Hirdetés
- IFA 2025: Telepcsere kikapcsolás nélkül
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Poco F7
- MIUI / HyperOS topik
- IFA 2025: Nem is látszik, hogy strapatelefon
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch Series 10 - évfordulós kiadás
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
Valzor #113499 üzenetére
Hogyan is fogalmazzak szépen: van nálam egy kazal, de tényleg kazal thinkpad és ez az x240-x250 kombót egy T60 bezellel tudnék kettévágni, és annak 1 gomb alatti mechanikája több anyagot tartalmazott, mint ezeké.
Nyilván egy olyan Acerhez képest, ami 3 hét után már ejtette a gombokat és recsegett, top1 szint. Magához képest akkora foskupac, hogy konkrétan idegbe b@sztam magamat tegnap óta és piszkosul nem lanyhul a dolog. És hidd el, ezt nagyon kevés laptop érte el nálam.
-
Valzor
aktív tag
válasz
Tikakukac #113498 üzenetére
Hát izé, nem gondoltam h ezzel meghökkentek bárkit is
Abból indultam ki, hogy amíg a többi kollégának már mind volt valami baja (zsanér, kijelző, billentyűzet), Nekem semmi, teszi a dolgát, pedig minden nap hátizsákban hordom, ügyfélnél teszem mindenhova ahová csak elfér (nem kell félteni), sokszor kocsiban is használatban van (természetesen álló helyzetben, fő a biztonság).
A kérdésemre visszatérve, akkor felejtős a ThinkPad széria, más gyártó üzleti gépeire kell hogy fanyalodjak?Esküszöm megsértődött a notim a válaszodon, a tapipad úgy gondolta, hogy most nem hajlandó működni. Szóval TrackPoint powa
-
Valzor
aktív tag
Sziasztok!
Nem vagyok teljesen tisztában a ThinkPad lineup-al, ezért fordulok hozzátok. Jelenleg a második ThinkPad-emet nyúzom, egy X240-es személyében. Imádom mert kicsi, jól bírja az akksi, masszív, na és a billentyűzet, szóval szerintem egy jó kis masina. Viszont lassan cserés lesz, mert most már több alkalommal is jól jött volna egy kicsit modernebb gép (nincs HDMI, USB-C, stb.). Azt levágtam, hogy az X2xx sorozatnak vége lett, de melyik tekinthető az utódjának? Ez a 12.5-ös képátló kiment a divatból?
Előre is köszi a válaszokat. -
-
Munkára most egy i7-7500u procis laptopot használok. Előző munkahelyen a laptop 8gen 4 magos volt. Eléggé érzem a különbséget, hogy ez a szerencsétlen állandóan 100%-on megy, süvít a ventilátor és lassú a gép.
Leginkább a program betöltések amik megakasztják, ram van elég. -
Tikakukac
titán
500-as net, stabilan vezetékről és mellé 4-5 oldal, plusz 2-3 progi telepítés. Ez a standard metódus, egymás mellett észreveszed, egymás után nem.
Amit fejből megmondasz az az asztalim vs 4 magos laptop. Csak itt a base órajel a laptopoknak a triplája, meg ez 6 magon, 12 szálon
-
-
Tikakukac
titán
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #113487 üzenetére
Tonna gép itt is akad... Most épp teljes a sor, van minden kétmagostól hatmagos ultrabookig, lehet válogatni.
Hidd el, nem a T460s-t szánnám apróra, ha nem érezném a difit. De abban igazat adok neked, hogy amíg nem csinálsz túlzottan megterhelő dolgokat, vagy nem fut pár dolog a háttérben addig bár érezhető, de nem vészes a kétmagos hátránya.
Legalábbis az i7-6600U és i5-8250U viszonylatában. Egy erősebb négymagos vagy gyengébb kétmagos között lehet nagyobb lenne az űr. -
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #113476 üzenetére
T470-nél nem lehet "véletlen" az is, hogy a két mag ma már annyira nem erős opció, amikor 8 maggal is kapni ilyen kategóriájú gépet?
#113477 FoxiestFox : Szvsz azért ennél több. Pl. jó billentyűzet, többnyire elfogadható hűtés, korrekt építési minőség (több/kevesebb magnézium váz), és röhögni fogsz, ha nem tévedek sok modellnél a billentyűzet-lefolyó is megvan még (pl. a legújabb T14 Gen2 is [link] ).
#113478 simonjoe : Én egyszerűen csak nem akarnék anélkülit használni. És nem elég a pöcök, rendes "3D-s" háromgombos legyen.
-
-
Tikakukac
titán
Más: na végre cseréltem ezt az atomstabil széthullós billzetet az x250-ben.
Egyfelől marha jó döntés volt x230 után abbahagyni ezeknek a szerelését. Másfelől te magasságos Isten, hogy ekkora egy köpedelem minőségű, foskazal sz@rtengert ami ez a gép belülről is... fú, hát ha valaki azt mondja ez egy 130k-s ötletpad, kanyar nélkül nyelem be.
Kedves Lenovo, igen, te süllyesztetted le ezt a hajdani etalon márkát és nevet a nullába, gratulálok hozzá és egyben részvétem az ezekkel flottázóknak is. T470-ek ára szépen dolgozódik bele a betonba, nem véletlen az sem.
-
Tikakukac
titán
-
Pano
addikt
Fejlemény:
Felkerestem egy másik hivatalos garanciális szervizt. Írtam neki e-mailt, ismertettem mi a gond. Nem kérdeztek semmit, semmi Class 2 mögé bújás -> Új panelt megrendelték -> 4 nap múlva telefon, hogy jönnek ki helyszínre és cserélik. Most ment el a szervizes, megnézte, hogy oké itt két sub pixel hiba és régi kikap, új betesz, munkalap aláír, köszönjük szépen.
Erről van szó kérem, erről beszéltem. Úgy néz ki nem mindegy, hogy itthon kinél érvényesíted a Thinkpad garanciát. -
válasz
omiki57 #113465 üzenetére
"Ezt értem, csak azt nem értem, hogy ha TV-t csatlakoztatok rá, miért látok mindent."
Azt el tudom képzelni, hogy a külső monitort a diszkrét VGA-val jeleníti meg, a beépített kijelzőt pedig az integrálttal. De az meg a CPU-ban van, ki tudod próbálni másikkal, bár kétlem hogy az hibásodna meg.
Biztos, hogy a hibás helyett belerakott másik kijelző tökéletesen működik?
Én az alaplap javítását nem forszíroznám, egyrészt lehet javíthatatlan, vagy annyit pénzt kérnek érte amennyiért már nem gazdaságos. Másrészt könnyen lehet, hogy a javítás nem sikerül, és rosszabb állapotban kapod vissza, mint volt. -
omiki57
csendes tag
válasz
Picco #113467 üzenetére
Youtube-ot néztem vele úgy, hogy a kijelzőt kivettem és a TV-csatlakoztattam a notebookhoz. Ez néhány óra volt, működött rendesen, csak a felbontást nem tudtam változtatni. Sajnos az optimusra nem tudok válaszolni, a biost nem tudtam elérni, mert a bootolást nem láttam, csak a windows töltött be. A notebook Lenovo Thinkpad W541
-
Picco
addikt
válasz
omiki57 #113466 üzenetére
az is lehetseges hibaforras lehet, csak szerintem nem valoszinu.
foleg ha kulso monitorral lefut mondjuk 30 perc gaming anelkul hogy "szetesne" a kep, akkor ki is zarhatjuk.ez optimusos cucc? mert akkor GPU-t duplan ki lehet zarni, ha biosban atallitod hogy melyiket hasznalja.
-
omiki57
csendes tag
válasz
Picco #113445 üzenetére
Elvittem egy szakemberhez, azt mondja, hogy alaplapi videokártya meghibásodás lehet, elküldi egy céghez, akik alaplapot javítanak, de nem biztos, hogy javítható. Ezt értem, csak azt nem értem, hogy ha TV-t csatlakoztatok rá, miért látok mindent. Ezen a területen nem sok tudásom van, csak ez hogyan lehetséges? Hátha tudod a választ. Előre is köszönöm, hogy időt fordítottál rám
-
omiki57
csendes tag
válasz
omiki57 #113450 üzenetére
Elvittem egy szakemberhez, azt mondja, hogy alaplapi videokártya meghibásodás lehet, elküldi egy céghez, akik alaplapot javítanak, de nem biztos, hogy javítható. Ezt értem, csak azt nem értem, hogy ha TV-t csatlakoztatok rá, miért látok mindent. Ezen a területen nem sok tudásom van, csak ez hogyan lehetséges? Hátha tudod a választ. Előre is köszönöm, hogy időt fordítottál rám
-
hszilard666
veterán
válasz
FoxiestFox #113462 üzenetére
Nagyon menő masinák, gratu!
-
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox #113462 üzenetére
Helyes kis áramfalók.
-
Kis hangulatkép a sarokból.
-
Tikakukac
titán
válasz
batyuska100 #113459 üzenetére
Huha, hát ez ilyen cseberből vederbe inkább
-
Tikakukac
titán
válasz
batyuska100 #113457 üzenetére
50k körül igen patent gépek vannak. Egyben
-
batyuska100
senior tag
Köszi mindkettőtöknek!
#113456 Tikakukac:
Komplett billentyűzet kell, a membránnal vagy a kábellel lehet valami, ha megnyomok egy gombot akkor egyáltalán nem érzékel. Viszont ha jobban belegondolok akkor jobban járnék azzal ha veszek egy donorgépet, mert az enyémnek jóval több baja van a billentyűzeten kívül.Hiányzik...:
- a hdd keret
- a hdd takaró műanyag
- a touchpad kábel
- az egyik akkutartó pöcök (és az akku is nullás)
- a 4 gumitalpból a 2 hátsó
- és a bluetooth modulDrága mulatság lesz...
-
Tikakukac
titán
válasz
batyuska100 #113454 üzenetére
X230, X230T, T430, T530
Ha komplett billzetet nézel. Ha csak gombot cserélnél, az már így nem igaz, még típuson belül sem, gondoltam leírom, mert sok mostanság a gombcsere
-
tboldi
nagyúr
válasz
batyuska100 #113454 üzenetére
16 GB 1600 MHz-en.
-
batyuska100
senior tag
Sziasztok!
X230-al milyen bill kompatibilis? Az enyémen már a backspace és az Ű gomb sem működik, vaterán 14k egy új (bontott) billentyűzet. Nincs valami olcsóbb megoldás?És ha már hozzászólást írok:
Mennyi ramot támogat max? -
S_x96x_S
addikt
válasz
Cingáriusz #113451 üzenetére
> i5-2540M > i7-2640M csere
> Lehetne érezni a javulást?szerintem se fogod megérezni.
passmark 2301 -> 2401
https://www.cpubenchmark.net/compare/Intel-Core-i7-2640M-vs-Intel-Core-i5-2540M/876vs812 -
válasz
Cingáriusz #113451 üzenetére
Nem nagyon fogod észrevenni a különbséget, de ha nem sokkal drágább, és van kedved szerelni, miért ne.
-
-
vicze
félisten
válasz
Picco #113447 üzenetére
Azt vedd figyelembe, hogy nem magyar "élményről" van szó, ahol az egész ki van szervezve 3. félnek, ezért vannak csöppet más élmények.
On-Site UK-ben továbbra is IBM-es emailcímekről történik, minden egyes alkalommal (volt eddig vagy 20) IBM supportként hivatkozott magára a szervizes.
Support idők alkatrész függvényében 3-4nap, valós másnap 1x esett meg, gondolom mákom volt volt UK raktáron és kiküldték egyből. Alkatrészek túlnyomó többsége NL központból jön, pár esetben volt Kína, na az majdnem 2hét volt sajnos. -
Picco
addikt
válasz
Tikakukac #113446 üzenetére
nem tervezek erre hagyatkozni, one off.
evek ota arulom oket, nekem is lenovok vannak, soha nem kellett meg gariztatnom, soha nem tudtam mennyi idobe telhet, ezert garis cuccokat is magam javitottam.
halott alaplaphoz gari indon belul meg nem volt szerencsetlensegem. kopogjuk le.dockommal volt problema, szoftveres eredetu, ott is kuldtek egy masik dockot mielott lvl2 supporttal beszelhettem volna. ugylatszik replacement olcsobb mint az oraberek
a garanciaztatas menete, "elmenye" is erdekelt, kivancsi voltam hogy kezelik a vevoket, mennyire effektiv a rendszer, mert sok a remtortenet.hogyan is zajlik egy thinkpad garanciaztatasa? (UK) (in depot warranty)
az en elmenyem hogy penteken tette, meg az elso lepest, avagy adtam be a requestet es kovetkezo penteken a kezeme volt a javitott laptop. ez a bottom line.Penteken beadtam a service request-et, felhivott kedves noi hang, par egyszeru kerdes es mar jott is az email az infoval mi a teendo.
masnap jott egy fedex matrica, addigra mar be volt dobozolva en a sok remtortenet utan jol korbe is fenykepeztem csomagolas elott, alapos tisztitas utan. en sem szeretem ha koszosan hozzak ugyfelek a laptopokat.
Hetfo reggel fedex felveszi a szallitmanyt, kapok par emailt ahogy megerkezik a kozpontjukba, csutortokon email a javitas sikeressegerol.
Pentek reggel 10kor fedex kezbesitette a laptopot, nem szerzett uj kulso serulest (remtortenetek),egesz vegig kovetheto volt a folyamat, nem kerult egy pennybe sem. szallitast es minden mast ok inteztek, sajat koltsegre. az en elmenyem alapjak eleg effektiv, kenyelmes, minimalis interakciot igenylo folyamat ami garanciaztatasnal kifejezetten jo dolog.
legion laptopomat is 2 eves premium garival vettem es azota kapott meg egy evet, ezalapjan ugy erzem megerte £80-at kicsengetni osszesen a 3 evre, ha neadj isten szuksegem lesz ra a jovoben, lehet kicsit pozitivabban allok majd hozza (es ekkor jon majd az igazi c*po'roller)
-
Tikakukac
titán
válasz
Picco #113445 üzenetére
Erre ne építs, soha. Egyfelől, mert tényleg a vízkáros dolgok repkednek vissza, másfelől mert most lehet a szervizes kolléga nem látta/nem érdekelte, de amikor vissza kell küldeni, na ott valamit fel kell vésni a lapra és utána ő kapni fogja a nyakast
Mákod volt, örülj neki, de nem ez az ügymenet.
-
Picco
addikt
válasz
Tikakukac #113381 üzenetére
"Visszakezbol" szartak bevizsgalni, csak javitottak, most hozta a futar a javitott gepet.
Iszonyat jol a billentyuzet rajta gyarilag, tenyleg elmeny rajta gepelni.
BTW mikor kibontottam, az x1E2-t lehidaltam a forrasztas es csavarhuzo nelkul cserelheto USB-A portoktol...omiki57: hasrautes szeruen az LCD backlight fuse-ra tippelnek.
-
omiki57
csendes tag
Kedves kollégák! Segítségre van szükségem, mert már nincs ötletem. Van egy w541-es notebookom. Maximális fényerőre állítottam és pár perc után a kijelző fekete lett és úgy is maradt. Vettem egy másik kijelzőt, de nem indul el. Külső monitorral működik. Frissítettem a drivert, töröltem az eszközt újraindítottam, de nem megy. Az eszközkezelőben látja a kijelzőt és azt írja megfelelően működik. Minden trükköt próbáltam már amit a neten találtam. A lenovo honlapról biost is frissítettem
-
vicze
félisten
Ahogy HSM írta, amin bekapcsoló gombba integrált leolvasó van. (Én nem rajongok érte, mert extra user oktatás, hogy ne nyomkodja csak érintse.)
Valószínű jövőre ez átkerül a sima T sorozatba is, jelenleg még csak az X1-ekben(P1 és egyéb variánsok ide sorolandók), X13G2-ben van és a T14sG2 verzióban van, meg E-nél, ami 10-es sorszámú. (L az a T-ket követi külsőre, így ott is akkor lesz a váltás mikor T-nél.) -
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #113436 üzenetére
Akkor minding aktív volt kvázi. Hm.
-
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #113431 üzenetére
T420 ugyanez, szerettem.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #113433 üzenetére
De felnyitva kikapcsoltad akkor működött?
-
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #113431 üzenetére
Tehát folyamatosan aktív volt a scanner és ette az aksit? Vagy csak a hall szenzor aktiválta?
-
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #113423 üzenetére
-
-
rgeorge
addikt
Láma kérdés (végre elkezdhetem a P51 belakását): P51-nél nem lehet ujjlenyomattal bekapcsolni a gépet? Mármint úgy, ahogy pl. a W520-at, azaz az ujjlenyomat lehúzásával be is kapcsol.
-
cotag
senior tag
Erre nem gondoltam
Köszönöm -
cotag
senior tag
Srácok, adott egy T490. Nincs benne ujjlenyomat olvasó..
Erre mi lehet a magyarázat? -
zsoltip
őstag
Sziasztok!
A Lenovo P53 gépet elkezdtem belakni.Arra lettem figyelmes, mintha állítaná a fényerőt a gép. Nem találok erre vonatkozó hardverelemet a leírásában (környezetifény érzékelő), sem nem látom azt, hogy a fényerő százalék csúszka változna. Csak a változást tapasztalom időről időre.
Ez mi lenne?
-
scream
veterán
válasz
Digitalpimp #113410 üzenetére
Mert attól függ az, hogy mi kiemelkedő árú vagy sem, hogy mennyi a minimálbér? Mert akkor minden kiemelkedő árú Mao-on. Aki minimálbéren van nem hiszem, hogy azon izgul, hogy milyen notebookot vegyen, mivel még az alapvető dolgokra sem elég amit keres, sajnos.
Illetve attól miért kellene eltekinteni, hogy fel lettek most korbácsolva az árak az IT eszközökre? Ez olyan tényező, amit el lehet csak úgy hagyni?
Nem mondtam, hogy ez jó vagy rossz, leírtam, hogy ma, 500e Ft egy notebookért nem számít kiemelkedőnek.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
scream #113408 üzenetére
Azért ilyet ne állíts már légy szíves ennyire határozottan, hogy egy 500E-res gép nem kiemelkedő árú. Mikor 111E forint a nettó minimálbér.
Az meg egy másik dolog, hogy a kovid hiszti miatt teljesen meghülyült a világ - mivel ez volt a cél - azán irreális árakon adnak minden szart. -
-
scream
veterán
válasz
Tikakukac #113404 üzenetére
Már elég rég elmúlt az az idő, amikor a ThinkPad gépek neve felért a jó minőséggel vagy felsőkategóriával, sajnos.
És nem is arra gondoltam, hogy az eszközbe bedobált hw-k nagyobb teljesítményűek/drágábbak/hajlítható kijelző/stb miatt lenne felsőkategóriás, hanem arra, hogy már nem képviseli a felsőkategóriát, elsilányult (mint amúgy szinte minden más).
Szerintem ez világos, de a mostani árak alapján azért nem mondanám kiemelkedő árúnak - és ha megnézed az aprót, azért elég gyorsan fogynak a hasonló árkategóriában lévő gépek.
-
....lehet, h 500eHUF-os lapos nem egy csúcsgép, de én azt gondolom, h sok embernek ez a kategória csak álom marad. Szóval nem kevés pénz! Én biztos nem nyugodnék bele, ha egy ekkora értékű gép valahol-valamilyen módon nem "csont nélküli" lenne. Vannak módszerek amivel ki lehet cseréltetni az egész gépet!!!
-
Picco
addikt
sajnalatos, engem is biztosan zavarna a helyedben.
my 2 cents: az a helyzet hogy a thinkpadek 90%a nem annyiert van eladva amint amennyit lenovo oldalan latsz hanem ceges megrendeleseknel listaar 50/60%ert. ekes pelda: x1 carbon lenovo oldalan £1800, UK student loginnal, azonos konfiguracio mar "csak" £1100 es akkor ez meg nem 500db-os megrendeles ahol 3 evente geppark frissites, avagy ujabb rendeles ha elegedett a ceg (es eleg fenyesre lett a beszerzesert felelos illeto fenekenya...polirozva)scream: azert minimum kozep kategorianak neveznem a 500k kategoriat es a T sorozatot is.
-
Tikakukac
titán
válasz
scream #113400 üzenetére
Mióta világ a világ a T sorozat a ThinkPad maga.
Hogy vannak atomerőművek meg spéci gépek, kisebbek-nagyobbak, laposabbak stb. az egy dolog, nem lesz magasabb minőség csak nagyobb hardver.
Hogy a kisker meg mit mennyiért ad, well, sokat nem jelent, főleg manapság. Egy qrva deszkát is napi áron adnak már.
-
cellpeti
nagyúr
válasz
donjohnson #113385 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- macOS PC-re
- World of Warships
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- IFA 2025: Telepcsere kikapcsolás nélkül
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Villanyszerelés
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO IdePad Gaming 3 Gamer notebook - R5 5600H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050Ti 4GBWIN11
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO IdeaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 5500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2050 4GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX SCAR 15 Gamer notebook - i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB WIN11
- Lenovo Legion 5 Ryzen 5 5600H/ RTX 3060/ 16GB RAM /1,5TB SSD +ajándék!
- LENOVO T14 GEN 5 Core ultra 5 USA
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3264, 100% Akkumulátor
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3315, 90% Akkumulátor
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest