- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Huami Amazfit Bip, Bip Lite, Bip S, Bip U
Olvasd el az összefoglalót mielőtt kérdezel!
Frissítve 2021. február
▼▼▼ Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra! ▼▼▼
Új hozzászólás Aktív témák
-
vince
őstag
Rendszerhiba volt, a legújabb verzióval (xiaomi.eu 20.5.14-es rom) már engedélyezhetőek az eddig automatikusan letiltott jogosultságok is, megint működik a hívásértesítés az órán. Részletesebben itt taglaltam a megoldást.
-
szumoo@gmail
tag
Mindenkinek más a kényelmes, mások a használati szokásai, ezen nem érdemes vitázni.
-Nálam úgy van beállítva, hogy egyet simítok jobbra a képernyőn és megjelenik a zenevezérlés, ennél gyorsabb nem is kell.
-Engem idegesít hogy törölgetem az értesítéseket, de amikor előveszem a telefont mégis van egy tucat, meg az asztalon a tévé mellett továbbra is villog a led. és oda kell menni törölni az értesítést.
-Néztem a gadgetbridges linket a probléma az hogy úgy indul: rootolt telefon na nekem az nincs.
A másik hogy egyáltalán nem is találja az órát az app, csak pörög a keresés így tökmindegy hogy utána hogyan is akarná párosítani.
Lehet azóta volt frissítés ugyanúgy ahogy mi band -ból is jött új verzió.
-A számlacserét megoldottam közben ugyanígy, de egészen biztos vagyok benne hogy sima bip számlapot is rápróbáltam és működött, csak pl nem mutatta a lépéseket vagy az időjárást. Lehet csak mázlim volt. -
DaDa
senior tag
-
AttilaMvh
tag
Jól értettem, a bip s- hez az amazfit app kezeli a mérleget is? Nekem is bip-em van de kezd az akku lassan öregedni, már "csak" 20 nap körül tart, és ezzel a kijárási mizériával napi szinten szobabiciklízek, hogy lehetőleg hetek múlva is kiférjek a bejárati ajtón. Azt olvastam a leírásban, hogy a Bip S tudja azt is, ezért váltanék rá. Piszkosul idegesít, hogy a szobabicikli mérőjén 140-es pulzusomat a Bip 80-90-nek "méri". Kezdek kételkedni benne, hogy egyáltalán mér-e? Vagy csak saccolgat szemszúrásból (az órán indítottam kézi mérést a status-képernyőről. Régebb olvastam ilyen véleményeket ebben a fórumszálban, de úgy gondoltam, hogy mese habbal. Már nem vagyok meggyőződve erről.
-
SztiviVander
addikt
Úgy értettem én is hogy a gtr/gts vonaltól az amoled tart visssza és baromi jó lett volna az s-be is egy akkora méretű reflektiv panel. Romlik a szemem és egyre vacakabbul látom a bip kis kijelzőjét. Most van nálam egy stratos2 aminek a kijelző mérete oké, reflektiv is (bár jóval sötétebb bent a szobában mint a bip) viszont méretre meg súlyra nem egy kategória. Meg ez a 4-5 nap a bip 30-40 napjához képest elég sovány... És nekem se tölt fel csak 99%-ig a 2 éves múlt bip, szóval készülök rá hogy hamarosan elkezd majd pár nap alatt lemerűlni.
-
SztiviVander
addikt
Nekem csak annyi a bajom az S-el hogy maradt ugyanaz a kicsi kijelző ugyanazzal a kis felbontással. Utód akkor lenne ha nem spóroltak volna ezen és egy akkora reflektiv kijelző ment volna bele mint a gts-be. Ez esetben nem is gondolkodnék a cserén, de ez így nagy jóindulattal is csak egy minimális facelift lett ami nekem speciel nem ér meg cirka +10e Ft-ot a sima biphez képest.
-
bl4ze
veterán
Ok, értem. Több helyen is azt írták, hogy a Bip S képernyője jobb, nem kicsit mint a Bip vagy Bip Lite.
Én is hajlok rá, de lehet megvárom a Mi Bandage támogatást.
Szeretnék custom fontot, és nagybetűset a jó olvasás érdekében mint a Bip Lite-on.
Ez nem tudom megy-e már Bip S-en...? Custom font stb....manager2220 : Köszi. Milyen app-ra gondolsz, hogy "mennek rajta" ?
-
scream24
senior tag
Nekem is elég. Igaz én a 407-es verziót használom. Fw-t nem szoktam frissíteni, régi mondás, ám igaz: ami jó azt nem kell megjavítani! 😊 Feldobtam rá a magyar nyelvet, ékezetes karakter készletet és hangulat jeleket. Pár hete gondoltam, hogy frissítem a betűkészletet, de aztán elvetettem. Amire használom, arra nekem megfelel.
-
DaDa
senior tag
Valóban, úgy látszik ez frissült. Én nagyon rég nem figyeltem ezt. A mi bandage főleg a nagybetűre konvertálás(jobban lassam) az ékezetek és a finomhangolás miatt kell. A legtöbb app máshogy rezeg és van ismétlődő beállítás is valamint szűrési lehetőség
A mi fit sem rossz de a testre szabhatóság szinte semmi. -
SharpSA
veterán
Így sem volt hajlandó a GB látni az órát. Viszont másként sikerült végre: telepítve a Notify & Fitness for Amazfit appot észrevettem, hogy a Total Commanderben a korábban letöltött Mili_chaohu_uni_v28.ft fájl ikonja az előbbi app ikonjára változott. A Total Commanderben erre bökve meg is nyílt a Notify & Fitness for Amazfit és így sikeresen települt az ékezetes karakter készlet. Nekem ebből az appból telepítve amit felajánl, nem lett jó az óra, csak teljes firmware újratelepítés után lett életképes.
-
SzaboZE
addikt
Az IP68 eléggé vízállósági (és porállósági) szabvány.
http://amazfitcentral.com/amazfit-bip-specifications/
"The Amazfit Bip is equipped with the IP68 standard which makes it fully waterproof. So you can use it under the rain or even when you swim because it can resist to 30m underwater. "
http://www.dualsimsmartphones.hu/ip68-szabvany-mit-jelent/
Sok helyen megy vérre menő vita róla, hogy ez mennyire igaz vagy sem. A gyártó beázás esetén nem vállal garanciát, ennek ellenére az óra sokaknak jól bírja a víz támadásait. Az enyém 1.5 éves és volt már minden helyzetben édes és tengervíz hatásainak kitéve 2-3 méter mélységben, hibátlan. Aztán hallani néha, hogy egyeseknek beázott. A gombot mindenesetre nem ajánlott nyomkodni víz alatt.
-
gyemipapa
senior tag
Vagyis a frissebb verziók ahelyett, hogy javítanának valamit, inkább rontanak?
Nem is értem ezeket a fejlesztőket, mit kutyulgatnak, sokan meg azt hiszik, minél frissebb a fw, annál jobb...
Na ezért is nem frissítettem már közel egy éve, pedig azóta kijött pár újabb fw verzió.
Azt tartom, ami jó, azt nem kell "megjavítani"... -
D4rkm4n
őstag
Gyanítom, hogy nem a "levegőben" van a probléma. Sajnos nem lehet manuálisan A-GPS adatokat frissíteni. Ismerőseim annyi tanácsot tudtak adni, hogy mielőtt megkezdem a futást, szinkronizáljam az adatokat a telefonnal. (Mi van, ha valaki éppen azért vett fitnesz órát, hogy ne kelljen a telefonjával futnia?)
A következő futásomnál ha ismét eltérés lesz, felhívom a gyártót és elküldöm őket a náthás... -
-
törölt tag
Nekem nem ez a tapasztalatom, használom a Mi Fitet, szinkronizálja is elvileg rendesen az A-GPS adatokat (azzal kezdte, mikor először párosította, és utana futottam is), de gyakorlatban nem néhány másodperc, hanem néhány perc kell, míg megtalálja a jelet. De mondjuk én nem is vártam többet, a legtöbb telefonnál is ha beltérben először frissíted az A-GPS adatokat, majd kimész, elveszítve a wifit és nem használva mobilnetet, akkor percek kérdése, míg jelet talál.
A pulzusmérés meg teljesen komolytalan minden olyan eszköznél, ami csuklón akar mérni optikai szenzorral. Nem kellene ezzel hülyíteni a népet, én eleve annak tudatában vettem meg, hogy a pulzusmérés csak valami kb. érték lesz, mert előtte utánanéztem ennek. Nekem siman 60-70 körülit mutat edzés utan, mikor magam mérve 80 felett van még, futáskor meg 5 km után stabilan 170-175-re beáll, miközben amúgy 150 körül van.
Szerk.
Nekem amúgy a pulzusmérővel akkor ad reálisabb (de ha mérés alapján akarnék edzeni, még mindig értékelhetetlen) számokat, ha a csuklóm belő oldalára helyezem át az órát. Csak akkor meg a GPS szakad meg folyamatosan.Szerk2.
Az alvásfigyelés a csuklós pulzusmérésnél is nagyobb kamu egy orvosi segédeszköznek nem minősülő kommersz terméknél (mindegy, hogy erről beszélünk, vagy mondjuk az Apple termékéről), kb. annyira lehet komolyan venni, mint a homeopátiáf. -
dugesz77
őstag
Én amikor marhaságokat mér edzés közben a pulzusmérő akkor csak letörlöm az izzadságot és magához tér szinte azonnal(csuklóról is és az óráról is). Erről a jobb kezes viselésről még nem hallottam de kipróbálom,köszi a tippet. GPS ahogy írod frissíteni kell akkor nincs gond. Megítélése változó (nem mintha érdekelne ,mert nekem tetszik) volt aki legagyizta volt aki apple watchnak nézte és rögtön huha.. Én nagyon megszerettem elég stabil a BT része szinte sohasem marad ki értesítés. Én Miband2-ről váltottam ahoz képest nem érzem rosszabbnak a alvásfigyelést sem. A magyar készített számlapok szerintem bőven jók, informatívak, tényleg néha választani is nehéz melyik legyen.
Ezért a 20-ért tudja ami kell , úgy érzem megérte az összes ráköltött forintját. -
Acef
addikt
Nem, sajnos nem, épp ezért írtam be mint kérést.
Nem ismerem a számlap szerkesztésének módját, és, hogy mit lehet kiíratni, és honnan veszi ki az infót a Bip.
Kérdésedből ítélve, viszont úgy tűnik, hogy nem a kiíratással, hanem a hiányzó infóval van baj.
Tehát nem tudja a Bip, hogy hányadik hét van? -
Keem1
veterán
Hűűűha bátya, lehet mégis az volt a baj, hogy nem vitted vízbe, mert tudod, a vízbű veszi ki a zoxigént (=ragasztót)
Viccet félretéve, azért már a minőségellenőrzés sem a régi. Mivel nem szerelhető (bár ebből ítélve még ez se kizárt), simán ragaszthatták volna valami stabilabb cumóval.
Az a durva, hogy az előd Miband 2-t a velem lévő párkapcsolat 2 éve alatt rengeteget fürdettem (zuhany alatt, Balatonban, uszodában), és soha semmi baja nem volt (uszi után még 2 hónapig ömlött belőle a klórszag). Ezt viszont, franc se tudja miért, még egyszer se vittem zuhany alá, pláne nem a többi áztatóba. Valahogy ebből én se nézem ki a vízállóságot, ellenben a Mibanddel.
-
bl4ze
veterán
-
bl4ze
veterán
Most felraktam : hát elsőre elég katyvasz. MiFit Modded törölve egyelőre, meglátjuk ez mit tud.
Weather résznél be kellett írni számot, adatot : a Budapest-et adtam meg, de ez elég fapados.
Ha éppen nem Budapesten vagyok mindig a beírt Budapestet mutatja
Nagyon kiváncsi leszek.Használ valaki itt Gadgetbridge-t önállóan, MiFit nélkül ? Tudtok segíteni a beállításban? Főleg időjárás.
Köszönöm. -
bl4ze
veterán
Én is meg vagyok elégedve. A "felfedezhetőség" be van kapcsolva most, úgy olvastam talán azzal jobb a BT kapcsolat, illetve a hőfokot sem dobálja el annyira.
Meglátjuk.
A lekapcsolódás jelzés nálam nincsen bekapcsolva, nem veszem észre ha elmegy a BT "alóla".
Egyébként 14 ezerért akcióban vettem semmi többet nem akarnék, totál megfelel -
Dr.NX
addikt
-
HKorn
veterán
-
Mike76
tag
Egyetértve a hozzászólásoddal, az én tapasztalataim:
Erdőben, magas épületek között meglehetősen pontatlan a Bip. Telefonhoz, túra GPS-hez képest mindig túlméri a távot (még akkor is, ha a pihenők alatt leállítom). A túlmérés mértéke nem konzekvens, 12 km-körüli távon volt, hogy néhány száz méteren belül volt az eltérés a többi kütyühöz képest, de olyan is előfordult, hogy 2 km pluszt hozott össze. A letöltött tracket megnézve látszik, hogy elég cikkcakkos a rögzített út, álláskor pedig szép "gombolyagot" rajzol. Arra azért teljesen jó, hogy telefon nélkül is rögzítsük merre jártunk (a letöltött tracket pedig nem nehéz utólag kiegyengetni, kár, hogy ezt az óra szoftvere nem tudja). A fogyasztás nálam GPS használat mellett kb. 5-6% óránként. Bár eredetileg arra vettem, hogy a túrákon telefon cipelése nélkül is lássam a megtett távot, a fenti pontatlanságok miatt sokszor már nem kapcsolom be a GPS-t, megelégszem a lépésszámláló által becsült adattal.
A nyílt terep már más tészta, ott meglepően használható. 3-7 km közötti távokat szoktam kocogni, ugyanazon a körön 100m-en belül van az egyes futások közötti eltérés (sőt inkább az 50m-t közelíti). A Notify & Fitness 3rd party apps kiegészítőjével (talán 690 Ft volt) egyszerűen lehet Stravába szinkronizálni a futásokat, így végül egyszerű futóóraként mégiscsak bevált a Bip.
Pulzusmérés: a nyugalmi pulzus ok, hogy aktivitás alatt mit mér, arra még nem jöttem rá (az viszont biztos, hogy a túranadrágom oldalzsebének 170/min körüli a pulzusa...). Kár, hogy futás alatt nem lehet kikapcsolni, mert csak az akksit meríti.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- E-roller topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Battlefield 6
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest