- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
Aktív témák
-
python1
veterán
válasz
Dorian #23388 üzenetére
Hali!
Gratula!Használd egészséggel!
Nagyon jó hangjuk van a H/K cd lejátszóknak.Nem csináltál vele rossz boltot.
Most vettem én is kábeleket,koax ill ezüst hangfalkábeleket.Ja ha cd-t akartok be grabbelni gépbe akkor az Exact Audio Copy -val tegyétek és azzal is írjátok ki.
Olvassatok utána.Van magyar nyelvű változata is. -
cekkk
veterán
válasz
Dorian #23262 üzenetére
Dorian!
Vak tesztet végeztél?
Amúgy így jön ki a az agy mint képzeltbe magának nálam.
Ugye azt javasoltátok, hogy ha van egy lejátszó egyből menjen a képe a tvbe, és a hang az erősítőbe.
Amikor hozzá jutottam a 255ösömhöz kipróbáltam, és tényleg másabb lett a képe, gondoltam én.
Na haveromat át hívtam, meg otthon volt barátnőm leültettem őket, lejátszottam egy film részletet, majd kizavartam őket a szobából kábel be közvetlenül a tv-be, újra lejátszottam azt a jelenetet, és nem vettek észre semmi különbséget.
Na azóta én sem látom.
De mivel itt erről olvastam, és ez rögzült bennem, így egyből úgy láttam, ahogy az agyam akarta.A pénzes össze fügéseddel, pedig nagyon is egyet értek. Először egy sony srt-dg520as erősítőm volt system fidelity hangfalakkal. Anno két éve kb amikor kérdeztem róluk, azt mondták, áh ez semmire nem jó, spórolj vegyél drágábbat. Na én nem vártam mert ennyim volt rá , és nem úgy megy nálunk, hogy apuci kell házi mozi és nesze fiam itt a pénz és vedd meg. Ennyi volt és kész. De nem bántam meg, mert közel két évig élveztem és mostanában kezdtem el érzékelni a korlátjait. És szerintem ha valakinek csak X forintja van addig vásároljon, és nem fogja megbánni, mivel nem lesz otthon mellette a 2szer annyiba kerülő rendszer.
-
ricsik
őstag
válasz
Dorian #23181 üzenetére
Gratula, szép a szoba és a Dalik is. Jól láttam, hogy az állvány nincs középen, mert nem férne el rendesen az erősítő? Hangzásban nyilván ez mindegy. Direkt nincs a védő a sorrundokon? Amúgy milyen az a fali tartó? Én is ilyesmit tervezek.
Gondolom máshogy nem tudtad megoldani, de erősítő tetejére nem tennék semmit, pláne nem forrás egységet. -
python1
veterán
válasz
Dorian #22928 üzenetére
Helló Mindenkinek!
Én a múlthéten hallgattam őket meg.A H/K mellett döntöttem ,nem rosszul!
Az Onkyo 608 az utolsó helyen végzett, a Denon 1911 nagyon szépen muzsikált 1400 eurós hangfalpár volt rákötve.
H/K 255 meg mindenben jól szerepelt,szerepel.
Itt a Denon1911 és Onkyo 608 egy árban van 400 eur. -
cekkk
veterán
válasz
Dorian #23004 üzenetére
Sajnos nem. Bár annyit tudok segíteni, ha bent járnak a szüleim Debrecenben haza viszik az erősítőt és Szolnokok elmegyek vele ha te is eltudsz jönni. Mivel nekem itt nincs bent autóm. De az kb Fél út és akkor majd később mehet a csere.
De először Leannel cserélek.Bár most nézem milyen erősítőd van. Veled akkor tudok cserélni ha tudsz adni analóg kábelt, mert most nekem nincs. HDMI-n megy a dunéből a hang az erősítőbe egyenlőre.
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #22975 üzenetére
Eloszlatok egy tévhitet.
Quadraljaimban a mélysugárzó és a reflexnyílás is hátrafelé néznek, mégis a faltól 20 centire ideális az elhelyezésük. Erről volt szerencsém beszélgetni a gyártó egyik mérnökével, szándékosan így tervezték, mert sokan, köztük én sem szeretem a szoba közepén kerülgetni a hangdobozokat. Egyébként egy ilyen hangszórókészletű, ekkora méretű, 1 méteres, 28 kilós hangdobozt a hátsó és az oldalfalaktól 1-1 méterre illene felállítani. -
-
fatallerror
addikt
válasz
Dorian #22928 üzenetére
én elvetném ezt a marantzot, olyan komolytalan. az 5005 alá marantzból nem mennék.
az új denonokról megoszlik a vélemény, ennek ellenére én meghallgatom majd őket mert a 2311 nagyon bejön nekem. szóval szerintem a denon és a hk közül válassz egyéni ízlés szerint bár mivel neked nem sürgős én megvárnám a nyarat mikor jönnek az újak és "potya" pénzért megveheted ezeket a kifutókat -
ToxicOs
csendes tag
válasz
Dorian #22652 üzenetére
Sziasztok!
Dorian azért ne add fel olyan könnyen a dvd audiot! Én is igy jártam ahogy Te és azt kell mondjam van 1-2 szemét a dvd-a közt az első kettő nekem sem jött össze(konkrétan sz@rok voltak az isok) aztán töltöttem le másikat Dire Straits-t, 3 album van rajta és megdöbentő, h szól
.
Ja és még egy nem tudom milyen lejátszód van de nekem a pioneer dv-600 csak analógon szólaltatja meg a dvd-a formátumot! -
Ti4x
aktív tag
válasz
Dorian #22642 üzenetére
Ok, köszönöm. Azt mondta, hogy egy AVR-350es távirányítóját tudná odaadni mellé, ha jól hallottam, mert fater beszélt vele, de ki volt hangosítva félig-meddíg. Erről azt mondta, hogy elvileg minden funkció elérhető.
Hú... jó is, hogy mondod... Olyan filmet kell akkor letölteni, kiírni, aminek megfelelő az audio része. 700megás fospisztoly AVIk kizárva... Minimum AC3 BDRip, meg hasonlók. DD, DTS hangsávos filmeket meg keresek valahol. Van faternak egy 35ezer forintos Pio DVD lejátszója, az sok mindent támogat, azt el is visszük akkor szerintem, mert ki tudja, mi vár minket ott majd. Használati útmutatót nyomtatunk ki, azt visszük akkor, ez is jó ötlet, köszönöm. Audio CDt is viszünk.
Ha bármi hibája van és vagy valami nem stimmel, akkor meg azt hiszem beruházok egy Pio 520ra Missionnal MVvel egyben 150ért. Később meg subláda hozzá. Nekem ennél nem is kell több. Tudom... most mondom ezt... -
Ti4x
aktív tag
válasz
Dorian #22638 üzenetére
Jön velem faterom is, ennyi előnyöm van, aki műszerész meg régen HiFi mániás volt, ért a hangtechnikához, de az új dolgokban ő sem jártas sajnos...
Mire figyeljünk oda az erősítő kipróbálásánál? Az egy dolog, hogy viszünk audio CDt, meghallgatjuk a HK TS 11en hogy szól, meg viszünk DVDn filmet, valami olyat, amiben a hang körbe is megy, mondjuk egy Star Wars Episode 1-2-3at. Meghallgatjuk, hogy szól-e minden hangszóró, hogy tényleg a megfelelő irányból jönnek-e a hangok, de ezek kívül mire figyeljünk még oda?
Eszembe jutott még valami. Ha esetleg megvennénk a hangfalszettel együtt, akkor azt mondjátok, hogy a subja jó a HK TS 11nek, és alapban egy normális sub 50-60 ezer forint. Ebben most 60ért kompletten benne lenne minden és később eladhatom a hangfalak "bögreszett" részét, az 5.0t, megtartva a subot egy későbbi Mission MV mellé, amihez amúgy is ugyanennyi lenne a sub. Mennyire jó a sub része a HKnak? Működne ez így, jó ötlet? Az a "rohadt" Mission MV nagyon feltolta a fantáziámat, nagyon megtetszett "sajnos"...Egyébként itt a fazon hirdetése, hátha már egyből meg tudjátok mondani, hogy kamu, mert ismeritek és akkor megspórolok egy utat : http://apronet.hu/erosito/audio/aprohirdetes=100356174
-
Ti4x
aktív tag
válasz
Dorian #22412 üzenetére
Én mondjuk mindíg kételkedtem benne, hogy megér 100at egy hangrendszer... Miben más, mint mondjuk egy 50e forintos? Mennyivel nagyobb az élmény? Nekem egyenlőre hang-hang, zene-zene, mert fényévente hallok egy-egy jó rendszert. Nagyon kevés embernek van...
Mondjuk egy hónapja kb hallottam egy srác erősítőjét, ami nagyon szépen szólt valami spéci hangfalakkal. Azt mondta, hogy ez a Technics valamilyen analóg erősítőinek az utolsó szériájából való. Használtan vette jó áron 70ért csak az erősítőt. Ennyi pénzt kiadni..Egy hónap múlva 100at is tudnék a rendszerre költeni, de kérdés, hogy megér-e ennyi felárat. Hallanom kellene a különbséget. Mondjuk az igaz, hogy egy ilyet csak egyszer kell megvenni és több 10 évig is hangrendszer lesz. Győzzetek meg. Várok, ha elmondjátok, mivel jobb.
-
nebulo5
senior tag
válasz
Dorian #22401 üzenetére
Nálam a frontokat ugyanezzel a kábellel hajtom! Volt már nálam 4 másik fajta kábel tesztelésre, de még nem szántam rá magam a cserére.
Barátom rendszerén igen nagy, nálam minimális pozitív irányú változást /javulást hozott SPK-2000 nevű kábel. Csak ajánlani tudom azoknak, akik humánus áron jó minőségű kábelt keresnek. -
skoos
őstag
válasz
Dorian #22401 üzenetére
nagyon szar arc lennék ,ha ILYEN HDMI kábelt vennék a PC és az erősítő közé? Nem kéne 10m, elég lenne a 7m, de olyan méret sehol nincs....
-
fatallerror
addikt
válasz
Dorian #22372 üzenetére
manson jó
én ezeket hallgatom rendszeresen, egy részét már koncerten is hallottam: U2, red hot chili peppers, the killers, bruce springsteen, muse, foo fighters, snow patrol, black eyed peas
amik meg időnként előkerülnek hangulat függő, elég vegyes, néhány példa: queen, beatles, elvis, johnny cash, led zeppelin, bob marley, jimi hendrix, hans zimmer stb
tehát főként rock de bármit meghallgatok ha tetszik
-
fatallerror
addikt
válasz
Dorian #22231 üzenetére
otthonra nem is várom el h a mellkasom döngesse mint koncerten, de kevés se legyen, halkan is doromboljon
az a baj az állókkal h a kicsi után egyből jön a nagy majd a nagyon nagy, nincs középút csak 1-2 pedig a legtöbb projektor nélküli moziszoba 15-20m2-es ahova kisebbek kellenének, magyarán nem tudsz egy szobát használni zenére meg mozira mert a zenének ha minőséget akarsz nagy tér kell nagy hangfallal míg a full hd miatt még az 55 colos tv-hez is relatíve közel kell ülni így kisebb hangtér is kell ha jó helyen akarsz ülni...tehát egy a7es szetthez legalább 25m2 kell ott meg már csak projektorral tudod élvezni a full hd-t több méteres képátlóval... -
ricsik
őstag
válasz
Dorian #22069 üzenetére
Nekem is mákom volt, a frontokat és a centert 100-ért kaptam meg. A front fél éves, a center pár hónapos volt. Makulátlan állapot, dobozban, minden tartozékkal. Azt hiszem jó vétel volt.
A C1 ára viszont fájt, azt csak újonnan kaptam, 60e volt. Ez mind már az áremelés után volt.
Jobban jártam volna, ha előbb veszem 140ért az egészet újként. De elkéstem vele kb fél évet.
Remélem jól kijönnek majd a HK255/260-al, döntöttem, ezt fogom venni hozzájuk, remélem nem bánom meg. -
-
hello28
aktív tag
válasz
Dorian #22047 üzenetére
Igen verte a 255 hk??Az nem semmi biztos?
Igen jo lenne véleményt hogy milyen kategoria..Erösitő vásárlás elött vagyok és nem akarok annyira mellényulni és az ár is fontos...A következő iylen erösitő Marantz-ba 250..Ez 1501 most akcio 99 szertem elég jo bár jo lenne valami vélemény még..Köszi hogy irtál
-
Palapo
aktív tag
válasz
Dorian #22038 üzenetére
Értem.
Akkor próbálgatni kell. Ha jólértem,akkor az a lényeg,hogy nem fülmagasságban kell lennie a hátsó hangfalaknak(mert akkor nagyon direktben jön hang),hanem fölötte és itt van az,hogy attól függ mennyire fölötte,milyen messze van tőlem. Kérdés. Lehet-e a jobb és a bal oldali hátsó hangfalak különböző magasságban? -
fatallerror
addikt
válasz
Dorian #21900 üzenetére
pont ezt akartam mondani h ott vannak a régi felvételek, amikor beatlest hallgatok akkor pont leszarom h nem olyan mint egy mai studiofelvétel...ennyi erővel csak justin biebert kéne hallgatni mert azt tegnapelőtt vették fel egy menő studioban és fasza a minősége...
sokat youtubozok és ott a sok vhs-es led zeppelin vagy bárkit említhetek, rossz a minőség de az még zene volt nem úgy mint a kesha blabla bla szöveggel
a lényeg h a jó zene az még mobilon is jó és kész -
Dorian
félisten
válasz
Dorian #21825 üzenetére
Kicsit utánanéztem: Ha nem kell HD-s hang és fontos a zenei hangminőség, ne tökölj, mert 90-ért pikpakk elviszik, vagy meggondolja magát a tulaj. Nekem az adott árkategóriában csak az (ennél egyébként 2 kategóriával kisebb, bár jóval újabb) 4001 hozta azt a zenei hangot, amire a sztereó Rotelemet - azért így is kompromisszumok árán - érdemes volt elcserélni.
fatallerror: nem firtattam, honnét van
-
hello28
aktív tag
válasz
Dorian #21780 üzenetére
Szia
Értem akkor inkább 110..azért is irtam be hogy miylen tipus ami tényleg kezeli a hd hangot rendesen...Denont néztem...Megnézem akkor a többit is...
Neked is Dali van ha jol tudom...nagyon jo kis cucc..
Erösitöd az milyen?Amugy elöbb még beirtam hogy sajna wd live-om van azzal nem lesz gond?
Köszönöm elöre is -
xtremetuning
addikt
válasz
Dorian #21585 üzenetére
Ezzel picit vitáznék......
Azt gondolom nem a hangszóró elhelyezésétől függ az emlitett loudnesses hangzás.
Az előző subom (wharfedale topaz sw15, 40 centis membrán, vödörfedél akkori csúcsa) olyan loudnesses mélyeket produkált hogy csak na.
A mostani (jm lab electra sw900) pedig lefelé néz és mégis olyan pontos, gyors, preciz, hogy borotválkozni lehet vele.Akkor ez most hogy is van ???
-
fatallerror
addikt
válasz
Dorian #21590 üzenetére
értem köszi :]
lehet mégis polchangsugárzókban kéne gondolkodnom, ha polcon lennének akkor nem kéne állványra költenem pluszban
variációk (első, hátsó,center sorrendben):
polk rti a3 szett
kef q300, q100, q200cmilyen az új q? állítólag Qurva jó, lehet annyira h 15m2-be még a kis q-k is erősek ráadásul csak egy 1911,608 szintű erősítővel
-
Johnny1982
csendes tag
válasz
Dorian #21563 üzenetére
Igazából tág az ízlésköröm, sok mindent meghallgatok, szeretem a nagy hangerőt, és a keményebb basszussal bíró zeneszámokat. Olyan mélynyomó ládát keresek ami torzítás nélkül bírja nagyobb hangerőn a basszust (persze azért minőségi basszust). Max. 105-110 ezret szánnék rá. Valaki ajánlotta a Proson R-12-t, de ez a márka nem igen ismert számomra, nem sok helyen forgalmazzák, meg az ára már 110 felett van. A korábban írtak közül érdekelne, hogy melyik felel meg leginkább számomra.
Az hogy mekkora helységben hallgatom az nem érdekes, mert egyszerűen vissza veszem a hangerejét ha túl sok lenne. -
kimi02
őstag
válasz
Dorian #21125 üzenetére
Nekem H/K 445-ös van de a teljesitményre nincs panaszom hangerő terén.
Pedig nálam a szoba 65nm igaz tetőtér.
És még messze nincs kihasználva a hangerő. -30, -25 db-n szoktam mozizni de itt már nagyot üt a rendszer, ettől feljebb még soha nem tekertem pedig +10 db-ig megy ez a max. -
Z0mbi
senior tag
válasz
Dorian #21125 üzenetére
Na azert en itt most ellenkeznek. Nem hazudnak a gyartok. EU ban nem hozhatnanak forgalomba ugy erositot. Kulonbozo meresi eljarasok vannak. (IEC, FTC, stb) Ezeket meg is adjak rendszerint. Valamint azt is odabigyesztik ha RMS/Musical/DIN/PMPO, whatever...
Tehat nem mondhatjuk csak ugy hogy mondjuk az Onkyo hazudik mert 160 at ad meg a 608 as egy csatornajara. Az ugy merve, azzal a teljesitmenyel annyi. Ha a harman RMS ben vagy szinusban ad 60W ot akkor az is annyi. Nem lehet itt ezzel mutyizni kerem
A gond ott van hogy az emberek nincsenek a kulonbozo teljesitmenyekkel tisztaban (ahogy jomagam sem hisz sajnos a zenei teljesitmeny pont egy olyan allat ami nem fix es a gyartok nem egyeznek abban hogy hol es hogy merjek...)
Szoval magyarorszagon az emberek 99.9% a egy 20nm es szobaba veszi a cuccot. Innentol 20 teszis watt is lehet az is eleg csatornankent barhova ;D -
Pecc
őstag
válasz
Dorian #21125 üzenetére
Ez meg pont a másik dolog, a hangerőszabályzó gomb állása.
Értem itt az erösitőbe bemenő jel (hangosságát nem tudom mi a pontos megnevezés). Ha gyenge, fullra kell tekerni a hangerőt, ha erősebb... félig etc. Bár a wattokkal teljesen egyetértek.Persze ez saját tapasztalatok szerint, szvsz
-
-
herpodon
csendes tag
válasz
Dorian #21043 üzenetére
Kösz, persze, megvárom, hogy milyen, csak eddig valahogy mindenhol olyanokat olvastam, hogy a lapos tévék bénák hangilag. Gondoltam, használtan vennék valamit, és olyan 30 ezernél többet nemigen szeretnék szánni rá. (Ilyen teszkós 5.1-es izéket már fillérekért is lehet kapni, de annak nyilván semmi értelme.) Egyébként főképp azért kérdeztem ezt az egészet, mert egyelőre arról sincs fogalmam, hogy adott esetben egyáltalán mit kéne keresnem. Ha a többi cuccot (CD, kazetta, lemezjátszó) is ebbe kötném, akkor 2.1-es valami kéne nekem?
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #20847 üzenetére
Egyeseket vonz a laposság, ki kell elégíteni mindenféle igényt.
A hátlapra írt áramfelvételi adatok lassan annyit érnek, mint a tévék dinamikus kontrasztja.
Az Arcam DiVa erősítők (AVR250-280-300-350) 1-1,2 kilowattal büszkélkedtek, az AVR500-ra már csak párszáz wattot írtak, pedig nagyobb, erősebb és drágább. Aztán a kezelési könyvéből kiderült, 1500 W a legnagyobb áramfelvétele.
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- SzoftverPremium.hu
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest