- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Még el se terjedt, de már másolnak
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Huawei P30 Pro - teletalálat
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
"GTX 1050-nek"
eGPU-val használod? Az eGPU maga a dokk?Le van frissítve a BIOS és minden egyéb FW? SNor linkje a 1.12-es verzióra és felette vonatkozik, de elég esélyes, hogy azt 4év után már javították.
Az hogy nem veszed le kb. lényegtelen, az aksi folyamatosan használódik el, ez egy 4éves gép az aksi eléggé határon lesz.
-
sqpp
őstag
Ennyire nem vágom a ThrottleStop-ot sem, de azt sem értem, hogy eddig miért nem jött elő...
Az előfordult, hogy évente 1x-2x lement 0.5GHz körülre és ott is maradt, majd csak a resi segített, de nem ilyen folytonos szaggatások amik most jöttek elő, ezért se értem, hogy mi lelte...
-
SNor
tag
Nem lehet a PL-1 bug? Vagy amit itt is említenek?
-
sqpp
őstag
válasz
donjohnson #115992 üzenetére
Újra lett rakva, szóval kétlem, hogy a Win10. Mondom az a furi, hogy eddig nem csinálta... Mondjuk annyira ma sem, de most szórakoztam a ThrottleStop-al...
vicze1: Akksit szinte sose használom egyébként, mindig fix áramról fut... talán 6-7 cycle lehet benne.
Félreértesz, bocsi, persze nem a gépnek megy a 165W, hanem a docknak.
40-50W a GTX 1050-nek
65W a gépnek
Maradék a külső dolgoknak, USB-k, HDMI, stb..Még annyit mindenképpen kipróbálok, hogy rádobom az MX150-re és megy a sima akksiról, dokk nélkül, ha úgy is szórakozik, akkor a töltő és dock kizárva.
Proci nem lehet hogy gyengül vagy ilyesmi?
-
vicze
félisten
válasz
donjohnson #115994 üzenetére
A T480 dual aksis, majdnem mindegyikünkben meghallt az egyik.
Ha le van frissítve minden, akkor egy emergency reset-et nem árt csinálni, az visszaállítja az esetleges beragadt EC FW-t. -
vicze
félisten
válasz
donjohnson #115992 üzenetére
8gen-en még nem láttam ezt a hibát. Töltő ahogy írtad és az aksi szokott gond lenni ha minden le van frissítve.
-
HThomas
őstag
Sziasztok,
van egy régi R61-es gépem, aminek valami hiba miatt a kijelzője nem működik, néhány mozgó csík és vonal jelenik meg csak bekapcsoláskor.
Van olyan szervíz vagy szaki aki javít ilyesmit? Túl sokat nem költenék rá, de poén lenne feltámasztani a gépet, a kedvenc laptopom volt -
sqpp
őstag
válasz
donjohnson #115987 üzenetére
Igen.
65W igen, viszont Thunderboltos dockról megy, ami 165W
-
sqpp
őstag
Sziasztok.
Mostanság a T480 elkezdte csinálni, hogy ledobálja az órajelet a használhatatlan kategóriába és nem kis ideig.
Tegyük fel, hogy mondjuk böngészek épp vagy egy apróbb játék fut és elkezd olyan szinten szaggatni akár a játék vagy a rendszer, hogy had ne mondjam. Ilyen sosem fordult elő korábban.
Pasztázva is volt már, a hőfokok rendben vannak. Rendszer is volt újrahúzva.
Valami ötlet?
Nem akarok most új gépet venni
-
carr
őstag
válasz
FoxiestFox #115980 üzenetére
a thinkpad?
-
-
carr
őstag
megvettem az ideapad-et. (C340 14API)
hamarosan tovább is adom, nem jött be. a kérdés, hogy 2017 körüli érintőkijelzős (matt) thinkpad ami 14" vagy kisebb, dokkolható, és nem kerül 100e-nél többe, létezik? A T430S.em még a mai napig képes alacsony részletességgel de játszhatóan futtatni pár játékot ezzel az ősi nvidia nvs5200M-el. Van ilyen ami versenyképes vasban is?Köszi
-
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #115975 üzenetére
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #115975 üzenetére
Én kifejezetten kedvelem az efféle mókákat
-
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #115973 üzenetére
Én például azért, mert jól szórakozom.
-
Miért etetitek sorban?
Egyértelmű, vagy nem a legélesebb kés a fiókban, esetleg troll, mindkét esetben ignorálandó. -
Apollyon
Korrektor
válasz
Dalares #115968 üzenetére
Te most komolyan két külön laptop kategória kapcsán előhúztad a náci kártyát?
Van két külön ideapad topik is te nagyon szerencsés:
Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
Lenovo Legion és IdeaPad Y széria -
Dalares
tag
Ez a Thinkpad(Nem Ideapad) cím egy kicsit arra emlékeztet engem, amikor a 60-as évekig az USA-ban bizonyos helyeken ki volt írva, hogy “Belépés csak fehéreknek!”
-
tboldi
nagyúr
válasz
fatpingvin #115965 üzenetére
Nem akarom annyiszor ismételni magamat, itt elolvashatod a tapasztalataimat, hátha segít. Bár nálam az újracellázás fel sem merült.
-
válasz
fatpingvin #115965 üzenetére
LinusTechTips-nek van YT-on egy videója az újra cellázásról, érdemes megnézni
Gyári akkumulátort már nem gyártanak, ezért jó állapotú gyári az ajánlott. Az után gyártott lutri, van akinél bevált, van akinél nem. -
fatpingvin
addikt
Még egy hülyeséggel fárasztanám a topiklakókat
a neten rengeteg egymásnak ellentmondó infót találtam, úgyhogy kérdezek: X230, 9 cellás akkuval. az akku kondíciója 51% a report szerint, így is megy vele azért egy szolid 3-3.5 órát, de szeretném kitolni ezt ha lehet.
Szerintetek mi ennek a legértelmesebb módja? lehet ehhez megfizethető áron tudhatóan jó 9 cellás akkut venni? vagy próbáljak rá arra hogy újracellázom a régit? (ezt meg tudom csinálni ha ezt javasoljátok) találtam thinkpadhez egy open-source akkuvezérlőt, de ha a gyári is használható akkor nem állnék neki még ezt ius újragyártani. lehet valahogy resetelni az akkuvezérlőt ha cserélem benne a cellákat?
melyik megoldásnál mire kell figyelni?köszi előre is!
-
vicze
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
S_x96x_S #115961 üzenetére
Nemtom, feltűnt-e, hogy ez a topik neve: "ThinkPad (NEM IdeaPad)"
Az, hogy régen más neve volt és a névváltozást nem tükrözi az URL, külön tészta, jelezd a PH! üzemeltetőinek ilyen irányú igényeidet.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
vicze #115960 üzenetére
> Nem jó topic, nem ThinkPad.
igazából nem "pontos" a topik név
mert elsőre nem lehet tudni,
hogy az IBM_LENOVO_THINKPAD között milyen kapcsolat van
mert lehet "vagy" kapcsolat is mindenhol ..
és mert a magyarok megszokták,
hogy elöl van a fontosabb/nagyobb dolog
ÉÉÉÉ-HH-NN-ÓÓ-PP-MM
Családnév-keresztnév
Város - utca - házszám.
Amúgy ez a balról -> jobbra logika .Szóval sokkal jobb lenne,
hogyha csak egyszerűen THINKPAD lenne topik neve,
az kevésbé lenne félreérthető.
( semmi IBM és LENOVO körítés nem kell ) -
wwhy
veterán
Srácok, full irodai munkára, sok gépelés, szabad/javasolt Yoga Slim 7-et megvenni
Van egy nagyon jó ajánlatom 16GBRAM/1TB SSD / Ryzen 4700U -val, de Lenovóm utoljára x230 volt (és átutazott egy x250) .
-
vncz
csendes tag
válasz
fatpingvin #115955 üzenetére
-
fatpingvin
addikt
milyen akkut raktál bele? kérdezem azért mert ha az embedded controllerre nem töltöttél patchelt firmware-t, akkor az az offbrand akkut nem is fogja kezelni.
én első körben (bár windowshoz egyáltalán nem értek) megpróbálnék hinni neki hogy valami tényleg nincs rendben az akksival. -
-
yodee_
őstag
válasz
donjohnson #115947 üzenetére
Azt Én is megtaláltam igen, de olyan zavaros volt az egész. Most egy kínai leírást találtam ott kicseréli és írja is hogy minden oké. Viszont a képeken látszik hogy az antennák csatija a nyák-on teljesen más.
-
yodee_
őstag
Sziasztok!
Pár napja keresgélek, de nem találatm konkrét esetet így kérdeznék. Lehetséges X280-ba AX wifit tenni minden komolyabb BIOS módosítás és alaplap monyákolás nélkül?
Köszönöm.
-
HSM
félisten
válasz
xy.zsolt #115939 üzenetére
Lenovo FRU-t kell nézni, és belevaló FRU-jú wifi kártyát venni, az tuti jó lesz.
A gép szervíz kézikönyvében benne szokott lenni a támogatott FRU lista, ha jól látom, a 88. oldal, melyik konfigurációba melyik mehet: [link] , ez alapján 60Y3241 kell neked, ha megfelelő modellszámú a géped. -
xy.zsolt
őstag
válasz
fatpingvin #115938 üzenetére
találtam neten Kínából Intel Centrino® Wireless-N 1000 1x2 [link]
Szóval akkor ez esélyes, hogy kiválthatja a mostanit Bios buherálás nélkül? -
S_x96x_S
addikt
válasz
xy.zsolt #115932 üzenetére
> Gondolom annak kell örülni, hogy még működik többnyire
a te eseted még viszonylag egyszerű,
mert lehet külső usb-s Wifi stick -el próbálkozgatni.amúgy én még az Intel oldalán lévő driverekkel próbálkozgatnék .
https://www.intel.com/content/www/us/en/support/articles/000005511/wireless.htmlesetleg a wifi- beállításoknál venném lejjebb/feljebb a protokollt ..
hátha egy másikon stabilabb a kapcsolódás.és ha egyik se működik ..
akkor marad a mindfulness és az elfogadás .. -
HSM
félisten
válasz
xy.zsolt #115926 üzenetére
Hát, egy 1x1-es ősrégi technológiájú vélhetőleg belépő kategóriás 2.4Ghz WIFI kártyát nem csoda, hogy hajlamosabb ledobni, mint egy vélhetőleg lényegesen modernebb, akár pl. 2x2-es, 5Ghz képes telefont.
Hogy pontosan milyen kártyák mennek bele, sajnos nem tudom, de azt igen, hogy az említett típus gyári BIOS-a elvileg csak a típushoz passzoló példányokkal működik. -
fatpingvin
addikt
ebben nem fogok neked tudni segíteni, sorry (egyrészt a vezérlő típusa nem derül ki csak a marketing neve, másrészt windows amihez meg egyáltalán nem értek)
-
xy.zsolt
őstag
válasz
fatpingvin #115925 üzenetére
1x1 11bng Wireless LAN PCI Express Half Mini Card Adapter, kerestem rá frissítést, de azt írja naprakész. Driver verzió passz.
-
xy.zsolt
őstag
Mi lehet az oka ha a laptop (x121e) időközönként elkezdi random 5-10 percenként ledobni a wifit/netet....vagy csak le-fel ugrál az jelerősség. Ugyanezen a wifi extenderen a mobilommal semmi gondom nincs
.....már piszkosan dühít. Van, hogy 1-2 hétig oké aztán előjön a probléma ismét
-
HSM
félisten
válasz
fatpingvin #115919 üzenetére
ThinkPad Button [link].
-
totron
addikt
válasz
fatpingvin #115919 üzenetére
Vantage-csökevény, nem?
-
fatpingvin
addikt
Sziasztok!
Adott egy x230, már emlegettem, szoftveresen kitakarítva, BIOS cserélve, ME kiherélve (ismét köszönet Tim82 fórumtársnak az SPI flasherért!) mostanában kezdem úgy igazán belakni.
Az lenne a kérdésem, a felső gombsorban a pirossal karikázott gombnak mi az eredeti funkciója? hogy milyen keystroke commandot küld azt látom, de nem jövök rá hogy ezt eredetileg mire szántákén arra gondoltam, hogy hozzárendelem egy terminálablak megnyitását a grafikus felületen (eddig a Super+Tab kombó csinálta) de hátha az eredeti funkciójának ismerete megihlet
köszi előre is
kép, eredeti az amazonról, szerkesztés tőlem: -
totron
addikt
530-nál a palmresten, jobbra a touchpadtól a kis négyzet az fingerprint-előkészítés akar lenni? BIOS-ban van rá opció, Win nem lát ilyesmit.
Felső display-takarást illetően: rég nem láttam a fröccsöntésnek ezt az alantas szintjét. Mindig látom ráadásul. Újabb, modernebb modelleknél jobb a helyzet azért? Érdemes fentebb menni árban ha anyagminőségről beszélünk? Nem csodát várok, de ez ennél tényleg tré így látványra is. Nem is illeszkedik megfelelően (hozzáérve csattog), nem tudom adott példány nyűgje-e vagy konstrukciós tulajdonság. T500-nál volt az, hogy a jobb féle verzióba került jobb display, dedikált kártya, 530-nál is van némi minőségi ugrás panelben vagy bármi másban a "nagyobb" modell esetén? Az alapmodell van itt most előttem.
-
pandor
tag
Sziasztok,
a T450 laptopom BIOS diagnosztikája Random pattern test mem. hibát jelzett:1 címen (minden egyéb mem. teszt hibátlanul lefutott) [Hiba részletek]
Találkozott valaki ilyesmivel?
Ha cserélném, akkor sima 1600MHz DDR3 laptop memóriát keressek?Ha megbontom a házat, akkor SSD-t is cserélnék, ezek megfelelőek hozzá vagy valami speciálisat keressek?
Kingston A400 240GB 7mm
Kingston A400 480GB 7mmKösözönöm
-
válasz
Intelligencs #115914 üzenetére
A használtan vett régi (jellemzően nem túl drága) gépeknél én viszonylag gyakran találkoztam ilyennel. Amit most használok W530 lassan 10 éves lesz, de ezen a kijelzőn semmi folt nincs.
Huzamosabb ideig egy T420-on éltem együtt foltokkal, ki lehet bírni, de azért jobb monitorra kötni. -
Tikakukac
titán
válasz
Intelligencs #115914 üzenetére
Vagy egy 20 gépet a percen kiszedek neked a rakiból foltokkal
-
válasz
barnam_ #115913 üzenetére
Amúgy meglepő amit írtok, mert nekem már sokadik Thinkpadem, amit használok, akár cégnél akár privátban, de még életben nem láttam ilyen foltot. Amúgy most így este használva rájöttem, hogy a folt lényegesen zavaróbb, mint a karcok, amik normális olvasási távolságról kvázi nem is láthatóak.
-
válasz
Intelligencs #115912 üzenetére
"Szakavatott" Thinkpad-es szem hamar kiszúrja a foltot ezen a képen
-
-
gabor128
aktív tag
Üdv!
Mi az a közepes konfig, amin lehetne videót vágni? Milyen gép kéne hozzá?
Szeretnék majd venni egyet használtan, ami részben munkára, részben videókra szeretnék használni.
Külső tárként USB3-as SATA winyó ráakasztva működhet? -
Tikakukac
titán
válasz
totron #115907 üzenetére
Felesleges. Leírtuk és én is nem egyszer: csak gondolj bele egy ilyen kép hány rostán megy át mire eljut az agyadig amiről te azt gondolod, hogy a folt
Van folt vagy nincs. Kész. Ha van, akkor annyit trükközök neked vele, amennyit csak jónak érzek, sajnos ez nem vezet célra.
-
totron
addikt
válasz
Intelligencs #115904 üzenetére
Készítenél képet a foltról? Kiwi vagyok kinél hol ér véget a toleranciaküszöb.
-
Tikakukac
titán
válasz
Bill és touchpad olyan mint a kocsikban a kormány, váltógomb és pedálgumik
Porszívó és sok ecsetelgetés. Szétkapni nem ajánlom, mert ezt bezony lehet törgelni rendesen szétkapásnál.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
>A gyerek szerintem előtte evett, és telement morzsával,
én egy külön usb-s billentyűzetet használok a thinkpademhez.
és a gépet elve felpolcolom, nehogy valami kidöntött bögre tartalma rádöljön. ( "Kakaóbiztos" jeligére ) -
válasz
Tikakukac #115902 üzenetére
Igen, tudom, hogy sok évvel ezelőtti modell, most vettem egyet használtan, mivel a lányom gyakorlatilag kisajátította az X230-asomat. Egyébként azt nézem, hogy folt is van a képernyőn, szóval ebből mindenképpen kijelző csere lesz. Ezt leszámítva teljesen jó állapotban van, az akkumulátorra még azt írja ki, hogy közel öt órát bír, a billentyűzetet és a touchpadet szerintem nem használták egyáltalán. Zsanérja is tök feszes.
Más kérdés: az X230-as billentyűzete ha jól sejtem egy külön entitás. Ettől függetlenül azért szét lehet szedni és kitakarítani? A gyerek szerintem előtte evett, és telement morzsával, emiatt néhány gombot alig lehet lenyomni... Én évekig vigyáztam rá, patika állapotban tartottam, még új akkut is kapott, gyerek meg néhány hónap alatt leamortizálja...
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Intelligencs #115900 üzenetére
> A Thinkpadnél van a kijelző előtt valami kis védő műanyag,
lehet rá védőfóliát rakni .. ( persze utólag már nem sokat ér )
https://www.amazon.com/s?k=Screen+Protector+for+Lenovo+Thinkpad -
Tikakukac
titán
válasz
Laptopok előtt nincs ilyesmi.
Ha van is legtöbbször cserélhetetlen, de már ezen gépek is sok-sok évvel ezelőtt futottak.
-
megott
aktív tag
válasz
Komplett kijelzőcsere, ha kell gyári, bontott, szép állapotú, tudok benne segíteni!
Új hozzászólás Aktív témák
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen légkondit a lakásba?
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Háztartási gépek
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Szuper áron eladó Lenovo ThinkPad T14 Gen 1 Touch /Ryzen 5 PRO 4650U/16GB/256 SSD/FHD/IPS
- Bontatlan Lenovo ThinkPad T14s Gen 4
- T14 Gen2 14" FHD IPS érintő Ryzen 5 PRO 5650U 16GB 256GB magyar bill ujjlolv IR kam gar
- XPS 9500 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H GTX 1650Ti 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- T14s Gen2i 14" FHD IPS i7-1185G7 32GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2540M I 4GB I 250GB I DVDRW I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3366
- AKCIÓ! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24B1XHS 60Hz FHD IPS 7ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest