-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DjKoxi
senior tag
válasz
janos666 #52546 üzenetére
Rámértél már Ohm állásban a hangszóróra? Esetleg egy pillanatra meg lehetne zizegtetni egy kicsit lemerült 1,5V-os elemmel. Én ezt tenném, de vannak itt szakemberek akik jobban értenek hozzá.
Esetleg ismerősnél kipróbálni a hangfalat, hibamentes erősítővel. Vagy reset után újrahallgatni.
Nagyon vadulni kell ahhoz, hogy a magasat kinyírd egy házimozi rendszerben. Az is furcsa számomra, hogy nem vetted észre normál használatnál mindkét magas hiányát. -
törölt tag
válasz
janos666 #51375 üzenetére
Leirnád nekem részletesebben mia az az Auto frame rate? Képben vagyok vele de nem ártana jobban érthetően leirni, terminus technicus jöhet.
Mindenkinek aki nem tud róla:
Topiktalira Lehet jönni,, jelölje magát aki szeretne jönni melyik jó neki..n3m3r3: még k@k@bb.. denon vagy marantz mellé való, mennyit költenél rá? Első körben Mission MX5. vagyJBL ES szett
-
Oldfighter
senior tag
válasz
janos666 #51305 üzenetére
"Egy mobiltelefon szerinted jobb, mint az AVR ön-kalibráló megoldása
"
Ebben nekem sajnos nincs tapasztalatom, de látom, hogy a többiek már használhatóbb infókkal szolgáltak.
Az én erősítőm kalibrálásába lényegében csak a vágásoknál kellett kicsit belenyúlni; nonszensznek tűnt, hogy a hátsókat 40 Hz-en akarja vágni, mikor 70 Hz- ig mennek le körülbelül.
Kicsit kiigazítottam és jószerivel azóta nincs is kedvem moziba menni. A vétel után egy hárompontos kalibrációt végeztem el, de most betervezek egy hat pontosat kíváncsiságképp. Jó lett volna ezt megejteni, mikor itt van az új mélyláda, de most a számítógép kezdett döglődni és az elviszi a pénzt.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Nem értem ezt az EQ vadászatot. Az emberi fül percek alatt alkalmazkodik a frekimenethez (ha csak kicsit kell kompenzálnia), és tökéletes hangfalak sincsenek, ahogy tökéeltes lehallgató helyiség sincs. Tudtommal a fázisproblémákat, és a csoporthangok torzítását jóval kevéssé tolerálja az emberi fül.
Szoftveres EQ ráadásul valamennyire belenyúl a frekimenetbe.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
" Egy mobiltelefon szerinted jobb, mint az AVR ön-kalibráló megoldása "
Volt már rá példa. Majd egyszer ha teheted próbálj H/K-t kalibrálni a saját cuccával. Nálam botrány amit művelt, plusz hallottam már mást is panaszkodni. Denon megoldása már jóval jobb. De az is tud érdekes értékeket. Én egy önkalibráció után általában mindent átnézek, finomítok. Olyan még nem volt, hogy nem kellett hozzányúlni.
-
BBéci
legenda
válasz
janos666 #50494 üzenetére
Bármilyen zenéhez elegendőnek érzem a 40 hertzes alsó határt. Sokkal többet árt a bekapcsolt szubláda, mint amennyit az a 10 Hz hozzátesz az élményhez.
(#50495) Ed Parker
Tervben volt, hogy a 450-ről is írok egy cikket.(#50498) robi-k
Házimoziról és filmnézésről van szó, ahhoz nem kell SACD és DVD-A lejátszás, és a hálózat sem kötelező. Nagyfelbontású FLAC-ot az A-400 is lejátszik, ha jól emlékszem. -
törölt tag
válasz
janos666 #50494 üzenetére
És jó, tudom, itt a többség még elvi feltevés formájában sem képes/hajlandó értelmezni az egymás mellé pakolt elektronikus és zene szavakat
Azért én Vangelis, J.M Jarre, Solaris, Kraftwerk, Tangerine dream nevét megemliteném, de Chicane (főleg első időszakbéli),York, Dead Can Dance az újabbak közül is alkotnak jót. -
t-bali3
senior tag
válasz
janos666 #50449 üzenetére
Nekem is 2808 van. Én azt csinálom, hogy a 2ch módot beállítottam Large-ra, Sub kikapcsolva. Az 5.1-nél értelemszerűen minden megy. Small hangfalbeállítás, Sub pedig LFE + main-en van.
Sajnos kapcsolgatni kell, de az 1 gombnyomás, nem a világ vége
Lenne egy kérdésem hátha valaki tudja. Mit kellene beállítanom a Foobarban vagy Win-ben, hogy ha több csatornás SACD-t játszok le, akkor kiadja az összes csatornát? Jelenleg csak sztereó hangot ad mindig? ASIO meg Wasapi nincs nálam.
(#50465) janos666:
Az nálam is be van kapcsolva, de még nem tűnt fel mit csinál. De így okosabb lettem én is, köszi! -
janos666
nagyúr
válasz
janos666 #50449 üzenetére
Ó, megvan! Auto Surround Mode -> ON
Ez megjegyzi nekem, hogy legutóbb melyik módot hazsnáltam x bemeneti formátumhoz, így ha egyszer beállítom kézzel a Stereo Direct módot miközben sztereó zenét hallgatok, és a Standard-et, mikor többcsatornásat (ez ugye inkább film), akkor a jövőben automatikusan átáll magától is arra, amin hagytam.
Szitkozódás visszavonva, bár a Multichannel Direct bass management viselkedése azért mégis fura egy kicsit. -
Toobee
veterán
válasz
janos666 #49903 üzenetére
Nem dolgozom mar (csak Krisztiannak), de nem is akarok most semmit keresni. Utolso felev: szakdoga, orak, allamvizsga. Szoval most ovatos koltes van.
Tamoo: azert az AgPt durvan jo cucc, 700ezres AQ elbujhat, pedig meg nem hallottam ezt a kabelt Akostol, jonak talaltam.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
janos666 #49861 üzenetére
Ha illeszteni akarod meglevő mellé, akkor ne legyen sokkal nagyobb a tányér mérete,mint a frontodé, egyébként nagyon kiszól. Mozira a 12D-t én music, és depth beállításokkal használom, így tényleg lemegy egész mélyre, kellő energiával,de még zenei koncerteken is épp csak elviselem, hogy lomha, és teljesen mást csinál, mint az Elac a 15ös mélyközéppel. Olyan,mint egy nehézsúlyú boxoló. vár egy kicsit,mire lendületbe jön,de akkor pöröly. Nálam 40-50nmen dolgozik, és ki kell nyitni a válaszajtókat, mert centit mozgatja őket, és zörög a ház.
Új ára majd 300rugó volt, ennyiért illik is. Egy pár órára volt itt egy Rel T1,mert, olyan jó a hire. Gyorsabb volt, de nem ment mélyre, és hiányzott belőle a kakaó. valamint az az idióta fémkeret zörög rajta. Sajnos mások is mondták, hogy a T sorozat ilyen. Új ára hasonlóan 300körüli.
Egy esetben adnám el a 12D-t, ha pl sikerül kifogni egy régebbi nagykategóriás REL-t hasonló árban, azok jók. Össze is vannak rakva, nem is túl nagy a membrán, zárt/passziv membrános, tehát gyorsak, és van bennük normális erősítő is.
-
robi-k
őstag
válasz
janos666 #49861 üzenetére
Vegyél pl. egy SVS SB12-NSD sub-ot, vagy ha van benned DIY hajlam, akkor lehet építeni Rythmik Audio DS1501 mély sugárzót (a hangszórót + az erősítőt megveszed, és a honlapon fent lévő rajzok alapján készítesz vagy készíttetel egy mesterrel egy dobozt neki).
-
törölt tag
válasz
janos666 #49854 üzenetére
Azért ezekel az értékekkel vigyázzatok ez nem úgy müködik (Klipsch) hogy lemegy 24-ig és Das ende, ennyit tud, hanem ugy érvényes hogy mekkora eséssel adja le, lehet a Focal a 36-ot 0 dB-el de lemegy 20-ig -6 dB-el vagy a Klipsch tud 24-et de azt is -6 dB-re mérték és igy megfordul a kocka és bizony jobb a focal. És ez egy érték. hol van még a megszólalás,.. lehet a klipsch messze nem szól olyan jól mint a focal(de ez csak feltevés, ezt hallani kellene).Persze attól lehet jobb de ne csak ezen értékre hagyatkozzatok.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
janos666 #49852 üzenetére
"Az előbb említett Klipsh pedig 24Hz-et ígér, és láttam AVS-en egy olyan házi mérést, ami szerint tényleg kb. onnan indul, bár nem is nagyon megy 70Hz főle"
Hmmm.... ezek szerint lehet érdemes lenne 80Hz helyett 60-ra állítani a frontjaimat.
majd kipróbálom. Nagyon bika a Klipsch egyébként.
-
Peak
addikt
-
Peak
addikt
válasz
janos666 #49831 üzenetére
na ez igy már korrektebb.
noha akkor picit elbeszéltünk egymás mellett.
a DD és az egyéb kódolások azért is fontosak, mert ezekben vannak a filmek.
a különböző HM vasak firmware, DSPje más és más módon kezelheti ezeket is.
szóval valamilyen olyan közös forrásra van szükség, ami bármikor bárki által lejátszható.
ez akár lehet egy sweeping lowfreki anyag is... csak kötött formában. DD5.1re tedd be LFE csatornának, tetszőleges konténerbe és akkor mi is meg tudjuk hallgatni otthon. -
janos666
nagyúr
válasz
janos666 #49831 üzenetére
Így, 4.0 hangsugárzó leosztással, az AVR-ben (Denon 2808) a front-okat Large-nek (full range) jelölve, a dedikált LFE csatornára pedig 120Hz-es filtert rakva, forrás oldalon LFE csatornába rakott 40 és 500Hz közti sweep-el durván 120 és 200Hz közt halkulnak el a dobozok, de még az 500Hz-et is hallani halkan, durván 1000Hz-től lesz teljesen néma (legalább is annyira, hogy ne halljak semmit -20db hangerőn). Minden más DSP effekt ki van kapcsolva (az Audissey-t is kilőttem, multichannel bemenetnél pedig nincs prologic és hasonló standard módban).
-
Peak
addikt
válasz
janos666 #49829 üzenetére
ok. flac. (FLACba csak multichannel PCMet tudsz tenni)
mivel küldöd?
milyen kábelen?
mit csináljon vele a HM?
hogy állitod be a hangleképzést? (dolby digital, trueHD, DTSHDMA, --- Logic7, stb)forditsuk meg.
most generáltál egy mono sinus jelet.
- milyen kimeneten jött ki a generátorból? ( analog RCA? )
- hova kötötted pontosan?
- ha HM erősítőbe, akkor miképpen volt beállitva? Analog to Digtal előfeldolgozás bekapcsolva?
- vagy direkt SUBládába? -
Peak
addikt
válasz
janos666 #49827 üzenetére
ezt gondold át mégegyszer
nem elég sima jelgenerátor.
itt pl. a különböző encoderek is más módon vágnak LFEt, DD pl. 120Hzen, más encodereknél változtatható, illetve erősítőnként is változik pl. a setup, a DSP felprogramozása...erre kellenek statikusan legyártott fájlok, különböző konténerekben és enkódolással, steril szinusz jellel, zenékkel, stb.
-
BBéci
legenda
válasz
janos666 #49573 üzenetére
Lehet ezzel játszogatni, de az én ajánlásom is az összes hangdobozra kerülő jel 80 hertzen történő vágása. Amikor 2002-ben megvettem a Denon AVR-3802-t, LFE+Main állást választottam és a szubláda keresztváltóját minimumra, 40 Hz-re tekertem. Pár évig így használtam, aztán átálltam a THX ajánlásra. Sokkal jobb, ha a szubláda végzi a nehéz munkát. Azt elfelejtettem említeni, hogy közben a szoba akusztikáján is jelentősen javítottam. Ez lényeges, mert ha vacak, akkor sokkal inkább jobbnak tűnhet az LFE+Main.
-
Dorian
félisten
válasz
janos666 #42131 üzenetére
Régi Samsungomnál a képzajt csökkentette, ill. a háttérelmosás szebb lett, az éles-tartományban lévő dolgok jobban "elkülönültek". Szerintem ez hasonló okok miatt van a zenében hallott "kontúrosabb hangszerek"-hez.
Más véleménye szerint a Panáknál nincs hatása (talán jobb a tápjuk), én az ST50-nél még nem próbáltam ki.
robi-k:
Ha a búgás a hangfalakból jön, akkor lehet, hogy nem kellően merevek és dobozhang? -
Tamoo
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
válasz
janos666 #42112 üzenetére
Szerintem nem nagyon szedte még szét senki. Gondolom utána nem vállal rá garanciát. (csavar le van sziloplasztozva vagy nem is tudom mivel leragasztva)
Elvileg azt mondta, hogy a bedugott készülékek nincsenek egymásra hatással. Ettől függetlenül nem gondolnám, hogy minden aljzat külön-külön van szűrve, "elszeparálva". Viszont a kontaktok sokkal jobbak így mintha egy alces1-et osztasz szét.Én is használtam egy darabig, nem mondom hogy nem volt semmi hatása (szóval nálam max minimális), de hangra nézve nem tudtam eldönteni, hogy az pozitív vagy negatív, így úgy döntöttem nem éri meg megtartani.
-
zolaas
senior tag
válasz
janos666 #30426 üzenetére
Hát bizonyára a holdon lax, vagy vmi speckó dolog van a szobádban. Mikor elsőre olvastam, majd lefordultam, ahogy elképzeltem
Most akkor kérdezem, av erősítővel hajtod? Akkor minek? Hisz akkor gondolom sztereoban megy, így persze rendben van a középről jövő beszédhang, hisz az a dolog lényege.
Kipróbáltam, lekötöttem a centert, csak és kizárólag sztereo módban volt élvezhető a dolog. El nem tudom másképpen képzelni, h jó legyen. Állítottam fantom centert és úgy hallgattam volna 1 koncertet, merő borzalom...
Természetesen a te dolgod, de be kell tudni úgy állítani azt a centert, h jó legyen nálad is.
-
BBéci
legenda
válasz
janos666 #30399 üzenetére
Láttad, hogy nálam hol van a center, a frontok fele magasságában, mégis kiváló a hangzás egysége. Ennek oka a center kialakítása. Nem véletlenül nincs a pontosan a mélyközepek középvonalában a magassugárzó. Az elejét picit meg lehet emelni, ha mégis lentről hallod.
Jövő kedden érkeznek a tévék, úgyis találkozunk, majd kísérletezgethetsz a centerrel. -
törölt tag
válasz
janos666 #30377 üzenetére
Vásárolhatsz úgy is, hogy a Daliból veszel center, persze a legjobb az lenne, ha mindegyik egy márkán belül lenne, de nem szentségtörés, ha nem ugyanazon márkából választasz. A helyedben viszont vennék használtan egy 10-15K körüli árban centert, és elkezdenék gyűjteni egy aktív mélynyomóra...a center beiktatásával több lenne a halható mélyhang is abban a felálásban, hogy a center/háttér small beállításban lenne, a frontokra pedig próbáld rákeverni a szubb csatorna hangját (ami természetesen Large beállításban lenne), persze nézz utána, hogy támogatja e az erősítőd.
Első találat egy percnyi nézelődés eredményeként: Center. , később, ha veszel Dalit, vagy Egy jobb darabot (bár ez se a legalacsonyabb minőség), akkor ezt el tudod adni. -
Z_A_P
addikt
válasz
janos666 #30377 üzenetére
Nem akarsz centert?
Ha mozizol, akkor kotelezo a center. Azon jon a parbeszed az 5.1-ben.
Szerintem a lenyeg a front+center, ezeket vedd meg eloszor, legyenek a legjobbak a rendszerben, es egy tipus/csalad legyen.
Utana johet a maradek.
De lehet az okosabbak kijavitanak. -
gyurczy
őstag
válasz
janos666 #28095 üzenetére
Egy telefont szerintem megér. Az én centerem bontatlan gyári csomiban jött és ingyen kiszállították.
A listaár feléért bemutatós darab újéval megegyező idejű garanciával szerintem igenis jó vétel. Nyilván minden szubjektív, de rossz ajánlatnak semmiképpen nem tekinthető. Persze jó vétel egy Ferrari is 300-ért, de ez egy másik kategória, ami a bilihez és a kézhez közelebb áll, mint a valósághoz.
-
axwel18
senior tag
-
nyturista
csendes tag
válasz
janos666 #28080 üzenetére
Csak egy gondolat a tiedhez, hogy könnyebben visszataláljak ide.
Nemrégiben árultam egy középkategóriás hangfalszettet fél ár környékén, Egyben szerettem volna eladni, de külön-külön is vihető lett volna arányos 50%-os ár esetén.
Az első érdeklődő aki megbontatta volna velem a komplett szettet,/szerencsére priviben/ elmagyarázta nekem, hogy hogyan kaphatom meg a szett árát /50%/ Íme:
Front: Eredeti ár 58%-a
Háttér: Eredeti ár 56%-a
Center: Eredeti ár 37%-aTermészetesen őt csak a center érdekelte volna, ha az karcmentes, garanciás és a doboza is megvan.
Gondolom az "jó vétel" lett volna neki.
Egyébként csak a centert nézve minden egyes százalék egy ezres bukta lett volna nekem. -
Deadzone41
őstag
válasz
janos666 #27439 üzenetére
itt egy szakmai fórum a témával kapcsolatban, olvasd végig, a tojástartót meg egyéb elmebeteg ötleteket felejtsd el. a szoba akusztika nem egyszerű kérdés, messze túlmutat azon, hogy tojástartóval teleragaszgatunk mindent, aztán lesz valami.
előbb hallottam human audio láncot, triangolo dobozokkal, hát eszméletlen élmény volt
.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
janos666 #27439 üzenetére
A tetőtől-talpig való ragasztás azért túlzás, mert végül túlcsillapítana, de ha pár helyre mondjuk egy farostlemezre, vagy kartonlapra ragasztasz belőlük, és mondjuk ízlésesen lefested, akkor azért már a visszhanggal illetve a magas hangok csillapításával eredményre jutsz. Én per pillanat a sarkokba átmenetileg bútorvásárlásból visszamaradt kartonlapokat raktam, alaposan bevagdosva őket, illetve az így kapott csíkokat ide-oda hajtogatva.
Nem egy szép látvány, de kísérletezgetésnek nem rossz és végül is...khm, a hangzás nem lett rosszabb.
Ezt szeretném majd kiváltani a kicsit talán konzervatívabb tojástartós látványvilággal.Teszem hozzá, az én szobám nem üres, de híján van polcoknak és ezért úgy egy méteren túl tapasztalható némi visszhang a fűrészporos tapéta mellett is. Panellakásba nem egyszerű ugye fúrni, de szerencsémre a hangdobozok, főleg a frontoldaliak, ennél lejjebb vannak és így nem kapnak közvetlen hangot. Csak hát ugye esz a kíváncsiság, hogy mennyi javulás is érhető el ha odafent is csillapítok.
-
nobeige
tag
válasz
janos666 #27341 üzenetére
A center elhagyható, de szerintem több kompromisszummal jár, mint amennyit megtakarítasz pénzben.
Ugye az lenne a center csatorna feladata, hogy az odakevert hangok középről (a képből) szóljanak.
Ezt egy fantom center is tudja (fantom center = a két első hangszóróra van lekeverve a center csatorna jele) - egészen addig, amíg a hallgató pontosan középen van. Amint viszont elmozdulsz középről, a fantom center csatorna hangja is abba az irányba fog elmozdulni, vagyis már nem középről fog szólni.
Arról ne is beszéljünk, ha nem egymagad mozizol... A középen ülőn kívül senki nem fogja középről hallani amit oda szántak.Akusztika ügyben a google a barátod. Elképesztő mennyiségű információ van erről a nagyon fontos témáról a neten.
Ha van pénzed, akkor erre szakosodott itthoni cégeket is megbízhatsz a helyiség akusztikai kialakításával.Egy könnyen érthető, világos bevezető szöveg, bonus állóhullám kalkulátorral Ethan Winertől:
[link] -
Dorian
félisten
válasz
janos666 #27346 üzenetére
Ha szivacs, akkor nagy testsűrűségű (40kg/m3) a megfelelő. Valami vékony szövet bevonat is kell rá, mert UV-re elszíneződik. Természetesen nem kell az egész falat beburkolni vele, csak a fontosabb helyekre teszel 1-2 kb. 50*100-as, 5cm vtg. táblát. Ilyen a tévével szemközti, hallgató mögötti terület, a frontok oldalfalra vonatkozó tükrözési területei, a frontok mögötti terület, ha dedikált helyiség akkor a mennyezet tükrözési pontjai. Persze ezen kívül szőnyeg, könyvespolc, textiltapéta, növények mind mind segítenek, az is, ha a kanapé nem bőr.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
janos666 #27351 üzenetére
Hallgass a többiekre, ne hagyj ki egyetlen egy hangdobozt se, a szobád mérete ezt ne befolyásolja, mert nagyon is okés egy 5.1-es rendszer kiépítésére. A falakra fűrészporos (rücskös
) tapétát javaslok első körben, aztán lehet bűvészkedni szivacsokkal, illetve low budget megoldásokkal, mint a tojástartó. Én is most ilyen megoldáson töröm a fejem, mert bezony a profi hangnyelő szivacsok nem olcsók. Némi kreativitással meg ugye valamelyest kiválthatók ezek.
Elsősorban a sarkokra kell majd jobban odafigyelned.
Amúgy megfontolandó lehet a textiltapéta is, bár ott már necces az, hogy túlságosan is csillapítottá válik a helyiség. Mondjuk a vastagsággal ott is lehet ügyeskedni. -
törölt tag
válasz
janos666 #27351 üzenetére
Akkor meglesz a dolgod vele, különben semmit nem ér az egész.
Szőnyeg, függöny virágcserép,stb.. mind -mind segit megtörni a visszaverősési felületet,müködés szerint képzeld el mint egy hullámtörő gát, mert különben olyan lenne mintha fürdöszobába telepitenéd. ott akár százmilliós rendszer se tudna teljesiteni.. Ha a tied lesz, akkor be is lehet burkolni belülről az egészet vastagabb szövettel, terfilllel, kőzetgyapot,rá gipszkarton,rá rücskös tapéta... Ismét Dorian a szakértő. Egyik legjobb hangcsillapitóanyag a tojástartó (nem is gondolná az ember..).
-
Dorian
félisten
válasz
janos666 #27341 üzenetére
A center nem elhagyható, talán a legfontosabb mozis hangdoboz. Hátulra ne állót vegyél, mert a surroundokat kb. fül + 60cm magasra kell helyezni. Szobaakusztika kezelése pl. megfelelő tulajdonságú, megfelelően elhelyezett kőzetgyapot vagy szivacs panelekkel lehetséges.
-
Dorian
félisten
válasz
janos666 #26977 üzenetére
Bocs, a napokban nem követtem a témát részletesen, de akkor biztos nem valami beállítás probléma van? Pl. night mód, vagy dinamika kompresszió bekapcsolva, vagy elállítgatva valami?
martoonx:
Csakhogy ezen a héten akciós áron van, aki mer az nyer alapon választottam be én is. Nagy hibája biztos nincs és ennyiért valószínű nehéz jobbat találni használtak közt is. -
janos666
nagyúr
válasz
janos666 #26938 üzenetére
Húha. Rátoltam egy analóg RCA kábelt az analóg CD bemenetre és tök néma, mikor CD forrásra állítom. Aztán futtattam egy rádiós autotune-t, ami antenna nélkül is talált pár csatornát (az autórádió kijelzőjéről ismerősnek tűnnek ezek a frekvenciák, amiket letárolt
), de hangja egyiknek sincs.
Azt még elhittem volna, ha az előző tulaj nem is használta a HDMI részét, de hogy ennyire egyértelműen szar legyen minden.
(#26940) Oldfighter
Igen, most így 2.0-hoz Large-ra raktam, előtte Small volt, mikor a bögréket kötöttem rá sub-bal együtt.
-
-
törölt tag
válasz
janos666 #26662 üzenetére
Szerintem nem is egy kategória. Dalival ellentétben a KEF C egy keményebb,fémesebb alappal van. Mig a Dali nagyon jól hallgatható, kellemes. Ja az átvitel nem sokat árul el a hangminőségből, mert ha elárulna, a Magnat tarolna..
Egyébként valóban leadhatja, de lehet csak -12 dB-en (ahol már meg se hallani).
-
Dorian
félisten
válasz
janos666 #26696 üzenetére
1. Milyen képmód váltásoknál? Ezt nem értem.
2. Ha a hdmi átengedés (vagy minek hívják) be van állítva, akkor készenléti állapotban is langyos, amúgy nem. Egyébként a rendesen-bemelegedés jót tesz a (zenei) hangminőségének
3. Mélyek mennyiségével kis problémám sincs.
4. Multi EQ (szerintem) a kezelhetetlen akusztikai problémától kicsit meg tud hülyülni, próbáld a hangdobozokat kicsit máshogy pozicionálni, esetleg a csupasz falfelületeket csökkenteni.
És legfőképp próbáld normális hangdobozokkal kipróbálni, hogy valóban mit tud.
Denon 2809 tulaj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Mobil flották
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Motoros topic
- PlayStation 5
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest