Keresés

Aktív témák

• Furky

őstag

válasz hackeeeee #41457 üzenetére

"HDMI 1.3 port supports direct connection to high-definition displays with up to 1920 x 1080 resolution and 7-channel audio with one convenient cable (not included)"

Megy ezen hang is, kipróbáltam, csak épp a HD rész nem akar kijönni. Lejátszókban/Playback device-ok között is SPDIF-ként szerepel. Ha az új HDMI kábel sem oldja meg a problémát, milyen lehetőségem van, hogy HD hangot hallgathassak? Külső eszköz sem akadály, vagy valami minőségi médialejátszó?

• Furky

őstag

Sziasztok!
    Köszi a segítséget korábban.
    A következő problémám az lenne, hogy nem akar kijönni az erősítőbe a DTS HD, csak a core megy át.
    A laptopon van 1.3-as HDMI (HP Elitebook 8530w), a HDMI kábel új (Hama High Speed) remélhetőleg nem 1.3-as alatti verzióval rendelkezik, gyorsan vennem kellett egy kábelt, mert a kinézett kábelek még angliában vannak (QED Performance HDMI Superspeed).
    Az erősítő Onkyo TX-NR609, és kipróbáltam MPC HC-val, WMP-vel, valamint a Splash PRO-val is. Splash PRO-ban nem tudom beállítani a HDMI bitstream-et, csak az SPDIF bitstream-et. A laptopban ADI AD1984A-as "hangkártya", valamint nvidia quadro fx m770 van. Mindkettő driverét frissítettem.
    Van egy X-fi Surround 5.1 Pro is a laptopra kötve, ami optikain csatlakozik az erősítőbe, de direkt az alaplapi hangkártyát választom a lejátszáshoz, és az erősítőben a HDMI-t állítom be bemenetként.
    Van valami ötletetek?

Furky

• Furky

őstag

Sziasztok!
    Vettem egy Onkyo erősítőt, és a banándugókat nem tudom beledugni, mert van a csatlakozókban egy-egy fekete kör. Azt ki tudom bányászni valahogy, hogy bemenjen a banándugó? Van erre valami egyszerű bevett szokás/fogás?

Köszi!
    Furky.

• Furky

őstag

Sziasztok!

Lenne 1-2 kérdésem. Azt hiszem eljött az idő, hogy egy komolyabb hangfalrendszerbe ruházzak, mint a mostani Z550-as rendszer, amit 2-3 hónapja vettem.
    A kiszemelt 5 szatelit a következő:
    2 db Wharfedale Diamond 9.5
    2 db Wharfedale Diamond 9.1
    1db Wharfedale Diamond 9.CS
    Mélynyomó egyelőre nem lesz, majd csak pár hónap múlva egy Wharfedale Power Cube 10+.

Ehhez szeretnék erősítőt használtam olyan 30k környékén. (1 éven belül szeretnék valami komolyabbat is, ez átmeneti lesz erre az 1 évre, a hangfalak remélem sokáig meglesznek, azok nem átmenetiek)
    Találtam kettőt is, amire úgy gondolom, hogy megfelelő lenne:
    Yamaha RX-V361
    Kenwood KRF-V5070D (ez szimpatikusabb nekem, de én nem értek hozzá megfelelő szinten.)
    Véleményetek?

• Furky

őstag

Hi!

Szeretnék venni olcsón egy erősítőt. Egy pár Wharfedale Valdus 400-ast kötnék rá első körben, majd 2 további Wharfedale hangszórót hátsóknak, illetve centert, és mélynyomót.
    Használt is megoldható, ami normális, és jó minőségű, megbízható. Pl láttam egy Sony STR-DE598-at - megéri garancia nélkül vajon a 28ezret? Egy Asus Xonar U1-et kötnék rá elsősorban, majd a későbbiekben tv-t, dvd-lejátszót coaxon, ilyesmi eszközöket. Igazából egy Logitech Z5500-at néztem ki a Z5300-asom helyett, de fülembe ültettek egy bogarat ezzel a Wharfedale Valdus 400-asokkal.
    Mellesleg a Wharfedale Valdus 400 - 1 pár - megéri a 40ezret? Alig használt, megbízható eladótól.

Aktív témák

Hirdetés