőlttel írni?
-
Alg
veterán
válasz
Shadowfax #3102 üzenetére
Utolsó szó jogán
Kicsit tovább áskálódva, Thinkpad fórumon és egyéb helyeken találtam módszert az ellenőrzésére a feature-nek(pl. az általam linkelt helyen is le van írva.)WD Scorpio Black, és Seagate momentus(7200RPM)-okban többek szerint megvan ami kell, azt hiszem ezek a fonosabbak, mivel itthon ez a kettő kapható 7200as fordulattal...
-
Alg
veterán
válasz
Rez_Grof #3080 üzenetére
Active protection-t valóban bukom, de elvileg van beépített free-fall sensor(WD Scorpio Black)
Úgy értelmeztem, hogy a recovery-ről felmegy a gyári állapotú Vista, és utána akár DVD-ről, akár az eredeti vinyóról vissza tudom állítani a megszokott, belakott rendszert(?) -
Alg
veterán
Sziasztok!
Merevlemez-csere lesz a gépben(T500) hamarosan. Szeretném megtartani a jelenlegi rendszeremet, beállításokkal, fájlokkal, mindennel. Ez megoldható valahogy? (Rescue and Recovery tud ilyet?)
-
Alg
veterán
Ma Betettem a T500-ba még egy 2 gigás memóriát, és ha már szétszedtem, gondoltam megnézem a billentyűzetet, és az enyémben a teli hátlapos, erősebb verzió van, pedig régebbi, 2008 októberi
-
Alg
veterán
válasz
Napfénysüti #2832 üzenetére
2008-as T500, szóval a kikönnyített backplate-el, de mégy így is fényévekkel jobb, mint bármi amivel eddig találkoztam...
Apropó, ha szétszedem, ki tudom takarítani rendesen? Gyengélkedik a space, aláment valami...
-
Alg
veterán
Hali!
Win7-et emleget itt mindenki...
Nekem gyárilag Vista van a géphez, de még nem járt akkor a frissítés W7-re...
Viszont be van tervezve hamarosan egy vinyócsere, és akkor lehet, hogy a 7 menne fel, kérdés, Lenovo-nál lehet-e valahogy (gondolom ha igen, akkor pénzért - de mennyiért?) upgrade-elni?
T500 - 2082 - 52G -
Alg
veterán
válasz
k-rock-atona #2733 üzenetére
így sem jó... na mindegy, végülis az egyel régebbivel nem volt bajom, csak zavar kicsit...
-
Alg
veterán
Üdv!
T500 tulajokat kérdezném, letöltöték-e a legújabb switchable graph. softot, én ma frissítettem, és 3D-ben szétesnek a textúrák...
-
Alg
veterán
Sziasztok!
Nem tudom, ide való - e a kérdés, beírom mindhárom érintett topicba..
Szóval: Adott egy Nokia N82 okostelefon, és egy TP T500 notebook Vistával. Bluetooth-on vannak összekapcsolva, működik is minden rendesen... Viszont a telefonon lévő fájlokat csak a Vista fájlkezelője látja. Megoldható-e valahogy, hogy egyéb programmal (TC) is külön meghajtóként tudjam kezelni a telefont (memóriakártyát). Pl. Hálózati meghajtóként próbáltam csatlakoztatni, nem sikerült...
Előre is köszi!
-
Alg
veterán
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni, hogy hol és mennyiért lehet a TrackPoint-hoz kupakot kapni?
-
Alg
veterán
Sziasztok!
T500-ba szeretnék tenni a meglévő mellé még 2GB memóriát, annyit tudok, hogy 1szer 2GB DDR2 667-es van benne, számít valamit hogy milyet rakok mellé?
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- BestBuy topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Macska topik
- Battlefield 6
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- ÚJ Asus TUF - R5 7535HS, RTX 3050 és 16gb D5, 144Hz + 2 év GARANCIA
- Lenovo Yoga Slim 7i Pro 14" 16/512 GB QHD+ 2.8K laptop díszdobozban eladó!
- Garanciális ASUS Zenbook 14 OLED - i7 1260P 12 magos processzorral
- Dell Latitude 7420, 14" 4K IPS, I7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( ol
- Dell Latitude 5495, 14" FHD IPS, Ryzen 5 Pro 2500U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- iKing.Hu -Xiaomi 14T Pro Titan Gray Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- JBL Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- HIBÁTLAN iPhone 12 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3028
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest