-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Penguin95
senior tag
Leginkább a maximum kapacitásra, 2*8 GB a plafon. Az órajel addig nem lényeg míg legalább 1333MHz-ről van szó (1066-tal nem bootol a gép), még a 2133-as modulokkal is működik. Azt hiszem itt már nem problémás ha nem 2xR8-as a modul, de ezt a többiek lehet jobban tudják mint én.
tboldi: Szólhattál volna korábban, hívtalak volna Nvidia drivert telepíteni Linuxra.
-
vicze
félisten
Szerintem külön marad teljesen, valamikor 3-4éve jött be a Vantage(Companion átnevezve).
A System Update egy nagyon más tool és mint írtam sokkal több kontrollt ad. Egy nagyobb cég elég egyértelműen ezt kell használja és a Vantage még csak nem is opció számukra.A Vantage teljesen "különálló", amit linkeltél csak a hogyan telepítsd az Enterprise verziót a Store nélkül.
Jelenleg 2 verziója van a Vantage-nek. A régi 2.x (amit átverzióztak most valami tök másra, hogy a Store ne csapja felül.) és van az új ami a 3.x és a MS Store-ból ez jön. Na most a 2.x-ből lett a Vantage Enterprise, mivel a 3.x-ből jelenleg hiányzik egy raklap képesség, ami kell a cégeknek és elengedhetetlen. -
vicze
félisten
Hát mivel az adatbázisok kézzel vannak feltöltve, így sajnos az emberi hiba nem kizárható, ez System Update-tel is ugyan úgy megeshet.
Amúgy ez a T470s-hez az eggyel ezelőtti frissítés, így valamit eléggé elnézett valaki.
Most mondhatnám, hogy látod a Vantage is rak fel olyat, amit a System Update nem.
Az hogy miért dolgozik két külön DB-ből nem tudom. (Céges szempontból, én pl. a kisebb overhead és a némileg könnyebb cloud managelés miatt választottam a Vantage-et, és a augusztusi update-ig nem is volt vele semmi probléma, azóta azért elég kettősek az érzelmeim...
Nyilván a System Update nagyobb kontrollt jelent System Centerrel integrálva és akkor le van a gond. Csak azzal legalább heti szinten foglalkoznia kell valakinek dedikáltan, hogy naprakész legyen és fel kell építeni az egész rendszert.)A Notebookcheck folowup cikke elég korrekten összefoglalja és leírja a történteket, és hogy a probléma minden gépen augusztusig javítva lett.
-
vicze
félisten
Azt szeretném leszögezni, hogy nem a hírrel vagy az információ terjesztésével van bajom. Az nyilván valóan nagyon helyes és dicsérendő, de egyrészt egy híroldal, ami ebből él, ehogy már egy felháborodott Reddit usertől informálódjon.
A másik probléma az előzőből eredő hibás, hiányos, és félrevezető tájékoztatás.
Notebookchek azóta közölt egy jóval részletesebb és értelmesebb leírást, nyilván az updateket már nem kapja fel a média és ez a legnagyobb probléma a mai világgal.
Azzal is abszolút egyetértek, hogy amennyiben valaki rövid garanciával vette a gépét, akkor legyen csereprogram erre a hibára, ez a minimum! (Az egyéves faszságot alapból elég undorítónak tartom, a Lenovotól, egy T vagy X esetében.)Amúgy azóta Lenovo kirakta bannerbe minden érintet gép support oldalára.
"Igen, a 80-as T, X, P szériától minden Thinkpad-nak USB Type-C töltője van."
Nem, nincs minden Thinkpadnek USB-C töltője. 100W-nél többet fogyasztóknak nem is lehet, így a P-k többségén nincs. X-eken meg már 6.genes Intel óta van.
Pont az ilyen félinformálásról beszélek.Azt se képes senki leírni, hogy kizárólag az NVM verzió számít a töltési probléma esetében, és a 20-as 43-as vagy 45-ös verzió oldja meg a problémát a modelltől függően.
Egyszerűen a feltételezések, hogy a legújabb javítja hibásak, és ez elég egyértelmű ha a cikkek szerzői elolvasnák a readmeket. A javított FW-k szinte mind augusztusa kint voltak géptől függően.A Lenovo dokumentáció oldala 2018 óta elérhető és folyamatosan bővítették különböző hibajelenségekkel. A töltési hiba augusztusban került bele és addigra javítva is volt a legtöbb gépen.
"Pl a cégnél rengeteg embernek van T480s-se, T580-a és szerintem nem frissítgetik."
Be is ba***na ha a userek frissítgetnének FW-t egy céges laptopon ez az IT support feladata. Az üzemeltetők, pedig nagyon remélem, hogy regisztrálják a gépet, vagy legalább feliratkoznak, a advisory hírlevélékre, ahogy én is teszem. Sőt elsősorban a Security Advisories-ra legyenek feliratkozva, illetve nagyon remélem, hogy a Thinkdeploy-ra is fel vannak iratkozva ott sok probléma van taglalva, ami céges telepítéseket érinti elsősorban."Egyébként én is tapasztaltam már olyan, hogy bizonyos fw-eket nem frissít a Vantage."
Eddig kizárólag a TPM hitfixeket nem rakta fel a Vantage. A System Update ezt biztos felrakná. Amúgy a Vantage-be minimálisan később kerülnek a frissítések fel mint a System Update-be, ez okozhat időleges eltéréseket, nagyon sokszor előfordul, hogy a BIOS már fent van, de Vantage még nem találja. Volt, hogy 1-2hét is volt, mert volt visszahívás és egyebek. (a T490 esete egy katasztrófa kb.)
Minden gépen T470-től T490-ig az új TB TW-t a Vantage gond nélkül felrakta. Mikor megkaptam a levelet mindegyiken leellenőriztem. A verzió váltásnál megesett, hogy a régi TB SW-t le kellett szedni, de erről volt tájékoztatás.Nyilván mindegy, hogy Vantage vagy System Update, csak a Vantage van usereknek szánva és előre telepítve van minden Thinkpadra, ezért azt mondom. Amennyiben előre van telepítve, nyilván működik és nem kell 1x-se elindítani. Az egyszeri elindítás a régi Vantage-ről az újra váltás esetében igaz. Ugye a System Update csak adminnal megy, Vantage pedig sima user módban. Céges gépen normál esetben nincs admin joga a usernek.
Az autoupdate a Lenovo ajánlása. -
vicze
félisten
Ez egy sokadik frissítés, olvasd el a readme historykat.
Már látom, hogy a Notebookcheken valakinek épp szembe jött és kihírezte... Pedig elég lenne esetleg regisztrálni a termékelet és feliratkozni a frissítési hirlevélre ha már Vantage-et nem használ.Nyilván maszületett báránynak minden vicc új.
4hónap után ezt felkapni..."hír"
Szerk: Tessék ez az eredeti értesítés dátuma, és az email."Reddit-es bejegyzésben"
Lol. Most egy felháborodott user akinek a tech support hibás tanácsot adott nagyon mérvadó... Illetve szinte minden érintett gép garis, így sokat nem veszthetett.Sőt ha a Reddit bejegyzést végig olvasod, akkor ott is felhozzák, hogy T480s esetében rég javítva lett az FW.
Az is vicces hogy mennyien írjak, hogy a Vantage nem frissít, mikor minden gépen, simán lefrissitette eddig. Miért pont ezt hagyná ki?
@azbest: A slim tip-et kivezették a 8. generációval minden 100W alatti gépnél. X1 5gen-nel kezdték még 4éve.
-
azbest
félisten
közben a ph is lehozta hírként [link]
Bár valsz közelsem csak thinkpad és valsz nem csak lenovot érintő dolog, hanem mindent intel thunderboltos gépet.A hírben egy érdekes mondat volt: hogy amelyik gépet csak thunderbolttal lehet tölteni, annál a lehalt port miatt a töltés is oda lehet. A mostani reddit linked kapcsán:
jól látom a t480s már nem rendelkezik rendes lenovo kocka tápcsatival, hanem type-c töltője van? -
vicze
félisten
Hogy mi érintett egyszerűbb a táblázatban megnézni, mert nem olyan egyszerű ezt röviden felsorolni.
(7.gen is érintett)
3 hónapja csöcsül a mail a fiókomban erről a problémáról, november végéig mindenre kijött a javítás. (T480s-ek is rég frissítve lettek.)Vantage továbbra is megoldja ezeket a problémákat, hogy ne kelljen vele foglalkozni.
"A firmware-et ma, 01.22-én adta ki a Lenovo, a thunderbolt szoftvert tavaly novemeber végén (T480s esetén)."
Bocs de ez nem igaz!
Táblázat:
T480s N22TA12W 17.4.78.21 N22TH06W 20Driver júniusban adták ki:
17.4.78.500 N22TA12W 01 2019/06/25A NVM version 20-at pedig júliusban:
n22th06w 17.0.0.3 N22TF16W 20 01 2019/07/30Nyilván az oldalon a legújabb verziók szerepelenek mindenből, mert folyamatos a frissítés, már több a hiba előtt kiadott FW verzió is javítva volt, visszahívott vagy hibásra nem linkelnek.
"csak alaplap csere segít."
Ilyen hol van leírva?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest