Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Huami Amazfit Bip, Bip Lite, Bip S, Bip U
Olvasd el az összefoglalót mielőtt kérdezel!
Frissítve 2021. február
▼▼▼ Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra! ▼▼▼
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dexter68
addikt
válasz
juve600 #11707 üzenetére
Moddolt Amazfit app
Most találtam csak rá, van belőle moddolt: https://portal.mi-room.ru/files/aex-amazfit-mod/ -
Dexter68
addikt
Sziasztok, van-e valakinek tapasztalata, hogy a gyári Mifit appot érdemes-e lecserélni a szintén gyári Amazfit app-ra? Migrálja-e az adatokat?
-
Dexter68
addikt
Ott van az összefoglalóban:
1. Installálj egy watchface-t a Mi Fitben, utána a telefonon lesz egy mappa: /Android/data/com.xiaomi.hm.health/files/watch_skin_local/ ebben egy file egy ilyesmi névvel: - 2d6bd2d9c7065e94c56f.bin (mindegyiknek egyedi neve van).
2. Kimásolod ennek a bin fájlnak a nevét.
3. A letöltött bint átnevezed erre a névre.
4. A letöltött, átnevezett fájllal felülírod a /Android/data/com.xiaomi.hm.health/files/watch_skin/ mappában lévőt.
5. A Mi Fitben kiválasztod azt a watchface-t, amit az 1. pontban kiválasztottál (az előnézeti kép nem változik meg). -
Dexter68
addikt
válasz
Dexter68 #9307 üzenetére
Nnnna. A para megoldódott... Az első megoldás az lett, hogy megvettem a gyerekemét, mert ő meglátta a piaci rést és azt mondta, hogy mivel ő úgysem használja, vegyem meg tőle.
Aztán az én órám tegnapra lemerült (még szerencse, hogy csak 22%-os volt az akksi a para kezdetén
Szépen feltettem tölteni, aztán amikor levettem, akkor jelezte, hogy csatlakozna valamihez (mint újkorában).
Gyorsan leválasztottam a gyerekemtől vett órát, kivittem a kocsiba, hogy tudjam, melyikhez csatlakozom, majd csatlakoztattam. Némi frissítési procedúra után működik az órám!(Ugyanitt használt bip eladó
)
-
Dexter68
addikt
Sziasztok, van egy kis para a bippel... leraktam még dél körül, mert kimentem a kertbe gályázni, most gondoltam, magamhoz veszem és azt láttam, hogy az alján van egy rakat kérdőjel. Megnyomtam a gombját, a kijelző megváltozott és kérte, hogy csatlakoztassam a telefonhoz. Viszont a MiFit app nem tud csatlakozni. Párszor megpróbáltam, de nem sikerült.
Aztán megszüntettem a párosítást és gondoltam, hogy újra párosítom. Az órán meg is jelenik egy idő után, hogy hagyjam jóvá, de amikor rábökök a kis zöld pipára, a telefon kiírja, hogy nem sikerült a párosítás, nincs elég közel (5 mm-re van). Mi a fene történhetett? -
Dexter68
addikt
Sziasztok! A gyerekemnek sikerült úgy eladnia a telefonját, hogy nem szüntette meg a bip párosítását, hiába téptem a számat... Kuka? Vagy van remény?
-
Dexter68
addikt
válasz
SamiCsillag #7821 üzenetére
Notify app-ban Beállítások/Speciális fülön a „Mi Fit app aut. indítása” kikapcsolása megoldotta nálam a felugrálást.
-
Dexter68
addikt
Nagyon jó lenne, ha a MiFit rákérdezne, hogy akarom-e azonnal frissíteni a firmware-t. A mai frissítés elég hosszadalmasra sikerült. Pont a vonaton ültem, kallernak kellett volna mutogassam a máv-appban a jegyem...
Na mindegy. Az új MiFitben viszont lett egy olyan, hogy Helyi óratémák. Tudja valaki, hogy ez hogy működik? Hova másoljam, mit másoljak, vagy egyáltalán hogy kerül oda?
-
Dexter68
addikt
válasz
vampire17 #5942 üzenetére
Pár embernél úgy nézett ki, hogy szilikon-allergiája van, vagy mi, elég randán pirosodott a bőrük, de ha Neked mégsem az van, akkor ezt ajánlom. Vettem párféle szilikon szíjat, de ez a fajta az, ami nem izzad rá a kezemre, nem is érzem szinte, hogy rajtam van, reggelre sem hagy semmi nyomot a csuklómon.
-
Dexter68
addikt
Ez attól függ, hogy mi kerül a telefon és az óra közé. Van, amikor egy emeletnyi különbség van, és látja, de van, hogy szobán belül úgy alakul, hogy messzebb vagyok és még úgy is fordulok, hogy közé kerül egy krigli sör, meg az a 130 kilónyi pacal, hús, és szalonna, ami a testem, akkor meg elveszti.
-
Dexter68
addikt
Mi accounttal is sikerült, de aztán visszatértem a Google acc-hoz
-
Dexter68
addikt
Na, úgy tűnik elcsesztem valamit.
Gondoltam, felteszek egy moddolt Mi fitet (kellenek a gps-adatok), tegnap kiderült, hogy abba Google accounttal nem tudok bejelentkezni. Csináltam Mi accountot, be is jelentkeztem, órát párosítottam, el is veszett minden adatom, hiszen resteltem az órát, meg különben is másik fiók. Notify appal is összehoztam, bár így nem jöttek az értesítések, de gondolom, valami beállítás kellett volna. Aztán rájöttem, hogy mi a fenének szarakodok a moddolt appal, amikor a Notify app két kávé áráért simán ideadja.
Úgyhogy szépen legyalultam a moddoltat, reseteltem az órát, visszatettem a gyárit, bejelentkeztem a Google accountommal, de nem hajlandó az órához csatlakozni. hogyaszongya a csatlakozás sikertelen. Oké, akkor adjunk hozzá másikat. Akkor meg azt mondja, hogy ilyen van már, válasszam le. Mondom, oké, válasszuk. Erre nekiáll csatlakozni, ami sikertelen.
Sírok...
Update: Közben megtaláltam, hogy hogy tudom leválasztani: valahol görgettem lefelé és találtam egy leválasztás gombot, viszont még mindig nem csatlakozik.
-
Dexter68
addikt
A moddolt Mi Fit-nek van valami trükkje? Régebben már nekifutottam, akkor sem hagyott bejelentkezni (Googl fiókkal), most ismét megpróbáltam, megint nem hagy.
-
Dexter68
addikt
Sziasztok, az érdekelne, hogy az óra firmware-éből hogyan lehet kiszedni a beépített watchface-eket? (már nem törölni akarom, csak szerkeszteni)
-
Dexter68
addikt
Na, ki vele, melyikőtökkel utaztam ma együtt a 17:20-as S60-as vonaton Gyömrőig?
(narancssárga bip volt rajta fekete szíjjal) -
Dexter68
addikt
A .bin fájlokat ezzel szedem szét és rakom össze. Ha a .bin-t ráhúzod, akkor egy könyvtárba kicsomagolja, majd, ha végeztél a macerával, a .jsont ráhúzod, akkor csinál egy .bin-t.
A grafikákat, szövegeket, amit nem tudtam összevadászni sehonnan (magyar napok, ilyesmi), photoshoppal csinálom, ha összevadászom másik watchfaceból, akkor is javítgatok rajta, mert szanaszét szőrösödnek a pixelek, azt meg nem szeretem
A .json összeállítást az online editorban csinálom.
De én csalok, mert grafikus vagyok és lassan 25 éve photoshoppolok
-
-
Dexter68
addikt
Na, csináltam pár watchface változatot, ha tetszik, tőccsétek
-
Dexter68
addikt
Idézek az összefoglalóból:
K: Mi Fit nem írja ki a hívó nevét, csak azt hogy "incoming call".
V: A telefonon érdemes minden jogosultságot megadni a Mi Fitnek. Van akinél a moddolt Mi Fit használata oldotta meg a problémát, és utána már a gyári Mi Fit is rendben kijelezte a hívó nevét. -
Dexter68
addikt
válasz
Dyingsoul #4158 üzenetére
A Lock-screensaver egész pontosan úgy működik, hogy a Lock ikon le van cserélve egy olyan png-re, ami azokon a helyeken átlátszó, ahol olyan infó van, amit látni akarunk lezárt állapotban is. Ez akkor működik, ha a Lock ikonként használt png kerül a többi grafikai elem "fölé", de valahogy ezt nem sikerül megtartani.
-
Dexter68
addikt
válasz
Atomgeszi #4151 üzenetére
Az óra saját menüjében a settings alatt van egy factory reset... Én azt csinálnám, hogy széjjelpárosítom, órán factory reset, a telefonról kiirtanám a progikat, de úgy, hogy előtte adatok törlése, majd még ráeresztenék egy sd-maidet vagy valami hasonló takarítót, hogy írmagjuk se maradjon, majd kezdeném a telepítéseket, mintha most hozta volna a postás. Az eddig mért adatokat meg úgyis lehúzza a felhőből.
-
Dexter68
addikt
válasz
detroitrw #4106 üzenetére
Most a MOJA final 1-gyel kísérleteztem. Kicsomagoltam, lecseréltem a hét napjait, visszacsomagoltam és a lock alól máris "kibújtak" az időjárás adatok... Mi lehet a gond?
-
Dexter68
addikt
igazából csak a dátumot takarja le a bal felső sarokban... a battery érték, a napocska, meg a hőmérsékletek mind látszanak.
-
-
Dexter68
addikt
Watchface szerkesztés ügyben kérnék egy kis segítséget:
Csináltam ezt az analógot úgy, hogy amikor nem világít, akkor csak az órát látom, meg a bluetooth kapcsolatot, amikor meg világít, akkor a többi infót. Legalábbis ez lett volna a cél, viszont nem jöttem rá, hogy hova és hogyan kell helyezzem a lock ikont helyettesítő képet, hogy legfölülre kerüljön.És ajándék, hátha valaki örül neki, megcsináltam a hét napjait két betűtípussal magyarul.
-
Dexter68
addikt
válasz
dexter1987 #4083 üzenetére
Nna rájöttem, hogy elég egy olyan parancsot beállítani, hogy akkor küldi, amikor a Notify&Fitness app elveszti a fókuszt, ugyanis valamiért ekkor kapcsolja vissza. Egyelőre tökély
-
Dexter68
addikt
válasz
dexter1987 #4081 üzenetére
van erre beállítás a mifit appban és a notifyben is, de nálam valamiért kiakadt és folyton visszakapcsol
-
Dexter68
addikt
Na, megoldottam a nácijelző funkció (karlendítésre világít
) kikapcsolva tartását.
Szóval a telefonomat E-Robottal veszem rá, hogy különféle körülmények között megfelelően viselkedjen, de működnie kell más atuomatizáló appal is (Tasker, Automate It, stb.)
A Notify&Fitnessben van ilyen jellegű segítség, hogy Feladatkezelő integráció, ahol le vannak írva a futtatható taszkok nevei, így csak annyit kellett tegyek, hogy E-Robotba néhány parancsba beillesszem a com.mc.miband.miband2WristDisable actiont. -
Dexter68
addikt
válasz
rush0205 #3980 üzenetére
Van egy Amazfit Bip Watchfaces app, az megcsinál mindent, csak azzal kell letölteni. Ha nem nyúlkálsz bele a számlapba, akkor tökéletes.
A másik sem bonyolult, (bár elsőre rémesnek tűnik) csak annyi kell hozzá, hogy a Mi Fit appból tegyél fel az órára egy nem default számlapot. Én azt a csudálatos pekingi hátterest szoktam.
Ekkor létrejön egy 5edac8fd56205124d86f9e5c54857405.bin (ez a pekingi csodának a neve, ha mást választasz, más lesz) nevű fájl a telefonodon a /Android/data/com.xiaomi.hm.health/files/watch_skin könyvtárban. Na ennek a helyére kell a letöltött .bin fájlt bemásolni és utána átnevezni arra, amit ott találtál (magyarul kicseréled a fájlt a sajátodra). Ekkor ismét Mi Fit app, és rátöltöd UGYANAZT (jelen esetben a pekingi hátterűst) a számlapot. -
Dexter68
addikt
válasz
Dexter68 #3943 üzenetére
Na, hosszas tesztelés után kiderült, hogy a "csuklófordításra világít" funkciót a Notify app állítja be mindig úgy, hogy a felületen persze nem látszik.
Azt nem lehet tudni, hogy nálam a moddolt Mi Fit miért nem tud bejelentkezni Google fiókkal (sem)? Sőt regisztrálni sem tud...
-
Dexter68
addikt
válasz
Sipka81 #3956 üzenetére
Én eddig úgy tudtam, hogy a Mi Fit mellett működik a notify és eddig jól is tette a dolgát. Jó lenne, ha maradhatna (pláne, hogy kifizettem
)
Ami viszont új nyűg, hogy a moddolt Mi Fittel (sem az újjal) sem az eggyel régebbivel nem sikerül a bejelentkezés. Ha visszateszem a gyárit, az bezzeg zokszó nélkül bejelentkezik...
-
Dexter68
addikt
Volt Gadgetbridge .gpx export, illetve a font install miatt, de részint abban is ki volt kapcsolva, részint nem volt állandó összeköttetésben az órával, de aztán le is túrtam a telefonról, hátha ettől megjavul. De nem.
Esetleg megpróbálnék egy moddolt Mi Fitet (pláne, hogy abban van gpx export), de totál káosz van a fejemben ezzel kapcsolatban. Megmarad-e a bigbold fontom? Miért jó, ha van benne fw, illetve miért jó, ha nincs? A gyári Mi Fitet adatok törlésével uninstalljam vagy hagyjam rajta, mert a moddolt használja? Egyáltalán megmaradnak az adataim?
Sipka81 #3946: Levehetném, persze, de akkor én sem tudnám használni a sötétben. Az lenne a jó, ha gombnyomáskor, amikor én akarom, akkor azért világíthatna.
-
Dexter68
addikt
Sziasztok, két kérdésem van:
1. egy ideje makacskodik az órám és folyton aktiválódik a „csuklófordításra világít” funkció, de úgy, hogy mind a Mi Fitben, mind a Notify & Fitnesben ki van kapcsolva. Ilyenkor a Mi Fitben be-ki kapcsolom és jó egy darabig, de jobb lenne, ha nem aktiválódna folyton, mert ilyenkor azt sem veszi figyelembe, hogy inkább aludnék és éjjel forgolódás közben pofánvilágít. Mit lehet ezzel kezdeni?2. Nem lehet olyat, hogy értesítéskor csak rezeg, de nem világít?
-
Dexter68
addikt
font-ügyben kicsit megtúrtam a netet és ezeket találtam:
https://forum.gizchina.it/index.php?/topic/1424-amazfit-bip-latin-alphabet-with-graphic-accent/
https://github.com/amazfitbip/tools/commit/852dcf05efb78831430813d06e43a798ab67d7c4
https://github.com/amazfitbip/tools/tree/852dcf05efb78831430813d06e43a798ab67d7c4Nem volt még sok időm foglalkozni vele, de mintha arról lenne szó, hogy .bmp formátumú fájlból vagy fájlokból csinálják a .ft fájlt és mintha ez egy linux alatt futó python cucc lenne... lehet, hogy jó volna valaki, aki jobban ért ezekhez
-
Dexter68
addikt
A Mi Fit app-ban van egy olyan, hogy Viselkedéscímkézés... Az mi a bánat? És hogy kell használni? Ha kell egyáltalán
-
Dexter68
addikt
válasz
gyemipapa #3851 üzenetére
Hehh... kikapcsolt órával sem jó, tehát nem ez a baj, csak rosszul figyeltem meg az eseményeket. Különben sem b*szni akarok és szűz maradni egyszerre, hanem orgiát akarok és legalább 3 bt cucchoz kapcsolódni. Elvileg akár mehetne is, mert az egyikre csak a teló hangját engedem, a másikra meg csak a médiát, és úgy emléxem, hogy ez működött, de most meg nem
-
Dexter68
addikt
Sziasztok, van valami módja annak, hogy hirtelen leválasszuk az órát a telefonról?
Kocsiban két BT eszközt is használok egyszerre és mióta bejött az óra harmadiknak, persze, hogy a telefon hangja nem jó
Szóval azt szeretném megoldani, hogy amíg kocsiban ülök, addig az óra ne csatlakozzon a telóhoz... -
Dexter68
addikt
Sziasztok, számlap szerkesztés-ügyben lenne némi kérdésem.
Odáig eljutottam, hogy letúrom, ami tetszik, rádobom a BipTools WatchFace.exe-re, az szétszedi, módosítom a képeket, majd a json-t rádobom a WatchFace.exe-re, ami összerakja egy binbe és örülés van.
De ha nemcsak a képeket akarom mókolni, és kinyitnám az Amazfit Bip WF Editor by ilgruppotesterrel, akkor többnyire hibát jelez, felajánlja, hogy javítja, de sosem jelenik meg preview, tehát nem látom, hogy mit mókolok.
Tud ebben valaki segíteni? -
Dexter68
addikt
Sziasztok, egy kínzó kérdésem lenne. A gpx exporthoz moddolt MiFit kellene, de azt fel lehet tenni a gyári mellé (mert úgy olvastam, hogy fw-frissítést csakazzal...), vagy helyette tegyem fel? Megmaradnak-e az adataim a gyáriból?
-
Dexter68
addikt
Sziasztok, az enyémet ma hozta a postás. Az elmúlt 3 hetet részint ennek a topicnak az olvasásával, részint a net túrásával töltöttem, hogy ne legyek síkhülye.
Találtam egy remek(nek tűnő) oldalt, amit itt nem találtam linkelve, amíg okosodom és barátkozom az órával, addig is itthagyom, hátha valaki másnak is hasznos:
http://amazfitcentral.com/
(oszt, ha mótvá, akkor sorry)
Új hozzászólás Aktív témák
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Samsung LH46EDDPLGC 46" FullHD LED Monitor
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest