- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hohocali
aktív tag
-
Hohocali
aktív tag
válasz
Joshi #168203 üzenetére
Emlékeim szerint HDMI pass through. Ha ez be van kapcsolva, akkor kikapcsolt állapotban is átengedi a videojelet (sárga power LED). Ekkor meleg marad az erősítő.
Másik lehetőség, ha valamelyik zonát nem kapcsolod ki. A távirányítón felül lehet váltani a zónákat, csekkold mindegyik ki van-e kapcsolva. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Joshi #162596 üzenetére
Én elengedném a kettőt hacsak nem akarsz venni még pluszban egy miniDSP HD-t 90ezerért meg egy mérőmikrofont. Ha nincs beállítva rendesen nem sokat profitálsz a kettőből, főleg ha a frontok közé teszed mindkettőt. Én is így használtam sokáig, nem is voltam elégedett...
[link] Elgondolkoznék a helyedben egy ilyen XTZ-n is. Szomszédok is díjaznák.
-
törölt tag
válasz
Joshi #162600 üzenetére
Akkor nem teljesen jó amit linkeltem de az adot streamaudio boltban biztosan meghallgathatod és ha nem tetszik akkor adnak olcsóbbra is tippeket, és előrenézőt is találsz
-
Quetz
őstag
válasz
Joshi #161372 üzenetére
Én az erősítő hátuljáról olvastam le. Élek a gyanúval, hogy tavaly még ment a firmware.marantz.eu, csak azóta leállították, vagy félre konfigurálták. De weboldaluk egy kalap kaki. Magyar oldaldról válthatsz angolra, de az angolon már nem szerepel a magyar... Magyar support elérhetőség nincs, csak külföldi...
Az amerikai fórum félhivatalosnak tekinthető, jdsmoothie aki ott írja az információkat D+M viszonteladó. Szerintem annál többet amit kirakott, hivatalos forrásból sem kapnánk. -
Quetz
őstag
válasz
Joshi #161343 üzenetére
A Marantz weboldala Amerikában széria számot kér: https://www.us.marantz.com/en-US/support/productupdates
A http://firmware.marantz.eu/ pedig átirányít. Tipikus példája az AV szektornak, hogy tehetségtelen IT állományt alkalmaznak. -
BBéci
legenda
válasz
Joshi #161342 üzenetére
Semmit nem szaroztam, azt írtam, hogy "sztereóban erősen kompromisszumos". Mivel ez a szubjektív véleményem, mindenki köteles tiszteletben tartani. Én is tiszteletben tartom és elfogadom mások szubjektív véleményét. Akkor is, ha van benne valamennyi elfogultság. Szinte minden esetben csakis azok hőbörögnek, akiknek olyan készülékük van, amiről valaki negatívan nyilatkozik. Személyes sértésnek veszik, amivel magukról állítanak ki bizonyítványt.
Természetesen lehet ellenvéleményt írni, de engem a véleményem miatt kritizálni egyáltalán nem korrekt. -
kezo0
addikt
-
Quetz
őstag
válasz
Joshi #161336 üzenetére
Majd kapok, hogy megint linkelek, de talán megbocsátható
Firmware Update Information for the 2016 Marantz NR/SR models -
Hohocali
aktív tag
válasz
Joshi #161308 üzenetére
Nálam Marantz 7703 esetén a bekapcsológomb feletti LED színe:
piros: AVP kikapcsolva, HDMI passthrough kikapcsolva
narancs: AVP kikapcsolva, HDMI passthrough bekapcsolva
nem világít: AVP bekapcsolvaEmlékem szerint ez így volt a Denon 7200-nál is, talán annyi különbséggel, hogy zöld volt a LED bekapcsolt állapotban.
-
embe
nagyúr
válasz
Joshi #161306 üzenetére
Nem lehet hogy bekapcsoltad véletlenül a 2. vagy 3. zónát? Ilyenkor ha a főzónát kikapcsolod, azt hiszem a többi bekapcsolva marad. Nem vagyok otthon, nem tudom lecsekkolni.
Egyenként kapcsold ki mindet! Hátha!A távkapcsolót próbáld 2 zónára kapcsolni, majd így kapcsold ki a gépet!
-
BBéci
legenda
válasz
Joshi #156765 üzenetére
Semmiféle kompromisszumot nem érzek a vetítésre alkalmas közeg megteremtésében. Gyűlölöm a snassz fehér színt, sokkal élhetőbbnek érzek egy pasztellszínre festett falú helyiséget. Nézd meg Dorian képeit, azokon nulla kompromisszumot látok.
Azért nem hasonlítják/juk a vetítést a tévézéshez, mert előbbi annyival jobb filmnézésre, hogy nincs értelme, felesleges karaktereket pazarolni rá. A tv a tévéadásokhoz megfelelő, arra találták ki. -
Ijk
nagyúr
válasz
Joshi #156761 üzenetére
Nemrég vettem egy Runco projektort 270 ezerért, ami kevesebb mint egy 65-ös OLED árának fele, nyilván a vászon még +150-es költségét is bele kelle venni, mondjuk sík falfelülettel elég jól kiváltható lenne. Még messze van a szoba sötétítés projekt a végétől, nagyrésze még mindig fehér fal, de már így is olyan szinten elfogatható a kontraszt, amit megspékel a DLP amolyan 3D-s képhatása, mindez egy 270cm széles 2.35:1-es vásznon. Fájt eladni a 65"-os VT60-at, de most már nem sírom vissza, mert olyan filmélményt nyújt a projektor hogy végre úgy érzem célba értem.
Nyilván egy anno többmilliós csúcsprojektorról van szó, amelyeket ma annyiért lehet megvenni hogy szinte lopás elhozni.
Ha elkészül teljesen a szoba majd csinálok képeket, szerintem hogy lehet összehozni a nappalit a vetítéssel, onnan meg csak ízlések kérdése a kialakítás.Persze elég más világ egy 77"-os OLED és a vetítés, de ha a filmezés a cél, egyszerűen fasorban sem lesz egy 77"-os tv egy 116"-os vászonnal, a másfél milliós tv 73"-os 2.35:1-es képet jelenít meg, ami így aránylik a vetített képhez.
Én is kutakodtam hogy lehetne tv-vel kényelmesen mozihatást elérni: Sehogy. Egyszerűen 85"-nál megáll az élet, ráadásul nem is mozis képarány. Képminőségben meg egy felső kategóriás LCD-t elkalapál ez a projektor FHD filmeknél (ami úgy 99%-ban lefedi az elérhető tartalmat), nyilván aki HDR-t és 4k-t szeretne az nem a projektorokban találja meg a boldogságát. Szerencsére engem ez a téma nem hoz lázba. -
BBéci
legenda
válasz
Joshi #156763 üzenetére
Én sem az árra gondoltam, hanem egyértelműen a képminőségre.
A vetítős topikban sokszor keveredtem (szakmai) vitába, mert az olcsó, belépő gépekről leírtam a véleményemet. Volt nálam tesztelésre olyan projektor, amit bekapcsoltam, megpróbáltam a lehetőségekhez képest optimalizálni, majd egy órai kínlódás után visszacsomagoltam a dobozába, annyira nézhetetlen volt a képe. Aztán erre írták azt, hogy hű, meg ha. Nem én lennék, ha elhallgattam volna a véleményemet.
De egy háromchipes SIM2 olyan képminőséget tud nyújtani 3 méter széles vásznon, ami mellett egyetlen 65-75 colos OLED nem rúg labdába. Legalábbis szerintem. -
törölt tag
válasz
Joshi #156737 üzenetére
Nem tudom többi tv-nél hogy van, de a Sony-nál tökéletesen be lehet állítani.
Nálam az "Impulzus" nem artifaktol, szappanopera hatás sincs, ellenben elveszi a "24p juddert", és remek mozgásmegjelenítés az eredmény.Érdekes egyébként, hogy szemmel láthatóan felismered, és zavarnak is a LED tv-k egyértelmű gyengeségei, de mégis a plazma technológia előnyeit meg nem vagy hajlandó elfogadni...
-
BBéci
legenda
válasz
Joshi #156737 üzenetére
Nem! Az interpoláció nem csökkenti a 24 p juddert, ez óriási tévedés. A pulldown csökkenti. Interpolációval a hertzeket (50 helyett 100, 200) és azáltal a mozgóképfelbontást lehet növelni, hogy az a szerencsétlen UHD tv ne 300 soros legyen, hanem 1000 körüli. Ami persze nevetségesen kevés a 2160-hoz képest.
-
BBéci
legenda
válasz
Joshi #156730 üzenetére
Ismétlem, az interpolációnak semmi köze a 24 fps megjelenítéshez. Mit nem lehet ezen megérteni?
Az interpoláció egy találgatásos számításon alapuló művelet, a processzor megpróbál olyan képkockákat kitalálni két meglévő közé, ami szerinte oda illik.
Ezzel szemben a 24 fps megjelenítésénél nincs kitalált képkocka, a meglévőket jeleníti meg többször, ami semmiféle artifaktot, semmiféle negatívumot nem okoz. A plazmák is pontosan ezt teszik, ebben nincs különbség. -
Dorian
félisten
válasz
Joshi #156730 üzenetére
Nem véletlenül 24p-sek a filmek, és semmi közük a megjelenítőkhöz. Volt néhány elvetélt próbálkozás a 48p-re, de egyszerűen olyan mocskosan megdrágítja őket az, hogy a díszleteket és minden hátteret nagyságrenddel jobban, részletesebben ki kell dolgozni (hiszen ilyenkor sokkal többet látsz egységidő alatt), hogy abba is maradt.
Természetfilmeknél, koncertfilmeknél ilyen probléma nincs, azoknál jellemző is a több fps.Amúgy egy valós, nem-interpolált "sokfps" nem szappanoperás, az a valósághoz közelebb álló. Csak a filmes megszokás miatt érzik ezt egyesek.
-
Ijk
nagyúr
-
python1
veterán
-
törölt tag
válasz
Joshi #156476 üzenetére
Tegnap előrébb húztam a kanapét.. Most a fejem kb 40cm-re van a faltól.
Egyértelműen töredékére csökkent a mélytartomány intenzitása.
A sourrond efektek is kellemesebbek lettek, szóval nemsoká újra is mérem. :)Kíváncsi leszek mennyire állítja így a mélynyomó level szintjét.
-
BBéci
legenda
válasz
Joshi #156447 üzenetére
Nem csak én írtam, javasoltam a kanapé előre húzását, többen kipróbálták és úgy hagyták. Te ragaszkodsz a falhoz szorításhoz, ezzel alapjaiban elrontva a hangzást. Nem csak a házimozi hangot, hanem a sztereót is.
Nem kell a szoba közepére helyezni, de legyen mögötte legalább 40 centi szabad hely, akár ott is lehet közlekedni. A por akkor is ott van mögötte, ha a falhoz van tolva, viszont nem tudod takarítani.
A képen látható fotelből többet is elhelyezhetsz egymás mellé, tehát nem egyemberes, viszont a 65 colos tévé eléggé az. Éppen ezért váltott Ijk vetítésre.(#156453) Ijk
Az ikeás bútorok jelentős része silány anyagból készül, olyanra erősítőt sem tennék, pláne hangdobozokat. A kanapéddal kapcsolatban ugyanazt tudom mondani, mint Joshinak. -
Ijk
nagyúr
válasz
Joshi #156432 üzenetére
Egy Runco RS1100 Ultrával, amiben egy Proteus B lencse van 1.0-1.2-es szórásaránnyal. Ott láthatod jobb oldalt a speckó konzolommal. Szerintem jelenleg nem létezik a világon másik elérhető árú projektor ami megfelelt volna, legfeljebb tükörrel. Persze az is tervben volt, komolyan.
-
BBéci
legenda
válasz
Joshi #156253 üzenetére
Azt szűrted le, hogy nem jártam panellakásban, arra írtam, hogy sajnálatos, mert tévedtél.
Nem tűnt fel, hogy Dorian szerint is simán megoldható a kanapé előre húzása? Csak velem kötelező vitatkoznod folyton?
Az sem tűnt fel, hogy jót akarok, azért adok tanácsokat? Ha már vettél egy remek erősítőt, akkor hozd ki belőle a lehető legtöbbet. Plusz a kanapé helyének megváltoztatásával a tévédhez is közelebb kerülnél, talán látnál valamit az UHD felbontásból.(#156256) Joshi
Pontosan azt magyarázom, hogy az adott helyzetből hozd ki a maximumot. Sokan képtelenek elszakadni a faltól, mintha oda lenne betonozva a kanapéjuk. Tök ingyen nagyságrendnyit lehet fejleszteni a rendszer hangzását.
Igen, haladó szinten az a minimum, hogy nem hallgatjuk a mögöttünk lévő falról visszaverődő hangokat.(#156258) Joshi
Honnan szedted azt a butaságot, hogy panellakásban nem lehet kihasználni a milliós hangdobozokat?
Ezt már többen megemlítették és sorra érkeztek a cáfolatok. -
WaterWave
veterán
válasz
Joshi #156256 üzenetére
Nem, ő is leoltott már engem is, de azért több erősítőt tesztelt mint itt bárki... Azért adok a véleményére még ha sokszor nem értek vele egyet.
Haladó topikban nem a hibátlan a jó, de nyilván meg kell húzni egy szintet és az alá nem megyünk.
Ez egy olyan sport, ahol mindig lesz jobb, szebb, erősebb. -
WaterWave
veterán
válasz
Joshi #156253 üzenetére
Én értem mit akar mondani... addig nyujtozkodj ameddig a takarod ér... Ha fizikailag nem férnek el, vagy máshogy lehet beallitani, elhelyezni, mint az ideális, akkor két lehetőség van... 1. marad igy és nem kell értetlenkedni... 2. veszel egy masik lakast optimalisabb paraméterekkel...
-
BBéci
legenda
válasz
Joshi #156212 üzenetére
Ha én meg tudtam oldani a 22,5 négyzetméteres nappaliban, hogy 60-70 centire elhúzzam a kanapét a faltól, akkor Te is meg tudnád tenni, csak akarat, elhatározás kérdése. Pedig nem csupasz a fal, hanem könyvespolc borítja, ami csillapító és diffúzor is egyben. Előző lakhelyemen, amit a házam épülésének idejére béreltem, szintén a faltól tisztes távolságra helyeztem a kanapét, fel sem merült, hogy rátoljam. Ott nem volt csillapítás a falon, meglehetősen vacak volt a hangzás.
-
BBéci
legenda
válasz
Joshi #156171 üzenetére
"a kanapé teljesen a falnál van"
Ezzel lemondtál a valóban jó hangzásról és megvan a magyarázat arra, miért vette le a szinteket az automatikus kalibrálás. A hátsó falról visszaverődő hanghullámok szétcseszik a hangképet, feldúsul a mélytartomány, ezt mutatják a grafikonok, de más anomáliákat is okoz. -
Quetz
őstag
válasz
Joshi #156181 üzenetére
A midrange compensation az ami a puklit berakja 2khz körül:
Midrange compensation is an intentional dip in the 2 kHz region where the vast majority of tweeter-to-midrange crossovers are. In that region the tweeter is at the low end of its range and the midrange at the high end of its range and the directivity of the speaker goes through major changes. We found that if that region is equalized to flat, the change in direct to reflected ratio that happens because of the directivity variations causes voices to sound harsh (among other things). So, we have this implemented in the Audyssey target curve. With MultEQ Pro you can choose to turn it off, but we don't recommend it. This notion was observed 40 years ago by BBC speaker designers in their studio monitors. They designed their speakers with this "BBC dip" intentionally in the speaker response.
-
Tonyka 2
tag
válasz
Joshi #156181 üzenetére
Nem ismerem ezt az appos dolgot, de azt tuti ki lehet szedni onnan. Úgy tűnik valami célgörbének tekinti, mert mindegyik dobozba belerakja. Nem muszáj mindet 80-ra rakni, meg kell hallgatni az Audyssey saját vágásait is. Ha az pl. a frontokat mondjuk 40-60 ra vágja. Bár AVR-t nem árt mentesíteni ilyenformán.
-
Hikvision
senior tag
válasz
Joshi #156161 üzenetére
Kalibrálásnál sztem teljesen mindegy mire van állítva a hangerő, én idáig mindig egyformának halottam, tehát valszeg fix értéken megy. Amúgy kicsit szerintem túlagyalod ezt a bemérő dolgot, én amikor kibontottam az erősítőt megnéztem, hogy mit mér be magának aztán az maximum kiindulási pontnak volt jó az én fülemhez.
-
Dorian
félisten
válasz
Joshi #156109 üzenetére
Ezek a számok semmit nem jelentenek, egyszerűen más-más görbe szerint erősítenek a különböző konstrukciók.
(Azzal meg aztán semmivel sem járatod jobban a vasat, ha a menüben van kevesebb dB a potival meg rátekersz, mint fordítva.) Egyszerűen ha teljes kivezérlésen (ami 0db a dB sklála szerinti hangerőnél - ne a 0-100-at használd) elég hangos, akkor nincs semmi probléma. -
-
arcitec
addikt
válasz
Joshi #156093 üzenetére
Pedig, most már csak is a hangfalnak kellene jönnie. Amikor megjelent az RZ900 , akkor jelent meg a 7010 is. Nagyon le akartak vele beszélni az Onkyo-ról, de még nem tudták , hogy az RZ sorozat az mennyire jó lett.Mondhatni szerencsém lett az RZ900-al.Nem mintha nem lenne jó a 7011 félre értés ne essék, jó az, de az is tény, hogy sok helyen szerepel a nagyobb teljesítmény hiánya(7010 az biztos) Ügye a + 2 csatornára maga a teljesítő képesség meg kisebb mint pl az RZ900 7 csatornájára..Egyébként a Yamaha után nekem is szoknom kellett. Ezek már csak ilyenek. pl a Denon meg szintén teljesen más karakter mindenkitől...
-
arcitec
addikt
válasz
Joshi #156087 üzenetére
Na igen, egy RZ900--at keress... Bár lehet nem fogsz találni egyhamar ...
Egyébként meg most és itt jön az, amit már korábban is írtam. hogy a hangfal az mit cserélni kell.
Példának, ha most jobbat szeretnék , akkor - ELSŐSORBAN - nem erősítőt,hanem hangfalat kellene cserélni.
De a jelenlegi is nagyon jó. Szóval majd ha lesz rá keret,bár azért esz a penész, hogy egy jó dupla árúval, nem-e járnék úgy, mint ahogy most TE az erősítő cserével. Mert akkor Dunánba engedett pénz lenne csak.
Vagy a dánoknak -
Vicarious1
aktív tag
válasz
Joshi #156087 üzenetére
Tapasztalatból mondom, nekem volt Onkyo NR 6XX, és Marantz SR7011 is. A Marantz zenére minden tekintetben jobb. Viszont! Volt egy Onkyo RZ800-am és bár szerintem nem jobb zenén mint a Marantz 7-es-ek, de simán el tudom fogadni, hogy bizonyos párosításokkal nagyon jó zenei hangot képes közvetíteni, akár a Marantz 7-hez mérhető. És akkor pl. egy RZ900 csak jobb lehet... Kérdezd arcitec kollégát.
-
Mosqu!to
addikt
válasz
Joshi #155979 üzenetére
Legújabb firmware van fent, volt resetelve is, ezek nem segítettek.
Korábban már postoltam: [link] (a videón látható hangfalaktól és azok elhelyezésétől tessék elvonatkoztatni, épp elkelt a régi, és nem jött még meg az új rendszer, azóta nem ez a felállás
)
Konkrétan ha épp nem kifejezetten hangos a zene/film, akkor hallani a ventit, de van hogy egyáltalán nem kapcsol be hetekig, pedig épp ugyanúgy használom mint máskor.
Továbbá ha egyszer felpörög, utána nem halkul vissza, kikapcsolásig maxon pörög.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPad topik
- Léghűtés topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest