- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hawk02
aktív tag
Sziaztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Adott egy Poco M6 Pro 4G telefon. Erre keresnék Gcam alkalmazást,mert ,ha tudnék javítani a fotók minőségén nem gondolkodnék a cserén,mert piszok jó a telefon akkuban. -
OldMike
őstag
Sziasztok!
BSG GCam-et használok (a verzió talán nem is lényeges), és a fehéregyensúllyal kapcsolatosan kérdeznék. Az őszi időszakban többször kellett lakásbelsőben, mesterséges megvilágításnál (2700-3000K) képeket csinálnom. Van választási lehetőség kikapcsolt, illetve bekapcsolt Google AWB használatára. Az előbbiek erősen sárgás-vöröses tónust kapnak, és nem természetesek a színek. Az utóbbi esetben jóval természetesebbek a színek, csak az egész kép elmegy kék irányba. Az igazság valahol a kettő között lenne.
Tudom, hogy kikapcsolt GAWB esetén állíthatok a fehéregyensúlyon, a szaturáción és a HUE értéken is, de még nem sikerült kielégítő eredményt elérni, ugyanakkor tartok tőle, hogy elronthatom a természetes megvilágítású képek fehéregyensúlyát.
Jó lenne, ha a Google AWB beállításokon is lehetne változtani, de ilyen leírást nem láttam a neten. Elvileg be lehetne tölteni GAWB config fájlt is, de ilyet még sehol sem találtam.(megj: tudom hogy van Telegram csatorna, de onnan egy félresikerült hozzászólás miatt örökre kitiltottak
)
GAWB bekapcsolva
GAWB kikapcsolva -
mark1998
tag
Szia!
A trash kezdetű fájlok olyankor jönnek létre, amikor törölsz/kulába helyezel valamilyen képet a galériában. Altlaában 30-60 nap után törli a rendszer végleg. Ezeket a trash képeket megtalálod a galérián belül a kukában (nem biztos hogy ott lesznek ha törölted az alkalmazásadatait a galéria appnak).
A gcam alapvetően a Google photos-t használja képnézegetőnek, az mindig a kukába helyezi a képeket törlésnél.Egyébként a google kamera modok képminőségben nem igazán térnek el egymástól alapbeállítások mellett. (Gyakorlatolag egy jó konfig nélkül mind gagyi) viszont feature-ökben (legfőképp a beállításukhoz) nagyon is eltérnek.
Egy jó beállítás sokat számít. [EZ] például egy kis mi9 SE-vel készült.
-
OldMike
őstag
Sziasztok!
Telepítettem BSG és Bigkaka kamera alkalmazásokat a Redmi Note 13 Pro 5G telefonomra, hogy összevessem egymással, és az alapkamerával is. Most ebbe nem mennék bele, a kérdésem az, hogy a két GCam miért csinál "trash" kezdetű fájlokat? Ezek a telefon file managerével megnézhetők, de a Galéria alkalmazásban nem jelennek meg. Lehet-e ezekkel valamit csinálni?
Köszönöm -
joci86
senior tag
Sziasztok!
Nem igazán találtam témába vágóbb topikot, így itt teszem fel a Gcam használatával kapcsolatos kérdést.
Rengeteg beállítási lehetőséget találni a Gcam-en belül, többek között azt is, hogy melyik telefont vegye alapul.
Alaobeállításként az egyik verzióban a Pixel 2, a másikban pedig a Pixel 3 volt megadva.Samsung S21 FE-t szeretném használni, nem tudom, hogy kell / jó-e ezt a beállítást piszkálni.
Elvileg az S21FE a Pixel 6A/6-oshoz van közel több szempontból is.
Keresgéltem, de nem találtam a telefonomhoz config-ot.
-
FoLey-v
addikt
Sziasztok!
Éjszakai képet csináltam négyféle kameraszoftverrel.
OnePlus 8 Pro és automatán. Az OnePlus 8 Pro konfiggal használtam. Az AGC 8.4-re is kíváncsi lettem volna,de nemrég raktam fel. (A díszvilágítás változó volt.) -
Breki
veterán
Sziasztok
LMC 8.4-et használ valaki?
-
koxmatyi
tag
válasz
bigmasterg #276 üzenetére
Melyiket raktad fel,mert én a legfelsőt ráraktam és el sem indul a kamera
-
bigmasterg
addikt
Sziasztok,
S22 Ultrára felraktam ezt a gcamot.
Nem volt rengeteg időm eddig állítgatni, viszont van vele egy olyan problémám, hogy a sötétetbb részeken, a széleken erősen zajosodik és színzaj sávosan is megjelenik. Lásd: [link]
Mi10 pro-n, ezeket libpatcheres zajszűréssel szépen ki lehetett szedni, azonban itt nem sikerült eltüntetni. Luma denoise sem tünteti el a sávokat.
Mutatok egy nagyon extrém példát, ahol használhatatlan szinten széjjel van zajszűrve a kép, de még midnig ott vannak a körkörös színes sávok: [link]
Itt meg 3 különböző szintű zajszűréssel ugyanaz a téma: [link]
Van valakinek tippje, hogy merre kellene elnidulni, hogy ezek eltűnjenek? -
balazs1022
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a Gcam-ban nincs manuális opció? Sehol nem tudom állítani az ISO-t.
Telefon: Poco X3
Gcam verzió: GCam 8.3 -
Francia91
veterán
Sziasztok!
Adott egy Redmi 9T telefon, és a kérdésem az lenne, hogy a GCAM képes az ultraszéles modult kezelni, használni? Mert nem találtam még eddig ilyen opciót benne.... -
Bagoly01
senior tag
Teszt
[link]Poco F3. BSG.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
Jani_Foto #270 üzenetére
Szerintem a gcam szoftveresen jól lekezeli mélység érzékelős lencse nélkül is. Nekem a korábbi OP 7T-n a fő szenzor mellett széles és tele volt, a mostani 8T-n széles, makró és egy monokróm mélységérzékelős lencse van és nem sok különbséget láttam a gcammal készült végeredmények között, bár a portré módot eléggé ritkán használom.
Note 7-nél használja a gcam a depth sensort? - nálam az OP-n eddig csak a normál és a széles lencsét láttam, de az 5 megapixeles makróhoz még se gcam portot, se xml-t nem találtam. -
Jani_Foto
újonc
Sziasztok,
Használ valaki olyan telefonnal GCAM-et, amelyen nincs depth sensor "csak" 3 hátlapi kamera? PL xiaomi poco f3, mi 11 lite, 10t pro vagy 5G... stb? Milyen portrékat lehet ilyennel lőni? Kerestem képeket, de portrékat nem nagyon találni, csak a selfi kamerával, az meg hidegen hagy.
Mert jelenleg egy Redmi note 7-em van és azzal bazi jó portrékat lehet készíteni és kíváncsi vagyok ez a depth szenzor nélkül mennyire romlik le a portrait minősége ha egyáltalán leromlik. (Note 7-essel gyönyörűen lerántja a hátteret.)
Válaszokat előre is köszi! -
akibor000
aktív tag
sziasztok! fórumokon olvasgattam,hogy ez a gcam egy szuper megoldás,ha pl egy telót xar gyári kameraszoftverrel szereltek!
van e itt valaki, aki xiaomi mi10t pro telon használja ezt a gcam progit!?
segitséget kérnék(akár privátban is) hogy miként használhatom ezt !? köszi -
trebrona
nagyúr
rossz topik
-
kispe82
tag
Note 9-re raktam fel. Van benne hang utasításra fotózás? Én nem találtam sajnos ilyet.
-
móki75
csendes tag
Sziasztok Segítséget szeretnék kérni Vettem Egy LG Velvet És keresnék rá a Google kamerát Már jó párat kipróbáltam Egyik sem működik Kereső mindig lemarad Esetleg valaki használ ilyen Telefont És a talált működőképes Google kamerát küldenek egy linket megköszönném?
-
Nozy82
tag
Üdv mindenkinek.
Xiaomi Redmi Note 9-hez van stabil GCam? Aminek működik minden funkciója? Sokat próbáltam már, de nem találtam még hozzá olyat ami stabil lenne. -
móki75
csendes tag
...
-
ghiottone
nagyúr
Egy kis összehasonlítást csináltam a nálam lévő Pixel 4a vs. OnePlus 7t Wichaya gcam port nrg xml-el: [link]
-
MárkyMárk
tag
Sziasztok! Hogyan tudom beallitani a Gcamban, hogy sd kártyára mentse a képeket? Valamint Galaxy S10+ra hogyan tudom optimalizálni, és melyik verzió a legjobb!? Köszi előre is a segítséget!
-
ghiottone
nagyúr
Ez ilyen. Mondjuk nem feltétlenül aktiválódik - némely port lehet bugos és csak másodjára veszi be a kiválasztott configot.
Ha kiválasztod, akkor utána a listát hozza, de a beállításoknál a Mods Config Creator alatt az XML Save Configs menüben ott van általában a nick, típus, leírás, stb, azaz hogy épp melyik van használatban.:
-
M0RGI
őstag
válasz
ghiottone #251 üzenetére
De van. Klikk, újra is indul vagy mi, de amikor újra rámegyek hogy choose config, ugyanúgy a lista első helyén lévő config fájl neve látszódik, nem az amit kiválasztottam.
A másik fórumban azt mondták, hogy attól még sikerül, aktiválódik.
Csak így nagyon nem lehet tudni hogy mi az ami épp ki van választva. -
M0RGI
őstag
Sziasztok!
Realme X2pro telefon.
Letöltöttem és betettem az adott mappába négy config fájlt.
A kérdésem az volna hogyan lehet kiválasztani mindig csak egyet-egyet? Ha az expo gomb melletti fekete területre nyomok duplán és előjön a négy config fálj választási lehetőség, hiába választom ki valamelyiket, nem nem lehet leokézni. Mért nem működik ez?
Köszönöm! -
trebrona
nagyúr
https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-urnyx05/
Ugyanúgy telepíted, mint bármilyen más alkalmazást.
-
Andre
újonc
Sziasztok a segítségeteket szeretném kérni, mi 9 telefonra tudnátok e ajánlani gcam programot a szebb fotózás érdekében. Illetve valami leírást, hogy hogyan kell telepíteni. Előre is köszönöm .
-
Pityu.
nagyúr
Érdeklődni szeretnék nézegetem a portolós oldalt de nem találtam még huawei p30 pro-hoz portotl valaki google camerát?
-
Roland8622
aktív tag
Sziasztok.Melyik GCAM tud ilyet mint amit bekereteztem?
Tudtam volna jobb képet is lőni szerintem, csak a fejére alig tudtam ráfókuszálni rendesen.
HTC U11 + gcam / nem ezt a verziót ajánlották, de ahogy próbálgattam ez jött be eddig
[gcam nex ]
verzió: -
Yack
csendes tag
Sziasztok!
Több verziót is felraktam 6-os 7-es, de sajnos mindegyiknél akadozott a kép fotó módban.
Van valami ötletetek, hogy mi lehet a gond?
Xiaomi Mi 9 Lite. -
gretzky77
veterán
LG V50 Gcam
-
ghiottone
nagyúr
-
trebrona
nagyúr
válasz
Viktor0610 #229 üzenetére
-
-
Shingen
addikt
Srácok!
Segítsetek van egy S7 8 droid van rajta, legújabb sw 2020.03.01.
Tudnátok segíteni melyik gcam illene hozzá, ami felmenne rá?
Illetve hol lehetne leszedni?
THX -
móki75
csendes tag
https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-ojosehenrick/ redmi note 7 en nekem ez működik a legjobban egyedül az arc retusálás nem működik.
-
hdtomi
senior tag
Sziasztok!
Leszedtem az F1 Minimal Mod 2.1 san1ty verziót. Melyik hátsó és első kamerát állítsam be Pixel 3 XL van alapból, vagy inkább a 4 XL legyen? Elsőre hagytam a Nexus 6P-t.
@Tamika, én a san1ty-től szedem le: [link] . Megtalálhatod az utolsó (2019-08-03) verziót. Beállításokat én YouTube-on nézem, meg fórumokban a Google segítségével. De remélem majd kapsz itt választ és én is
-
Bagoly01
senior tag
Van. De hdr+ nélkül. Semmit sem ér. A gyári kamera sokkal jobb.
-
.zSoLTi.
senior tag
Sziasztok!
P20 Pro-ra létezik működő verzió, köszönöm! -
BenQhunria
tag
Sziasztok!
Van egy mi9 t pro-m, milyen beállításokat használtok gcamhoz?
Tudnátok készíteni képernyőképet. -
dudzsi
tag
Köszi. Lehet hogy benéztem ezt.
Igy jobban megfigyelve tényleg fényt mér és fokuszál. Viszont még egy kérdés. Ha már használnia kell a vakut és ugy választom ki a fokuszálndó részt akkor itt nem kapcsolja be a vakut fokuszálás segitésére. Ez normális? Mert eddig minden telomnál bekapcsolt eddig.
-
ghiottone
nagyúr
-
Francia91
veterán
Viszont a Nokia 7.1-esen csak fapadosan működik a februári frissítés óta a GCam.... Kikapcsolt HDR-rel, és kikapcsolt RAW mentéssel.... Ezek még januárban faszán működtek.... A Parrot féle verziókat próbáltam, mindegyikkel ugyanazt csinálja: ha bekapcsolom a HDR-t, akkor csak úgy csinál, mintha fotózna, de nem ment egyetlen képet sem
-
rigoberto
őstag
Belefagy a telóm a képfeltöltésbe, vicces..
-
rigoberto
őstag
Mi9t pro gcam.
100 km/h sebesség közben fotózva. -
psg5
veterán
Sziasztok! Mi kell hozza hogy tudjam gcamat hasznalni? Illetve melyik appot kell egyaltalan letolteni? S utana mi a teendo?
-
nfsu17
veterán
-
dudzsi
tag
Sziasztok! Gcamot használok egy Redmi Note 8-al. Fokuszállásal kapcsolatban lenne pár kérdésem hátha tudja valaki a választ. Az alap kamera szoftverbe "szoftverekbe" ha a képernyöre kopintok akkor kitudom jelölni azt amit élesen szeretnék majd fotózni. A Gcamba viszont a kopintással fény mérést csinál az adott helyen. Ezt lehet valahogy modosítani? Vagy ez ilyen és az autó fokusz vagy eltalálja az éleséget vagy nem? Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Google Pixel topik
- Politika
- Telekom mobilszolgáltatások
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi 14T Pro 16/512 1év garanciával, Független!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 Pro 256GB Független Karcmentes/2028.04.28.gar./Akku 100%/p4248
- IPhone 8 Plus 64GB gyári független megkímélt új akku
- iPhone XS Max 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4245
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest