Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Jigli

csendes tag

válasz Borisz76 #188740 üzenetére

Köszönöm szépen a kimerítő választ! Én is ettől féltem (csak nem voltam biztos magamban és az elmúlt 4 óra alatt felszedett tudásomban). Akkor egyenlőre marad a sima DD5.1 és majd ha lesz hozzá "kedv" jöhet a komolyabb rendszer.

Még1x 1000 hála! :R

Nincs hős haza nélkül, nincs haza hős nélkül!

• Jigli

csendes tag

Sziasztok!

A segítségeteket/tanácsotokat szeretném kérni.
    Elkezdtem utána olvasni de full laikusként 3-4 óra alatt annyi új fogalommal találkoztam hogy ember legyen a talpán aki ennyi idő után ezt átlátja/érti! Megvettem életem 1. TV-jét (TCL 75C765) viszont egyenlőre nem szeretnék 100+ ezrekért hangtechnikát is vásárolni. Van egy régi, de hibátlan Genius SW-HF 5.1 3600-am (nincs optika sem hdmi rajta) és ezt szeretném rákötni.

Lévén hogy ez nem egy mai csirke és hát a minősége is tudom hogy a béka feneke alatt van 2-vel nagyon max 30 000 ft-ot szánok rá (a lentebb vásárolt eszközön felül) hogy ezt valahogy megszólaltassam.

Vásároltam egy HD Audio Rush 5.1 decodert így az RCA-Optikán keresztül már össze tudom kötni a TV-vel. A kérdés az volna, hogy a legtöbb film amit nézek (letöltött) Dolby Atmos, Dolby Digital HD, Dolby Digital TrueHD és DDS hangsávot tartalmaz. Ha helyesek az információim itt már sokkal nagyobb az adatsáv mint amire az optika képes. Ilyenkor mi történik? Majd ma este 8-9 körül érek csak haza szóval még nem próbáltam ki a felszerelést.

Van lehetőség valahogy ezek a hangsávokat átalakítani? Például ha veszek egy ilyet:
    [link] vagy egy [link] ? Vagy teljesen el vagyok tévedve? Látom az eszközök leírásában hogy kompatibilisek az álltalam keresett tömörítésekkel de továbbra sem értem hogy ha HDMI eArc csatlakozón rákötöm ezt a TV-re ebből az eszközből én úgy látom hogy kimeneti oldalon optika és hdmi van ami ugyen nincs a hangrendszeremen. Szóval max optikán tudnám az extraktort és a dac-ot össze kötni. Félek hogy ezzel így nem fog működni.

Előre is köszi mindenkinep a tippeket és mégegyszer elnézést a laikus kérdéseimért!

Nincs hős haza nélkül, nincs haza hős nélkül!

Új hozzászólás Aktív témák