- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
python1
veterán
válasz
bteebi #181752 üzenetére
Köszönöm!
Azokat a hangsugárzókat direkt úgy készítettem, hogy ne foglaljanak sok helyet (20cm), de mégis legyen dinamikájuk, nem is nagyon mentem a külalakra emiatt.
A sugárzók 2,5 cm-es akusztikai szivacsra vannak rátolva, amit a falra ragasztottam, körben viszont 15cm vastagságban van telibe ragasztva a vászon mögött (300x130cm). Pl: [link] ez a fekete szivacs, ami alatta van az meg ilyen, Heterogén hang és hőszigetelő, [link] csak én még az obiban vettem, de a Bauhaus-ban van vastagabb kivitelben.
Ja igen, először ott volt a center, de mivel nem tetszett úgy, hogy bokából jött a hang, így a vászon mögé került, a helyén majd egy biokandalló kap helyet. -
-KP-
addikt
válasz
bteebi #181754 üzenetére
Arra még mindig nem jött válasz, hogy ha az 1-be tennéd a mozit, akkor melyik falra kerülne a vászon. Illetve hogy az a 100+140 a bal oldali falon az egy ajtó és egy dupla ablak? vagy 3 ablak? Nem egyértelmű a rajzodból.
Valami ilyesmi nem lenne megoldható? Sárga rész lenne a technikai helyiség, ahova megy rackszekrény meg a vetítő, egy kb 70-80 centi széles rész elég lenne, mert pont a 2-es szobád felezőjével van kb. szemben, ha méretarányos a rajzod. Aztán a pirosba mehet minden egyéb, amit fentebb írtál. A két szubládád meg a fekete vonal két végén lenne. Viszont így a 2/3 közötti átjárót érdemes lenne befalazni és egy ajtót tenni oda. Az aljzat felverésével én nem foglalkoznék, inkább tegyél fel a plafonra kis mélységű hangsugárzókat. Bár nem írtad milyen hangrendszered van, illetve hogy mit tervezel. Így meg nehéz bármit mondani
-
-KP-
addikt
válasz
bteebi #181701 üzenetére
Szerény véleményem az, hogy mind a 3 szobából lehetne mozit csinálni, de mindegyiknél más problémákkal kellene megküzdeni. A lépcsőknél viszont szerintem szükség lenne egy ajtóra, legalább annál az egy szobánál, ahol a lépcső és a mozi határos. Illetve ha a 2-es vagy 3-as számúba teszed a mozit, akkor azt az átjárót kellene befalazni, és egy ajtót tenni oda. A 240-es belmagassságot sem tartom tragédiának. Voltam több helyen, ahol simán jó volt az atmos ekkora belmagassággal is. Szóval nem kötelező az 1-es számú szobához ragaszkodni. Az hogy kettes kocka alakú, az sem tragédia, de valóban nem ideális. Mert így két állóhullámod kvázi ugyanazon a frekvencián fogja a szobád gerjeszteni. Erre a megoldás csak a multiszubos felállás. Kell a 2. klipsch szub és a Floyd toole féle javasolt felállást kell alkalmazni. Egyik szub első fal közepére, második szub a hátsó fal közepére. Utána pedig a lehető legtöbb mélyet ráírányítani a szubokra. De ez ugyanígy igaz mindegyik szobára.
Nekem személy szerint az 1 nem szimpi. Ha ott lesz a kék és piros rész ami a szobába nyílik, akkor a képen csak az alsó falra tudod tenni a vásznad és egy kvázi 6,5*3,5m-es szobában a hosszú oldalra rendezkednél be? Nekem ez így a legkevésbé szimpatikus felállás. Ha azt a 100+140 centis ablakot befalaznád akkor arra a falra mehetne a vászon és berendezkedhetnél hosszában. De még akkor is baromira nem mindegy hogy hozod össze a hátsó mélyláda és a hátsó oldalsó surround szekciót. De gondolom ezt úgysem fogod megtenni. Úgyhogy én inkább mennék a 2-be vagy 3-ba.
A 3-as számú a legkisebb, de annak az lenne az előnye, hogy nem lenne átjáróház. Egy hangáteresztő vásznas felállással simán faltól falig vetítenék kb. Egy vékony keretű vászonnal akár 290-295 széles képed is lehetne. Még valami. Dedikált szobába én nem is gondolkodnék 100" méretben. Gondolom átlóra gondoltál. Most tök mindegy, hogy 1-es 2-es vagy 3-as szobába rakod végül. A 120 a minimum. De ha befér, mehet a 150 is.
Ami nem világos még, hogy a piros rész mennyire lesz tele? Mi minden fog oda bekerülni? Nem lehetne részben technikai helyiségnek felhasználni ha a 2-es számúba kerülne a mozi? Akkor pl. a végfokok vetítő a szobán kívülre kerülhetne és egy kis üvegen keresztül vetítenél be, mint egy igazi moziban. Ráadásul akármilyen hangos elektronikáid is lehetnének. Nem számítani mi mennyire hangos meg mennyi meleget önt magából.
-
python1
veterán
válasz
bteebi #181701 üzenetére
Nálam az èpített előtètfal 25 cm- vesz el a helyisègből, ès nincs semmi látható elem.
A hangsugárzók előtt van a vászon, oldalról eltűnnek a nem használt technikák, tulajdonkèppen ez egy nappali lenne.
A 2. Számú helyisèged dedikált mozira előnyösebb, mivel nem kell küzdeni ablakokkal, meg a sok beugró, kiugró falszerkezetekkel. -
bteebi
veterán
válasz
bteebi #181681 üzenetére
Nagyon köszönöm mindenkinek az eddigi javaslatokat!
(Ha esetleg van még, csak nyugodtan.
) Az részint megnyugtató, hogy a 2-es helyiségben is van, aki lát fantáziát. Az esetleges aljzatvésésről beszélek majd a vállalkozóval, hogy egyáltalán (nagyjából racionálisan) megoldható-e. De szerintem igen.
#181682: Előtétfalakban nem (sem) vagyok jártas, de az akusztikai kezelés felmerült, meg az is, hogy akár némi válaszfallal (egy mini helyiséggel) csaljak le a 2-esnél az egyik dimenzióból. És akkor akár a 455×465-ből lehetne pl. 355×465, és úgy hátrafelé se lenne annyira direktben útban a két falnyílás/átjáró, a (gipszkartonnal??) leválasztott részen pedig akár a vezérlő PC, és/vagy NAS is lehetne.
Ezzel együtt is talán inkább az 1-es helyiségre hajlok egyelőre; a lekerítésekkel együtt is közel 20 m2 kihozható belőle (kb. 350-360×400-500). Igyekszem majd relatíve gyorsan megálmodni.
#181684: Igen, hosszában akarom, és ott a lépcső miatt valóban macera sajnos. Épp azért is merült fel az is, hogy a 2. helyiségbe mélységében jobban beviszem a lépcsőt, és akkor több "lépcsőzetlen" rész marad az 1. helyiségben, vagy egyszerűen kb. addig hozom előre a hangfalakat, amíg nem kezdődik a lépcső (nem ideális ez se). Sőt, az is felmerült muszájból, hogy konkrétan 180 fokkal megfordítom az egészet, és az ablak felé lenne az egész. Ez esetben a lépcső környékén levő surroundokat akár a falra is lehetne tenni, viszonylag magasra (persze ez se nagyon jó). Az ablak, ha jól sötétíthető (lesz rajta redőny), akkor nem lenne annyira zavaró, ha pedig leengedhető vászon lenne, akkor az se lógna be folyton a képbe/útba.
-
I'am Dony
őstag
válasz
bteebi #181681 üzenetére
Én a 3. számút kizárnám a mérete és magassága miatt. A 2.-nál 3 problémát látok. Az egyik szintén a belmagasság, a másik a szerintem sem ideális négyzet alak, a harmadik pedig az átjáró és a lépcső miatti szabad tér ami két "üregbe nyílik", ami durva beszakadásokat tud okozni. Ezek alapján az 1-t választanám egyértelműen, mert ideális az alakja, kellően tágas hátrafelé is és jó a magassága. Az eredeti terven annyit változtatnék, hogy nem két db. szubot terveznék hanem 4-et, kisebb méretben, a lehető legegységesebb szubtartomány biztosítására.
-
Kapanyél
őstag
válasz
bteebi #170609 üzenetére
Köszönöm a választ neked is, [ada19]-nek is és [gab1ka]-nak is!
A 4k120-at olvastam az adatlapokon, amit tudnak az újak, arra biztosan nem lesz szükségem, de a 4k60-at úgy láttam, mind viszi. A Hero9 GoProm olyat fos ki magából, azt azért szeretném TV-n is visszanézegetni.
Jelenleg 4.1 (+1, mert két subom van, de azokat ikerben hajtom) a rendszerem, centert nem fogok használni. A 7.1 egy lehetséges irány, ha az álmennyezetbe teszek még két hangsugárzót, de úgy emlékszem, szinte a legalapabb készülékek adatlapjain is láttam 7.1-et.
A TV-m tudja a HDR10+ -t, ezért gondoltam, hogy esetleg... de akkor ezt a részét elengedem.
A consumer kategóriából van ajánlott márka, típus? Vagy olyan, ami kerülendő? Onkyo, H/K, Yamaha?
-
gab1ka
senior tag
válasz
bteebi #170609 üzenetére
"Elvben"? A 4k60hz már évek óta egy totál alap dolog,nem valami extra.
Egy Denon X1200-1500h minden kritériumnak megfelelne, leszámítva a külön sub kezelést.Most eléggé ritka és a használt piacon is igen vastagon fog a ceruza, de ezek a gépek ~1 éve 60-80 ezrekért keltek el. -
ada19
senior tag
válasz
bteebi #169377 üzenetére
Valamiért valóban van egy Klipsch jelenség, amit elsősorban magyar fórumokon tapasztalok. Ha valaki elkezdi hámozni ezeket az eseteket elég jelentős %-ban kiderül hogy alaptalan, sokszor már röhögni sem tudok rajtuk csak valamiért divattá vált utálni. Egy személyes kedvencem az elmúlt hetekből:
-Alanyunk vett egy R-12SW-t (~100e Ft árkategória), nem tetszett neki pár napon belül visszavitte majd vett egy Elac 2070-et (közel 5x ár), és az mennyivel jobb. Tanulság? Klipsch sz*r mindenki vegyen mást.Az egyik fő oka szerintem, hogy az itthoni árak nagyon el vannak vadulva, szerintem jobban mint sok más népszerű márkánál.
A saját véleményem, hogy az RP széria akciós/használt/külföldi beszerzés esetén mozira teljesen rendben van.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bteebi #169377 üzenetére
Is. Én nem utálom a márkát, mondták hogy jó ennyiért, adok neki esélyt. Egyébként nem ez az első Klipsch-em, T12 előtt volt RW-12-m. Egyéb hangsugárzóikat viszont még nem hallottam olyan setup-ban ami kedvemrevaló lett volna. Talán majd Liszinél ha egyszer végre elmegyek hozzá mérni.
-
Quetz
őstag
válasz
bteebi #168460 üzenetére
Mezei kőzetgyapot kell, olcsóbb is mint az ilyen szendvics. Vetexbe csomagolva védett vagy a kiporzás ellen. Majd az egészet berakod egy fa keretbe, hangáteresztő szövettel burkolod, hogy mutasson is.
Vannak más típusú panelek is, itt találsz egy halom kalkulátort: http://www.mh-audio.nl/Acoustics.html
-
VoidXs
nagyúr
válasz
bteebi #168368 üzenetére
Kevés a doktorandusz tax: az egyetem inkább neked adja az állami támogatást, amit utánad kap, csak gyere doktorálni, mert fogynak az oktatók.
Nem részmunkaidő a diákmunka, az csak a foglalkoztatás formája, amitől semmilyen egyetemi vagy munkaszerződés nem tilthat el. A legtöbb hetet le lehet tolni 40 órában, elférnek az egyetemi dolgok délután is, de a random becsúszó hülyeségek miatt itt-ott ki kell hagyni egy napot. A diák fizetés tényleg teljesen lutri (informatikában is előfordul 800 ft/óra bruttó, ahogy social media munkatársat és plázatélapót is láttam 5k/óráért), de ha ezt kiveszed a képletből, akkor se változik annyira a helyzet.
A teljes munkaidős infós fizetések nagyon szépen le vannak hazudva alacsonyra, hogy az újoncok kevesebbet kérjenek. Van az a céges kamu, hogy a legrosszabban fizetett munkatárs is valami "te vagy itt a legtöbbet kereső, szóval ne beszélj erről senkivel" szöveget kap, miközben van, aki ugyanazon a poszton a négyszeresét keresi. Egy jó barátom pár hete kapott diplomát, 600k-t kért, és kinevette a HR-es, hogy annyit ő keres, mondjon már többet. Végül megelégelték, hogy szerény, és ők mondták, hogy 900k. Nem azért magasak a bérek, mert minden pálya hirtelen ennyire értékessé vált, hanem mert az elmúlt években a forint valós inflációja közel 100% körüli. Amit te kerestél, szorozd be kettővel, úgy hasonlítsd ehhez a számhoz. Esetleg fordítva is gondolkozhatsz, ez a pénz akkoriban 14 millió volt. De ha azt nézzük, hogy az albérletek vagy lakások árai hogyan változtak, akkor inkább számolj 200%-kal, és képzeld azt, hogy 7 milliót mondtam.
Pályázatokban valóban toronymagasan vezet a BME, de tudják jól, hogy általában nagyon szegény emberek mennek oda, ez az oka. Gyakran beszélünk róla, hogy ki honnan jött, sokunk életében maximum akkor kerülhetett elő hatszámjegyű összeg, amikor a család összedobta minden megtakarítását egy 15 éves VW Golfra. De vicces, hogy amikor kijönnek innen az emberek, már egy autó ára van a laptopjukban, nem sznobságból, hanem mert a képzéshez kell. Én még bőven nem vagyok doktor, de volt már pár ilyen becslésem, és általában bevált. A 130k egyáltalán nem karcsú, és hogy lásd, mennyire nem, itt egy kivonat az utolsó nem koronavírusos időszakból, ez a személyes költekezésem. A kollégium hallgatóknak 10k (lehúzósabb egyetemeken 15k), doktoranduszoknak ingyenes.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
bteebi #168362 üzenetére
Állami doktori ösztöndíj 140k/hó, "kevés a doktorandusz" tax 140k/hó, egy átlagos infós diákmunka fizetése 350k/hó, ösztöndíjak és pályázatok 200k/hó, mind nettó. Havi átlag 130k-s költekezést számoltam a saját statisztikáim alapján, amit egész egyetemen keresztül vezettem. Ez 700k havonta, ami a zsebedben marad, egy egyetem évi 10 hónap, ez 4 éven át 40*700k=28M. Sajnos nem mehetsz rendes munkára, mert néhol a doktori szerződés tiltja, néhol pedig annyira random időpontokban és rövid határidőkkel van dolgod, hogy élned kell a diákmunka "akkor megyek be, amikor akarok" jogával, ezért az a fizetés kb. ennyiben maximalizálódik.
A sznobságról írtam, hogy általában csak az van itt drága rendszerrel, aki felvágni akar (persze van, aki inkább eladni), de a többi jó rendszerű tulaj már rég itthagyta miattuk a fórumot, és máshol kérdez, nagyon kis csoportban vagy privátban. Természetesen egyikük sem kábelhívő, hanem tényleg a minőségre adtak ki ennyit, és az itteni rendszerekhez képest nem pár Hz a különbség, hanem az ő cuccuk tényleg tudja a 20 Hz-et 115 dB-t, míg innen a legjobbak, sokszor a DIY-ok is inkább 50-60 környékén megdöglenek akkora hangerőn, főleg a zártak, azok sokszor semmilyen frekvencián nem tudnak ennyit. Itt annyi a különbség, hogy ők nem olyan gyártóktól vesznek, akiknek a pénz a fontos, hanem az érték (nem megy bele olyan sok pénz, mint hiszed), de ezeket a sznob közössék kilöki valami kamu dumával, ilyen ez a kognitív disszonancia. Amúgy a kalibráció ingyen van, legalábbis én ingyen adom.
-
ada19
senior tag
válasz
bteebi #168362 üzenetére
Szerintem sem sznobizmus pár leírt eset, én inkább az "elérhető luxus" jelenséggel magyaráznám. Tapasztalatom szerint minél rosszabbul áll anyagilag illetve minél jobban nem tehetné meg (az én értékrendem szerint), annál jobban jellemző hogy valamire extrém módon sokat költsenek sokan. Lásd a lentebbi telefon példa, autó, házimozi, ruha. Volt olyan haverom, akinek mindig a legújabb telefont megvették a szülei - Provident kölcsönből.
-
Mauddip
aktív tag
válasz
bteebi #168196 üzenetére
Hát a próba már az első napon megvolt, nem azért használok már 3 éve 4kban mindent, hogy most elkezdjek ezzel visszafelé haladni, szóval ez a verzió egy tévút így!
A kép minősége is szerintem rosszabb volt, mintha simán vennem le FHD-ra.
Egyelőre most rendeltem egy olyan spdif alaplapi csatlakozó modult, kiprobalom mit tud, aztán ha annyira rossz, veszek egy Asus xonar hangkartyat szerintem -
Mauddip
aktív tag
válasz
bteebi #168192 üzenetére
Egyedüli problémám a HDMI-vel csak az, h a Yamaha erősítőn "csak" 1.4es van, nekem meg legalább 2.0-ra van szükségem, viszont kábelben már 2.0b-set vettem. Ez főként azért lényeges számomra, mert a pc-men és a ps4pro-n is 4k hdr-ben játszom, és amint első alkalommal ezt kipróbáltam, hogy az erősítőn keresztül küldök mindent, sajnos ott csak sima FullHD volt a legnagyobb felbonrás.
Ezért küzdök sajnos azzal, h ne a videókártyámon keresztül menjen a hang, hanem ez a 3 lehetőség maradt:
- hangkártyáról analóg módon, jack-rca, de úgy csak a Yamaha RX-V 772-esen összesen egy sztereó bemenet van
- veszek egy új hangkártyát, és optikával kötöm össze a Yamaha optikai bemeneten
- veszek egy új hangkártyát, és coax bemeneten kötöm össze a Yamahaval.Ezért is kérdeztem, h ha már vennék új kártyát, melyiket érdemes.
Lehet egyelőre maradok a már leírt módnál, és a Tv-ig megy majd hdmi-vel, aztán a tv optikai kimenetét kötöm rá a Yamahára, tesztre így 3.1ben szólt, viszont a hátsó hangfalakon halkabban hallottam ugyanazt, mint az első kettőn. -
Mauddip
aktív tag
válasz
bteebi #168129 üzenetére
Akkor a kérdés adott, ha veszek hangkártyát a gépembe, melyik formátumra érdemesebb beruházni ezen a szinten?
S/PDIF vagy Coax -ot válasszam?
Melyik tud majd digitálisan többet, akár ha 7.1be akarom a hangzást majd (írtad, h nem biztos, h tud nagyobb felbontású térhangzást az optika, de akkor minek raknak minden mai kütyüre ilyet?) Meg amúgy Pc-be/médialejászónak szánt gépekben mennyire elterjedt a coaxos hang technológia? (tudom hülye kérdés)
-
-KP-
addikt
válasz
bteebi #168182 üzenetére
Hogy jön ide venezuela meg amerika?
Konkrétan Németországról beszélek, ahonnan értelmesebb boltokból kb. 3-4 nap alatt megérkezik az áru.
Elvileg haladó házimozis fórumban vagyunk,nemde? itt egyáltalán nem réteg igény a madvr.
Első német bolt amit megnéztem: RX5500XT 300 eur és van raktáron. Ez sem épp egy jó ár, de ezerszer inkább ez, mint 1050Ti 70-80 ezerért. RTX3070 280.00 és van raktáron.
1660 nincs raktáron. Második német bolt: 1660,1660Super,166Ti 320-400 eur között és van raktáron. GTX1650 200 eur és van raktáron.Tudom, hogy nem ideális a helyzet, de most is lehet kártyát találni, csak kicsit keresgetni kell. Sajna vannak pofátlan kereskedők, akik megpróbálják kihasználni a helyzetet és irreális áron adni mindent. De lehet találni kártyákat, csak kicsit keresgetni kell.
Végül, de nem utolsó sorban. Joe Biden és kabinetje épp most készül seggbe rúgni a bitcoint. Január 8-hoz képest 25%-ot esett vissza az árfolyam mindössze két hét alatt.
-
-KP-
addikt
válasz
bteebi #168180 üzenetére
Te inkább ne magyarázz el semmit
Igen, továbbra is drágállom, 80 ezerért 1050Ti-t. Ezt a kártyát ajánlani böszmeség és balekság ennyi pénzért. Pont. Nem mellesleg kinyílt a világpiac, az internet már jó sok éve. Ausztriából vagy németből egy kattintással lehet vga kártyát venni és jó eséllyel hamarabb kézbe kapod, mint mire a magyar bolt felocsúdott, hogy jött egy rendelés
Nem mellesleg nincsenek annyira elszállva az árak. De végül is csinálhatunk úgy 2021-ben, hogy a világ véget ért a Budapest vége táblánál,meg az árukeresőnél, és a 1050Ti jó vétel 80-90 ezerért.
Az is hatalmas tévedés, hogy a 1050 ugyanazt tudja, mint egy drágább kártya. Nem, rohadtul nem tudja ugyanazt. Bőven padlóra lehet küldeni madvr-el még egy rtx2080-ast is.
A napi árakkal pedig kösz, de tisztában vagyok. Nemcsak a magyar árakkal, de a német, angol árakkal is.
Azt pedig nem értem miért nem tudod felfogni, hogy ezek már rég kifutott kártyák. A gyártást kb. 3 éve leállították a 10-es szériánál, miután kijött a 20-as széria. Pont ezért nem is fogsz 1060-at vagy 1070-et találni újonnan és teljesen irreleváns az árukereső által mutatott ár. Mert az idők végtelenségéig azt az árat fogja mutatni, amennyibe került, mikor utoljára kapható volt. Jelenleg ott van helyette a 1650/1660 vonal. Az pedig, hogy még kapni 1050Ti-t annak max. egy oka lehet. Korábbi beragadt készlet a kereskedőknél. Esetleg felhalmozódott chip, amit már nem tudott értékesíteni az nvidia eddig. Vajon miért ?
-
-KP-
addikt
válasz
bteebi #168157 üzenetére
Hát látszik halvány lila gőzöd sincs a videókártyákról. A hiba ott van, hogy a GTX1050Ti egy közel 5 éves konstrukció, 2 teljes generációval járunk előtte. Nagyjából az induló ára volt 55-60 ezer körül 2016 végén. Ez a kártya pedig már akkor is csak alsókategóriás volt. Felette volt a 1060,1070,1070ti,1080,1080ti. Aprón az ára 30 ezertől indul. Miközben rx480/580/gtx1060-at lehet venni 40-60 ezer körül,memóriamérettől függően, ami kb. 60%-ot ráver erre a kártyára. Aki 2021-ben megvesz egy 1050Ti-t akár 65, de ne adj isten 90-95 ezerért az szó szerint egy balek. Ha pedig nem akarunk apróról vásárolni, új árakat nézve ennyiért 1660-as kártyákat szoktak venni ami 2 generációval újabb, és kb. 2x olyan gyors.
-
törölt tag
válasz
bteebi #168135 üzenetére
ismerem, de asszimmetrikus kártyára gondoltam, 1650s vagy picit jobb..70-90-ért elérhetőek voltak csak mire öszejött, eltüntek mint a kámfor
viszont megfelelő hangdobozok se igen vannak, Dali, elac nem elérhető,se monitor audio nincs 100 alatt, olyanra gondoltam amit jövöre kibővithetek több.1-2re tehát pl centere is van, KEF-Heco-tol se zárkózok el, jamo, taga kizárt wilsonokat nemigen hallottam...Onkyo mellé hallatlanba nem vágnék bele. -
törölt tag
válasz
bteebi #168132 üzenetére
Ahhoz hogy házimozi legyen vagy aktiv hangfal (amiket nem igazán kedvelek, pl hangositás macerás egy több,1 rendszerben) vagy végfok és hangfalak kelleenek. jelenleg LG megy rajta -Onkyo 9210- de érezni hogy ettől több kell, jelenlegi hd 6670-től viszont jobb kártyára lenne igény igy ugy döntöttem, -és lehet rosszul, hogy először vidkártyacsere, majd házimozi erősitő beszerzése lessz a cél de érdeklődő hiányában megmaradhat front végfoknak.. egyszer videokártyák pedig eltüntek az értelmesek.
-
törölt tag
válasz
bteebi #168126 üzenetére
Talán van (relatíve újonnan) olyan Intel proci is, amiben nincs IGP,
Pl az enyém (i5 9400F) de minden -F vagy KF végű prociból hiányzik az IGP. (szigoruan magánügy de épp azért adtam volna el az erősitőt mert kellene egy jobb -1650S, 1660, 1660S- , avagy 580, 5500XT- videokártya, de most nincs a piacon megfelelő VGA, ha van, drága ) -
Mauddip
aktív tag
válasz
bteebi #168126 üzenetére
Ja már értem, integrált vga, így már tiszta, köszönöm!
Sajnos még mindig úgy vagyok vele, h nem vga.n keresztül szeretném a hagot vinni.
Egyelőre azt teszteltem most, h amit előbb írtam, tvből jövő optikán keresztül megvan-e az 5.1 legalább, de csak a 2 front+center+ talán a mélynyomóm szólt külön, a hátsók valamiért az elsőkkel együtt szóltak. Nézegetem még a Yamaha menüjét, de szerintem itt az nvidia driver lesz a ludas és végereményben az előbb említett hangkártyát fogom idővel szerintem megvenni. Jelenleg még nem égető szükségű ez nekem, de tegnap érkezett meg az "új" erősítő és ki szerettem volna tesztelni mindent rajta, h rendben van-e?!
Úgy tűnik a kimenetek mennek, a többi dolgon meg szoftveresen kell a beállításokat.
Köszönöm a sok segítséget srácok!
ÜDv -
dino_m
senior tag
válasz
bteebi #168126 üzenetére
Valóban kicsit több hely kell a faltól, de nem vészes, amúgy is arra felé tolja ki a meleget a hátsó ventilátor. Ez a kis kütyü elég masszív, bár igaz, hogy nálam a földön van a gép és akkora súllyal azért nem húzza le a kábel. Nálam az egy HDMI a monitor felé megy a másik a TV-be és a DP-ből egy HDMI kábelen megy a hang az erősítőbe. Ez azért lett így megoldva, mert az erősítőm úgy döntött, hogy többé nem ereszti át a képet csak a hangot HDMI-n keresztül. A TV felől meg ARC-n keresztül valahogy gondja van a Dolby több csatornás hangokkal. Te hát a TV felől a több csatornás hangok optikán mennek az erősítőre. A PC felől meg a megosztott DP/HDMI kábelen megy a hang. Így viszont a sima DD/DTS-től kezdve a DDTH/DTSHD, DD+ hangokig semmiről se kellett lemondanom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest