- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Fotók, videók mobillal
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
whatnot
őstag
válasz
Zirowe #104736 üzenetére
Ha szerviz, akkor célszerű a Pioneer márkaszervizbe vinni.
Vagy Totel esetleg. A Sekon Kft-vel eddig túl jó tapasztalataim nincsenek, két erősítőt vittem eddig be, egyiknek sem tudták egyszerűen megmondani a hibáját. (Ahogy elnézem, alkatrészcserével kísérletezgetnek.) -
MasterMark
titán
válasz
Zirowe #36669 üzenetére
Ilyesmivel próbáld, vagy olyannal ami csak output, vagy olyan kábellel amin kimenet is van.
-
nebulo5
senior tag
válasz
Zirowe #25930 üzenetére
Igen, az x-over a mélynyomóra kiküldött freki tartomány szintjét jelenti. Nincs a sub-nak külön beállítási módja. Azzal határozod meg, hogy a vágott frekit csak a sub kapja, hogy a frontokat (is) small-ra állítod.
Mennem kell aludni, mert holnap "kiesek a számon" olyan álmos leszek.
írok mindjárt p.ü.-t! -
nebulo5
senior tag
válasz
Zirowe #25924 üzenetére
"A frekvenciaváltó hálózatot (x.over) állítsam 80-ra? "
Ezt a beállítási módot nem értem pontosan. Mert nem tudom milyen is az erősítőd, illetve a mélynyomó paramétereit sem ismerem.
A lényeg az, hogy az erősítő menűjében, ahol a hangszórókkal kapcsolatos beállítások vannak, ott kell lennie a mélynyomóra vonatkozó beállításoknak is. Ott kellene a vágási frekvenciát mondjuk 80 Hz-re állítani. És ezt a 80 Hz-ig leválasztott frekvencia tartományt csak a mélynyomó kapja meg. Ezért kell a beállításoknál a SUB-ot választani, illetve a frontokat (is) small-ra állítani. A mélynyomón pedig akár a maximumra is tekerheted a freki tartományt, de mindenképp magasabbra, mint 80 Hz.Automatikus (mikrofonos) kalibráláskor ajánlott a mélynyomón lévő hangerő potit 60 - 70 %-ra tekerni. De ez azért mélynyomótól is függő. Ha valami szuper erős sub, akkor akár a 1/2 hangerő is elég lehet neki. Mindaddig, amig auto kalibráláskor a mélynyomó - dB értéket kap, addig a tényezőktől függően (akusztika, többi hangszóró stb...) erősebbre van tekerve a sub potija, mint az optimális.
-
nebulo5
senior tag
válasz
Zirowe #25919 üzenetére
A fázis (amit 0 - 180-ig lehet állítani) eltolásának mértéke nagyban függ, hogy a frontokhoz képest hová van elhelyezve a mélynyomód. Illetve, a vágott tartomány csak a mélynyomón jelenik meg, vagy Main-ként van beállítva az erősítőnél.
Alapból, úgy lenne érdemes beállítani, hogy az erősítő által beállított vágási tartományt (pl. 80 Hz) csak a mélynyomó kapja. Azaz, a frontokat "small"-ra állítsd az erősítő menüjében. A mélynyomó vágási tartományát pedig tedd magasabbra, azaz 80 Hz-től nagyobb értékre. Azután, lehet eljátszogatni, hogy hová éri meg letenni a mélynyomót! Erre talán a legjobb módszer, hogy először oda helyezed, ahonnan majd hallgatni fogod. Azután kőrbe füleled a szobát, hogy az akusztikai viszonyokhoz képest, hol hallható a legjobban a mély tartomány? Azután már érdemes finomítani a fázis gomb tekergetésével.
Jó kis szórakozás!nnna... mire összepötyögtem az elméletemet, addigra megelőztek!
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Zirowe #25919 üzenetére
No, kalibrálás után:
front large
center small
surround small
sw yesfrekvenciaváltó hálózat (x.over) 50hz
ch level:
left front -1db
center -1db
right front 0db
right sr -2db
left sr -1db
sw -2dbtávolság:
left front 2.2méter
center 1.9méter
right front 2.1méter
right sr 1.3méter
left sr 1.6méter
sw 2.1méterA leírás szerint, ha a mélyet teljesen az sw-n szeretném, akkor minden legyen smallra állítva, ezért nem értem a kalibrálás miért large-ra állította a frontokat.
Illetve a sw-nek van még egy plus állása is a yes/no-n kívül, érdemesebb arra állítani?Másik, hogy most a két sr úgy van elhelyezve, hogy pont fül magasságban, és a középső fa rész néz rá, mellettük mind két irányban szabad a terep.
Ez így optimális elhelyezés, vagy lehetne jobban is?Erősítőn érdemes bekapcsolni a fáziskorrektort?
Frontok diamond 8.4, center+sr wh-20, mély az most egy noname darab.
-
Gombinyó
őstag
válasz
Zirowe #25729 üzenetére
Szerintem megéri, főleg ha többet nem igen akarsz költeni subra. Ennyi pénzből nem igen van jobb, esetleg néha napján felbukkan egy belépő Polkaudio 40 körül. Nekem kb. 2 évig volt a kisebb 8+, amit egy Velodyne Impact 10-re cseréltem le, de nem estem hanyatt a különbségtől. Ha nincs messze menj el, hallgasd meg és az alapján dönts amit hallasz.
Esetleg ha belemegy az eladó hozd el letét ellenében saját rendszerben meghallgatni.
-
BBéci
legenda
-
Zirowe
nagyúr
-
Oldfighter
senior tag
válasz
Zirowe #24651 üzenetére
"De azért jót mulatok, amikor itt egyesek felháborodva emberszámba se veszik a másikat, ha félmillió-millió alatt akar venni bmit is.
"
Ilyet azért én még nem tapasztaltam.
Továbbá....nem az százezer fölötti kategóriáról van szó, hanem arról, amikor egy 250 ezres tv-hez valaki, jó hangú, 30-40 ezres "házimozit" akar venni. -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Zirowe #24578 üzenetére
Akkor próbálok képekkel rácáfolni...nem tudom, hogy most akkor kinek van igaza,de a technológia jelen tényállása ez: a hang optikain jön a logitech z5500-ba a TV-ből,így változik a jel automatikusan:
1: xbox indulása előtt: no signal
2: xbox betöltve: dolby digital dolby digital 3/23: film,dts hangzással: dts 3/2
Ezek szerint akkor kiadja az 5.1-es hangot a TV nem?
Másik amit ma már kérdeztem, erre találtam az ebay-n egy ilyet HDMI 4x1 HIFI Switch Toslink Coax Stereo 4 port 3D 5 3, amire pont szükségem volna...mennyire lenne működőképes?
-
-
Patice
nagyúr
válasz
Zirowe #24177 üzenetére
Használati szerint köss majd be mindent és kezd majd a beállításokkal.
De a bekötés után ki is próbálhatod valamilyen forrással is, hogy hogy szól, de ne ijedj majd meg, ha "érdekesen" fog szólni elsőre. Beállítatlanul elég sok galiba jelentkezhet a hangzás terén (interferenciák, hangossági szintek, késleltetések különbözősége, elhelyezési hibák). Tapasztalatnak jó lesz, hogy hogy kell belőni.
A használatit TÉNYLEG olvasd el!
-
maxika2004
őstag
válasz
Zirowe #23901 üzenetére
Helló !
Én nemrég vettem egy ilyen Onkyo HT-R548 erősitőt ,
ezekkel a hangfalakkal:
[link]
Onkyo SKS-HT648 , ebben van aktiv mélynyomó is !Nekem nagyon bejön . Bár ez itt csak bögreszettnek minősül,
és én is vettem volna nagyobbat ,de helyhiány miatt letettem róla, de már nem is bánom !
még fél hangerőn is szétszedi a 4x4 es szobát , és szerintem nagyon szépen szól !
Nekem kicsit sok is, lehet a 1 el kisebb verzió is elég lett volna ! -
Tamoo
nagyúr
válasz
Zirowe #22938 üzenetére
Nagyon szűkös a keret, talán használtan egy belépő szett összeharácsolható. ~70e 5.0 hangfalszett, ~20-30e szub, ~35-40e egy belépő hdmi-s erősítő (ez talán ritkább, résen kell lenni) + a kábelek ami szintén nem elhanyagolható. 150e-re legalább ki kell tolni a keretet szerintem.
-
BBéci
legenda
A Sharp magassugárzója 5 centis kónuszos, magastartományban nem lehet valami fényes. De azt egy műanyag egybehifitől nem is lehet elvárni.
Tehát lehet azokat használni, a hasznosítani szót direkt kerülöm - ám jó hangzást azokkal sem fogsz elérni.
Ezzel megint visszakanyarodtunk oda, hogy feleslegesen vennéd meg az Onkyo szett hangdobozait.
70-ért nagyon jó vétel, ha nem akarsz többet (legalább a dupláját) költeni, vedd meg! -
BBéci
legenda
Valamivel jobb, például az aktívszub miatt, de annak is egyutasak a dobozkái, 8 centis szélessávú hangszóróval, ami ezen a szinten erős kompromisszum. Tiszta, csilingelő magashangokat nem képes kiadni, ahhoz 2-2,5 centis dóm szükséges.
Annak nem látom értelmét, hogy majd kicseréled őket jobbra, nagyobbra, mert ezeket utána csak levélnehezéknek használhatod.
A 6405 már egészen rendben van, abba nehéz lenne belekötni. Még zenére is elfogadható a hangja. -
-
vaksi8
senior tag
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Asztalos klub
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Béta iOS-t használók topikja
- Medence topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- nVidia tulajok OFF topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged