- iPhone topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Gaming #190257 üzenetére
Ez egy standard közeli eredmény, azaz a sub helyesen subként működik, és a hangolás oké. Közeli spektrum mérésből ennél többet nem igazán tudunk meg, a szobába illeszkedés a fontos, a hallgatói pontból mérve, hiszen ott hallgatod.
Arcam-nál olyan channel assign nincs, amire neked lenne szükséged.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Gaming #189883 üzenetére
A hallásod minőségét (vagy akár egy hanganyag minőségét) nagyon kis mértékben jelenti csak, hogy meddig megy. Például egy 16k-nál vágó MP3 (192 kbit) és egy ugyanott vágó Vorbis (Q4) között az utóbbi mindig nyer. Főleg, hogy mindet logaritmikus: ha 10000-ig hallasz, akkor is csak egy oktáv veszett el. Maradt további 9, amit továbbra is hallasz.
-
Khaosz55
addikt
válasz
Gaming #189781 üzenetére
Dirac bemérő? Mert nekem is -10dB-re rakja a sub-ot sőt szerintem még jobban lehalkítaná. Viszont nem értem miért teszi, kipróbáltam és kb 0 moziélmény, semmi mély, zavaróan kevés a mély csatorna hangereje. Nem tudom mért gondolja hogy úgy lenne jó. Rew ellenmérésnél is látszik, hogy -10dB-en iszonyat halk a sub a többi csatornához képest.
-
I'am Dony
őstag
válasz
Gaming #189769 üzenetére
Ha a szubokban van normális saját DSP és az AVR is tudja függetlenül vezérelni a két kimenet akkor kimennék egy-egy szubra a két kimenetről és az 1-2 szubok outjáról mennék a 3-4.-ig, - ha nem tudnék/akarnék külső dsp-t beszerezni. Minden más esetben csak egy AVR kimenetet használnék be egy miniDSP HD-ba és onnan mennék 4 felé.
-
-KP-
addikt
válasz
Gaming #189686 üzenetére
Tegnap 1kor éjjel már nem volt kedvem irogatni. De elmondom mire gondolok. " zártak sebessége, tisztaság, pontossága" kijelentésekkel azért nem értek egyet, mert nagyrészt a szobád hallod. Múltkor néztem rew-ben egy nagyon komoly zárt mélynyomós, és egy nagyon komoly refis mélynyomós rendszer méréseit. Impulzusválaszban 5ms különbség volt kb. a különbség a kettő között. Komolyan kezet csókolok annak, aki ezt emberi füllel kihallja. Jól megtervezett refis láda pont olyan lesz, mint amit írtál. Nem az olcsó belépő szubokból kell kiindulni, de sajna kevés az igazán jó reflex láda, főleg megfizethető áron, mert majdnem mindenhol kompromisszumokat kötnek. A másik, hogy nagyrészt úgyis a szobát hallod. Mondjuk mérve van x ms lecsengése a szubunknak, közben a szobánkban az utózengési idő a mélytartományban ilyen 7-8 tized másodperc mondjuk. Vagy 1 másodperc, vagy akár afelett. Nyilván szobája válogatja és jócskán van szórás. Vannak szerencsések, meg szerencsétlenek.. Átlag méretű magyar szobákba meg jócskán ott lesznek a problémák 30-40 hz környékén. Nézd meg pl. egy SVS PB2000 meg SB2000 méréseit. Csak azért hoztam ezt példának, mert nagyjából ugyanaz a hangszóró dolgozik két teljesen más konstrukcióban. 20-30hz körül a refis akkorát szól, mint 2-3 zárt. A zárt meg már kb. 40hz-től de van hogy már 50hz-től kezd esni. Berakod a szobádba, és annyit fogsz hallani ebből, hogy a zárt alul halkabb, emiatt kevésbé gerjeszti a szobádban a problémás frekvenciákat. Ebből az fog lecsapódni sokaknak, hogy a zárt gyorsabb, meg pontosabb. De ha fognád a refis ládád és eq-val kihoznád ugyanarra a görbére, mint a zárt dobozé, akkor sok esetben lenne fejvakarás... Illetve a másik, hogy amikor nézel egy zárt ládát, és ilyen 20hz -3db-k vannak ráírva, az majdnem biztos, hogy gyárilag kap egy eq-t. Aztán jó esetben ugyanott vagy azzal is. Szerintem használj 4 egyforma szubot, 4 negyed ponton, vagy 4 sarokban. Ha csak nincs olyan korlát, mint pl. Khaosznál, hogy nem lehet 4 egyformát használni én nem keverném. Számomra ez a crossover szubozás is tök értelmetlennek tűnik házimoziban, bár 1 hallgatói pozira biztos ki lehet hozni jól. Ha ez a cél. De akkor megint mi a helyzet, ha egyszerre többen moziznak?
-
Khaosz55
addikt
válasz
Gaming #189683 üzenetére
Nekem úgy van, viszont a távolik a zártak (15" ultimax) a közelebbi meg refis Xtz sub1 edge. Helyhiány miatt nem tudok értelmes refist előre rakni minek nem nagy a magassága. Szóval én köve vagyok a hely miatt, és az amerikai konyhás nappali étkező sem kifejezetten egy dedikált szoba, az elég nagy belmagasságommal....
Minden esetre én most így használom legjobb tudásom szerint összelőve minidsp-vel. Nekem így tetszik, jelenleg nem tudok jobb megoldást, max akkor ha építek egy refis ládát előre az ultiknak, de nincs rá időm és energiám...
Kanapé mögötti refisnek előnye, hogy a film alatt átérzem a mélyeket és én ezt szeretem. -
VoidXs
nagyúr
válasz
Gaming #189686 üzenetére
Lőttem már be 4 subos mozit így, de nem tetszett az eredmény. Sokkal jobb, ha a refisek bírják, és nem remeg a kanapé, ami a zártak jellegzetessége, hanem mellbe is vág. Végül pusztán crossover lett engedve a zártakra, ahogy azt a DCI is kitalálta. Sokat tesz hozzá, hogy a filmeket eleve erre keverik, Atmos óta pedig moziban konkrétan ez a követelmény, a Dolby gyártmányú (SLS) hangrendszerek is így osztják el.
-
VoidXs
nagyúr
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Gaming #189227 üzenetére
A Denon esetre gondolsz, amikor jogosan húzta le a földig, mert szar volt, és kiderült, hogy selejtet kapott. Mindkét fél profitált belőle, a Denon QC-je javult, az ASR meg kapott egy olyan cserepéldányt, ami már a lista tetejére tette azt az AVR-t. Az, hogy a régit nem törölte, a transzparencia része. A cikk elején ott van, hogy ez szar, olvasd az újat. Így dolgozik egy hiteles újság, és nem úgy, hogy a szerzők névtelenség mögé bújnak, ahogy ez pl Magyarországon megy. Szintén elvi hiba az Audioholics-t külön kezelni, ugyanis ők az egyetlen olyan hagyományos tesztelő oldal, akik tudnak mérni.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Gaming #189068 üzenetére
Olyan sokat ment ez a téma a hifi topikban is, hogy inkább csináltam egy kalkulátort, hogy pontosan megkapjuk, mennyire érdemes ezzel foglalkozni.
-
I'am Dony
őstag
válasz
Gaming #189043 üzenetére
A meglévő ill. a kiszemelt AVR-k és a régebbi Emo kérdésed alapján próbálnék egy ár érték alapján "legjobb" opciót javasolni. Ez pedig az Arcam AVR550.
Az indok: kapod vele a teljes Diracot, valós 7x90 W, 1.5 KW toroid, kiváló hang, HDR és DV.
Mostanában nyomott áron meg lehet venni és az általad említettektől nagyságrendekkel jobb mozit és zenét csinál.
Természetesen a 4 atmos miatt egy plusz 2 csat végfok kell még mellé.
Bármelyik általad kinézet AVR-t párosítod akár milyen végfokkal, az drágább és gyengébb minőség lesz. -
-
mimic1979
aktív tag
válasz
Gaming #188263 üzenetére
Szia,
Nem bántottál meg.. Sőt.. Ezzel tisztában vagyok, hogy a helyiség akusztikája, + az elhelyezésből adódó problémák végett nem lesz tökéletes, ezért keresem a megoldásokat amivel esetleg tudok javítani rajta - innen jött az ötlet hogy esetleg egy zárt láda talán nem okozna akkora anomáliákat, lecsengéseket mint egy nyitott. -
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Gaming #182521 üzenetére
Most épp majdnem egy árban vannak, a 252A 100k, a 30A az emag-nál 120. Ha az eredeti ára alapján kérnél javaslatot, az kérdés nélkül a JBL LSR310s, nem igazán van már verseny a 200-as sávban. Alatta én a Mackie és KRK modelleket javaslom, de azok már erősen kompromisszumosak (zajos reflex, gyatra hangnyomás, stb). A létező legjobb ár/érték arányú sub (Klipsch R-112SW) már 260 lenne.
Teljesítményt ne nézz, kizárólag a max hangnyomást, és azt is szigorúan független mérésből, mert van pár gyártói trükk, amivel meghamisítják (2.83 V mérések, stb). Ez az egyetlen adat, ami önmagában teljes képet ad az erejéről. Továbbá hibrid (nem H, hanem AB + D) erősítőket használnak, a hatékonyság lényegében ismeretlen, a felvett áram helyére igazából csak beírják, hogy a biztosíték hol szakad.
Az alsó határfrekvencia a második legfontosabb, és azt is durván meg szokták hazudni (például az SVS egy 40 Hz-es subra csípőből ráírja, hogy lemegy 10 körülig), abból is konkrét mérést nézz, ne doksit.
A harmadik, amiről ritkán van mérés, de ASR/Spinorama/stb alapján REW-ben le lehet vezetni, az a tranziens sebesség. Minél gyorsabb, annál inkább az "érzem, de nem hallom" kategóriába tartozik a sub. Általános irányelv, hogy erre a reflexesek könnyebben képesek. Természetesen ha az ellentéte kell, hallani szeretnéd a mélyeid, kellemesen elnyújtva, akkor zárt ládát válassz, a 200 körüli sávban egy jó példa rá az ELAC 3010.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Konteó topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- iPhone topik
- Építő/felújító topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hardcore pizza és kenyér topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest