- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
denesdr
addikt
-
robi-k
őstag
válasz
Gergőke88 #122038 üzenetére
Mint ahogy (#122041) lemmy9 is írta, nem mindenkinek jön be az OPPO-k DAC-ja
, de azoknak pl. ott van helyette a CA Azur 752 (nemsokára lesz a CXU is) vagy esetleg a Primare BD32MK2.
Alapban sztereóra a Sabre-s105/105D modell a megfelelő, a 103/103D modelleket igazából azoknak készítik, akiknek úgy sem kell a beépített DAC, hiszen a lejátszót HDMI-n fogják rákötni egy jó (olvasd - felső-kategóriás) AVR-re vagy proci-végfok párosra. OPPO-t venni pl. egy olcsó AVR-hez vagy kis TV-hez meg szimplán pénzkidobás, kb. olyan, mintha egy Trabantba Porsche motort tennél, úgysem fogod tudni kihasználni a motor tudását.
Nekem pl. tetszik az OPPO 105/105D DAC hangjának karakterisztikája, és ez még fejleszthető/javítható is: már tuning készletként kapható hozzá audiophil minőségű recklok áramkör a procihoz és lineáris táp is, nemsokára lesznek új oszcillátor modulok 100MHz-es Crystek kvarcokon a DAC-hoz (a mostani 50MHz-ek helyet, a sigma-delta DAC-nál nagyon nem mindegy a kvarc minősége és az alapfrekvencia, dúrvan kihat a kapott hangra). Igaz, ezek nem épp olcsó fejlesztések, de árban sokkal olcsóbbak, mintha készen megvennéd pl. az Audiocom Signature Edition kivitelű 105/105D lejátszót.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Gergőke88 #114040 üzenetére
Mi hibás? Nemrég még működött. Valami beállítási hiba, mert Windows alól megszólaltva a teszthangokat szólnak a hátsók, erősítőn belül is tesztelve egyenként a hangszórókat, szintén szólnak. Tehát a hangfal és erősítő nem hibás. De ha elindítom a tv, egy zenét vagy filmet, csak a két front szól.
És a kijelzőn csak a frontokat jelzi ki valamiért. -
Mankó
veterán
válasz
Gergőke88 #113117 üzenetére
Nagyon régen jártam erre, és pont a hsz-hoz csatlakozik a kérdésem.
Van egy Onkyo TX-NR609-es erősítőm és mostanában, - biztos a nagy melegtől -, tűz forró a teteje, de még rajta tudom tartani a kezem. Látom van a tetejére építve belülről egy 12-es venti, de még sosem láttam működni.
Kérdés, ennek nem automatikusan kellene bekapcsolnia? jól szellőző helyen van a masina, nincs vele semmi bajom, kitűnően működik, csak érdeklődök.Másik: az erősítő bekalibrálásakor kapott értékek mennyire mérvadóak? Kaptam furcsa értékeket szimmetrikus elhelyezkedésnél a két oldal eltérő erősség és távolság értékeket kapott. Igazítsák utána fül alapján, vagy ha a hangzásban nincs számottevő eltérés, akkor akár maradhatnak is a kapott értékek?
-
-
bulgesz777
tag
válasz
Gergőke88 #108242 üzenetére
és mi a véleményed Pioneer VSX-918V-S + Wharfedale Obsidian 600 HCP párosításról 145E-ÉRT?
-
axwel18
senior tag
válasz
Gergőke88 #108232 üzenetére
Írtam én olyat hogy nem jobb a 2809 (egyébként 2808-at hírdetnek) ? Szerintem nem.
Ha jól látom a 2808 pedig sérült és azért kerül annyiba ráadásul a kicsi táv is hiányzik. Szerintem nem rossz vétel a 2309 elég szép állapotú. Én esztétikai hibás erősítőt biztos nem vennék szúrná a szemem.
Bár nem értelek 70-ért jó vétel a kisebb Pio de 7000Ft-al drágább nagyobb erősítő már nem. -
törölt tag
válasz
Gergőke88 #105791 üzenetére
Nem kell megvédenem, mert meghallgatva jópár hasonló áron kinált készüléket ez maradt az egyetlen erősitő ami megérte az árát. Hangminőség ,csatlakozás és szolgáltatások tekintetében nem találtam ennél jobbat és használtan csak talán ismerős személytől vennék át műszaki terméket. 7.1 térhangzásra képes Denon AVR 1311 már nem kapható, de csatlakozók felszereltsége kategorájában kimagaslóan jónak mondható, ellentétben a fentebb megemlitett Denon AVR-X500 erősitővel.
-
törölt tag
válasz
Gergőke88 #105745 üzenetére
Yamaha ebben az árkategóriában messze a legjobb választás. Front csatlakozóknál banándugókat is fogad. Optikai mellé van még egy koax digitális bemente. A Yamaha RX-V377 ára még csak nem is 100ezer, hanem 80ezer forint, mostanában én is ennyiért vásároltam meg. Denon AVR-X500 erősitőre igaz két optikai került, de viszont nincs koax digitális bemenete és amúgy is igazi belépő szintű szegényes felszereltségű, de legalább hangminőségben sokkal jobb mint a Pioneer VSX 424. Onkyo megitélését másokra hagyom, mert csak drágább tipusok meghallgatására volt lehetőségem.
-
dunkel
őstag
válasz
Gergőke88 #105346 üzenetére
Szerintetek ha "zenei" hangzás terén szeretnék előrébb lépni mi tévő legyek.
Építs sztereót.Dali Mentor 1 elég lehet frontnak kb 20nm-re?
Kis polcsugárzó nem való mozi frontnak.Van esetleg más front ötlet kb. 200-ig?
Jelenleg az MA Gold pl. GS20 az ajánlott doboz.jelenleg Denon 2809 van, szívem szerint cserélném egy Arcam-ra (300,350) az hajtaná.
Hajrá. -
válasz
Gergőke88 #103294 üzenetére
Denon AVR-4308
Sony BD-S790
Polkaudio RTiA7+CSiA6+RTiA1, OFC-s 2,5mm-es a frontokra, centerre és 1,5mm-es a surroundokra
Proson R-12, Inakustik Subwoofer kábel OFC
HTPC: Silverstone CW02, 20 TB HDD
Samsung LE46A551 (leggyengébb láncszem jelenleg)Gondolom a hangerőszabályozón lévő karc miatt és mert eladni akarta s nem keresni rajta, mert könnyebb AVR-t eladni mint hangfalakat. Én a karcot fekete alkoholos filcel oldottam meg, semmi sem látszik belőle.
Tápkábellel még nem volt időm szórakozni, az van amit a Denon "szánt" hozzá
-
-
kabar
senior tag
válasz
Gergőke88 #89877 üzenetére
Szerintem az ízlése lehet más, ha az SR875-re mozdult. Mozira jó gép az. Mondjuk Dalival nem hallottam, nem tudom milyen lehet az.
Adodaniel:
Én sem. Meg is lepődtem ezen a bejegyzésen.KnockOut:
Nekem majd lesz egy RX-A810-esem eladó (ha hazaérek), ha nem nagy térben akarod hallgatni jó kis gép. De nem Denon, úgyhogy itt majd kapok a fejemre, meg itt nem is szabad kereskedni, úgyhogy nem is teszem. -
mettek
addikt
válasz
Gergőke88 #89818 üzenetére
átgondoltam...eddig is 2-3 ezer ft-os hdmi-vel ment a kép és semmi baj nem volt vele. Ellenben ha hangot is küldök vele, arra rászánnék kicsit többet de a kép eddig is jó volt azzal amivel ment. Véleményt, esetleg pontos hdmi típust szeretnék kérni ha lehet. 4k-t nem kell tudjon, 3d-t igen.
Nem kötekedés képpen te kezdtél el ilyen stílusban írni...sztem te gondold újra mert minek vegyek olyan hdmi-t ami azért drága mert HD hangot továbbít meg 4k-t amikor kimenetre csak képet kell, hogy vigyen, hangot nem. ÉS nem a tescos hdmi-ről beszéltem, hanem átlagosról ami ugyanúgy aranyozott csatis, csak nem 10+ezer ft.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Gergőke88 #89356 üzenetére
Miért? Te amikor elkezdted a házimozizást akkor mindent tudtál? Mert ha igen, akkor kezet csókolok neked. Nem értem, hogy miért kell másokat így és ilyen stílusban degradálni heti rendszerességgel, amikor erre tévedsz... Inkább kérdezzen, minthogy tudatlanul összevásároljon minden vackot.
Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb "felvilágosító" oldal olyan böszmeségeket ír 1-2 dologról, hogy lefordulok a székről.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Gergőke88 #88242 üzenetére
nincsen, de hallgattam már egy két fajtát, és itt gondolok az olcsó sal-ra és az huha de durván kiabálósan szólt
volt egy másik ami a 100 ezres kategória volt, no annak már mondhatni szebb volt a hangja de nekem nem tetszett...
a magas nagyon magas volt, szinte cicergett, a mély meg brutálisan mély volt...
de mondom senkit nem akarok lebeszélni sem rábeszélni a semmire...
ez az én véleményem a hangprojektorról
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Google pixel buds pro 2 vezetéknélküli fülhallgató
- LG OLED 48C11LB - 122 cm OLED TV
- Új csak kipróbált Smartech 55 139cm Qled 4K UHD Quantum tv google assistant,Netflix, stb
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Samsung 65" QLED 4K Q7F Vision AI Smart TV (2025) Bontatlan / 2 év gari
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged