- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Tiger. #190270 üzenetére
Ez a tipikus esete annak, hogy régen kiemelt rendesen. Utána úgy tűnik, mintha nem lenne. Továbbra is van, a crossover működik, csak a jól kalibrált sub teljesen beleolvad a hangképbe. Ha kevés, speaker levels alatt told fel oda, ahol neked tetszik, esetleg a potiját tekerd feljebb.
-
VoidXs
nagyúr
-
alphamooncam
őstag
válasz
Tiger. #190100 üzenetére
Ezek szerint a TV-d csatlakozik az internethez és/vagy valamilyen külső tárolóhoz USB-n vagy NAS-hoz.
Írd meg a TV-d pontos tipusát, hogy megnézhessük van-e valami kis esély rá, hogy összejöjjön.
Amennyiben a TV-dnek nincs optikai kimenete ÉS a menüjében nem lehet beállítani, hogy átengedje a hangfolyamot érintetlenül, esélytelen, hogy normális 5.1-ed lehessen a régi vassal.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Tiger. #190098 üzenetére
Nekem is van egy ilyenem, ... a fiókban.
Sztg.-es forráshoz vettem. Szerintem akkor még win10, volt a gépemen, majd win 11-re upgrade történt kb ez miatt, de nem jött össze az 5.1 ilyen forrással.
Számos oka lehet, de szerintem a használt kodek/meg nem fizetett licencdíj miatt nem sikerült optikaival összehoznom az 5.1-es lejátszást.
Emlékeim szerint még a mikrofos ügyfélszolgálatával is leveleztem az ügyben, de nem segítettek/sikerült megoldaniuk a problémát.
Ugyanakkor váltottam új TV-re, aminek már az volt az egyik fő kiválasztási szempontja, hogy változtatás nélkül átengedje a hangfolyam kikódolását a hm erősítőnek. Korábban jellemzően ez nem volt elérhető opció.
Így már nem jelentett akadályt a windows szándékos lebutítása/ hangbéli tudásának alacsony szinten tartása.
Szal, ha a forrásod windows lesz, akkor szerintem felesleges megvenned, ha optikával, külső DAC-al akarod a hangfolyamot 5.1-be kikódolni.
-
válasz
Tiger. #190065 üzenetére
Nekem volt 1910-es AVR-em, az volt az első, szerettem, ahhoz képest amennyibe került, jó hangja volt. Viszont érdemes figyelembe venni, hogy nagyon nem egy kaliber az általad felsorolt 2 AVR. Hangban lesz/lehet visszalépés a 1911-nek, ellenben ez meg tudja a HDMI-t egészen a 3D-ig. Mennyi a kereted AVR-re, mert valószínűleg lenne jobb alternatíva mint a 1911.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Tiger. #190032 üzenetére
"Szemezek ezzel a Denon avr x1100w-vel csak pl a 3805ben van manual equalizer ami sztem nagyon jó. Én sztem az x-ben nincs."
Hagyd már kérlek ezt az EQ dolgot !
Nem attól lesz valami jobb, hogy tudja-e ezt a fícsört, vagy sem, ez egy sokadrangú kérdés.
Az a kérdés, hogy később akarsz-e pl. modernebb formátumokat nézni, mint pl. a Dolby TrueHD és DTS-HD.
Amennyiben szeretnél filmeket gyűjteni, nem csak a streaming kell, akkor lehet már elavultnak számít a 3805-ös, mert akkor nem fogod tudni kihasználni azt amit letöltöttél, vagy ami a korongon van.
Azt hozzá kell tenni, hogy nekem nincs igényem 5.1-nél többre, de ha Neked igen, akkor a 3805 már nem biztos hogy elég lesz...
-
-
-
alphamooncam
őstag
-
denesdr
addikt
válasz
Tiger. #190014 üzenetére
De a Denon 3805 már eleve egy erősítő, a kérdező pedig a meglévő erősítője kiegészítéseként keres processzort. Persze, ha van rendes EQ-ja a 3805-nek, akkor lehetne használni digital only processzornak, csak hát kicsit fura összállítás lenne. Ha meg a 3805-höz nem használná a meglévő erősítőjét, akkor érdemes lenne eleve egy komolyabb AVR-t nézni, amiben van rendes EQ és egy dobozzal meg lenne oldva a téma.
-
VoidXs
nagyúr
-
VoidXs
nagyúr
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Tiger. #189938 üzenetére
Nem, ezzel padlótól plafonig kell tenni az első fal mindkét sarkát. Ha ez nem lehetséges, akkor marad a drága, de abból is többet érdemes.
a347: Pont úgy vannak a szögek kialakítva, hogy a hangot az első fallal párhuzamos síkra irányítják, ahol a másik sarokban egy ugyanilyen panel szembe visszaveri. Előbb-utóbb ebből az lesz, hogy kis lépésekben, de elnyelik, hiszen bár gyenge valódi elnyelési tényezővel, de egymásnak adogatják. Huygens és Fresnel ettől a fogalmazástól forog a sírjában, de a lényeg ez.
-
I'am Dony
őstag
válasz
Tiger. #189922 üzenetére
Mélysugárzó mögé nincs értelme panelt tenni, mert ahol az "dolgozik", ott a szub már régen nem szól. A basszuscsapdák marha nagyok és így is csak minimális hatásuk van. A szubtartományt nem igazán tudod ilyen módon kezelni. Az elsődleges visszaverődési pontokra helyezve viszont nagyon jó eredményt tudsz velük elérni.
-
Tuto
aktív tag
válasz
Tiger. #189862 üzenetére
Akkor mind 1, meg hogy tudja e a stand by pass trouth az szokott érdekelni.
Az is lehet átengedi a képjelet belepiszkálás nélkül. De már van olyan AVR ami fel is konvertál. Szóval szumma szummárum jó lehet, ha képben nincsen nagyobb elvárás.
Amúgy lehet csak hangra is használni, és akkor nem érdekes a felbontás :-) -
VoidXs
nagyúr
válasz
Tiger. #189848 üzenetére
Ez a teherbírást jelenti, azaz hogy mennyi áramot engedhetsz bele. Ha több wattot bíró hangszórót használsz, de ugyanoda kötve, nem jelenti azt, hogy hangosabb lesz. Hogy adott számú watton mennyire hangos egy hangszóró, azt az érzékenysége mondja meg. Azt, hogy mennyi watt megy tényleg bele, azt pedig az erősítő.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Tiger. #189846 üzenetére
Az alsó kategória az egydobozos (HTIB) mozi, amit errefelé bögreszettnek csúfolnak. Ez egy ligával magasabb, komponensenkénti mozi, de abból a legkisebb.
20 watt a folyamatos terhelhetőségük, 120 a maximális, de csak nagyon rövid időre.
devil-k: Felkerült a Dune 1 és 2, a többihez sajnos nem volt DD+ Atmos sáv, amit a Cavernize tudna értékelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- OLED TV topic
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Interactive Brokers társalgó
- Diablo IV
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Melyik tápegységet vegyem?
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest