- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Fotók, videók mobillal
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Teljes a kép a OnePlus Nord CE5-tel kapcsolatban
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bundaska
aktív tag
Köszönöm a válaszodat 😊
Feltételezem, a 3 betűs oldalon vásároltad.
Nezelodtem, van sok eladó, pedig ismerem, de nem ott kezdem el, hanem más oldalakon nézelődni (piactér mondjuk így).
Ha már 300 körül beszélgetünk, és használt is szóba öhetne nálam, bár nem hallottam még sosem de egy Nad T758 V3-ban is gondolkodtam... Ez sem lehet túl rossz vétel!(?)
Erről valakinek van tapasztalata, véleménye? Klipsch-el használnám továbbra is! -
bundaska
aktív tag
Köszönöm!
Kérlek segíts, milyet nézzek? Egyáltalán nem vagyok otthon Denonban (sem 😊)!
Használt AVR:
Yamahát árulnak A2A-t, szerintem túl van árazva, hiába van rá garancia.
Onkyo is van 7100-as
Marantz is van Cinema 60 300-ért
Mind garanciás még egy jó darabig.
Ezekbe érdemes belevágni? Vagy csak szigorúan megtekintés, hallgatózást követően? -
aldebaran
addikt
Nem-nem, félreérted. A MP hang az erősítőből jön, az teljesen rendben van.
A tévére telepített alkalmazás, pl. vlc vagy spotify hangjai csak tömörítve jönnek a tévéből az erősítőre. A trueHD hangnak is jönnie kéne a tévéről az erősítőn keresztül a hangfalakból, de nem jön, mert csak ARC-ként működik, eARC-ként nem. Hiába látja a tévét eARC-nak az erősítő, mint a korábbi képen mutattam.
Csak a tévé távirányítója, amit univerzálisan használok mindennel (ha be kell írni valamit, akkor Rii8+ -t).
Már visszaállítottam, de ugyanúgy nem működik a cec-eARC együtt az erősítővel.
-
aldebaran
addikt
Lehet nem válaszoltam arra a bejegyzésre, de a CEC természetesen be van kapcsolva, máskülönben a tv nem kapcsolná be az erősítőt, illetve a tv távirányítóval veszem hangosabbra-halkabbra az erősítőt, illetve a tv távirányítóval irányítom az Ugoos 6b+ -t is.
Azóta írtam a philipsnek is és a denonnak is.
A philips azt mondja, állítsam vissza gyárira a tévét. Mondom, király, rengeteg képi beállítás van megcsinálva mindenhez: sdr, hdr, dv, feltelepítve appok, amiknek megvan a beállítása... áh...
Egyébként az erősítő jelzi, ha ARC vagy eARC-on van a tévé, de az eARC-on nem jön a lossless hang, csak max. a DD+. -
xtremetuning
addikt
Komolyan nem értem, mit vártok egy olyan készüléktől, ami 70 ropiba kerül és már 3 cég haszna rajta van.
Mit gondoltok, mennyi az előállítási költsége ? Mekkora tudás tud belekerülni ennyiből ???Alternatíva : például használt oppo. Liszivel egyetemben én sem tartom a popit alternatívának.
-
"Hát ez azért nagyon kemény kritika volt
Ennyire azért nem rossz a helyzet."
XT véleményét az ő koordináta rendszerében kell értelmezni. (Egyébként majdnem mindenkiét.) Sokszoros áron kapsz esetleg jobb képminőségű lejátszót, hacsak nem építesz egy célhardver HTPC-t, de az sem lesz olcsó. A Popcorn A400 és 410 is csak a VXP miatt tűnik többek szemében jobb képminőségűnek, de az kétélű fegyver, vigyázni kell vele. Én nem szeretem a belenyúlkálást akár képbe, akár hangba, a VXP pedig vastagon azt teszi.
"Milyen alternatíva van Dune helyett? (Smart D1esem van)"
Linkelt már egy lejátszót. A D1 nagyon jó és stabil lejátszó. Biztos nem véletlenül használnak házimozi cégek is a demó-szobájukban Dune-t. Ha egyszerűen, olcsón lehetne jobbra váltani, biztosan megtennék.
-
Ed Parker
nagyúr
Egy valóban komoly sub
-
törölt tag
Nehéz a beállitásuk,az erőtlenségük mellett. Erőtlen itt nem azt jelenti hogy wattszegény
hanem hogy pl mély nélkül alig érteni a párbeszédet,és ha hangositod,üvölt csak és szétesik a tere-robbanásokkor pláne Garipapir megléte nem helyettesiti a hangzást... sőt: használt nálam annyiból jobb hogy már bizonyitott.
Thuglife: +1, inkáb annyiért egy hazsnált belépő vagy alsó vagy régi közép denon vagy Onkyo.. -
cekkk
veterán
Akkor meg várj türelemmel, mert itt nem kapunk érte pénzt hogy válaszolunk neked.
Ami benne van a leírásban azt tudja. Ne legyél rest elolvasni ha nem kapsz valamiről választ.
Vagy ha ennyire érdekel, hívj fel egy boltot és kérdezd meg.Jah de ezért már tenni is kéne nem csak kérni mi?
-
-
Parson
addikt
Nem-nem. Nálam ehhez képest csak egy 'pitiáner' Onkyo SKS-HT728 5.1 hangfalszett van. Mondjuk kezdésnek nekem ez is hatalmas ugrás volt a TV hangszórói után (Ráadásul alig van időm élvezni úgy igazán
). Nejemnek is bejön (hál' Istennek), főleg, hogy szépen lassan az elrendezés, és a kábelezés is javulgat sok más apróság mellett...
-
-
nuke7
veterán
-
törölt tag
Nem jol tudod:sosem gyártottak, hanem Kiss tipusú, dán gyártmányú erősítöt vettekmeg, pontosaban a know-howt (készterméket,vagyis anak összeszerelési jogát) és azt cimkézték át.
Nem is volt rosz a Kiss: kinai és francia alkatrészeket is használtak és a legelső Divx lejátszó is az ő nevükhöz fűződik. -
nuke7
veterán
Érdekes, en annex-ben hallottam az 506os es 606os rendszereiket - a 606 ugrotta meg a szintet mozin, viszont ugy, h bemutató volt es meg alkudtam is, meg úgyse érte meg...
A másik: az itteni hozzáértőknek nem szubjektív véleményt kell mondani - vagy olyat ami meg akar elég is lehet!!!
Itt az lesz ajánlva amire a legtöbb pozitív visszajelzés jött - akar világszerte.
Mondhatod, hogy neked az nem kell mert elég kevesebb is, de ezt addig nem tudod amíg nem hallottad a legjobb alternatívákat. Es a fórum arra van, hogy ajánlatot adjon neked a lehető legjobbra.
Aztan vagy tetszik vagy nem, vagy elég a 30ezres öreg jamo sub vagy nem.Ezért butaság azt mondani, hogy elég (attól hogy neked elég), ha valakinek 70ezer van ra. Lehet, hogy a te sub-odtol sírva szaladna ki a szobából...
Majd ha nincs ra keret, jöhet a te ötleted is.
De ha valaki 70ert keres jót akkor nem kell butaságot beszélni es szubjektív igazságot beállítani ugy, mintha az univerzális es objektív lenne...
Es valóban, a te véleményed most ebben a helyzetben kevesebbet számít, mert nem a legjobbat keresed az adott pénzért - ezért volt bbeci nyers, valsz. Nem volt türelme leírni neked ezt ( valsz. Mar megtette párszor ) -
BBéci
legenda
Abban teljes mértékben igazad van, hogy szubládát is használtan érdemes venni.
A biztosítékot az verte ki néhányunknál, hogy kijelentetted, 70e forintot csak akkor szabad kiadni egy mélynyomóért, ha valakinek dedikált moziszobája van. Nos, ez veretes faszság!Nem ártana meghallgatnod egy-két komolyabb szubládát, hogy legyen összehasonlítási alapod!
Brutális különbségek vannak egy 20000 forintért megvehető és egy hetven-ezres között. Még egy átlagos lakószobában is. -
Mikisys
őstag
Lehet.
Tisztázzuk azért, hogy aktív, vagy passzív szubládáról van-e szó.
Nem mindegy.
A jelenleg kapható aktív-szubládák nagy része nem megy 30Hz-alá, sőt.
70-ezerért pedig, már egész jó passzív szubládát is össze lehet hozni, hangszórót-hangszórókat megvenni, dobozt elkészíteni. Ehhez ugyan kell egy szubfilter-nevű szűrőelekronika, ami a szubládát meghajtó végfok(ez is kell) elé kell kötni. Van sokféle leírás a neten, nem mindegyik jó.
(Például: ARN312-00-8 (Tesla) mélysugárzó 1db, TDA7294 IC-vel épített végfok+szubfilter+tápegység kijön kb. 50-ezerből és baromi nagyot szól és jól. Körülbelül 22Hz-80(100)Hz között használható. Egy 20-30nm-es moziszobába bőven elegendő. )Üdv!
-
törölt tag
Vagy a Denon beállitása: be kel ott is a HDMI-t állitani, és forrást is hozzá kell remmdelni.
Peak jól irt: tehát hogy ezek a feltételek meglegyenek, arra 70 ruppó épencsak elég... az hogy használtan menyiért adják, teljesen más tészta: a szóban forgó denon 3806 ára 400-at súrolta alulról.
-
Tamoo
nagyúr
lehet, hogy vaakinek ez is elég
Ezzel szerintem mind egyetértünk"Szerintem nagyon sok egy sub ért70eft, de ez az én véleményem (én nem költenék ennyit rá 20-30eft max és használtra)."
Ezzel viszont nem. Lehet ez a Te személyes véleményed, csak jó eséllyel itt egyedül vagy vele. 35-40ért tényleg lehet esetenként (szökő évente) jó szubot kifogni, volt már psw110 is ennyiért, de Te 20-30-at írsz, ami borzasztó kevés. -
Peak
addikt
Drága Tuto én sem építésről beszéltem, de a nem DIY SUBoknak is van alkatrész és technológiai értéke, ára.
Úgy látom nem értetted meg, hogy mit írtam.
Az a Jamo SW 505e legalább 12-15 éves modell, gyenge is, pici is, a kondik kiszáradva ( jó eséllyel ), stb.stb.stb.
Olcsó húsnak híg a leve, tartja a 4000 éves ószanszkrit közmondás. -
Peak
addikt
Tuto
) Nem nyúltál sehova.
Csak gondold át pl. a felépitését egy aktiv subnak.
Kell egy erősítő bele, normális, jóminőségű alkatrészekből, tisztességes trafóval, böhöm nagy kondikkal. Kell bele egy rakat vezetékelés, normális minőségi csatlakozók, és nem utolsó sorban egy komolyabb membrán, minőségi anyagokból, megfelelő paraméterekkel, továbbá pl. akár mágneses árnyékolás is dobozon belül.
A doboznak megfelelő méretűnek kell lennie, belső méretek, megfelelő akusztika miatt, esetleg portal együtt, tehát mérnöki munka, tudás, tapasztalat, valós mérések, számitógépes szimuláció, stbstbstb.Na már most mindezt, tekintve minden más egyéb összetevőjét egy házimozi rendszernek, te el tudod képzelni, hogy 30.000 forintból lehet építeni tisztességes subot?
Tényleg csak a józan paraszti ésszel átgondolva is max. egy kupac szart tudsz épiteni 30.000ből. Olyan pronyó dühöngőket, amiket a hülyegyerekek a lepukkant 20 éves astra hátuljába tesznek, bulldogfejjel meg a többi majomkodással.
-
Parson
addikt
Bizony ám, sok szépet...
Sorry, ez magas labda volt.
-
BBéci
legenda
Azért, mert aki csak pár hete olvassa a topikot, az is tudhatja, hogy nem állja meg a helyét.
Ha picit is értenél a házimozihoz, akkor tudnád, hogy a 70000 forintos mélyládák az éppen elfogadható kategóriába tartoznak. Ebből következik, hogy nem kell hozzájuk dedikált moziszoba.
De ezt egy órával ezelőtt már leírtam. -
-
Sefter
veterán
Végig jártam a "belépő sub utat" (sajnos..).
Magnat 20-ért (fos volt)
Heco 35-ért (ez is hulladék volt)
JBL 50-ért (ennyit nem ért, de a semminél több)
Dali 90-ért (ezt szeretem, mert jól szolgál,. Nyilván lenne még hova fejleszteni, de a jelenlegi rendszerem nem kíván többet.) -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
Nem, nem és nem!
Teljesen rossz úton jársz.
Ha régóta követnéd a topikot, tudnád, hogy a lakói milyen szubládákat használnak. A 70e forintos nem számít drágának, sőt, az a legalsó, már használható kategória. Természetesen a vadiúj árakról beszélek. És senkinek nincs dedikált moziszobája.
Elmondom mire használhatók a Jamo szubládák: virágállványnak. Kivéve a THX rendszereikben lévők, de azok eléggé drágák, Te sem azokra gondoltál. -
BBéci
legenda
Lefelé sugárzót eleve nem vennék és nem is ajánlok senkinek. Jamót meg csak az ellenségemnek.
Egyértelmű, hogy nem vagy tisztában a házimozi rendszer szubbasszus sugárzójának fontosságával. Sőt, sugárzóinak, mert kettővel sokkal jobb eredményt lehet elérni és az nem a hangnyomásban mutatkozik meg.
Az összes valamirevaló bemutatóteremben legalább két szubláda üzemel.Amikor a Velodyne SPL1200 Ultra bekerült a rendszerembe, akkorát javult a hangzás, mintha az összes alkotóelemet kicseréltem volna.
-
TCr
veterán
20-30 ezer Ft-ért azért igencsak necces jó sub-ot találni.
Fél évente felbukkan 1-1 jó vétel, de arra gyk. azonnal 10-en ráugranak.
Hónapokig lestem a piacot, mire nagy vacilálva rámentem egy 38e Ft-osra (Yamaha YST315, újkori ára ~120e Ft volt), szerencsére nem bántam meg. -
Parson
addikt
Igazán nincs mit.
A felmerülő kérdésedre a válaszom:
Én még nem találtam direkt opciót erre, de van külső megoldás rá:
Mivel minden válaszban, ami adott hsz-re érkezett, a cimsávban szerevel a kérdező neve is, igy a browserben CTRL + F leütése után rá szoktam keresni a kérdező nevére az adott hsz után... egyből ki is dobja hogy x találat, amik között lépdelve egyből a keresett válaszokat látom.De tény, hogy sokkal jobb lenne, ha lenne adott hsz-re (és csakis arra) adott válaszokat kidobó keresési opció is.
-
Parson
addikt
-
paler
aktív tag
-
törölt tag
Észrevétel jó, csak terjeszd ki: mindegyik erősitő a 8 Ohmosnál melegedik kevésbé, alatta jobban, felette egyre kevésbé. Mert ugye a fizika törvényei nemcsak a H/K-ra vonatkoznak.
Egyébként ritka az egzakt 8 ohmos hangfal,mert az impedancia pl frekvenciával is változik. Alacsony frekin simán mérhetsz akár 5 alatti értéket is 8 Ohmosnak minősitett hangdugárzón.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- eBay
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Minden, ami Unreal Engine
- Mikrotik routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest