Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Magisk
- Okoscsengőt hozhat jövőre az Apple
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
forma69
tag
-
forma69
tag
Köszi mindenkinek aki válaszol a kérdésemre. Máris nálam van egy SONY CDP XB 930 és kipróbálom mi is hallatszik az itthoni láncomon.
-
forma69
tag
válasz enricotoxic #86527 üzenetére
Canton GLE 496 szett, Qed XT400 kábel. Hangszeres jó minőségű felvételek előnyben, de szinte mindent.
-
forma69
tag
Ha már szóba került a CD, jelenleg Denon erősítőn USB porton keresztül hallgatok FLAC zenét pendrive-ről, ami nem szól rosszul. Kérdezném, ha CD lejátszóval tenném ugyan ezt, számíthatok hangban javulásra? Pl: Denon DCD-520AE. Valaki próbálta már?
Köszi[ Szerkesztve ]
-
forma69
tag
Aki esetleg tudja Fapaci telefonszámát, küldje már el privátban, amennyiben lehetséges.
Köszi -
forma69
tag
Jött hozzám egy SÍN kábel. Denon-ba dugva a magasak és a térérzet javulását hallottam ki elsőre. Mondjuk elég szokatlan még.
Kérdezném aki ilyet használ: miben változik a hangja a későbbiekben?
AVR vagy szub-ba ajánlott inkább?
köszi -
forma69
tag
válasz dgyuri0123 #77958 üzenetére
Pont a Pure Direct az amin nagyon hallani az előre lépést a 2113 után x4000. Nem kell semmi Odyssey, max mozira esetleg. Van köztük különbség azért nem kevés filmnél is. Az x2000 lehet jobb is mint a 2113, BBéci szerint.
-
forma69
tag
Denon erősítőkön (X szériánál már mindegyiken) a felső rácsnál van 2db valami (műanyag) rácsos rész. Ennek értelmét tudja valaki, esetleg a jobb hőleadást segítené?
-
forma69
tag
válasz SpaceKombajn #76590 üzenetére
Nekem az X4000 mellé Canton GLE 496 szett van, és szerintem passzolnak is. Érdemes a Canton-okat is megemlíteni, elég komolyan szólnak együtt.
-
-
forma69
tag
A meglévő szub-on van line in rca és XLR csatlakozó. Melyiket érdemes használni az AVR-rel összekötni, az XLR van-e valami előnye hangilag?
köszi -
forma69
tag
válasz Oldfighter #73454 üzenetére
Köszi, akkor jól sejtettem.
A későbbi túlzott melegedés ellen most vettem ki a szekrény hátfalát.[ Szerkesztve ]
-
forma69
tag
Erősítő (új) csere lenne a meglévő rendszeremnél.
Erre érvényes, hogy változni fog a hang idővel mint a hangfalakon érezhetően? Azaz van bejáratási idő ezeknél? -
forma69
tag
Adjatok már javaslatot melyik az ajánlottabb erősítő Denon 3313 vagy az x4000. Az ár szinte hasonló lenne.
Zene mozi felesbe menne. Canton GLE 496 amihez társulna.
Köszi -
forma69
tag
Tudom cserélgetted. Ez igaz, hogy lassabb, de lágyabb, mélyebb a hangja mozira tök jó.
Van lehetőség rajta betömni a reflexeket, akkor gyorsabb lett valóban.
Nyilván nem erre van kitalálva, pedig még a hátán lehet állítani a 25/50 Hz kiemelést +7db is, ami jól jön ha zártként lenne használva. Szóval egyáltalán nem rossz.(#69797) Tamoo: ok, mindegy hátha valakinek jól jön a későbbiekben ez az infó
[ Szerkesztve ]
-
-
forma69
tag
válasz bajnokpityu #68821 üzenetére
Igen, erről beszéltem ezekszerint nem véletlenül, persze elfogadható ár kategórián belül. Akkor melyik marad? A hangnál is hasonló javulás várható.
-
forma69
tag
válasz bajnokpityu #68735 üzenetére
Meg imént beszétlem egy másik haverral, ő is plazmán próbálgatta,azon is kijött.
Akkor már nem csak én vettem észre változást, megnyugodtam.
(#68740) Tamoo:THX....na ez nem semmi.
[ Szerkesztve ]
-
forma69
tag
válasz bajnokpityu #68720 üzenetére
Na majd írod mi lett. Az AQ Carbon-ra kiváncsi leszek. Mi indokolja, hogy nekikezdtél?
-
forma69
tag
válasz bajnokpityu #68709 üzenetére
Milyen hdmi kábelt próbálsz?
-
forma69
tag
válasz bajnokpityu #68630 üzenetére
Akkor picit finomítok, e három kábel egyszerre ment bele a rendszerbe (nagyon baráti áron) és már rögtön az elején látszott, de jobban hallatszott a változás. Egyébként egy próbát Neked is megér, ha nem megy vissza.
-
forma69
tag
válasz bajnokpityu #68613 üzenetére
Csak halkan jegyzem meg: Én mostanában cseréltem 2db HDMI AQ Forest--->Chocolate és a külső vinyó ill. media lejátszó közt levő gyári usb--->AQ Cinnamon usb AB.
A tv képén látszik némi kontraszt javulás, persze tök sötétben próbálva. A hang viszont nagyobb mértékben javult, ki hallani a változást, részletezőbb lett. Az ezüstözésnek tényleg van hatása a hangzásra. Ezért is tartottam meg a kábeleket, pedig kételkedtem eleinte én is.[ Szerkesztve ]
-
forma69
tag
Nemrég volt szó a HDMI kábelekről. Én mostanában cseréltem 2db AQ Forest--->Chocolate és a külső vinyó ill. media lejátszó közt levő gyári usb--->AQ Cinnamon usb AB.
A tv képén bizony látszik a kontraszt javulás, persze tök sötétben próbálva. A hang viszont nagyobb mértékben javult, símán hallani a változást. Eleinte én is eléggé szkeptikusan vágtam bele, de a Kácsa ajánlatára megpróbáltam, és nem bántam meg. Ezek tudatában bátran ajánlom annak aki ezen gondolkodik esetleg a későbbiekben. -
forma69
tag
Ha már szub: Lehet ebben a fórumban csak nekem van XTZ 12.16 ládám, ami nagyon ritka itt, nem tudom miért, pedig tényleg nagyon komoly. Külföldi fórumokon pedig nagyon népszerű. Ezért is mertem megvenni próba nélkül, amit nem bántam meg.
-
forma69
tag
Kérdezném, ha a tv alá középre raknék egy 6cm széles kábelvezetőt és abban lenne az antenna, HDMI és a tv áramkábelja felmerülhet-e valami zavaró jelenség? Esetleg van valakinek hasonlóan levezetve a vezetékei?
Köszi -
forma69
tag
Egy hete lecseréltem a hanfalkábeleimet Qed silver XT-re, és szépen hallatszik az előnye. Sokkal tisztább magas, szélesebb szinpad, kontroláltabb mély. Mintha egy kategóriát javultak volna a Canton falaim. Ezek után már bátran merem itt ajánlani, aki erre szeretne cserélni.
-
forma69
tag
válasz bajnokpityu #60289 üzenetére
Így van, az Atmost váltaná, de majnem fele akkora vastagságú.
Ok,töröl.
[ Szerkesztve ]
-
forma69
tag
válasz fxgladiatus #60287 üzenetére
Kérdésem, használ itt valaki Qed silver anniversary xt kábelt? Nyugodt szívvel ajálható álló frontok, center bekötésére? Elég vékonynak tűnik, de gondolom az ezüstözés ellensúlyozza ezt.
-
-
forma69
tag
Kácsa KCO-SUB kábelben 2 érpár fut, míg az Inakustik Premium Y csak 1 ér van ha jól látom. Van ennek valami jelentősége a hangminőséget illetően?
Köszi -
forma69
tag
válasz MasterMark #59082 üzenetére
Jófajták ezek a Cantonok, nekem is ilyen zenél csak fiatalabb kiadásban.
-
forma69
tag
válasz bajnokpityu #58914 üzenetére
Ha találok valamit, ez esetben szóba jöhet az is.
-
forma69
tag
válasz bajnokpityu #58901 üzenetére
Messze lakom Bp.-től tehát a próba nem megoldott, amit többen használnak és hallották a javulást is az nem lehet rossz. Lánctól függetlenül amit itt a többség jónak ítél meg hallottak alapján.
-
forma69
tag
Tudnátok nekem ezüstözött hangfalkábelt ajánlani ami itt a fórumon elég népszerű, esetleg többen is használják?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Robotporszívók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Micro Four Thirds
- Facebook és Messenger
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest