-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quetz
őstag
válasz
atika88 #124054 üzenetére
Az Ipon nem szerepel a hivatalos Horn viszonteladok listáján, valószínüleg a garancia is csak rajtuk keresztül érvényesíthető. Velük ellentétben a mediamarkt hivatalos viszonteladó és a webshopjukban kapható az x3100. (Külön vicces, hogy bementem pár üzketbe, és 30-60k forint töbletáron kinálták az x3100 a webshophoz képest). Ez pedig azt jelenti, jár hozzá a 3 éves kiterjesztett garancia a termék regisztrációja után.
-
Quetz
őstag
válasz
atika88 #124021 üzenetére
Igazi fotelfizikusként a hangminőségehz nem szolnék hozzá, mert nem ismerem az erősítőt. Ami bennem viszont felmerült:
- Az erősítő garanciálisként van hirdetve, de nem egyértelmü, hogy magyarországi garanciáról van-e szó.
- Pár éven belül a piac tele lesz HDR-es megjelenítőkkel, viszont nem találtam nyomát, hogy az x4000 támogatná az ehhez szükséges HDMI 2.0a szabványt, azaz HDR filmeket nem fogsz tudni keresztül küldeni rajta. Hogy ez számodra fontos vagy sem azt neked kell eldöntened. -
Mikisys
őstag
válasz
atika88 #57951 üzenetére
Ez nem biztos, hogy garis bibi, hanem vedd vissza a hangerejét a szubnak, mert túl nagyot mozdul valószínűleg a hangszórómembrán és bereccsen e-miatt a hangszóró, vagyis a határérték kitérését eléri, vagy túl is lépi és ilyenkor mindegyik, tehát nem csak ez, bereccsen, berezonál, brekegő, berregő, vagy éppen csattogó, kattogó hangot hallatva.
Ha kisebb hangerőn is jelentkezik a rezgés, akkor garanciában ki kell cseréltetni, vagy javíttatni szükséges.
Kérjél meghallgatásos próbát a szervizében, hogy előjön-e ott a jelenség.Üdv!
-
válasz
atika88 #56431 üzenetére
Na akkor a monitoron meg is van, hogy miért van a két csík. Nálam a monitor (TV) és a TV is 16:9 és duplicate desktop, ezért nincs vele gond. Nálad úgy kéne trükközni, hogy extend desktop és a secondary displayt teszed primarynak, hogy az alkalmazások azt használják és akkor azt megeszi az XBMC ergo a TVden lesz. Én így futnék neki elsőkörben.
-
-
nebulo5
senior tag
válasz
atika88 #55313 üzenetére
csak most kerültem ismét net közelébe
Szerintem, mindenképp ezt tenném a helyedben, ha már nem akarod/tudod kinyitni. A "mellékzörejek" épp olyan hibának számítanak, mintha meg sem mukkanna a mélynyomód! Valószínűleg, a szervizben is ugyanazokat a hangokat produkálná, és azt, márpedig meg kellene javítaniuk.MasterMark: nem-e, hogy van! Hiszen leírtam! Ebben a bazinagy demokráciában, mindent lehet!
-
nebulo5
senior tag
-
törölt tag
-
mivamma
senior tag
-
Oldfighter
senior tag
válasz
atika88 #54007 üzenetére
Egyrészről továbblépés ( idén cseréltem le az audió rendszert, csak a mélyláda maradt hátra), másrészről sok zenét is hallgatok és tapasztalom, hogy olykor pontatlan, lassú a Magnat. De mondom, komoly gond nincs vele, a mostani Marantz erősítőmmel meg is táltosodott, filmeknél nagyon szépen kiegészíti a frontokat.
-
nebulo5
senior tag
válasz
atika88 #53997 üzenetére
Havernak van ui. mélynyomója, már 3. éve. Mozira (szerintem) nem lehet rá panasz, figyelembe véve ár/érték arányát, és 22 nm-re tökéletesen elég! (hacsak nincs valami extrém mélyhang mániád). Zenére már lehet kifogásokat találni, vele kapcsolatosan. Nem igazán pontos és részletező, de melyik reflex nyílású sub az?
Ha túl vagy a beszerzésen, feltétlen rakj alájuk + fém tüskéket és alájuk fémkorong talpakat! Jól hallhatóan részletesebbé válik a hangja! -
törölt tag
válasz
atika88 #53354 üzenetére
Már néhányszor leírtuk, HTPC és egyéb topikban is. Az AMD driverben (nem mindegyik verzióban kell megcsinálni, a legújabb magától is tudja) mindegyik általad használt freki alatt állítsd az overscant nullára! Tehát filmeket, koncerteket 23, 24,50 és 60Hz-en fogsz nézni. Az esetedben szerencsétlen drivert szépen egyenként beállítod az említett frekvenciákra, és 0-ra húzod az overscant. Ezek után ha XBMC vagy MPC-HC az asztali 60Hz-ről automatikusan vált a filmnek megfelelő frekvenciára, akkor fullscreen módban már nem lesz oldalt fekete sáv.
-
Ed Parker
nagyúr
-
törölt tag
válasz
atika88 #53260 üzenetére
Egyszerű a válasz: Akkor jó, ha az erősitő film inditás közben és után kiírja és ikonokkal kirakja a jel formátumát, pl Dolby Digital, vagy DTS, DTS-HD stb. Ha nem azt irja ki hanem csak azt hogy pl. DPL IIx Movie vagy Multichannel input akkor már dekódolt jelet kap.
Norbi 72: ne aggódj, végigolvastam.De a Pioneerek, Harmann, kis-hangfalas Onkyo szett, denon x500-as szettek eléggé hogy is irjam. low-end tehát részemről nem igazán ajánlott. Persze másnak bejöhet.
-
Dorian
félisten
válasz
atika88 #52440 üzenetére
Nem feltétlenül jobb grániton, mint parkettán. Én pl. jó drágán vágattam gránitlapokat a frontok alá, de semmi különbséget nem tapasztaltam hangban
Viszont cserében legalább tudom tologatni a hangfalaim (gránit alatt vékony filc tappancsok), egyrészt a sokcsatornás mozi és a sztereó zene más pozíciót követel, másrészt korábban a frász jött rám, mikor a barátnőm takarításkor a parkettán húzta odébb a tüskén álló hangfalat -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
atika88 #51506 üzenetére
HDMI kijárat lesz jobb, nagyságrendekkel, de nem az alaplapi hangkarihoz tartozik, amit akár BIOS/UEFI-ben le is tilthatsz. Esetedben a hangot az AMD A10-5800K adja bitstreamben (AMD HDMI driver szükséges) az erősítő felé és igény esetén a képet is.
(#51510) z123456789
Nincs mit
-
törölt tag
válasz
atika88 #51247 üzenetére
Ez a baszust (mélyhangokat) kezeli hogy menyitől menjen a mélynomó, enek a határát állitja, jelenlegi felállásban nem kell piszkálni jelenleg. Akkor kell majd ha 5.1 lesz rajta, és akkor csinálj új mérést vele, akkor beállitja magát. Általában 80 Hz-re állitja de ha csak szatelitjeid (polchangfalaidvagy monitorjaid) vannak akkor kell 120 Hz-re állitani
-
Dorian
félisten
válasz
atika88 #37592 üzenetére
Hangdobozokat nem igazán lehet leharcolni, ha külsérelmi nyomok nincsenek rajta + meghallgatásra nem csörög-zörög-pattog-búg, akkor sok baja nem lehet. Mondjuk 20 éves korig. Aztán már elő jöhet a peremek vagy a hangváltó kondik elöregedése, bár szakértő viszonylag kevés pénzért még ezt is javítani tudja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged