Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple Watch Series 10 - évfordulós kiadás
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Poco F7
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- IFA 2025: Nem is látszik, hogy strapatelefon
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
petir
senior tag
válasz
azbest #109991 üzenetére
A BIOS pipa az enabled
Eszközkezelőben van 4G modem aminek nem talál drivert meg valami másik de annak nem ír nevet.
Arra gondolsz esetleg, hogy valamilyen alaplapi driver nem lenne fent és ezért nem megy??(#109992) donjohnson válasza
XP fent ugyanezt csinálja...Még próbáltam azt , hogy nem egyből 1.3-asra ha nem lépésenként . Mindegyik verziót kipróbáltam.
A lépesek végén visszadob az első lapra.Ugye ott a másik verzió amikor egy ISO fileban van BIOS és ki lehet írni.
Rufus, ultraISO, UNetbootin programokat próbáltam de nem lehet velük kiírni mert , hogy az ISO nem tartalmaz rendszerinditot - ha jól rémlik ezt írta... szóval itt ez a másik megoldás de mégse. Ez az utolso mentsváram . Windows alól ez nem fog működni.
Esetleg erre van ötletetek , hogy mivel tudnám kiírni egy USB drivera? -
-
válasz
FoxiestFox #109981 üzenetére
Ha tiltom a 60fps-t akkor a HD felbontások simán 30-al fognak menni?
-
petir
senior tag
válasz
donjohnson #109989 üzenetére
-
petir
senior tag
Persze elolvastam!
Igen amúgy kicsomagolja de nem hiszem , hogy itt a hiba...mivel ahová kicsomagolja gyakorlatilag tudod újra futtatni. Ugyanaz fut le.Csináltam pár screenshotot hátha valamit észrevesztek amit én nem...
Tehát futtatom Rendszergazdaként a 6auj19us filet
Elfogadom az általános dolgokat...Next
Mappát választunk..Telepítünk...Next
Hurrá jön a BIOS Utility
Itt ugye automatikusan felismeri a gépet amúgy ha másik opciót választom Update Model Number akkor be tudnék írni egy típust de ő fel is ajánl egyet ami megegyezik az enyémmel ami a laptop alján van. Betűről betűre azonos!Figyelmeztet a frissítés előtt a szokásos dolgokra , töltőn van nem fut semmi , stb.
Yes után visszadob a Utility eslő oldalára.
OK - nézzük tovább.
Ugye mint említetted meg tudtam is telepít egy mappát. Itt 4 futtatható file van.WDMI futtatás után ezt kapom..
WINUTP - erre elindul a telepitő és a fenti folyamat...
itt egy txt file van amiből az eredmény olvasható ki ezt az oldalon vettem észre amolyan riport lenne..WinFlash ezt az eredményt dobja.
wininfo - semmit nem csinál.
Szóval ennyi.
Win7 - friss telepítés minden frissítés letöltve.
Ötlet?
-
Tikakukac
titán
válasz
Ganz-[HUN] #109986 üzenetére
Ezt írtad csak nem ezt csinálod
-
Tikakukac
titán
válasz
Ganz-[HUN] #109977 üzenetére
Úgy 3 darab T450s ereje van az asztalimban. A Youtube ott is képes nem gyenge akadásokra és laggolásokra. Most akkor mindenki vegyen 1 óra akkuidős 12 magos laptopot, mert sz@r a fejlesztők munkája?
-
-
RAiN91
őstag
válasz
Úgy alapból gyors, csak néha olyan mintha megállna az egész pár másodpercre, aztán megint megindul. Alig van pár program a gépen, azért karbantartott. Viber fut meg az utorrent nonstop.
(youtuben kívül még a Facebook is nagyon ki tudja nyírni).
Újra fogom rakni a Windowst illetve csinálok egy bios resetet, aztán monitorozok, ha ez nem normális. -
Tiltani kell a 60 fps-t, és egy csomó szufla az akkuban marad, a Youtube pedig fürge.
Még egy C2D-n is.
Íme, összes tab be van töltve a memóriába, a kisablakban fut a Yotube vid, háttérben egy nem kicsi Excel, Discord, Spoti, és minden tabról minden tabra egy pillanat váltani. -
ghost364
senior tag
válasz
csakb #109974 üzenetére
Igen, azt észrevettem... Érdekes, se billentyűzetnyom, se folt nincs pedig a kijelzőn még, pedig láthatóan annyira nem vigyáztak a gépre. Szerencsére csak egy laptoptáskát viszek általában, nem kell hátizsákba betenni meg súlyokat tenni rá.
109973 Ganz-[HUN]: T440p-t is nézegettem, de az hatalmas nekem. Meg nem tudném asználni a trackpointot a dedikált gombok nélkül. Egybéként biztos Dell E54xx-et vagy 74xx-et veszek ha ez nem esik be nagyon olcsón, azok jobbak szerintem, mint egy TP. -
válasz
Az új Youtube fullscreen szörnyű. Még erős asztalin is másodpercekbe tud telni, mire kirakja, kilép belőle.
-
HSM
félisten
válasz
Azért a részletek sem mindegy... Egy ilyen kétmagoson adsz neki egy 1440p 60fps VP9 videót, és azonnal vége a procinak... De a 8GB ram is hamar elfogyhat, ha sok lap van használatban.
-
-
RAiN91
őstag
válasz
Ganz-[HUN] #109973 üzenetére
Nekem a T450S nagyon bejön.
Viszont sokszor gyengének érzem, általában a Chrome megzabálja a gépet, főleg ha youtube is megy közben.
És néha kattintgatásnál le van maradva 1-2 másodpercet, ami elég idegesítő. Gondolom ez normális, mert azért nem egy bika gép (5300u), vagy megint driver gondom lehet?
SSD + 8GB RAM. -
ghost364
senior tag
Sok év "klasszik" TP használat után (volt T61p, T430, meg most X230 >3 évig, csak classic bilzettel), sikerült nagyon olcsón (főleg a mostani árakon) beszereznem egy 13 gen 2-t, és igazából mindent összevetve nem olyan rossz, de érezni hogy kicsit más kategória... Főleg a zsanéron. Le van festve a műanyag fémszínűre. lol. Ezen kívül mondjuk jó a ház, nem nagyon tekeredik csavarodik. Nyöszörgés az konkrétan kevesebb, mint az X230-nál. Szerelni meg ezerszer könnyebb, nem kell mindent szétburítani egy takarításhoz
Nyilván ez inkább az E-szériához áll közel, amit érezni is. Viszont messze nem olyan rossz, mint amennyire az őjkori tesztek írják.
A billzete szerintem ennek is nagyon jó, egyedül a kiosztás nem az igazi a 7 soros után. Mondjuk olyan már sajnos semmiben sincsKét hiányossság van, még az egyik a hagyományos dokkolóport hiánya, a másik pedig az RJ45-é. Létezik persze a Onelink+, valószínüleg be is fogok egy ilyet szerezni, de jobban szerettem a belerakós dokkolót. Ethernetet meg egyszerűen én nem használok már évek óta.
Ami viszont nagyon jó, az a kijelző (13.3" FHD), leginkább ez olt az egyik faktor ami miatt váltottam. Egyszerűen nem volt az X230-on elég munkaterület a HD felbontással. Végre használható a hangszóró is, nem kell a Teams-értekezletekhez mindig valami BT-sre rácsatlakoznom.
A hardver is jobban teljesít (jó azért az X230 nagyon nem mai csirke), ez volt a másik indok ami miatt kellett egy újabb gép. Ha CPU-ban nem is sokkal erősebb, de GPU-ban igen, és ezek miatt sokkal normálisabb szinten tudom használni az Inventort meg az MS Teamset egyszerre. Mondjuk ha utóbbi 2 program nem lenne, akkor szerintem a végtelenségig elkaristoltam volna az X230-al. Akkuiődben is sokkal jobb persze, pedig csak 42 Wh az aksi. Ami még fontos, hogy van 2 RAM-slot, nem forrasztottak.
így összefoglalva: ez egy kifejezetten jó gép az én szememben (már a mostani TP vonalon ár/érték arányban), de elég messze került konstrukcióügyileg a régiektől. Persze, a alegjobb egy 13 colos X230 lenne modernebb procival (tudom, van ilyen tuningolt modell a kínaiaknak, csak hát mennyiért). ,,Produktivitás" szempontjából megérte a váltás, de azért a tartósságra kíváncsi leszek.
-
azbest
félisten
válasz
vicze #109968 üzenetére
A legolcsóbb, szintillesztős dp-hdmi átalakító csak fullhd-ig engedi, mert bár passzív szintillesztés van, de akkor is kell hozzzá a magasabb órajelet bíró belső és ezért csak hdmi 1.2-őt tudnak azok.
Az egyel jobbak, amik bírják az újabbat, azok két okból lehetnek szivatósak:
- az intel gpu csak hdmi 1.4-et ad ki passzív átalakítóval, ami 4k@30Hz
- az passzív 4k átalakítók is van hogy csak 4:2:0 színmódot tudnak, ami szövegeknél gond.Desktopra teljesen jó az intel is. Nem 4k játékról van szó gondolom
Nekem a t430 megy 4k monitorral.
A legbiztosabb aktív átalakítót használni. úgy a szutyok intel gpu-ból kijövő dp -ből tud 4k 60Hz-es 4:4:4 teljes színfelbontású hdmi 2.0-át. A topicban már előfordult párszor.
Nekem a ps176 chipsetesek nagyon bejöttek.Ilyenem van, de nem tudom olcsóbban kapni-e most [link]
Ali dob más fajtát is, de azok lehet passzívak és nem megy az intellel a 60Hz úgy. -
vicze
félisten
válasz
RAiN91 #109967 üzenetére
T450s: Max resolution: 3840x2160@60Hz (DP via mDP cable)
Én nem mondom biztosra, hogy átalakítóval menni fog, ez már egy olyan képlékeny talaj...
HDMI 1.4 elméletben átviszi a 4K-t (3840 × 2160 @ 24, nyilván nem ezzel próbálkozol), de gyakorlatilag csak kábel minőségétől függ, általában a gyenge minőségű nem viszi át.Azt azért vedd figyelembe, hogy az Intel iGPU azért erősen izzadni fog ettől.
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Adott egy Samsung 4k TV és a T450S.
Max. FHD felbontás amit enged, de úgy tudom, tudja a 4K felbontást az integrált vga.
Az lenne a gond, hogy a MiniDP kábelt átalakítom HDMI-re, és úgy megy a TV-be? -
zsepii
tag
válasz
S_x96x_S #109963 üzenetére
Maximum 450k HUF a keret, s főleg programozásra (Java, PHP, Python, Typescript), némi képszerkesztésre (webdesign), némi videóvágásra, nagyon-nagyon kevés játékra (StarCraft I és internetes játékok, pl. Forge of Empires), s általános felhasználásra (böngészés, netflix, szövegszerkesztés, ...) lenne használva, viszont virtualizáció (Hyper-V, Docker, WSL2) kell.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
zsepii #109962 üzenetére
> tehát marad a ThinkBook 13s Gen 2. Erről mi a vélemény?
az nem Thinkpad , és nincs rajta pöcökegér ...
emiatt ebben az "elit" topikban tabuamúgy még érdemes megnézni a Ryzen 4xxx procival szerelt gépeket is.
az általános válasz mindig az, hogy
- attól függ, hogy mire kell és
- mennyi rá a keret.
-
zsepii
tag
válasz
S_x96x_S #109960 üzenetére
Azaz akkor gyakorlatilag a Core i 11. generáció, tehát marad a ThinkBook 13s Gen 2. Erről mi a vélemény?
-
S_x96x_S
addikt
válasz
zsepii #109958 üzenetére
> Nem teljesen vág témába, de ThinkPad L13 vagy ThinkBook 13s Gen 2 vagy ThinkBook 14?
Ha Intel-es procihoz ragaszkodsz, akkor érdemes a legújabb generációt választani
( ha minden másban azonosak a gépek )vagyis az intel ark -os oldalon megnézed, hogy hány magos, milyen litográfián gyártották
A "10 nm SuperFin" - az már elfogadható ;
a "14 nm" -et én már kerülném, -
Kalandor
HÁZIGAZDA
Van egy X230 i7-em, eddig szépen ment, pár napja egyik pillanatról a másikra úgy belassult, hogy egy weblap is 10mp volt. Mintha folyamatosan super pi-t számolt volna, az ablakokat is alig lehetett mozgatni. Viszont semmi nem volt terhelve feladatkezelő szerint.
Vettem egy nagyon gyors új ssd-t, komplett újratelepítés.
Ugyanaz! Már majdnem kidobtam a gépet, hogy biztos valami hiba van vele, amikor egy másik töltőre tettem a gépet. Hibátlan, gyors.Zárlatos volt a régi töltő...
-
zsepii
tag
Sziasztok!
Nem teljesen vág témába, de ThinkPad L13 vagy ThinkBook 13s Gen 2 vagy ThinkBook 14?
Köszi!
-
vicze
félisten
Hát BF betett az AMD-s Lenovo-kanak UK-ben, konkrétan out of stock vagy lekerült az oldalról és átment "coming soon"-ba minden modell(X,T,L,E mind). Még egy fix config ThinkPad T14s van 10 alatti darabszámmal.
-
azbest
félisten
válasz
sketchifun #109946 üzenetére
kevered a dolgokat. A dvi-i csatlakozóban van analóg vga jel is. Nem véletlenül írtam -i jelölést a végére. Mert van dvi-d is, amiben nincs analóg jel.
Mivel a két meglévő monitorodnak kell órajel (dsub és dvi-d) a harmadikhoz egy dispalyport-vga átalakítóval lehet egyáltalán esélyed, mert annak elvileg nem kell órajel. De csak akkor működhet, ha az átalakító valóban displayport módban vett jelet alakít dsubra. Ha olyan átalakító, ami dp alakú, de hdmi alternate módot használ, az nem megy harmadiknak, mert úgy hdmi jelet kér a gpu-tól és annak kéne harmadik órajel.
Ja és az sem mindegy melyik displayportba dugod. Ha a dvi-d használatban van, akkor a tőle távolabbi dp port a szabad. Mivel osztoznak
De amúgy lehet, hogy a filléres (de igazi) dp-vga átalakító is jó, legalábbis nekem a dp csatolónak írja ki őket, ha a dsub kimenetükre kötök monitort. Ha a kombó adapterem hdmi kimentét használom, akkor hdmi-nek írja ki linuxon az xrandr.
-
-
azbest
félisten
válasz
vicze #109943 üzenetére
Nameg az mhl nem jellemző laptopra, az inkább telefonos varázslat. Régen (10+ éve), valami konkrét eszköz létezett, ami hdmi formájú csatlakozóni s tudott vga-t kiadni, de az egy szabányon kívüli egyedi megoldás volt. A kínai kamu kábelek valószínűleg azzal sem kompatibilisek.
Az aktív hdmi-vga átalakító is sokszor a hdmi-n lévő 5 voltról táplálkozik, ami nem feltétlen veszélytelen a gépre nézve, mert 50mA terlhelés szabványos. Az eredeti célja ennek az, hogy a monitor ddc áramkörének adjon áramot, hogy ki tudja olvasni a képernyő adatait akkor is ha nincs bekapcsolva a kijelző. Külső tápos átalakító veszélytelenebb. Persze van amelyik gép elbírja a 200mA körüli terhelését az aktív átalakítónak, de van amelyikből meg kijön a füst. Jobb esetben nem füstöl, hanem lekorlátozza az áramot és akkor nem működik a valódi aktív átalakító sem külön táp nélkül rajta.
#109937 HSM
Az intel gpu-s t430 -on dokkolóval hajtottam már 3 külső monitort. A 40 -es sorozat lehet valamilyen szempontból már butított ilyen téren, nem vagyok benne biztos. A 30-asnál az volt a nyitja, hogy a gpu csak 2 órajelet tud előállítani, ezért max 2 olyan eszköz tud menni, aminek órajel kell. A 30-as belső kijelzője lvds volt, annak kell órajel ha aktív. A hdmi/dvi szintén órajelet kér, ahogy a vga is. A displayport nem kér órajelet. De a dp-hdmi átalakítóból a passzívnak kell, csak az aktívnak nem kell. Szóval, ha két külső monitor pontosan ugyanolyan videomódot akar használni, azok képesek osztozni órajelen. Ez sokszor úgy megy, ha pontosan ugyanolyan és ugyanazon a fajta porton kapcsolódó kijelzőről van szó. Régebben beszálmoltam itt a topicban, hogy t430-ammat használtam 3 hdmi monitorral, és 2 dp + 1 vga felállásban is.A 40-esnek azt hiszem már dp a belső kijelzője is. Bár az össz 3 monitoros limit valsz akkro is él valamiért. Viszont a 2-es limit is él tudtommal az órajelek számára. Szóval három teljesen különböző monitort nem biztos, hogy össze lehet hozni, ha nem displayportos.
-
vicze
félisten
válasz
sketchifun #109942 üzenetére
"hdmi-dsub átalakítóm" ez önmagában nem jelent semmit. A "passzív" HDMI to VGA átalakítók MHL képes porton működnek ahol a HDMI lead 5V 500mA-t, amennyiben a HDMI port maga nem MHL akkor aktív átalakító kell.
Szóval a kérdés milyen átalakítód van?
Egyszer egyik ismerősöm hozott egy ilyet, hogy nem akar működni a kábel, mikor megláttam vagy 5percig röhögtem. 5 azaz 5 szál vezeték volt benne... -
Tim82
félisten
válasz
vicze #109939 üzenetére
De még egyszer fontos leszögezni: a futtatható változat NEM működik 64 bites Windows (Vista, Win 7) alól. Elég egyértelműen le van írva. Feltételezem, nem 32 bites Win 7 van azon az SL300-on.
A tiszta az lenne, ha a másik változatot lemezre (NEM pendrive-ra - ez is elég egyértelmüen le van írva) kiírva és arról boot-olva használná.
-
vicze
félisten
válasz
petir #109931 üzenetére
Nagy BIOS verzió ugrások nem minding működnek.
Ráadásul ha jól látom 1.07 nincs fent mint archív, ami azt jelenti, hogy elvileg valami nem stimmel vele.
Első körben próbáld felrakni a 1.08-at és utána kisebb lépésekben eljutni 1.3-ig.
És mindenképp Win7 alól próbálkoznék. -
petir
senior tag
válasz
Tim82 #109932 üzenetére
Pontosan ezt !
Hiren's Booton túl vagyok azt nem is írtam... De nem megy. Futtatni akarom a filet és hibára fut.
Közben beletúrtam mégjobban magamat ugye szűz w7 volt fent azt olvastam , hogy van egy win update ami kell neki. De nem frissült!
Sebaj most feltettem w7 SP1 integrated-et és minden nem fontos és fontos frissítést leszedett telepíteni kell aztán újra próba.Amúgy van valami kimondott frissítése a microsoftnak a lenovora valahol olvastam...
Délután próbálok!
-
HSM
félisten
válasz
sketchifun #109936 üzenetére
A notebook saját kijelzője ki van kapcsolva? Csak úgy tud a dokkoló három kijelzőt meghajtani.
-
Tikakukac
titán
válasz
Ganz-[HUN] #109933 üzenetére
Ha ujjas, de nem viszi, akkor jó szórakozást tudok hozzá kívánni, ez a gazdasági totálkár minősített esete kb.
-
válasz
Ganz-[HUN] #109933 üzenetére
-létezik
-szopás
-kell -
Ganz-[HUN]
addikt
Csövi
Unokahúggernek rendeltünk X230T-t.
Kérdés:
-Létezett -e gyárilag érintőképernyő nélküli, csak tollas verzió, avagy simán megdöglött?
-Nem működik az fingerprint
-és az elforgató gombok. Ehhez kell -e esetleg driver (System update 5 üres)LVDS kábel hibás lenne?
-
Tim82
félisten
válasz
petir #109931 üzenetére
Gondolom, ezt próbálod: [link]
Első megjegyzés: "On Windows 7/Vista 64-bit, this package for BIOS update does not work. Use the BIOS Update CD for BIOS updates on Windows 7/Vista 64-bit."
A CD-s változatnál meg:
"Any other types (USB, PC Card, CardBus PC Card, ExpressCard or others) are not supported."
Ha az első, BIOS update utility-t próbálod, neked is azt tudom javasolni, hogy kicsit lentebb linkeltem a Hiren's Boot CD-t, azt írd ki pendrive-ra (és utána másold be a pendrive-ra a BIOS update utility-t), majd erről boot-olj be, indítsd el a mini XP-t és az alól indítsd el az exe fájlt.
Alternatíva: telepíts 32 bites Windows-t a gépre.
A második, "lemezes" opciónál meg elég egyértelműen leírják, hogy csak konkrétan CD-re vagy DVD-re kiírva fog menni arról a BIOS update.
-
petir
senior tag
Erre valaki? 🙄
-
Tim82
félisten
válasz
totron #109918 üzenetére
Összefoglalót kinyitod, megnyitod belőle Francia91 kolléga T500-ról szóló cikkét, átolvasod, különös tekintettel a whitelist-mentes BIOS-ra, alkalmazod az ott írtakat (ha nem Windows-t használsz, akkor szvsz a régi, még mini XP-s Hiren's Boot CD (mondjuk pendrive kiírva és még utána arra felmásolva a whitelist-mentes BIOS-t) alól beboot-olva a mini XP-t, simán megoldható a BIOS flashelés, én legalábbis ezt szoktam használni, ha kell). Majd veszel egy ízlés szerinti mini PCI-express foglalatba való LTE modemet, beszereled, örülsz.
-
vicze
félisten
válasz
sketchifun #109925 üzenetére
Szerk: lassú.
törölhető.
-
Tim82
félisten
válasz
sketchifun #109925 üzenetére
A dokkoló általad nem használt kimeneteit elnézve, mind a DP to D-Sub, mind a HDMI to D-Sub átalakító oké lehet. Az előbbire egy példa: [link] (szerintem mondjuk ugyanezt eBay-ről/Aliexpress-ről harmadáron megkapod, de arra nyilván várni kell)
Neked mindenesetre a három monitoros működéshez az itt jobbra felül látható kép a lényeges.
-
sketchifun
senior tag
Sziasztok.
Adott egy X240, valamint egy 40A2 Ultradock.
A szett elméletileg képes 3 monitoros setup-ra.
Jelenleg egy D-SUB, és egy DVI-D kimenetű monitor üzemel róla. Van még egy monitorom, amire szükség is lenne, viszont csak D-SUB bemenete van.
Milyen átalakítót kellene vennem? D-SUB-HDMI, D-SUB-DisplayPort?
-
Tim82
félisten
válasz
zebra_hun #109919 üzenetére
És még egy kérdés: Van egy "játszós" laptopom, egy T510. Jelenleg egy 128Gb-os SSD van benne. Most az eladás miatt felszabadult egy 256-os SSD. Ezt valahogy át lehetne e "másolni", hogy ne kelljen telepíteni? Nagyon sok program van rajta frankón feltéve, ez közel 1 nap munka. Nem szeretnék 1 napig csak telepítéssel szórakozni, ha egyszerűbben "másolható".
Ez már nem igazán a topik témája, de Macrium Reflect Free-vel szépen át tudod klónozni (azt hiszem, 1:1-ben teszi át, tehát fog maradni bőven szabad, lefoglalatlan terület az új, 256 GB-os SSD-n még), majd amikor az SSD-t kicserélted újra és beboot-olsz róla, a Windows saját lemezkezelőjével hozzáadod a maradék részt valamelyik meglévő partícióhoz. Vagy csinálsz újabb partíciót, ízlés szerint.
-
zebra_hun
veterán
válasz
vicze #109920 üzenetére
Köszi a gyors infót. Msata akkor leves. 256 ssd + egy nagy hdd elég nekem, csak ha már megvan, hátha van vmi trükk. Dvd-ről meg bűvészkedem majd az elejét, csak nem töröm el. Majd szerdán lesz időm, meglátjuk. W10 másolatra meg hátha jön vmi egyszerű megoldás. Köszi, üdv., zeb
-
vicze
félisten
válasz
zebra_hun #109919 üzenetére
mSata xx30-as sorozattal távozott a technológiai repertoárból örökre.
A készülékben lévő 2242-es M.2 port hivatalosan a WWAN kártya helye, de SATA protokollt támogató M.2 csatlakozós 2242-es méretű SSD megy bele. NVMe-t nem támogat.Valamilyen átalakítóval tudod használni az mSATA meghajtót, de az csak 2,5"-os helyre fog elférni az M.2-be nem, azaz csak 2280-as méretű M.2-be, ami ebben a laptopban nincs.
A DVD meghajtóról le lehet szedni a dísz fedelet, és rá lehet rakni másra. A hogyanban nem tudok segíteni, mert általában hosszadalmas feszegetős művelet. (sajátomról 1db pöcköt törtem le ha jól emlékszek.) Az hogy rá megy a HDD bay-re az annak a típusától függ. Van ami direkt úgy van csinálva, hogy a dísz fedél rámenjen.
Talán ez segít. -
zebra_hun
veterán
Üdv Urak,
lenne pár kérdésem, hátha valaki segíteni tud. Megváltam a "nagy kedvenctől, Dell M6800" így megmaradt egy mSata meghajtóm. Kérdés, hogy az mSata-t be lehet e tenni az E540-es ThinkPad-ba? Ez lesz a "családi" laptop, ahol sok adatot kellene tárolni. Ahogy utánaolvastam, de nem vagyok szakértő, csak m2Sata vagy mi a szösz NVMe (NGFF) meghajtót fogad el ott az SDD felett.
Kép:Másik kérdés: A Dellbe vásárolt DVD keret pont passzol az E540-be, ide a rendszer SSD mellé betettem egy sima HDD-t. Működik is, csak ronda. Nem mertem feszegetni a DVD elejét, nem tudom, hogy hogyan engedi el. Egyátalán átrakható az a HDD keretre, hogy kinézzen valahogy?
Kép:És még egy kérdés: Van egy "játszós" laptopom, egy T510. Jelenleg egy 128Gb-os SSD van benne. Most az eladás miatt felszabadult egy 256-os SSD. Ezt valahogy át lehetne e "másolni", hogy ne kelljen telepíteni? Nagyon sok program van rajta frankón feltéve, ez közel 1 nap munka. Nem szeretnék 1 napig csak telepítéssel szórakozni, ha egyszerűbben "másolható".
Köszönöm szépen az ötleteket, ha van. MSata ugye van, venni nem akarok, hátha passzol.
Üdv., zeb -
totron
addikt
T500-ba létezik-e 4G LTE modem kártya, ez itt a kérdés.
-
petir
senior tag
Sziasztok,
Van egy régi SL300-as laptop nagyon régi BIOS van rajta le szeretném frissíteni.
1. Verzió
W10 letölti az áruházból a Lenovo szoftvert majd közli, hogy valószínű nem Lenovo a gép 🖕
Ok no problem
2. Verzió
W7
Itt két lehetőség van :
exe file futtatása elindul települ semmi nem történik.
Iso file - ultraisoval kiírva pendrive-ra bootol de semmi...Tudnátok segíteni ? Kifogytam az ötletekből...
Mit rontok el ? -
fattyu
veterán
-
Kalandor
HÁZIGAZDA
X230-ba 2.5" vagy inkább mSATA SSD-t vegyek vagy mindegy? (egy gyorsabbat szeretnék)
-
Tim82
félisten
Szerintem meg engedjük el lassan ezt a vonalat, ha akarja, leírja, ha nem, a privát-beli infókérés a fórumtárstól mindenki számára nyitott opció.
-
válasz
z123456789 #109899 üzenetére
Nem üzletrontás, ha leírod a tapasztalatod egy üzletről, hacsak nem állítod be alaptalanul rosszabban a szolgáltatásukat, mint amilyen.
A te esetedben kifejezetten gázul jártak el.
Ha te úgy gondolod, az a helyénvaló, hogy bár átbasztak és lehúztak, még meg is véded a nevüket, akkor asszem nem tudunk segíteni, és nagy örömmel várnak az Apple topikban, mert ott már a gyártó is olyan, hogyha valami elbaszódik, az csak te lehettél, nem a termék egy szar.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- PlayStation 5
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- World of Tanks - MMO
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO IdePad Gaming 3 Gamer notebook - R5 5600H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050Ti 4GBWIN11
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO IdeaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 5500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2050 4GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX SCAR 15 Gamer notebook - i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB WIN11
- Lenovo Legion 5 Ryzen 5 5600H/ RTX 3060/ 16GB RAM /1,5TB SSD +ajándék!
- LENOVO T14 GEN 5 Core ultra 5 USA
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3388
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 Driving Force Racing Wheel + Shifter garanciával hibátlan működéssel
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest