- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Gombinyó #108001 üzenetére
Azért belőtt rendszert még ne cserélj rá,
ilyen szintű integrációval még nagyon friss fejlesztés. Az irány amerre tart, nem mellékesen az integrált lejátszók frontendtől teljesen eltérő külalakjának és kezelésének kiiktatása stb miatt nagyon ígéretes. A BD menü az alap Kodi része is lesz a jövőben, legalábbis elvben.
Ha gyártói szemmel nézem, a nagynevű vasak egyik legfontosabb része (volt?) az egyszerűség és BD menü kezelés, emiatt szorulnak abba a környezetbe, ahova. Bizonyos szint (egyéni elvárás) felett az EVR hátrányát (gyárilag rossz beállítását!) semmilyen hardverrel, házzal, kialakítással vagy szoftverrel nem lehet helyettesíteni. Mondjuk már az is nagy előrelépés lenne, ha a 2-8k eurós lejátszót hozzáigazítanák a megjelenítő képességeihez, színteréhez, de többnyire ez is elmarad.
Ezzel vagy hasonló fejlesztéssel lehetne a gyári készülékek egyszerűségét az otthonokba vinni, ezen felül olyan képminőségük lehetne, mint egy 20x kevesebbe kerülő DIY HTPC-nek.
Többek között hangra is vonatkozik, azonban ez a kérdés sokkal bonyolultabb, Win7-től Sever 11-ig szerelik mindennel ezeket, tápokról nem beszélve, mely egy rosszul szoftverezett alapot is tud szebb színben mutatni.
Ha a képet nézed, van az a megjelenítő ahol egy általános driver+EVR (ami esetleg hozzá sincs lőve a vetítőhöz) egyszerűen akkora hátrányban van tömörített YCC 4:2:0 >> 4:4:4 nagyításban, ne adj isten kalibrált proji színei/3DLUT>>RGB korrekcióval szemben, hogy nincs az a varázslat amivel kompenzálnád, tehát a 2-8e eurós lejátszó kullog az így szerelt rendszered ellenében, ami akár 10-20x kevesebbe került.
No, nem fosom tovább a szót, lényeg hogy hasonszőrű szoftverrel, ami késznek, nagyrészt bugmentesnek tekinthető lehetne merészebb áron forgalmazni valóban jó minőségű HE lejátszókat, melyeket kezelni is egyszerű. Másik oldal is jól jár, aki háta közepére nem kívánta a bütykölést. Ha kiforr és tudja mire szolgálnak a szűrők, renderer beállításai, töredék idővel építkezik, lesz kiváló forrása.
-
sixer66
senior tag
-
dualcore
őstag
válasz
Gombinyó #103213 üzenetére
Én úgy olvastam hogy 1.3-as HDMI kábelen is átmegy a 3d, persze arra alkalmas erősítőbe. Viszont ha a kábel csak 1.3-as, akkor a HD hangsáv már nem fér el a sávszélességben.
Dagidög Érdekes meglátás ez a Pure Audio dolog, tényleg ha többet hallgatom úgy, akkor az tűnik természetesnek nekem is.
-
gabo01
őstag
válasz
Gombinyó #103190 üzenetére
Ez valóban így van! Sajnos még mindig a próbálom megoldani a problémát fázisban vagyok!
A catalyst-os topicban azt az ötletet kaptam, hogy a gépből a hdmi-t kössem a tv egyik bemenetére majd onnan az ARC-os hdmi kimenetből menjek tovább az erősítő valamelyik hdmi bemenetére hátha így működne a hang is!
Próbált már ilyet valaki??
-
taknyí
senior tag
válasz
Gombinyó #101513 üzenetére
(OFF)"Azóta elkelt a DALI szettem." igy látatlanba igen.(/OFF)
(#101515) B-L-A-C-K : én is 5.1-ben gondolkozom, de először 5.0 majd kicsivel tolok hozzá egy 0.1-et így 5.1 lesz. A cuccokat ott helyszínen egyiket a másik után, amelyik jobban tetszik elhozod (kezdem érteni a konfliktusaid okát)...
-
törölt tag
válasz
Gombinyó #99923 üzenetére
Minek töltenéd be az SPDIF kimentet, annak driverét (is), ha egyébként nincs használatban. Belezésnél is eggyel kevesebb process, futó folyamat. Nyilván ez akkor érdemi tényező, ha kizárólagos HDMI out van. Ha második megjelenítő is él, vagy nincs szükség mozin kívül AVR-re, átvezetésre, akkor élhet az optikai kijárat a tévé hangszóróján.
-
törölt tag
-
dgyuri0123
nagyúr
-
BBéci
legenda
válasz
Gombinyó #80003 üzenetére
Akkor az a kábel vagy hamisított, volt, vagy a Concept nem tudta megmutatni, hogy mit tud. Audia Flight Three és Aurum Orkan VIII között cserélgetve a kábeleket, tisztán hallható volt, hogy mennyire jó a 8TC.
(#80018) bexinho23
Házimozi erősítőt vegyél, ahhoz csatlakoztasd a laptopot HDMI kábellel, majd abból tovább a tévébe szintén HDMI-vel vidd a képet. Csak ez a jó megoldás. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Gombinyó #80003 üzenetére
ez furi, tök más tónusúak.
7alvó.sztem jó forrás esetén nem kell lágyítani a jó fémmagasat.egy gyenge forrás esetén a kevéssé bántó áll a rangsor élén, közben nem neki kéne.
jobb forrás nem csak a magasadat rakná rendbe, és totál felesleges lesz a kábelekkel való mosoda, de organikusabb, valósághűbb hangszerhangokat is adna. idő után a felbontás nem a sok magasat jelenti, hanem a sokszínű hangszerhangot, amitől, mivel közelebb van a valósághoz, lúdbőrözöl.
sztem a 9xx focaloknak már nem kell mosoda, csak a forrást kell rendbe tenni. és egyébként tótágast fog állni a véleményed is a mosásról, a furu drótokról, a ródiumos csatikról,stb..
-
-
Norbi 72
veterán
válasz
Gombinyó #61969 üzenetére
Ha végigolvasod a megnyitott képhez(806-os alaplap)tartozó fórumot,lehet,hogy találsz hasznos infót.Én csak beleolvastam,másnak is van ilyen gondja.
Ha hibás,itt biztos tudnak segíteni:[link]
Náluk csináltattam a Subom potiját,és beszélgettem Onkyo vasak hibáiról,hogy mire számítsak ha meghibásodik,mert nekem is az van.
-
z123456789
addikt
-
válasz
Gombinyó #37042 üzenetére
Szia!
Láttam már hasonlót, elképzelhető, hogy tudok segíteni. Nekem is hasonló a setupom csak más hardwerekkel. VGA-ból 1x DVI a monitoromba és a HDMI meg a Denonomba megy. Az AMD Catalys Control Centerben a következőket kell állítani. Desktop properties-nél legyen 60Hz-re állítva a freki, vagy ha van olyan perverziód, hogy a TV Motion Plus vagy "Barátok közt"-ösítő effektet belerakja, akkor tedd 50 Hz-re, hogy a TVből ez a funkció elérhető legyen. Lesz még egy olyan beállítás, hogy 0% legyen az overscan, ezzel eléred, hogy ne legyen fekete kereted a TV-n, továbbá van még olyan, hogy pixel/color format, ez legyen Full RGB, mert így sokkal szebbek a színek, ez a legalsó opció a listából. Arra is ügyelni kell, hogy a V-Sync legyen benyomva az XBMC-nél, továbbá a System-Settings-Video-Playback alatt legyen OFF-ba az adjust display refresh rate to match video. Természetesen DXVA legyen belőve. Ennek kell így működnie rendesen.
Üdv,
Vik -
-
válasz
Gombinyó #33793 üzenetére
Hali!
Most már gépről vagyok, itthon. Megvettem. Annyi hibája van, hogy az egyik fronton van egy kb 1-1,5 mm-es lyuk. Ezt kivéve tökéletes állapotban van. Beüzemeltem, tetszik nagyon. Onkyo TX-NR509-es erősítőről megy. Sal szettet váltott, amit el tudok adni ismerősnek. Nekem annyiért megérte. Köszi a segítséget mindenkinek. Mákom volt, mert 1 másik srác is nézte, aki másodjára jött vissza, ha 5 perccel később megyek vissza érte, szerintem elvitte volna.
Üdv!
-
janos666
nagyúr
válasz
Gombinyó #27437 üzenetére
Totelnél jó pénzért bevállalták volna a fw frissítést rajta
Ha van rajta külső RS232 port, akkor otthon is meg lehet csinálni vagy egy ~3000 Ft-os USB -> RS232 adapterrel (csak vigyázni kell, hogy abból a legtöbb ma már low power, de ez még 12V) vagy gyártani kell egy passzív COM port -> RS232 adaptert pár száz forintból (közvetlenül a PC alaplapjára köthető az egyik vége, a másik megy az erősítőbe). Én az utóbbi megoldással frissítettem magamnak az AVR-2808-at, mikor még attól féltem hogy ott a gond (aztán kiderült, hogy a szobában van a hiba, de legalább rászántam magam, hogy frissítsem
).
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Gombinyó #25731 üzenetére
PSW100-at 50-55körül árulják használtan, edigitalban pedig 50k újonnan.
Imádom amúgy az ilyen audiofileket, akik túlértékelik a cuccaikat, mert hogy ő bizony mennyiért vette, a jelenlegi új ára pedig nem érdekli.Többet már nem igazán szánnék rá, pc 10+-ról pedig jó dolgokat olvastam, még itt a topicban is volt egy jó vélemény.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Gombinyó #23197 üzenetére
Óriási különbségek nem hiszem, hogy lesznek ebben az árkategóriában ilyen "egyszerű" OFC réz kábelek között. Ha már Streamaudio, az a Sinus Live L3.0-8 mondjuk szimpatikusabb a front+centerhez.
(de nem ajánlok semmit, nem hallottam egyiket sem)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tőzsde és gazdaság
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Stellar Blade
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Formula-1
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- További aktív témák...
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged