- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
Benyoboy93 #104941 üzenetére
Hát, ha a gép sem látja, akkor sok ötletem nincs. Eddig a legcifrább az volt, amikor dokkolón át nem működött a dvi kimenet egyik régi hdmi monitorommal. Először azt hittem, hogy esetleg az új cpu-mnak van ilyen hibája, mert pont előtte cseréltem. Aztán viszont a másik gépemmel is próbálva, más monitorral, dp-hdmi átalakítóval is próbálva az derült ki, hogy a 11 éves monitorom kezd elfáradni, talán valami komponens elöregedett és csak magasabb jelszint esetén volt képes kezelni a bejövő jelet.
-
azbest
félisten
válasz
Benyoboy93 #104929 üzenetére
Semmit nem tudni arról a kábelről, hogy milyen átalakító van benne és mit tud. Gondolom a lehető legolcsóbb passzív (szintillesztős) átalakító, ami fullhd-ig elvileg azért tudja kezelni. Ha egyiken ad képet, akkor nem teljesen használhatatlan. Nem írtad azt sem, hogy inteles vagy nvidia gpus.
Esetleg nem azt a bemenetet választottad ki a tévén, amire kötötted a gépet. Ha több bemenete is van a tévének, próbáld másikba dugni. A gép észlel külső kijelzőt? A tévé jó egyáltalán, nem tette tönkre a bemenetét egy vihar korábban?
Használok sima 2 dolcsis passzív átalakítótól kezdve, jobb fajta 4k-t is tudó aktív átalakítót is az intel gpu-s t430-aimmal. (a 4k persze az intel gpu-val max 30Hzben megy, újabb gpu-kkal tud 60Hzt is).
-
Silεncε
őstag
válasz
Benyoboy93 #102185 üzenetére
Mondjuk ha nem lesz hordozva, lehet inkább egy asztalit ként nézni; a levetett business class gépeket 40k körül meg lehet szerezni i5-el, 8giga rammal, azok keresztbe lenyelik az összes procit és nem vagy bekorlátozva a notik szar, kicsi kijelzőjére.
Ha mindenképpen noti, én most T450s-t vettem 95-ért, de ez bővítve volt, az alap konfig 4GB ram, i7 5600u pont 85k körül volt. FullHD IPS kijelző, világítós bill, dupla akksi (80+ mindkettő), LTE modem, ujjlenyomatolvasó. Gyakran kell nézegetni, de én most is látok i5+TN-t 65k körül
-
Tikakukac
titán
válasz
16GB RAM azt már felejtheted el. Én ekkora RAM mellett Adobe progizok és 3D rajzolok.
T430 kijelzője kuka. Monitor nélkül ez igaz bármelyikre innen ami TN. Kivétel 8570p.
Proci meg EGPU. Lehet, csak minek.
85K-s tetővel és vacsi új állapotban E7450-et vettem pár hónapja. Elég fullos konfiggal, IPS, magyar villbill, 99%-os akku, 12GB RAM 256GB SSD stb. És az itt a listát keresztben eszi meg.
T450 vagy E7450 vagy 840 G2. Mind IPS panellel. Ha ezek sokba vannak, akkor T430. De azért meg ilyen 80K körüli pénzeket akkor adj, ha 10k-s bankókkal bélelik ki a dobozt, amiben elhozod. -
vicze
félisten
válasz
Mivel a listádon volt a T440p, így pár rövid gondolat
A touch pad ahogy írták egyszerűen csak szörnyű és elviselhetetlen(gen 4-en), lehet cserélni, de vannak drvier problémák utána, és viszonylag drága a csere. viszont amit tud: cserélhető CPU, esetlegesen dGPU, 16GB RAM (440s csak 12-t tud 4GB forrasztott), akár 3 storage ha nem kell a DVD, nagy aksi, FHD-ig lehet menni vígan kijelzővel.
Hátrány: 2,5kg+ súly, touchpad, gyenge hűtés, ez úgy a teljes gen4-re jellemző.T440 és T440s pár apróságot kivéve azonosak belsőre.
Az megjegyezném, hogy az nagyobb i5 bőven elég, és az i7 nagyon durván fűt főleg a M-es 4magosok, amivel az üzemidő is elég durván leesik.
Amiket felsoroltál még volt/van Win7 driver support, de már nem lesz sokáig.
Esetleg ha játszik külföldi rendelés, érdemes elgondolkodni, a billentyűzet csere vagy címkézés nem jön-e ki olcsóbban.
-
TunerJoe
senior tag
válasz
Én Windows 10-zel használom a T430-amat már vagy 1 éve. 4GB Ram-mal és merevlemezzel baromi lassú, de 8GB RAM és 860 Evo mellett tökéletesen üzemel, gyors, jól támogatott, sőt, After Effectsben csináltam már vele 4K-s anyagokat is, és egész kulturáltan ment rajta, pedig integrált grafikás. Nyilván a renderelési idő már másik kérdés, de akkor is vitte a 4K-t. Bár 7 éves gép, a mai napig adják hozzá ki a BIOS frissítéseket. A kijelző eléggé fs, pixeles mint az atom és rosszak a színei, az 1600x900-ast még nem láttam. Viszont amennyiben nem hordoznád, én inkább egy T530-at ajánlanék, nagyobb kijelző, ha jól tudom abból van 1080p-verzió is, abból gyakrabban találkozni dedikált gyorsítós változatokkal. Ha találsz ennyiért esetleg W530-at, az még jobb, szerintem akkor ne is keress tovább. A fenti Dell és HP szintén jó darabok, amennyiben azok jobban tetszenek, akkor nyugodtan vedd meg őket. A T440-es szériát már megbeszéltük, ne vedd meg kategória. Még egy jó tanács: A hasonló korú üzleti gépeket rendszerint rossz kijelzőkkel szerelték. Hogyha helyhez kötve szeretnéd használni, szerintem vegyél mellé még valami FHD IPS monitort, hidd el, sokkal jobb lesz.
-
válasz
T440s a legidegesítőbb tapipadja van ami valaha létezett. Ha kínozni akarod vele magad akkor ajánlott csak.
T450s-nek még lehet cserélni az akkuját,akár 10 óra működést is tud. T460s-nem meg csak beépített akkuja van. Ami keveset fogyaszt ha nem nyomkodod,de csak 4-5 órát tud nekem.
T430 ha olcsón akarsz normális gépet. T440s de tapipad cserével,nagy akkuval szerintem a legjobb választás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Videó stream letöltése
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox Series X|S
- Philips LCD és LED TV-k
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Path of Exile (ARPG)
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- IdeaPad 3 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5500H RTX 2050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Gigabyte G6X9KG 15.6" FHD+ IPS i7-13650HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest